Hormonikierukka hiivatulehduksen syynä?

Epätoivoinen

Onko jonkulla kokemuksia siitä että hormonikierukka (tai ylipäätään hormoniehkäisy) olisi syynä hiivatulehduskierteeseen.

Mulla parikymppisenä oli kokeilussa e-pillerit, mutta hiivatulehdukset alkoivat siitä ja loppuivat vasta kun lopetin pillerit. Sen jälkeen oli vähän tulehduksia, raskaana ollessa jonkun verran. Tai siitä arvasin olevanikin raskaana kun ensin tuli hiivatulehdus ;). Raskaustesti vahvisti asian.

Mutta nyt mulla on runsas vuosi sitten laitettu hormonikierukka, koska lapset on tehty ja kuukautisetkin oli aika runsaat. Vähän jännitti että miten tuon hiivan kanssa käy. Puoli vuotta meni vielä ihan hyvin ja menkat oli oikeastaan silloin vielä ihan normaalit. Sitten alkoi pikkuhiljaa menkat niukentua ja ovat nyt tosi pienet ja lyhyet. Mutta: puoli vuotta kierukan laittamisesta tuli eka hiivatulehdus, ja nyt en enää edes tiedä kuinka monta on ollut. Yleensä alkaa aina ovulaation aikana (tunnen ovulaation aina toispuoleisena kipuna alavatsalla, olen aina tuntenut) tai pari päivää sen jälkeen. Sitten olen sen hoitanut Diflucanilla. Ja sitten menkkojen aikana tulee taas uusi hiivatulehdus - oireilee enempi silloin haavaumina ulkosynnyttimissä.

Syksyllä kävin lääkärissä - tai itse asiassa kahdellakin - terkkarissa ja yksityisellä gynellä. Terveyskeskuksessa tehtiin hiivatesti, jonka tuloksen sain vasta gynellä käymisen jälkeen. Gyne määräsi herpestestiin (joka oli sairaan kallis!), koska oli sitä mieltä että se on se. No ei (onneksi) ollut, vaan oli se hiivatulehdus. Ja papa-koekin tehty runsas puoli vuotta sitten.

Onko kellään vastaavia kokemuksia? Pitäisikö vaan mennä poistattamaan kierukka, koska seksiäkään ei pysty näiden jatkuvien tulehdusten takia harrastamaan, eli ihan turha sen puolesta! Seksin jälkeen muuten kanssa alkaa aina tulehdus - tai sitten vain se osuu juuri näihin otollisiin aikoihin.

4

1955

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • .....

   Kuinka monen käyttämä vittusi on ?

  • Epätoivoinen

   No heh heh. Olipa asiallinen kommentti. Tällä hetkellä ei kenenkään. Olen naimisissa oleva nainen joka on ollut saman miehen kanssa 12 vuotta.

  • Anonyymi

   Hei! Tiiän että tulee nyt tosi monen vuoden jälkeen mutta oon epätoivonen ja samassa tilanteessa. Oisin super kiitollinen jos vastaisit että mitä päätit tehdä ja loppuiko sun vaivat? KIITOS

   • Anonyymi

    Heips! En ole aloittaja, mutta eräs toinen hiivaongelmasta kärsinyt. Nuorena elämäni oli aika pirullista jatkuvan/toistuvan hiivaongelman kanssa. Nyt lähestyn vaihdevuosia, ja viimeisen kymmenen vuotta hiiva on ollut lähes kokonaan pois. Jostain luin, että hiivatulehduksen edellytys on estrogeeni. Eli sikäli hiiva on raskaana olevien ja hedelmällisten naisten ongelma. Vanhemmilla naisilla on erityyppisiä tulehduksia, jos on ollakseen.

    Itselläni oli vain lyhyt yhdistelmäpillerikokeilu. Ehkäisyneuvolassa sanottiin jo silloin hiivasta, vaikka en itse sitä tunnistanut tai oireet eivät olleet pahat. Muuten olen käyttänyt keltarauhasehkäisyä (minipillerit, hormonikierukka, implantit jne) ja viimeksi kuparikierukkaa. Viimeiseen 10 vuoteen en mitään, raskaaksi en ole tullut ilman ehkäisyä, ehkä ikää oli jo sen verran. Eli olen lapseton.

    Olen kelannut omaa historiaani, mikä minut olisi saattanut tehdä erityisen hiivaherkäksi. Sairastin koko lapsuuteni ja söin aivan järjettömän määrän antibiootteja, kortisonia ym. Eli nk. normaalibakteerikantani ei ole koskaan ollut normaali. Antibiootit ovat pitäneet huolen siitä, että myös kaikki kehon hyvät bakteerit ovat kuolleet. Viimeisen antibioottikuurin olen syönyt vuonna 2003, ja vältän niitä viimeiseen asti. Huonoja kokemuksia. Itse asiassa pahin hiivakierre alkoi antibioottikuurin jälkeen, jonka söin keskenmenon jälkeen bakteeritulehdukseen (joka puolestaan oli todennäköisesti perua siitä asiasta, että bakteerikantani ei ole koskaan ollut terve ja normaali).

    Eli ikä(äntyminen) saattaa auttaa asiaa - tosin se tuo muita ongelmia mukanaan, jos on tuodakseen. Antibiootteja kannattaa välttää. Ja kannattaa tehdä sellaisia valintoja, jotka tukevat elimistön tervettä bakteerikantaa. Eli sokereiden, lisäaineiden ja pitkälle prosessoitujen tuotteiden välttämistä. Ne eivät välttämättä aiheuta oireita verensokereiden kautta, vaan sitä kautta, että ne tuhoavat elimistön tervettä ja monipuolista bakteerikantaa. Vihanneksia (tarkoittaa kuituja) pitäisi syödä monipuolisesti. Ne kasvattavat suoliston bakteerikannan monipuolisuutta ja lisäävät sitä kautta terveyttä ja hyvinvointia. Myös luonnossa liikkumisella ja lemmikkieläimillä on vaikutusta ihmisen bakteerikantaan.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   202
   1557
  2. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   50
   1362
  3. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   40
   1200
  4. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   77
   1194
  5. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   124
   1164
  6. Haapaveden hiippari

   Jokos sen kylillä pyörivät hiipparin henkilöllisyys on selvinny joka tuijottelee ikkunoista ja tulee yöllä taloihin sisälle?
   Haapavesi
   28
   949
  7. Nyt on irvokas kuva Sannasta

   Sanna Marinille lämmin vastaan­otto Albaniassa suomen itsenäisyyspäivänä https://is.mediadelivery.fi/img/658/c0b897a1f79adf3fb623b0485bdec65f.jpg.web
   Maailman menoa
   253
   864
  8. Ano Turtiaisen kättely huipentaa Linnan juhlat!

   Koska kaikki kansanedustajat on aina kutsuttu Linnan juhlin, siellä tulee pian näkymään myös Ano Turtiaisen mahtava urheilijanvartalo! Ei ole epäilys
   Maailman menoa
   104
   752
  9. Mulle kyllä riittäisi

   🥰 kun ekaksi vaan pitäisit kädestä kiinni 🤝 ja katselisit silmiin. 👀
   Ikävä
   43
   742
  10. Sille Rakkaudelle joka on tarkoitettu

   Meijän on pakko yrittää kun muita vaihtoehtoja ei ole. Eikä sitä voi jättää tekemättä.
   Rakkaus ja rakastaminen
   83
   657
  Aihe