Onko 1607 € Tiivi-ulko-ovesta järkevä hinta?

Kaupan purkuoikeuta?

Kiertelevä ovikauppias oli onnistunut saamaan 75-vuotiaan tätini tilaamaan itselleen uuden Tiivi-merkkisen ulko-oven. Saatu kirjallinen tilausvahvistus oli tuote-erittelyltään ja sisällöltään tällainen:

»»
Kiitämme tilauksestanne. Ohessa erittely tilaamistanne tuotteista

Loppuhinta sisältää

Hinta alv 0% ....... 1306,50€
Alv(23%) ............. 300,50€
Hinta yhtensä ... 1607,00 €
»»

Tuossa tosiaan koko erittely. Edes Tiivi-oven mallia ei tässä tilausvahvistuksessa mainita lainkaan. Olisi ilmeisesti silloin liian helppoa katsoa netistä että onko hinnassa huijattu.
http://www.tiivi.fi/app/product/list/-/id/2/doors

Hintakin kuulostaa järkyttävän korkealta. Paikalleen asennettuna kotimaisia ulko-ovia tarjotaan melkein puoleen hintaan tuohon verrattuna.

Mitäs arvelette millainen ovi malliltansa sieltä mahtaa olla tulossa, onko ikkunallinen vai ikkunaton malli? Sekään asia ei käy selville tilausvahvistuksesta?

Minun on aika vaikeata puuttua asiaan täältä monen sadan kilometrin päästä. Jos tuo hinta on edes hehtaarilleen järkevä, en aio siihen enempää puuttua.

Mutta jos joku tietää jotakin hälyttävää kertoa, niin kerron asian ainakin varoituksena tuolle tädille sen asiana eteenpäin.

Mahtaako tällaisessa ulko-oven kotiin myynnissä olla jonkinlainen 14 vrk kaupan purkuoikeus olemassa? Jos se on kuitenkin liian raskas tai muuten hankala malliltaan, tai tiiveys karmien kanssa ei ole kunnossa.

28

18269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4848448

      Meille tuli uudiskohteeseen levikkeellinen ulko-ovi (10x21 3x21). Kummassakin on pari pystysuuntaista lasiaukkoa, itse ovessa pitkä rosteritanko vetimenä ja eristävyys oli parasta mitä oli saatavilla. Hintaa tuli 2300 euroa. Kuitenkin pelkkä levike maksaa noin 700 euroa ja tuo vedin 200 euroa. Eli jos nuo ottaisi pois, jäisi hinnaksi 1400 euroa itse ovelle. Eli kyllä periaatteessa 1600 euroa on ulko-ovesta mahdollinen hinta mutta silloin puhutaan kyllä jo koko malliston kalleimmasta ovesta.

    • Kaupan purkuoikeuta?

      "Eli jos nuo ottaisi pois, jäisi hinnaksi 1400 euroa itse ovelle. "

      Oliko tässä sinun ovesi hinnassa silloin paikalleen asennus myös? Uudisrakennus on tässä mielessä hiukan eri tyyppinen asia kuin nuo jälkikäteen vanhan tilalle tuotavat ja uusittavat ovet.

      "Eli kyllä periaatteessa 1600 euroa on ulko-ovesta mahdollinen hinta
      mutta silloin puhutaan kyllä jo koko malliston kalleimmasta ovesta. "

      Noissa on kyllä melkomoinen hintaero. Tunnettujen valmistajienkin ulko-ovia saa alle 500 eurolla, ja kalleimmat designatut domus-ovetkin maksavat vain 1300 € paikkeilla.

      UO313 F ovi, 495 e
      http://ylijaama.fi/tuotteet.html?id=86/
      UO308 F, valkoinen Hinta: 445.00 e
      http://ylijaama.fi/tuotteet.html?id=84/

      Viljandi ulko-ovi 365.00 e
      http://www.taloon.com/ulko-ovi-10x21-4r-oikea/JJ-53-61qead/dp

      Domus ovet, alkaen 1345 e
      http://www.domus.fi/itemlist/category/84-puuovet

      OVIKAUPPA.COM
      http://www.ovikauppa.com/kauppa/ulko-ovet/lampoovet
      OK1 550,00 e
      UOL1 549,00 e

      Fenestra Ulko-ovi H21 valk., 439,00 e
      http://tinyurl.com/d2zv5eg

      Noissa ovihinnoissa ei toki ole asennusta. Mutta 1.000 € luokkaa oleva veloitus asentamisesta tuntuu aika rasvaiselta.

      Kuten sanoin, en meinaa alkaa torppaamaan 75 v. tädin ostosta. Ostakoon säästörahoillaan mitä huvittaa. Se ettei nyt kuitenkaan ainakaan ihan täyteen huijaukseen joutuisi mukaan. Ja että saa oven jonka kanssa osaa toimia ja on tyytyväinen.

      Itse en tuollaiselta kiertelevältä, ja kovahintaiselta, en minkään alan jobbarilta, en haluaisi enkä uskaltaisi tilata mitään.

      • Mummun rahat?

        Niinhän se on että ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa. Toki voi maksaa vaikka viisi tonnia ulko- ovesta, mutta kun kysymyksessä on vanhemman talon ulko- oven uusiminen ilman muuta "statuspäivitysremonttia" niin kyllä silloin kai ensisijassa myydään siihen vanhaan tyyliin sopiva uusi ovi, eli joku 400-600 euron perusulko- ovi. Lukkosarjoitus avaimineen maksaa jotain reilun satasen, eli kyllä kaikki, mikä on tuosta yli on kyseenalaista, ikääntyneen ostajan ietämättömyyden hyväksikäyttöä.


    • Riski on ovella

      Kotimyynnissä on 14 pv peruutusoikeus:

      http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/kuluttajaneuvonta/kuluttajan-oikeudet/kotimyynti/

      Olen ostanut vuoden sisään kolme erilaista ulko-ovea ja hinnat olivat 300-1200 välillä. Toki ovetkin olivat erilaisia. Mutta tuo "erittely" ei kerro mitä on tilattu.

      Riski on suuri että tuossa huijataan vanhaa ihmistä, mutta vaikea sanoa näkemättä. Ottaisin yhteyttä myyjään ja pyytäisin tarkennusta tilattuu tuotteeseen.

    • Kaupan purkuoikeuta?

      > Olen ostanut vuoden sisään kolme erilaista ulko-ovea ja hinnat
      > olivat 300-1200 välillä.

      Onko noissa hinnoissa ollut paikalleen asennus mukana? Pelkkien ovien hintoja löydän kyllä netistä, mutta minulla ei ole mitän mielikuvaa siitä että paljonko oven vaihtotyöstä on kohtuullista veloittaa.

      Paikkakunta ei ole pääkaupunkiseutua, vaan siitä 200 km maallepäin, noin 12.000 asukkaan kunnassa.

      > Kotimyynnissä on 14 pv peruutusoikeus:

      Mahtaako tuo kuitenkaan päteä tällaisessa tapauksessa, kun myyjä voi väittää että "ovi on tehty asiakkaalle mittatilaustyönä". Muistaakseni tämän tyypin kotimyyntejä ei pystyisi purkamaan ja peruuttamaan.

      Vanha ovi on joka tapauksessa viety pois ja pilkottu palasiksi siinä vaiheessa jos alkaakin parin päivän päästä kaduttaa.

      • Clxkdkdkd

        Kysyin ulko-oven asennusta valmistajalta (tunnettu kotimainen ns iso merkki) ja myyjä vastasi arviolta että noin tonnin verran kustantaa jos heidän omat kaverit tulee asentamaan, lisäsi sitten että joku "perustimpuri" asentaa sen oven paljon halvemmalla. Meillä on kivitalo joka ehkä on hankalampi (?) asennuksen kannalta.

