Kollektiivinen tietoisuus

kollektiivi

Ensiksi varoitus... tämä on ihan science fictionia... tämä ei ole välttämättä totta... En pyri vaikuttamaan millään tavalla teihin... pyrin luomaan teoreettista opetusta jonka totuutta voidaan arvioida.

Olenko väärässä? Olenko oikeassa? kertokaa oma mielipiteenne.

Rehellisesti sanottuna en ole varma itsekään.

Kollektiivinen tietoisuus

Muurahaisilla ja mehiläisillä on kollektiivinen tietoisuus. Ne toimivat ryhmänä jotka jakavat yhden mielen.

Ihmisillä on yksilöllistynyt tietoisuus... tai siltä ainakin vaikuttaa.

Mielestäni on mahdollista että ihmisilläkin on kollektiivinen tietoisuus, emme vain tiedä sitä.

Ihmisen näennäinen yksilöllisyys... hänen henkilökohtainen ajatteluntapansa... luo erillisyyden harhakuvan.

Voitko siirtää persoonallisuutesi syrjään, vaikka vain hetkeksi, jotta pystyt näkemään totuuden?

Ihminen ajattelee, että hän on kehonsa. Mutta oletko koskaan pitänyt mahdollisena, että vain liikutat kehoasi ja tietoisuutesi on sen ulkopuolella.

Tämän ajattelutavan mukaan olet yhtä paljon ympäristösi kuin olet kehosi... Sinä vain satut katsomaan silmiesi läpi jotka ovat kehossasi.

Tämä luo ajattelutavan että olet erilläsi ympäristöstä, erilläsi muista ihmisistä, erilläsi kaikesta... yksinäinen keho matkalla läpi vihamielisen maailman, yrittäen vahvistaa ja ylläpitää egoa, yrittäen pitää sen hengissä.

Päästäkseen selville ihmisten kollektiivisen tietoisuuden olemassaolosta, pitäisi pystyä luopumaan omasta yksilöllisestä identiteetistään ainakin tietyssä määrin.

Ja jos aikoo luoda ryhmän jolla on kollektiivinen tietoisuus, niin kaikkien ryhmän jäsenten tulisi luopua omasta yksilöllisestä identiteetistään ainakin tietyssä määrin.

Jos joku onnistuu luomaan kollektiivisen tietoisuuden ryhmän, niin näiden henkilöiden elämä on muuttunut lopullisesti.

Sillä he ymmärtävät että tietoisuus on kaiken ylläpitävä asia, ja kaikki on yhtä ja samaa ainakin tietyssä määrin.

Miten rehellisiä olette itsellenne? Voitteko piilottaa tai kieltää asioita itseltänne? Voitteko huijata itseänne? Voitte huijata ulkomaailmaa kenties, mutta voitteko itseänne?

Jos on kollektiivinen tietoisuus, niin ei ole julkisivua, koska ei pysty piilottamaan asioita muilta.

Ei voisi tuomita enää, ei voisi muuta kuin hyväksyä itsensä sellaisena kuin on tai sitten muuttaa se.

Saattaisit myös yllättyä siitä kuinka vähän muut itse asiassa välittävät siitä millainen sinä olet...

Yleisesti ottaen ihmiset vain pyrkivät pitämään yllä omaa egoaan ja persoonallisuuttaan, ja saattaavat hyökätä joko sanan säilällä tai muuten, jos joku uhkaa tätä esimerkiksi käytöksellään.

Tätä ihmiset pelkäävät enemmän kuin mitään muuta luultavasti... he pelkäävät sitä ettei heitä hyväksytä sellaisena kuin he ovat.

Ei kenenkään tarvitse hyväksyä muita tai itseään sellaisena kuin ovat... mutta emme kykene luomaan kollektiivista tietoisuutta jos emme näin tee.

Jos kollektiivinen tietoisuus onnistutaan luomaan, hyväksymistä ei enää tarvita.

Silloin tapahtuisi ihme... ymmärrettäisiin että muut ihmiset ovat sinä itse.

Loputtomat vaatimukset muilta ihmisiltä ja yhteiskunnalta siitä millaisia ihmisten pitäisi olla... pitää meidät erillisinä.

