Kirjailijoiden opiskelut

Mie22323242232

Suurin osa kirjailijoista lienee opiskellut kirjallisuutta. Kuten esimerkiksi Pulkkinen, joka Otavan sivuilla olevan esittelyn mukaisesti opiskelee sitä edelleen. Missäköhän vaiheessa sanovat reilusti, että kesken on jäänyt ja valmista ei tule? Siis onkohan enää edes yliopiston kirjoilla. Ja miten kävi sen tutkintouudistuksen jaloissa?

Mitä muita aineita kirjailijat ovat opiskelleet, kuin kirjallisuutta? (Eli minkä oppiaineiden opiskelu voisi kehittää kirjallista silmää?)

8

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Epäilen suuresti

      En ole nähnyt tilastoja, mutta en usko, että edes merkittävä osa kirjailijoista olisi opiskellut kirjallisuutta. Kirjailijoiden taustalla on mitä erilaisimpia opintoaloja ja ammatteja. Esimerkiksi yksi palkituimmista, Antti Tuuri, on koulutukseltaan diplomi-insinööri.

      Kirjallista silmäänsä voi kehittää ominkin päin lukemalla paljon. Parempaa tekstiä vain tulee, kun ei opiskele mitään teorioita.

    • 2+2

      Mistä luulet, että Riikka Pulkkinen ei koskaan valmistuisi? Lisäaikaa opintoihin saa anotessa, jos seitsemän vuotta ei riitä.
      Kirjailijaksi päätyminen vaatii lahjakkuutta, opiskella voi siinä sivussa.

    • onsullamurheet

      Mitä se sun napas kaivaa, valmistuuko Pulkkinen vai ei? Enemmän tämmöiset kirjoitukset kertovat aloituksen kirjoittajan pikkumaisuudesta ja kateellisuudesta kuin kirjoituksen (tässä tapauksessa Pulkkinen) kohteesta.

      Yksiä juoruämmiä koko sakki tällä palstalla

    • Mie222322323

      Kun kustantajan sivuilla esitellään kirjailija, hänestä pitäisi kertoa tosiasioita, eikä antaa tieten tahtoen fiksumpaa kuvaa. Kyllä sen luulisi lukijoille riittävän, että kirjailija on toiminut siinä ja siinä työssä sekä sen lisäksi nuoruudessaan opiskellut.

      Minua ärsyttää se, että kustantaja ei ole rehellinen.

      • onsullamurheet

        Yritä nyt olla rehellinen edes itsellesi, jos et muille: sinua ärsyttää vain se, että Riikka Pulkkinen on niin lahjakas, että on nuorena jo julkaissut menestysteoksia. Et sinä ketään hämää noilla löpinöilläsi. Surullista on jos, itse hämäät itseäsi. Eli sen sijaan, että märehtisit täällä kirjailijoiden menestystä, avaapa se käsistiedosto ja ala kirjoittaa ;)


    • ihkuatulee

      Esim: Tässä on kirjailija XYZ:n esikoisteos. Tyyppi on ihan syvältä, haisee, ei harjaa hampaitaan eikä koskaan kuuntele muita. Sillä on likaiset alusvaatteet. On ihan tyhmä muutenkin, edes sen äiti ei tykkää siitä.
      Mutta hei, ostakaa sen tekemä kirja, ihan hyvä se silti on.
      Eli tässä realismia.
      Lopettakaa se ihannemaailman idealismi ja hörhöily: kehuminen on teeskentelyä ja tuntemattomia ja osaamattomia kirjoittajia pitäisi myös julkaista, joska ne tykkäisi siitä. Kustantajat eivät saa ajatella rahaa, vaan jonkun miljonäärin pitäisi maksaa viulut. Ja sitten rahaa sataisi taivaasta ihan kaikille. Ja kaikki osaisi kirjoittaa.

    • Vileenin kootut

      Sirola-opisto on matkaansaattanut etevimmät kirjailijat tässä maassa.

    • perse ryykönen

      Mie ko en tykkää siittä jotta kijotettaa väärin assioitan rommaaneissa elikkä onko nuo Kirjurit saaneet Koulu sivistystä lainkkaa et ko tuntuu silt et on virheit paljo ja et Yhtys sanatkii on ussein väärin ja et pilikut ei oo paikallaa ja et käyettää sellassii ilimasuja jot ne ei oo Suomen kieltä lainkaa ja ei kaikki pisteetkää oo paikallaa ja niiku sellanen sana ku Wittu kirjotettaa pienellä alaku kirjaamella ja Nussimisesta käytettää Eufomismei elikkä Kierto ilimasuja vaik vois sannoo suoraa niiku oikee Kirjaltaja Veikko H käytti et Perse ryykönen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      198
      4666
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      274
      2750
    3. 134
      1707
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1401
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      203
      1357
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1124
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1077
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1057
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1051
    Aihe