Mikä maa etelä-amerikassa on sinun mieleesi!

Fintraveller1

Kerro kokemuksiasi paikoista joissa olet käynyt, ei siis olettamuksia tai mielipiteitä, vaan ihan puhtaasti kokemuksia etelä-amerikan maasta jossa olet käynyt. Suosittele paikkoja ja kerro topit ja flopit =)

15

1132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oiuyb

      Santiago de Chile melko kolkko suurkaupunki (Valparaiso siinä vieressä hieno vanha paikka), bussimatka Mendozan kautta Buenosairesiin Argentiinaan aivan upea kokemus, Buenos Aires oli eläväinen ja kiinnostavampi kuin Santiago, Uruguaissa ei pidetty suomalaisista sellutehtaan vuoksi eikä se rantakaupunki (en muista nimeä) ollut kovin kummoinen, Iguassun putoukset Argentiina/Brasilia ovat niin mahtava kokemus ja ainutlaatuinen nähtävyys että kannattaa ehdottomasti käydä, Rio de Janeiro oli em kaupungeista paras, mukava tunnelma, hienoja nähtävyyksiä (Kristuspatsas, sokeritoppavuoret, kaupungilla paljon nähtävää), paljon rantoja jne. Mutta mielenkiinnon vuoksi oli tärkeä käydä näissä kaikissa ja joskus ehkä muissakin E-Amerikan maissa. Venezuela vuosia sitten oli ihan OK rantalomakohde.

      • HÄH!!!!! "uruguayssa ei pidetty suomalaisista sellutehtaan vuoksi"?????Uruguaylaiset nimenomaan tykkää suomalaisista sellutehtaan vuoksi.Tehdas on tuonut uruguaylaisille vaurautta ja hyvinvointia erittäin paljon.Älä puhu asioista mistä et tiedä! Käy joskus pintaa syvemmällä.
        Olen itse nyt kolmatta vuotta Uruguayssa töissä ja toinen sellutehdas työn alla eikä minulla ole ikinä ollut ongelmia paikallisten kanssa ja tuskin tulee olemaankaan.Tykkäävät suomalaisista kun tuomme töitä myös heille.


      • hustleri

        Venezuelan rannat ovat mita kauneimmat. Enkelin putoukset myos todella hieno paikka. Kaunis maa. Kaupungit melko rumia.
        Viikon olen ollut sairaana nyt. Epailen dengue kuumetta.


    • TUPAMAROS

      EN OO KOSKAAN OLLU MUT OIS KIVAA JOSKUS LÄHTEÄ FORTALEZAAN. URUGUAYHYN. PERUUN JA BOLIVIAAN SEKÄ VENEZUELAAN

    • Mäntän mies

      Viitaten ensimmäiseen vastaukseen. Uruguayn rantakaupunki oli ilmeisesti Punta del Este, Etelä-Amerikan Riviera. Itse myös pidin Iguassun putouksista. Rio on upea kaupunki, paljon nähtävää kuten myös Buenos Airesissa. Brasilian kaupungeista Salvador on myös minun mieleeni. Bussilla Saltasta San Pedroon Andien yli on myös hieno kokemus. Samoin maasturiretki San Pedro de Atacaman läpi Boliviaan. Inkojen rauniokaupunki Machu Picchu on mahtava paikka.

      • Perdone

        Mäntän mies, olisi mukava vaihtaa kokemuksia noilta matkoilta. Mitä ilmeisimmin olet kiertänyt enemmän kuin minä.
        Jos haluat jakaa reissua, postini on tämä [email protected]


      • Tuskin kirjoittaja on Punta del Estessä käynyt.Veikkaisin kaupungiksi Colonia del Sacramentoa mistä mennyt lautalla Buenos Airesiin.


    • fj0i

      jos on massii vitusti niin kaikki ok..
      jos ei niin varaa ainakin perkeleesti aikaa, min.3kk, jos vähänkään meinaa e-amerikassa kierrellä. ecuador on paras, jos aikaa on vähän 1kk. koska siinä näet/koet yhdessä maassa ns.mini e-amerikan, on tyynivaltameri, andit, amazon yhdessä pienessä maassa.

      varaudu kaikkeen kidnappauksesta-naimisiin menoon..

    • Perusta tykkäsin, mitäs, siellä on kaikki hyvää?
      Perussa on mielettömän hyvä mässy ja vaihteleva luonto. Kun kuitenkin kaikki haluavat käydä Machu Picchulla, niin se jo pakottaa käymään Perussa.
      Ensinnäkin, minä en suosittele Machu Picchua itseään, mutta junamatka sinne on elämys, ihan fantastiset maisemat. Kun siellä kerta on, niin tajuaa, että niitä inkaraunioita on ihan kaikkialla. Jotkut ovat ajalta ennen inkoja. Machu Picchu on siis vain yksi kohde, missä nähdä niitä raunioita ja vielä sellainen, joka on täynnä turismia.
      Rannikolla on Atacamassa pyramideja, niillä on jokin oma nimensäkin, huaucas tai jotain.

      Amazoniassa kannattaa käydä tallaamassa edes vähän. Amazoniasta voin sen verran kertoa, että eläimiä on varsin niukasti ja ne ovat perin arkoja yleensä, mutta kun luet alueen historiaa, niin ymmärrät, miksi. Amazoniassa on myös liukasta liejua ja puiden rungoissa veitsenteräviä piikkejä. Palaat siis sieltä vaatteet kurassa ja verillä ja kaikki tavarat märkinä ja iho täynnä hyönteisten pistoja, mutta se on Amazon!

      Andeilla ihmiset ovat tosi kohteliaita. Ne eivät kerjää (no, lapset kerjäävät), mutta ne aina tervehtivät ihan tavallisia repputuristeja. Elämä on niillä kurjaa, mutta ne silti aina hymyilevät.

      Rannikolla tykkäsin sellaisesta paikasta kuin Pucusana. Kannattaa käydä minusta katsomassa, kun aavikko viheriö, sen paikan nimi on Lomas de Lachay. Cusco tietysti ja Ollantaytambo Andeilla. Iquitosista sitten veneellä viidakkomajoille. Suosittelen erityisesti Amazon Conservatory of Tropical Studiesia ja riippusiltoja siellä. Se on Napo-joen varrella.

    • <<<<

      HALUISIN MENNÄ BOLIVIAAN. URUGUAYHYN. ECUADORIIN. VENEZUELAAN. KOLUMBIAAN. CHILEEN JA ARGENTIINAAN

    • kerranelamassa.fi

      Olen ollut Etelä-Amerikassa muutaman kerran. Yhteensä olen reissannut manteretta ympäriinsä noin kuuden kuukauden ajan.

      Etelä-Amerikasta löytyy jokaiselle jotakin: biitsejä ja perinteitä, viidakkoa ja vuoristoa, luontoa ja suurkaupunkeja. Tässä omat suosikkini:

      Peru on edullinen ja sopii reppusreissaajankin kukkarolle todella mainiosti. Näkemistä ja tekemistä riittää: viidakkoretkiä ja jokilaivalla matkaamista Amazonilla, vuoristovaeltamista Inca Traililla tai jollain rauhallisemmalla reitillä, ja tietysti Machu Picchun rauniot. Vaikkei rauniokaupungeista muuten välittäisikään, on mesta rakennettu niin komeaan paikkaan että se on ehdottomasti näkemisen arvoinen! Yleensä Machu Picchulle mennään Cuzcon kaupungin kautta, sekin on nasta mesta.

      Bolivia on todella seikkailullinen maa. Turistikin pääsee vierailemaan vuoren sisään louhitussa hopeakaivoksessa Potosin kaupungissa, ajamaan täysjousitetulla maastofillarilla alas "Kuoleman tietä", ja ihmettelemään alkuperäisväestöön kuuluvien naisten vapaapainiotteluita! Kirsikkana kakun päällä on Salar de Uyuni, todella upea suola-aavikko. Bolivian hintataso on Peruakin edullisempi.

      Ecuador on hieman edellisiä tyyriimpi, mutta silti hintataso on suomalaisittain erittäin edullinen. Maassa olen mm. käynyt ratsastamassa ja patikoimassa vuoristossa sekä vieraillut Otavalon markkinoilla. Sieltä löytyy perinteisiä käsitöitä joka lähtöön, mutta itseäni kiinnosti enemmän laitakaupungilla järjestetty karjamarkkina. Ecuadorin helmi on tietysti Galapagos, jonka jokainen telkkarin luontodokumentteja katsonut tuntee. Harva kuitenkin tietää, että omatoimimatkalla Galapagossaarilla pärjää mainiosti pienemmälläkin budjetilla. Se ei siis ole pelkkä rikkaiden turistien luontokohde.

      Chile on edellisiä maita kalliimpi, ja mielestäni muistuttaakin enemmän Välimeren maita kuin Latinalaista Amerikkaa. Maan luonto on melkoisen monimuotoinen: pohjoisessa on rutikuiva Atacaman autiomaa, etelässä tuulinen (ja usein sateinen) Patagonia. Etelän vaellusreitit, varsinkin Torres del Painen kansallispuistossa, ovat todella komeita maisemiltaan. Ikävä kyllä ne eivät ihan jokaiselle sovi, sillä poluilla pitää pysyä ja leirin saa pystyttää vain siihen varauille alueille.

      Jos jaksoit lukea tänne asti, käypä vilkaisemmassa Kerran elämässä -matkailusivustoa: http://kerranelamassa.fi/

      Sieltä löytyy tarkempaa tietoa noista maista!

    • <<<<

      OIS UPEETA KÄYDÄ ECUADORISSA. PERUSSA. CHILESSÄ. VENEZUELASSA JA BOLIVIASSA < JA OLLA TÖISSÄ MM VENEZUELASSA JA KOLUMBIASSA

      • Perdone.

        Kuules


    • kerranelamassa.fi

      Omat suosikkini ovat Bolivia ja Peru. Molemmista löytyy komeita vuoristomaisemia, arjessa eläviä perinteitä, kiehtovaa historiaa ja huimia seikkailuja. Lisää voi lukea täältä:
      http://kerranelamassa.fi/etela-amerikka-opas/

    • Leppoisaa elämää

      Brasiliassa Bahiassa lähellä Camamua. Kaakaoplantaasi. Hieman hippimäinen kommuuni, mutta oleskelu tällä fazendalla hoitui hoitamalla kaakaopuita ja keräämällä kaakaohedelmiä. Ruoka oli puolittain ilmaista. Riippui omista sadoista maatilalla. Jos ei ollut omalta tilalta, niin sitten ostettiin kimpassa. Kuukauden ruoat maksoi n. 70 euroa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5479
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3564
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      158
      3361
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2613
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2429
    6. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      262
      2002
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1507
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      104
      1424
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1389
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1170
    Aihe