2.5kk Vauva hylkii rintaa

mammanen

Hei!

Eli tälläinen ongelma, poikani joka on nyt 2.5kk on alkanut hylkiä rintaa, ei suostu syömään ja saa aina rintaraivarin kun yritän imettää, tilanne on todella surullinen, ja ahdistaa minua kun imetys ei tahdo onnistua, tulee paha mieli kun en saa ruokittua lastani omalla maidolla.
Esikoisen kohdalla täysimetys loppui 3kk iässä, kokonaan 6kk iässä, maidontulo oli tosi vähäistä.

Voiko asiaan vaikuttaa se että tämä vauvani oli syntymästään alkaen ensimmäisen kuukautensa sairaalahoidossa ja sai toki luonnollisesti pullosta maitoo yöaikaan kun en ollut sairaalassa hänen luonaan? Pumppasin toki hänelle maitoa sairaalaankin, mutta välillä erittyminen oli huonompaa ja hän sai korviketta ja myöskin tuttia.
Eli kotona ollaan oltu nyt 1.5kk, ja poika on siis ihan terve, ja ollut aina todella hyvä syömään.
Täysimetyksellä hän ei ole ollut koska hän tarvitsee todella paljon maitoa, ja oma maitoni ei riitä, vaikka sitä on kokeltu, mutta hänen kerta-annoksensa ovat sellaista 200ml luokkaa, välillä ylikin, eli aikamoinen suursyömäri.
Syöttöpunnituksien mukaan multa tulee maitoa, tai siis tuli, niin 90-120ml.
Nyt tätä rinnan hylkimistä on tapahtunut suurinpiirtein jo viikon ja maitoa tulee enää tosi vähän, ja olen antanut sitten korviketta.

Mietin vain että voiko tälle asialle enää tehdä mitään...?
Siis vaikka hän korviketta saakin, mutta että hän saisi vielä rinnasta kuitenkin sitä parasta maitoa, ja arvokasta läheisyyttä, toki hän saa sitä siis muutenkin, mutta varmasti jokainen imettävä äiti ymmärtää mitä tarkoitan...:)

Hyvää Joulun odotusta kaikille!

6

505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • autan jos osaan

      Hei, nuo rintaraivarit ovat suorastaan tyypillisiä tuossa iässä. Osittaisimetyksellä ne ovat tietysti vielä vähän hankalampia, koska vauva helposti suosii pulloa rinnan kustannuksella. Meillä kestivät pari viikkoa, joten ei nyt ihan heti kannata heittää kirvestä kaivoon. Varmaan oletkin jo kokeillut imettää liikkeessä (kävellen, hytkytellen), pimeässä, hämärässä, makuulla, eri asennoissa, juuri kun vauva on herännyt, mutta vielä uninen? Katso lisävinkkejä osoitteesta imetystukilista.net, siellä on vinkkejä osittaisimetykseen ja myös rinnalla lakkoiluun.

      En väitä, ettäkö oma maitosi olisi riittänyt, varmasti noin hankalan alun jälkeen sitä lisämaitoa on syytä antaa, mutta vauvat syövät yleensä helposti pullosta joka tapauksessa enemmän kuin rinnasta. Pullosta tulee paljon enemmän ja nopeammin, joten ei voi oikein verrata sitä, minkä verran vauva syö rinnasta ja minkä verran pullosta. Osin tästäkin syystä (plus korvikkeen huonomman sulavuuden takia) rintalapset syövät tiheämmin, kuin pullolapset.

      Kokoavana vinkkinä sanoisin siis, että tarjoa vauvalle rintaa edelleen sitkeästi ja kokeile keinoja, joita löytyy tuolta sivustolta. Hienoa, että olet jaksanut osittaisimettää, teillä on ollut tosiaan melkoisen haastava alku. Hyvää joulua sinullekin!

    • äitix

      Yritä olla ottamatta itseesi. Raivarit ovat tavallisia tuossa iässä. Meillä auttoivat parhaiten sellaiset asennot, joissa vauva pääsi vapaasti heiluttamaan käsiään. Olimme varmasti huvittava näky: vauva selällään sängyllä ja minä hänen yllään kontallani:) Jos vauva ei viihdy rinnalla kauaa, tihennä sen sijaan imetyksiä, jotta kehosi silti saa viestiä maidontuotannon tarpeellisuudesta.

    • Mammanen

      Kiitos paljon vinkeistä...
      Yritänkin kokeilla eri juttuja nyt sitten, kun enemmän on vain ollut sitä "normaalia" eli minä istuvilteen ja vauvan perinteisesti sylissä.

      Tuo olikin uusi juttu, että liikkeessä...harmi kun ei ole päähän pälkähtänyt, että sitä voi kaikkea muutakin kokeilla, mutta onneksi on imetyskonkareita olemassa jotka osaavat antaa vinkkejä, todella ihanaa...:)

      On kyllä harmillista että esim silloin sairaalassa ei voinut olla yötä, niin että vauvaa olisi voinut imettää aina, mutta tottakai tajuan että silloin annetaan korviketta tai luovutettua äidinmaitoa...painotin erityisesti sitä että jos vain mahdollista niin sitä luovutettua, ja sitä pienemme kyllä saikin tai sitten miksausta jossa korviketta ja luovutettua...siis mikäli omaa maitooni ei ollut riittävästi.

      Mutta yritän joka syötöllä aina imettää ensin, mutta vauva hermostuu niin mahdottomasti, niin aika helposti tulee siirryttyä pulloon, joskus olen yrittänyt huijata niin että annan pullosta,ja sitten jossain hyvässä välissä sujautan rinnan suuhun, silloin saattaa tovin imeäkkin ihan rauhassa, mutta tajuaa kyllä, ja sitten hermostuu...kun se maito tulee niin paljon hitaammin ja vauva joutuu enemmän tekemään töitä sen eteen.
      Lypsän maitoa pois itseltäni (kaiketi auttaa että erittyminen säilyy...) ja pikkuinen saa sitä aina sitten, vaikka sitten pullosta.

      Olen huomannut myös nyt senkin että pojallemme on tullut paljon enemmän vatsavaivoja kun on syönyt enemmän pullosta kuin rinnalta...varmaan syynä se että menee ilmaa massuun ja sitten itse korvike tietysti varmaan.

      Täytyy nyt ottaa vinkit käyttöön, ja toivoa parasta...en millään tahtoisi nyt jo luopua imetyksestä kun vauva on niin pieni.

    • kokeilepa

      Voit myös rohkeasti kokeilla antaa ensin hieman korviketta ja sittten tissiä.

    • tisumaitoa

      Onnea vauvasta! Olet tehnyt todella hienoa ja sinnikästä työtä, kun teillä on ollut raskas alku sairaalahoitoineen. Imetystukilistan sivut ovat olleet jo jonkin aikaa epäkunnossa. Sen sijaan voit kääntyä http://maitolaituri.imetys.fi/ puoleen. Palstaa voi lukea kuka vain, kirjoittelu vaatii rekisteröitymisen.

      Näin pikaisesti mieleeni tuli, voisiko imetysapulaitteesta olla teille hyötyä.

    • tisumaitoa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1957
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1685
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1616
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      125
      1432
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe