MISSÄ

KUIS SE ONKAAN

On harrastavat koiranomistajat,holskujen keskuudesta? ja nyt kuulutan lähinnä pk. holskuja..
Esitellään rivitolkulla näyttelytuloksia,ja sanotaan ;itse en viihdy,tottiskentällä.. ja samalla sanotaan koirasta olevan vaikka mihin... Aika ristiriitaista.
Sanotaan koiran olevan perheen harrastuskoira,ja kuitenkin sen kanssaei sitten oman mielenkiinnottomuuden ?? Vai mikä se syy onkaan??..harrasteta mitään:=((
kAI HOLSKUISTAKIN ON MUUHUNKIN KUIN NÄYTTELYKEHÄÄ KIERTÄMÄÄN ?? vai onko??? Ja etenkin kun holskuja näyttää omistavan aika paljon nuoria ihmisiä,luulisi näiden vielä jaksavan kentällä käydä&metsissä rämpiä...

7

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pk-om

      Vähänhän niitä on, tällä vuosikymmenellä ei varmaan yksikään ole käynyt pk-kokeessa. Kuitenkin tällä hetkellä on kourallinen pitkäkarvaisia, jotka yrittää harrastaa tavoitteellisesti, vielä joku aika sitten ei ollut niitäkään. Osalla koirista ominaisuuksissa sellaisia puutteita, että onnistuneet koekäynnit saattaa jäädä sen takia haaveeksi, mutta myös sama koskee osittain myös ohjaajia/omistajia. Kai niitä nyt pikkuhiljaa yritetään saada enemmän näkymään harrastuskoirina, ei ne sen pöllömpiä ole kuin muutkaan karvamuunnoksen siinä hommassa.

    • JeMi86

      Itse olen seurannut usean pitkäkarvaisen treenausta parin lajin parissa. Lupaavaa työskentelyä, mutta omistajilla ei ole kiinnostusta/rahkeita kisakentille asti. Hyvin harmi.

      Valtettavan vähän pk-muunnosta harrastuksissa näkyy, mutta vastaavasti olen mielestäni (edellisen kommentoijan tapaan) nousua näiden parissa huomannut.

      Jokainen ei halua harrastaa, se on vissi se. Ihan sama onko kuinka nuori, ei se tarkoita mitään. Kuitenkin, tämä nuorempi porukka sekä rodun sisällä että ulkopuoliset rodusta kiinnostuneet, ovat mielestäni potentiaalisia harrastajia tulevaisuutta ajatellen sekä ainakin treenauksessa olevia uusia koiria näkyy hieman enemmän.

      Lähitulevaisuudessa toivottavasti näistä koirakoista saadaan pitkäkarvaista muunnostakin edustamaan harrastajia.

      • JeMi86

        Tosiaan, edelliseen lisätäkseni. Harrastavien kasvattajien osuus pitkäkarvaisten joukossa on kyllä myönnettävä totaalisen surkeaksi! Tämä on äärettömän harmi. Enkä hyväksy selitystä ajanpuutteesta tai muustakaan. Ei niitä koiria tarvitse haalia kymmentä kerralla ja siten kaikkea aikaansa viedä.

        Harrastavia sijoituskoteja joko on huonosti tarjolla tai sitten niitä ei haeta / hyödynnetä tarpeeksi hyvin.


    • treenaava holsku

      KUIS SE ONKAAN ; MIKSI ET Kysy suoraan fb;ssä k.o. ihmiseltä,kenen vastaus tuo on erääseen keskusteluun,voisin mainita henkilön nimenkin ,mutta jääköön mainitsematta. Vai ETKÖ uskalla? omalla nimelläsi esiintyä?ja kysyä suoraan? Helppo täällä nimimerkin takana huudella..

      P.s. Itseänikin kyllä ihmetyttää ;mikseivät ihmiset harrastata tämän mahtavan rodun kanssa kuin näyttelykehän kiertämistä? Siis aika paljon on juurikin näin.

    • holskuttakaisin

      Törkeästikin,tähän keskusteluun oman mielipiteeni ilmaisten,sanoisin, että pk-holskuissa on erittäin paljon ongelmaa viettikestävyyden kanssa. Tämä ei välttämättä olisi ongelma hyvälle kouluttajalle,mutta holskuja ostetaan paljon asenteella, hyvä harrastuskoira-(ks.kenttätykkisaku). Sitten mennään metsään,kun toimintamalli onkin erilainen.

      Potentiaalisia harrastuskoiria on paljon. Itse en laahaa näyttelyitä, ja on ikävää,että pk-muunnoksen kanssa mennään siihen suuntaan.
      Toisaalta koska rotu on edelleen suht vähälukuinen, on aika turha spekuloida harrastajien puutetta,koska suuri osa ei tunne koko rotua.

      Kodinvaihtajia on myös rodussa paljon. Tämähän lisää harrastuspuutetta,kun aletaan koiran kanssa painimaan ongelmissa.

      Ikävästi välillä törmää sloganeihin kuten pk-holsku on "helppo kotikoira".

      Ensimmäiseksi koiraksi? Ei todellakaan.

    • pk-om

      Itse en kyllä tiedä ketään, enkä ole kuullutkaan, että oltaisiin otettu pitkäkarvainen ja oletettu sen olevan jotain belgin ja sakemannin välimaastoa harrastusominaisuuksiltaan. Päinvastoin, jos joku on uskaltanut sellaisen harrastuksiin ottaa, niin ei kyllä kovin suuria odotuksia alunperin ole ollut. Ja siinäpä tuo syykin varmaan on, miksi niitä ei sitten harrastaville ihmisille päädy. Eniten niiden kanssa "harrastetaan" varmaan jotain pentu- ja tokokursseja, yleensä ovat ensimmäisiä koiria tai ainakin harrastuskoiria ja silloin ne odotukset ja vaatimukset ei ole niin suuria. Ja jossain tokon alkeiskurssilla on aika vähän tehtävissä sitten jos nuorella koiralla alkaakin vaikka joku rähjäysongelma, siinä se harrastusintokin kuolee kun täytyy keskittyä ihan toisiin asioihin kuin kisaliikkeiden treenaamiseen.

      Mutta edelleen silti uskon ja toivon, että vaikkapa seuraavan kymmenen vuoden koekäynnit näyttää toiselta kuin edellisten kymmenen. Ja kaikesta huolimatta pitkäkarvaisten kanssa harrastavien täytyisi kunnioittaa enemmän niitä koiriansa ja pitää kiinni tavoitteistaan, ei se ole noloa jos haluaa pitkäkarvaisen tottelevaisuus- tai käyttövalioksi, sitten vaan etsitään sellainen treenipaikka jossa tämän asian toteuttaminen on todennäköisintä, eikä jäädä junnaamaan jonnekkin "kivakiva, hyvin menee"-kursseille. Monessa paikkaa voi olla vähän sellainen ilmapiiri, että jos omistaja ei itse osaa ja tajua niin mielummin annetaan olla kuin oikeasti alettaisiin neuvoa kädestä pitäen kuinka päästään eteenpäin.

    • surkuq

      Kyllä harrastuksiin hyvin soveltuvia pitkäkarvoja taitaa syntyä vain sattumana silloin tällöin, ja nekin sitten harvoin pääsee harrastavaan kotiin. Suurin osa on sitä samaa massaa, johon tulee vaan petyttyä jos sellaisen vahingossa harrastuksiin ottaisi. Kasvattajien pitäisi herätä ja yrittää itse harrastaa niiden koiriensa kanssa, loppuisi sen jälkeen puheet siitä, että ei ole osattu oikein kouluttaa ja lukea tätä harvinaista harrasterotua. Ne voisi herätä huomaamaan, että kun ei pysty niin ei pysty..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe