ILTASANOMIEN RISTIKKOPALKINTOJEN JAOSTA

Johannes

Kuinka moni on pannut merkille, että Iltiksen maanantain 150 ja 250 euron ja varsinkin tiistain tonnin palkinnot nappaavat liki aina (noin 80%:sti) NAISET!

Minulla on tietoa, että yleensä suomalaisista noin 70% kaikista ratkaisijoista on miehiä, joten mihin matematiikkaan voitonjako IS:ssa perustuu?
Onko aina arvonnassa paikalla viranomainen?

Suosittelen miehille: lähetä kortti, jossa pelkkä etunimen eka kirjain (ja kaiken varalta anna vaimosi / tyttöystäväsi / siskosi kirjoittaa se!

Iltiksellä voi olla joku syy, joka parantaa rahantuloa, jos nainen voittaa.
Olisiko?

13

607

  Vastaukset

  • Eihöhän nykyään suurin osa vastauksista lähetetä tekstiviestinä, jossa ei näy nimeä.
   Pari voittotärppiä on sattunut sitä kautta.
   Mistä tuo tieto 70 %:sta muuten on peräisin?

  • Itse en tunne yhtään ristikkoja (säännöllisesti) ratkovaa miestä, mutta tunnen kymmeniä naisia, jotka joka päivä ratkovat ristikon tai pari.
   Itse olen nainen ja saan aina ratkoa iltiksen ristikot sekä sudokut. Mieheni keskittyy uutisiin, sarjakuviin, urheilu- ja autosivuihin. Toki hänkin joskus ristikkoja tekee, mutta ei yhtä säännöllisesti kuin minä.

   (Iltiksen ristikot ovat muuten luokattoman helppoja, kun vertaa Hesarin kuukausiliitteeseen)

   • "Iltiksen ristikot ovat muuten luokattoman helppoja, kun vertaa Hesarin kuukausiliitteeseen"

    Koviksetkinko? Minusta ne ovat suorastaan mahdottomia ...


   • Tarkoitti varmaan Iltalehden ristikoita, ehkä? Olen samaa mieltä, että Ilta-Sanomien kovikset (kolmoset) ovat joskus mahdottoman vaikeita, olen täytellyt myös Hesarin ristikoita. Vertailupohjaa siis on.


  • Olen mies ja olen voittanut muutamiakin kertoja, joskus itse lehden ristikoista ja joskus TV-viikkoliitteen ristikoista.
   Koviksien kohdalla pitää poistaa rimakauhu mielestä ja alkaa pakertaa sitä sana kerrallaan. Kun on tarpeeksi kärsivällisyyttä ja ottaa selville eri lähteistä ratkaisut sellaisiin kohtiin, joissa lähteitä voi käyttää ja sitten kirjoitaa avainsanaa kirjain kirjaimelta, kunnes oivaltaa mitkä kirjaimet siitä saattavat puuttua ja mallaa niitä tyhjiksi jääneisiin kohtiin, niin muutamia kertoja olen koviksenkin ratkaissut. Ennen kuin vakuutuin siitä, että sekin on mahdollista, pidin niitä myös mahdottomina.

  • Se on Iltiksen mainostemppu!

   Annetaan palkinnot naisille siksi, että yhä uudet lukijanaiset huomaavat, että taas on joku naikkonen saanut helppoa rahaa.
   Ahaa, siis minäkin yritän! Ja eikun kipin kapin irtonumeron ostoon!

  • Eiköhän sukupuolijakauma kerro siitä, että naiset vain ratkovat ristikoita miehiä enemmän.

   Itse en ole koskaan osallistunut palkintokilpailuihin. Kerran 1000€ palkinnon omaavan palkintoristikon ratkaisun meinasin lähettää, mutta kännykässäni on palvelun esto eikä tullut postitsekaan lähetettyä.

  • Jos nyt joku kovin innokkaasti haluaa 23-24.11.2019 palkintokilpailuun osallistua, voin antaa sivustollani pikku vinkkejä. Itse en pummaamieni ristikoiden palkintokilpailuihin aio osallistua.

  • Laitoin koemielessä neljä vinkkiä sivustolleni. Toivottavasti niistä voisi olla jollekin, joka palkintokilpailuun haluaa osallistua, pientä apua.

   • Miksi jaat taas virheellisiä ohjeita? Eikö tästä ole sinulle jo useasti huomautettu? HÄPEÄ!!


  • En sinänsä vaadi, että aina oltava suora synonyymi enkä sitä, että vastaussana on sitä sanaluokkaa, joka ensinäkemältä vaikuttaisi luontevimmalta. Saamani selityksen perusteella yhteys vihjeen ja ratkaisusanan välillä on suorempi kuin mitä ajattelin. Tästä syystä enää pidä vihjettä huonona. En vain tämän yksittäisen vihjeen kohdalla päässyt tällä kertaa täysin kiinni laatijan ajattelusta.

  • Äsköinen kommentti meni väärään säikeeseen. Se koski erästä piilosanavihjettä toisessa säikeessä.

   Mitä iltiksen vihjeisiin tulee, yritin antaa pientä apua, joka auttaisi eteenpäin, mutta ei kertoisi liikaa. Anonyymin kommentti vaikuttaa oudolta.

   Uskon ymmärtäneeni kaikki 23.-24.11.2019 IS Koviksen vihjeet täysin oikein.

  • Olisi hyvä tietää, mitä kirjoittaja tarkoittaa tällä:

   "Miksi jaat taas virheellisiä ohjeita? "

   Tarkoittaako, että vinkit ovat vääriä. Olen toki joskus laittanut ns. vihjeanalyysiin virheellisen selityksen. Joitakin selityksiä on täytynyt jälkikäteen korjata. Mikä vinkki oli kirjoittajan mukaan virheellinen?

   Vai tarkoittaako kirjoittaja sitä, että minulta on virhe pyytää katsomaan antamiani vinkkejä. Tämä taas on ihan minun oman harkintani varassa enkä siitä ole tilivelvollinen muulle kuin itselleni.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   690
   14876
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   126
   2313
  3. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   1522
  4. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   67
   1508
  5. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   1290