        Tuosta palautusoikeudesta: ihan turhaan sä täällä mietit syitä sille miksi ei saisi palauttaa. Jätä niiden keksiminen sille myyjälle... Aina vaan menee vaikeammaksi perua kauppaa mitä enemmän aikaa kuluu, joten jos haluat perua niin nyt luuri käteen ja soitto myyjälle. Oikeat vastaukset laki ja terveyskysymyksiin kannattaa muutenkin etsiä jostain muualta kuin suomi24:sta. Kuluttajaneuvoja auttaa


      • touhu tupa

        Kysyisin Sinulta miten pystyy saamaan oikeutta kirjoittaamaani ikkuna ja ovi Tilaukseen.
        Mistä saa tietoa 14vuorokauden perumis ajasta.
        Minulle vaan heti sanottiin nimesi on paperissa eikä pysty perumaan.
        Minullakin olis sellainen ajatus että koti myynnissä olis tämä oikeus.
        Minäkin kerroin heti ,en ole tyytyväinen.
        Laskua en meinannut maksella ,rupesi tulemaan kaiken laista postia
        Puhelin terrori iski päälle..
        Minusta lasku oli se mikä sovittiin,siitä en Riitele.
        Työn jälki ja ikkunoitten avaaminen pienet ylä ikkunat .MOLEMISA OVISSA..
        Ja NAULANKANNAT.
        Olen vielä valmis valitus kierteeseen jos oikea TIE LÖYTYY.
        JA meitä on varmaan muitakin,
        Tehdään porukan valitus.


    • minävaantaas

      riippuu hinta ihan selkeesti siitä onko 3krs lämpölasia, mikä on oven u-arvo sekä se tärkein onko ovi 2100 vaiko 2200 korkea, jälkimmäinen sitten muuten MAKSAA.

      • 8+10

        Myös se maksaa jos ovi on 1900 tai 2000 korkea.


      • Lsmslsls
        8+10 kirjoitti:

        Myös se maksaa jos ovi on 1900 tai 2000 korkea.

        Niin jossain rautakaupassa maksaa enemmän. Sen sijaan jo ostat suoraan ovivalmistajalta, niin mittojen mukaanhan niitä voi tehdä vaikka minkä kokoisia eikä hinta radikaalisti muutu.


    • w4t w4 w4 twe

      Niin, mikä asennuksen osuus, kilometrit ja tunnit tuon summan päällekkö?

      Aina kiertokauppiaat on vanhuksia höynäytelleet. Koita patistaa se perumaan kauppansa, ennenkuin pakettiauto kaartaa pihaan, mahdollisimman nopeasti, voi olla jo myöhäistä nytkin.

      Itse ovia niin monen hintaisia, että ei siihen mitään nyrkkisääntöä ole, ovi on ovi, kaikkia käytetään samaan tarkoitukseen, ovena. Mutta muuten erot voi olla todella suuria itse ovien välillä.

    • Tarkista toimitus ja

      Tilasin 1 kpl Tiivi ulko-oven ja se ovi on 12,5 cm paksu .
      Ovessa neljä saranaa ja Abloy lukko ura avaimella sekä Boda varmuuslukko. Asennuksineen ja vanhan oven poisvieminen 1854,84 alv 445,16€=2300€
      Toimitus ajallaan ja asennus ensiluokkaista ammattimiesten työtä.
      Kolmenkymmenen asteen pakkasessa oven sisäpinta oli 22C astetta.
      Sitten tilasin kolme lähes samankokoista ja samanlaista ulko-ovea puhelimessa ilman Boda varmuuslukkoa ja niitten hinta sovittiin olevan olevan Alv eineen 4947€ jolloin vanhojen ovien poiskuljetusta ei ollut.
      Puhelimessa sovittiin että ovet ovat edellisen tilauksen kaltaiset.
      Ovia asennettaessa ovet eivät olleetkaan aikaisemmin toimitetun 12,5Cm paksuisia vaan ainoastaan 6cm paksuisia.
      Asennustyöt keskeytettiin ja puhelinkeskustelujen jälkeen viikolla 50 tulee tuohon samaan hintaan ne 12,5 cm paksut ns.Plus lisällä varustetut ovet.
      Esitteessä Tiivi Oy ilmoittaa:
      Tiivituote Oy(„Valmistaja“) antaa seuraavan takuun jne.
      Esitteestä saa sen käsityksen että Tiivi Oy valmistaa ovet mutta nyt saamani tiedon mukaan valmistaja onkin Kestopuu Oy.
      Kun sana Valmistaja on lainausmerkeissä se ehkä tarkoittaakin sitä ettei valmistajan tarvitse olla Tiivituote Oy.
      Mutta pääasia on se, että myydyt tuotteet ovat hyviä ja asennusmiehet hyvin ammattinsa osaavia.
      Jos olisin tiennyt että ovet tulevatkin Kestopuu Oy:ltä olisin tilannut ne mahdollisesti kuitenkin Tiivi Oy:ltä koska heidän ikkunatoimitukset yhteen taloomme(22kpl) olivat erinomaiset ja laskivat energhiankulutustamme noin 30%.
      Vaikka hinta Tiivi OY:n toimittamille oville on korkea olen tyytyväinen jos nuo muutkin viikolla 50 tulevat ovet on sovitun mukaiset ja ne saadaan sovitun mukaisina asennettua paikoilleen.
      Vastaisuudessa Tiivi Oy voisi hyvin sanoa heti alkuun mistä ovet tulevat ja tuskin se olisi meidän tekemistämme kauppaa estänyt.
      Suosittelen yritystä mutta varsinkin puhelintilausta tehdessä olisi syytä tarkemmin selittää se seikka ettei ovet tulisikaan olemaan asiakkaan toivomia vaan paksuudeltaan ohuempia ja tällöin ei käsitykseni mukaan myöskään lämpöarvot ole yhtä hyvät.
      Myöskään Koskipuu Oy :n esitteessä ei löydy ollenkaan meille aikaisemmin tulleen 12,5cm paksun oven tietoja.

      • Tilaisiko?

        Mietimme myös Tiivi-ulko-ovia. On alkanut arveluttamaan 12,5 cm paksuus. Onko ovet painavia. Nehän ovat aika jytkyjä entisiin 5 cm oviin verrattuna.

        Esitteliä kävi näyttämässä ovimallin. Tiivimallisto vaikuttaa asialliselta.


    • ihanaa kun on rahaa

      minä en avaa ovea, jos en tunne ,katon aina ovisilmästä!

      ja rahat säästyy !

    • touhu tupa

      Samassa Junassa olemme.
      Minäkin tilasin Tiiviltä AUTOTALLIIN LASIOVEN JA LASI VIELÄ SIVUILLE.
      MUUTEN IHAN HYVÄ MUTTA MYYJÄ EI ANTANUT PIIRUAKAAN PERIKSI OLISIN HALUNNUT YLÖS TAI ALAS AUKEAVAT IKKUNAT.
      SANOI ET PYSTY PESEMÄÄN,
      Monta kertaa kävi
      Ulko oven sain hohtuullisen.
      MUTTA VOI SITÄ NAULAN MÄÄRÄÄ
      TUMMAT KANNAT NÄKYY ,MAALI ON MENNYT RIKKI,ALKAA KOHTA HOMEHTUMIS ILMIÖ.
      Kysyin kenelle kuuluu maalaus ja paklaus .
      SANOTTIIN ETTÄ MINULLE.
      OLIN OSTANUT VALMIIN PAKETIN.
      On neuvoteltu apua et saa mistään
      .Piku pomo saapui tänne myös oli jo Haukkunut Puhelimessa Tosi pahasti.
      Ei ole mitään hyötyä minnekkään valittaa.Ei siellä saa Isonpia Johtajia puhelimeen.
      AINUT TIE ON TÄMÄ'
      Tilasin vielä uuden ikkunan Kuopiolaiselta Fenestra OY .PALVELU PELASI ,OTTIVAT MITAT JA HOMMASIVAT PAIKOILLEEN LAITATTAJAT..
      Ikkuna on tilattu ,kerron miten onnistui paikoilleen laitto.Menee Joulukuun puolelle
      On ainakin Suomalaista ja Savolaista tekoa.
      Olen keskustellut monen ikkuna myyjän kanssa ,kyllä Tiivi on HEIKOIN. LENKKI.
      Oman Tilaukseni myötä voin näin sanoa.
      Siis pakko syöttöä ainakin tältä myyjältä.
      .Edellisistä Tiivin ikkunoista paistoi päivä kun remontin myötä otimme listoja auki.
      Palataan
      .

      • Suomi 24 on

        Ja aikuiset ihmiset kirjoitteleva tuollaisia vastauksia sano missä ovi on katsotaan yhdessä menikö kaikki kuten kirjoitit ?


      • touhu tupa
        Suomi 24 on kirjoitti:

        Ja aikuiset ihmiset kirjoitteleva tuollaisia vastauksia sano missä ovi on katsotaan yhdessä menikö kaikki kuten kirjoitit ?

        Kyllä ovet ja ikkunat on paikoillaan ja niistä näkee miten on tehty ja suuniteltu
        Katsomass kävi myyjä ja myynti POMO. ,vieläkö sinä haluaisit tulla haukkumaan minua.
        Jos aikuiset ihmiset myyvät pakolla eri laista tuotetta mitä olin piirtänyt paperille ja kerroin toiveeni ensi kerralla selvällä SUOMELLA.
        IHMETTELEN VAAN KUN EI KERROTTU 14.PERUUTUS AJASTA.
        JOSPA SE TÄSTÄ NYT ETENEE
        Ei teillä lasisia autotallin ovia monta myydä vuodessa.
        Pistä kirje kiertämään niin selviää.
        Muista nyt minä päätän ete työ...


    • Ovioviovi

      Ostaisin ulko oven karmeineen ja lukkoineen Risto 0400445129 Vantaa Vähän käytetty olisi hakusessa

    • ehkei enää

      Ostin ovet Tiivin kiertävältä kauppiaalta, terassin ja ulko-oven asennettuna (hinta yli 3000eur). Terassin ovi toimi n. puoli vuotta, korjattiin, meni takuuseen. Oveen vaihdettiin uusi pitkäsalpa joka kesti n. 1,5 vuotta. Kysyin sitten Tiiviltä että mitä tehdään, vastasivat että eivät ole enään vastuussa ovesta koska takuu on kaksi vuotta eikä takuu koske uusittuja osia. Eli kun takuuaika on mennyt umpeen niin pesevät kädet koko hommasta. Eivätkä tietenkään pidä varaosia enää varastossa kun tuotteen valmistus on loppunut
      ja sanoivat että uuden pitkäsalvan toimitusaika on yli 4kk. Tilasin sitten lukkoliikkeestä uuden jonka tilaavat Ruotsista, arvelivat että kestää n. 2-3 vko:a. Yhteenveto: ehkä kannattaa tilata ovet joltain tunnetulta isolta valmistajalta.

    • lukkomies.

      Osaatko käyttää terassin pitkääsalpaa oikein, onko oven asennuksessa virhe vai onkooven käyttö normaalia vilkkaampaa? Tavallisesti pitkäsalpa kestää yli 10 vuotta.

      Pitkäsalpa tuulijarruineen hajoaa, jos sitä rynkytetään jarrun ollessa päällä tai jarrua ei lukita oven ollessa avoinna. Ovea suljettaessa kahvasta ei saa vääntää voimalla salpoja kiinni vaan ovea tulee vetää hieman sisäänpäin ja vasta sitten lukittava salvat.
      Ovi karmeineen voi olla asennettu kieroon tai liian tiukaksi, jolloin sapoihin kohdistuu liian suuri hankaus sulku/avausvaiheessa, jolloin nivelet rikkoontuvat väkisin väännettäessä.
      Pitkäsalvan peltiosat eivät kestä jatkuvaa käyttöä. Jos terassin ovea käytetään pääoven tapaan, niin salpa kulee ennenaikaisesti loppuun. Terassin oven salparakenne on tarkoitettu satunnaiseen käyttöön kevyelle käytölle.

      Muutoinkin kannattaa hankkia ovet, joissa on kotimaassa valstettuja lukituslaitteita. Niiden vaaosapalvelu pelaa. Tällä hetkellä tulee jonkin verran ovie euroopan puolelta, joihin ei saa minkäänlaisia varaosia lukkoliikkeiden varastotoimituksena. Osia pitää tilailla netin välityksellä ja toivoa niiden olevan oikean mallisia.

      • Ruokki111

        Tiiviovi on kotimainen, samoin Pihla. Laatuovia molemmat. Asentaja tekee pellitystä myöten kaikki kunnolla, puhun kokemuksesta.


    • ehkei enää

      Ei ole rynkytetty, siitä hajosi lukkomekanismi. Ovi jymähti kiinni eli kahva kääntyi vain n. 25% ja ylimmäisen kielen lukkoseppä veti rälläkällä poikki ulkopuolelta että saatiin ovi auki. Ovea avataan n. 10-15 kertaa päivässä. (koira sisään/ulos). Vanha ovi kesti n. 30 vuotta eli onkohan laatu laskenut.

    • Filttiovi

      On se hinta järkevä-Tiiville.
      Valmistus maksaa lukkoineen alle 180€, joka on jokaisen valmistajan kattohinta. Toisilla menee alle satasen.
      Kyllä voi kehua, että markkinoiden tuottavin alallaan. Kate varmaan 85%

    • Pasine

      Minä hankkisin oven Ovitehdas Vihannolta. Sinne vaan suoraan soittoa ja tarjouspyyntöä, osaavat auttaa ja neuvoa kaikessa oviin liittyvässä. Suomalainen ovitehdas yli 60v kokemuksella. Tekevät ihan millaisen oven tahansa, puusepät tekee käsityönä. Meille tilattu kaikki ovet sieltä ja ovat kestäviä ja hyvännäköisiä.
      http://www.ovivihanto.fi/ulko-ovet/

      • ho5

        On selainkin pieni ovien valmistaja kuin ,Isoniemen Puusepänliike Toholampi on itsellä kaksi ulko-ovea hyvin tehty ja hyvin toimivat jopa saranoissakin oli vesivaseliini. Palvelu oli hyvää ja tuotteet tuli ajallaan.


    • tiivisusi

      Täytyy myöntää jos tiivin parvekkeen oven lukitusmekanismi kesti 6 kk niin saavat enskerralla kiertää meidän talon kaukaa

      • w456443322

        Mikä petti ? Tuli tilattua salpalukituksella.


    • Anonyymi

      Ei kauheen lupaavalta nyt kyllä vaikuttanut. Kartoitusaika oli varattuna, minuuttia ennen sovittua aikaa myyjä soittaa että on toisella puolella suomea. No sovittiin homma ja lupasi soitella loppuviikosta uudelleen että varataan uusi aika käynnille, eipä ole kuulunut kuukauteen. Jos näin hyvin hoidetaan jo homman alussa niin ovet tulee kyllä muualta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7907
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      176
      1734
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      60
      1006
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      190
      928
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      910
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      876
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      803
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      704
    Aihe