1

427

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • collection2

   Hienoja pohdintoja :) Lisää sciencea :)

   Kollektiivinen tietoisuus on jo olemassa. Tiedostamisen tasoissa vain on yksilöllisiä eroja. Yksilötietoisuus on kollektiivisen tietoisuuden sisällä.

   Kollektiivinen tietoisuus on kuin ihmiskunnan muisti ja ryhmää ohjaavat impulssit, johon jokainen ihminen antaa osansa ja ihminen taas on osa kollektiivista tietoisuuskenttää, joka alitajuisesti vaikuttaa- tiedosti sen tai ei. Useimmat ihmiset eivät juurikaan tiedosta, jotkut jonkun verran ja toiset hieman enemmän. Kaikki on energiaa, tunteet, ajatukset, ihminen. Kehoja on muitakin kuin vain fyysinen näkyvä keho, kuten eetteri, astraasi, mentaali, kausaali (syy, seuraus, entiset elämät) ja buddhinen (sielu) Kehossakin on tietoisuutta, solutasolla ja aivoissa käpyrauhasessa mm. kyvykkyys tietoisesti matkustaa. Tästä symbolista on merkkejä mm. katolilaisuudessa, Egyptin aikana jne. Ihminen ei tosiaankaan ole vain keho, vaan tietoisuus voi myös irrota kuten kuolemanrajakokemukset ovat näyttäneet, edellisten elämän kokemukset. Elämä jatkuu siis kuoleman jälkeenkin. Myös eläimilläkin on tietoisuutta, mutta ihmisellä se on pidemmälle vietyä yksilötietoisuutta.

   Saatetaan tehdä samankaltaisia oivalluksia samaan aikaan eripuolilla maailmaa, kun ihminen poimii kollektiivisesta tietoisuuskentästä häntä (hänen ajatusmaailmaansa, virittyneisyyttään ja aivoaaltojaan) vastaavaa tietoisuutta. Myös sadan apinan teoria tukee tuota kollektiivista tietoisuutta, että jos toisella puolella maapalloa tehdään joku keksintö apinarodun piirissä, se opitaan myös muualla. Tästä kai on jotain tieteellistä näyttöäkin?

   Ihminen etsii oman tietoisuuden tasonsa mukaan antennina vastauksia ympäröivästä todellisuudesta - vastaavuus on kuin reseptorit poimisivat ilmasta sopivan palan tai aallon ja energiakeho ja chakrat myös poimivat energioita ja tunteita, sekä ajatuksia kunkin energiapyörteen mukaan.

   Scienceä tai ei... mielenkiintoista ajatella...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

   Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   3918
  2. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   183
   3563
  3. Martinan vastenmielinen menneisyys

   Martinan kirjasta julkaistujen otteiden perusteella hän on vastenmielinen sarjapettäjä ja epävakaa persoona. Kukaan normaali ihminen ei huuda kuutta t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   277
   2457
  4. Miksi Martina puhuu kirjassaan

   …muunneltua totuutta. Hän ei ole ollut apuvalmentajana hevostallilla nuoruudessaan. Hän on ollut ihan tavallinen tallityttö muiden tallityttöjen jouko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   1602
  5. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   53
   1596
  6. Kiinasta taas uusi virus maailman iloksi

   Kiinassa on tunnistettu uusi Langya henipavirus (LayV), johon on sairastunut jo kymmeniä ihmisiä. Tutkijoiden mukaan virus on todennäköisesti tarttun
   Maailman menoa
   69
   1579
  7. Loiri oli minusta vastenmielinen

   Loirin kaikkea tekemistä leimaa hänen Uuno Turhapuro filminsä. Uuno filmit ovat olleet minulle aina todella vastenmielisiä. Tuo poru
   Maailman menoa
   204
   965
  8. Parisuhdeodotukset

   Ajattelin ohittaa tämän päiväisen palstahärdellin ja viedä keskustelua alueelle, joka kovasti mietityttää ja joka saa tuntemaan suurehkoa rakkauden va
   Sinkut
   139
   868
  9. Martina - Taistelija (WSOY) on menestyskirja

   Mukavaa luettavaa ja paljon kauniita kuvia Martinasta. Loppukesä menee tämän kirjan parissa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   811
  10. Rakastan sut

   pikkunallelle pikku suukko ja isommalle iso halaus ja tämä viesti. Se edellinen on jo täys. Nallestaan hehkuvalta.
   Ikävä
   142
   802
  Aihe