Viihdytkö Yhdysvalloissa?

yrittäjyys palkitaan

Hei,
Osallistuimme perheen kanssa DV-lotteryyn. Olen jo kauan haaveillut muutosta ulkomaille ja yrityksen perustamisen kannalta USA voisi sopia meille. (myös toki paljon muita syitä niitä tähän laittamatta).

Haaveiluahan tuo voittokin on mutta kyselisin mitä mieltä olette asumisesta Yhdysvalloissa?
Tulisitteko takaisin ja suosittelisitteko muuttoa "haastavampiin" olosuhteisiin näin perheen kannalta?
Olisi mukava myös tietää missä osavaltiossa asutte?

Toki Suomessa on erittäin hyvät oltavat keskituloiselle perheelle, mutta ilmasto ja kulttuurinvaihdos kiinnostaa hetkeksi ainakin. Suomeen pääsee aina takaisin, mutta onko USA liian riskialtis alue tällä hetkellä, siis näin uuden elämän aloittamisen kannalta, koska expat ei tule kyseeseen kohdallamme.

8

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yrittäjyys palkitaan

      Karkasi viesti liian aikaisin, siis työkomennukselle lähtevä expat. Emme ole insinöörejä saati it-guruja :) Olemme toki erikoisalan ammattilaisia, joille töitä löytyy enemmän USA:ssa kun Suomessa (urheilu)

    • ilyano hagabus

      Hei,

      Toivottavasti teitä onnistaa DV-lotteryssa, mikäli todella haluatte USA:han. Minä aikoinaan voitin, muutin sinne ja sittemmin muutin pois. Maa ei ollut sitä mitä luulin sen olevan ja nyt asun toisessa, paljon paremmassa maassa.

      USA:ssa korostuu oikeastaan yksi asia yli muiden ja se on raha. Kun on rahaa, niin asiat sutviutuvat. Jos pidätte fokuksena jatkuvasti rahan ja rahan tekemisen, niin ei pitäisi tulla ongelmia. Itse kyllästyin siihen, että siellä pyörii aivan kaikki rahan ympärillä.

      Yrittäjän kannalta USA on toisaalta erinomainen valinta. Markkinat ovat isot ja yrittäjyyttä arvostetaan. Rahoittajia löytyy jos teillä on hyvä ja uskottava liikeidea. Kilpailuakin tosin löytyy ja lomia yrittäjä tuntee vielä vähemmän kuin Suomessa, joten ilmaiseksi ei tule mitään.

      Kiinnittäkää erityistä huomiota siihen, minne muutatte. Kun olette valinneet osavaltion ja kaupungin, niin tarkka sijainti riippuu koulupiiristä. Katsokaa hyvin tarkkaan mihin kouluun haluatte lapsenne (jos teillä on kouluikäisiä lapsia) ja varmistakaa, että asuntonne sijainnin perusteella saatte lapsenne juuri siihen kouluun. Jousto niissä asioissa on yleensä erittäin vähäistä.

      USA ei ole sen riskialttiimpi nyt kuin muulloinkaan. Jos osallistuitte lotteryyn nyt, niin voisitte päästä muuttamaan 2-3 vuoden päästä vaikka voittaisitte heti ensimmäisellä kerralla. Muistakaa tosin se, että tilastojen mukaan 1% suomalaisista voittajista lopulta saa green cardin eli ei kannata vielä pakata muuttolaatikoita.

    • yrittäjyys palkitaan

      Kiitos vastauksesta, juuri kirjoittamasi asia on pyörinyt mielessäni. Olemme aika rentoja, ja voisiko sanoa amerikkalaisten näkökulmasta vasempaan kallella. En siis haaveile juurikaan "amerikkalaisesta unelmasta". Pelkäänkin, että onko koko manner täynnä rahaa tahkovia rikkaita, joilla omat aidatut alueet vai onko se vain klisee? Löytyisihän varmasti kivojakin alueita kuten San Franciscon seutu, mutta turhan kallista aluetta lapsiperheelle. Näitä joutuu valitettavasti pohtimaan jo nyt, koska jos tuo green card-kutsu keväällä luukusta tipahtaa niin silloin on tiedettävä jo tarkkaan mihin haluaa.

      Tietäisikö joku siellä asuva antaa hyvää vinkkiä kaupungista? Olisi kiva löytää sellainen, missä voi pyöräillä ja elää kaupunkilaiselämää, emme kuitenkaan etsi suburban alueita. Asuisimme mieluiten Manhattanin kaltaisessa kaupungissa, etelässä päin vinkkejä? Onko tosiaan niin ettei perheelliset enää asu missään kaupungissa (paitsi erittäin rikkaat) vaan ainoa elämäntapa on se suburban omakotitalo työ siihen sidottu hyvä koulualue? Eikö kunnallisia koulualueita tosiaan löydy? Ystäväni on asunut SF ja siellä on kuulemma erittäin hyvä kunnallinen (ja ilmainen) koulu.

      • 208

        Sinulla on aika hatarat kasitykset Amerikasta. Suurin osa kouluista on kunnallisia ja tosiaan asunpaikkaan sidottuja. Yksityiskoulut ovat yleensa uskonnollisia.
        Missaan "Manhattan" kaupungissa olisi sulaa hulluutta lahtea pyorailemaan liikenteen sekaan (lapsetkin? Huh!).
        Kuinka rennolla menolla aiot sita yritystasi pyorittaa ja perhettasi elattaa? Vakuutukset ovat perheille kalliita varsinkin jos olet yksityisyrittaja.


      • 19901
        208 kirjoitti:

        Sinulla on aika hatarat kasitykset Amerikasta. Suurin osa kouluista on kunnallisia ja tosiaan asunpaikkaan sidottuja. Yksityiskoulut ovat yleensa uskonnollisia.
        Missaan "Manhattan" kaupungissa olisi sulaa hulluutta lahtea pyorailemaan liikenteen sekaan (lapsetkin? Huh!).
        Kuinka rennolla menolla aiot sita yritystasi pyorittaa ja perhettasi elattaa? Vakuutukset ovat perheille kalliita varsinkin jos olet yksityisyrittaja.

        Vaikka voittaisitkin lotossa se oikeuttaa ainoastaan hakemaan Green Cardia.
        Sinun pitaa pystya todistamaan etta olet tarpeeksi varakas pystyaksesi elattamaan perheesi USAssa. Taalla on oltava omavarainen, valtio ei auta ennenkuin olet tyopanoksellasi kartuttanut kassaa.
        Heti ensi alkuun tarvitsette kaksi autoa, muuten ei elamasta tule mitaan.


      • loudspeaker

        Onko Manhattan kaupunki vai kaupunginosa?


    • Kari.Goz

      Hei
      Toivon sinulle onnea arvonnassa ja heti alkuun varoitan sinua näistä keskustelu foorumeista missä jaetaan usein täysin väärää tietoa ja kateelliset koittaa lytätä haaveita.
      Mitä tuohon DV-lotteryyn tulee ja sen oikeuttamaan Green Cardin anomiseen niin kyllä sen kohtuu helpolla saa, tosin on totta että tilillä pitää olla rahaa millä voi osoittaa pystyvänsä muuttamaan ja elättämään itsensä siihen asti kun saa töitä.
      Todennäköisesti myisitte omaisuutta josta sitä rahaakin saa.

      Haastattelussa tullaan nimen omaan kysymään suunnitelmista mutta ei se nyt kauhean tarkkaa ole.

      2-3 vuotta voistosta ennenkuin voi muuttaa!! no ei pidä paikkaansa tai ainakaan kenelläkään minun tutulla :D
      pisimmillään on mennyt 1.6v mutta vuodella selviää.

      Jos ja kun joskus voittaa Greencardin niin työn saaminen on kyllä aika helppoa ainakin rakennus, hoito ja IT alalla.
      Lisäksi oman yrityksen perustamista kannattaa harkita.

      Itse olen tällä hetkellä suomessa viettämässä joulua mutta palaan tammikuun puolessa välissä valtoihin:)

      Mitä minuun tulee niin en missään nimessä haluaisi enään asua pysyvästi suomessa.

      Onnea sinulle.

      • ilyano hagabus

        Kirjoitin vahingossa 1-2% voittajista, kun piti sanoa 1-2% hakijoista eli DV-lotteryyn osallistujista. Viestiä ei vaan voinut enää muuttaa. Toisinsanoen karkeasti 1-2 hakijaa 100 suomalaisesta hakijasta voittaa. Tilastojen mukaan suomalaisista voittajista GC:n saa tai ottaa lopulta vastaan puolet eli käytännössä 1% lopulta saa GC: kouraansa.

        Lisäksi tarkoitin, että 2-3 vuoden päästä tästä hetkestä voisi aikaisintaan muuttaa mikäli tässä haussa tärppää. En suinkaan sitä, että 2-3 vuoden kuluttua voitosta. Aloittajahan ei suinkaan ole voittanut vaan vasta osallistunut arvontaan. Itselläni meni noin vuosi voitosta haastatteluun ja sen jälkeen muutin puolen vuoden sisällä.

        Minä en ole kateellinen mistään USA:han liittyvästä, koska voitin, koitin ja huonoksi totesin. Nykyään asun paremmassa maassa ja paljon toimivammassa yhteiskunnassa enkä kaipaa USA:ta pätkääkään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2954
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1596
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe