Reissu on heitetty

Vanerivanessa

Kokemuksia kuluvan kuun ekalta viikolta Tunisiasta Hammametista.
Lento
Novelair , paikkoja ei voi varata lisämaksustakaan, lentopaikat jaetaan etukäteen. Lento nyt oli mitä oli. Menomatkalla lähes kaikki tarjottavat, myös VESI loppui kesken, samoin myytävät tuotteet. Paluumatkalla sama juttu.

Hotelli
Deturin Sinbad erinomaisen hyvä ! Suosittelen , monestakin syystä : ihanat sapuskat. Loistava palvelu, hienot ja siistit huoneet, ja hotellin yleiset tilat hyvin viihtyisät, hyvä sijainti, jne.

Käytimme paljon hotellin yhteydessä olevaa spa-hoitolaa. Otin mm. kuumaöljyhierontaa, käsi- ja jalkahoidon, kasvohoidon ja käytin myös kampaajan palveluita. Puoliso otti golffaajan hierontaa kaksi kertaa. Kaikki muut hoidot hyviä, paitsi kasvohoitoa en voi suositella. Spa:n hoitola käyttää Thalikoa ja muutamia muita laadukkaita ranskalaisia tuotteita hoidoissa.

Taksi
Kertaakaan emme ajaneet taksilla niin että mittari olisi ollut päällä. Taksit yrittävät huijata, hyvä esimerkki Hammammetista Nabeuliin menomatkalla 8 dinaria, paluumatkalla kysyimme kyytiä taas etukäteen kaveri sanoi ihan pokkana 20 dinaaria, nauroimme ja valitsimme seuraavan taksin joka pyysi matkasta sen 8.

Tunis
Helppo mennä ominpäin junalla. Hyvät ostosmahdollisuudet.

Varoitus kuitenkin medinan/ basaarialueen pääsisäänkäynnin luona, torin laidassa oikealla oleva kahvila, joka on Hotelli Medinan kahvila, iso vaalea ränsistynyt hotellirakennus, vihreät kirjaimet Hotel Medina, jonka kahvila on toriaukiolle päin. Tarjoilijat tulevat turisteja vastaan aukiolle ja suorastaan kiskovat ulkomaalaisia asiakkaita terassille. Olut ja laiha litkucapuccino ( joka jäi juomatta niin pahaa oli ) pyydettiin 10 TND ! Törkeä hinta, ja viereisen pöydän brittituristeilta vaadittiin neljästä minttuteestä 20 TND !!

Ravintolat
Pyytäkää menu, että näette hinnat. Lähtekää pois ravintolasta jossa tarjoilija yrittää kaupata menun ulkopuolelta olevaa ruokaa, " päiväntarjouksia ". Varsinkin Tunisissa tämä oli yleistä. Nimittäin lasku voi olla (ja on takuulla ) tähtitieteellinen. Meitä varoitettiin tästä jo etukäteen, ja kahdesta ravintolasta kävelimme ulos.

Ostokset
No PUUH ! - aivan hirveää basaarialueella ! Yasmin Hammmametissa pääsimme pakenemaan mattokaupasta ostamatta ( jonne vastoin tahtoamme jouduimme monen sattuman summana ) Turisteja oli todella vähän. Syynä ehkä ? low season, arabikevään jälkimainingit, melko tuulinen ja kylmä sää, jne. Kauppiaat vaikuttivat suorastaan epätoivoisilta, kilpailu turistien rahoista oli kovaa. Vaikka kuinka tiukasti sanoi, että en tule nyt kauppaasi enkä osta, niiin tyypillinen kikka kutonen oli seuraava : Okei, mutta tule katsomaan ole niin kiltti, ja kerro mitä tämä ja tämä tavara maksaa Suomessa ! Kerran mentiin tähän ansaan, ja laukun kanssa tultiin ulos, heh !
Löysin Tunisin medinasta hajuvesikadulta kivan hajuvesikaupan Maison de Senteurs oli kaupan nimi. Kaupassa oli kiinteät hinnat esillä, kielitaitoinen myyjä, ja pikkukauppa oli täynnä paikallisia naisia. Tässä hajuvesikaupassa oli tuoksujen, ja kylpytuotteiden lisäksi mm. kuuluisaa marokkolaista Arganiaöljyä.

Yasmin Hammametissa oli aivan kuollutta ! Monia kauppoja lopetettu ja hotelleja osittain suljettu !

Alko
Hammametissa löysimme " hyvin piilotetun " ( kävelimme kaksi kertaa oven ohi ) paikallisen Alkon eli General Magasin. Myös Tunisissa oli iso General Magasin. Tunisialaiset viinit olivat hyviä, eikä puolisokaan paikallista olutta moittinut.

Sää
Aurinkoa oli joka päivä, mutta myös todella kovaa tuulta, rankkoja sadekuuroja, jotka menivät nopeasti ohi. Suojaisessa paikassa pystyi ottamaan halutessaan aurinkoakin. Hyttysiä oli muutamia illalla.

Ihan kiva reissu , voisin mennä kolmannenkin kerran Tunisiaan , kun taas puoliso kuulemma ei.

11

484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tunisiassa käynyt

      Mistä tiesit, että 8 dinaaria oli oikea hinta Hammametista Nabeuliin? Mittari päälle, niin ei tule yllätyksiä. Mitäs jos eka kerralla joku olisi pyytänyt 20 dinaaria? Olisitko mennyt siihen hintaan, kun et olisi tiennyt, mitä hintaluokkaa taksi sinne oikeasti maksaa.
      Moni menettää rahaa ja rutkasti sopimalla matkojen hintoja, jotka taksikuskit laittavat todella yläkanttiin.

      • Vanerivanessa

        No katsos kun hotellin porttivahti tilasi aina meille taksin , jos niitä ei sattunut olemaan hotellin edustalla, ja häneltä kyselimme heti ekana päivänä hintoja taksimatkoista. Anyway annoimme tietenkin joka kerta tippiä, eli 8 dinaarin kyyti oli yleensä se 10.
        Taksit Tunisiassa ovat naurettavan halpoja, joten emme kokeneet menettävämme rahaa tuon viikon aikana ainakaan taksimatkoihin.


        Kerran sattui mainio kuski, pisti röökiksi luvan saatuaan ( itse emme polta ) , ikkunat auki, ja ämyrit kaakkoon soittamaan paikallista musaa, juttua tuli saksanranskanenglannin sekamelskalla, puoliakaan emme siitä ymmärtäneet, mutta kuskin elekieli oli niin värikästä, että perille meni jutut. Sovimme hinnan Hammametin asemalle, matkalla kuski kysyi saako ottaa kaverin kyytiin ja heittää hänet kotiin, joka oli matkan varrella, sanoimme tietenkin sen olevan ok, niin kuski pudotti hintaa. Pysyimme vaivoin kuosissa takapenkillä, meinattiin revetä kuskin tyylistä, olihan hauska tyyppi, joten maksoimme alkuperäisen hinnnan, ilman " kaverivähennystä "


    • Hammamet

      Itse pääsin Hammametista Nabeuliin 5 dinaarilla ja taksin mittarin hinnoilla.
      Porttivahdit tekevät muuten usein yhteistyötä taksikuskien kanssa, että kantsiipa kysyä niiltä hintoja...

      • Tunisia halpa

        Tulin illalla Tunisiasta, ajoin 3km pätkän taxilla, hinta dinaareiksi muutettuna 30 dinaaria, että silleen.


      • ihan kuin vaan
        Tunisia halpa kirjoitti:

        Tulin illalla Tunisiasta, ajoin 3km pätkän taxilla, hinta dinaareiksi muutettuna 30 dinaaria, että silleen.

        tuo on kyllä aivan liikaa...sousse port el kantau n.8 km 4-5din päivällä ja ilta/yöllä 8-10din


    • Vanerivanesssa

      Aika karseeta, KÄÄK menetimme siis 1,50 eur GSUS mikä summa :::)))))

      Mitäs siitä tuumaat, kun annoin spa:n kampaajalle 20 TND hintaisesta hiusten laitosta tippiä 10 TND:tä ! eli 50 % palvelun hinnasta.
      Tipattiin muutenkin reippaasti koska palvelu oli monessa paikassa todella hyvää.

      Junamatkalla Tunisiin annoimme kuuromykälle, luit aivan oikein kuuromykälle, konnarille noin 25 eur hyväntekeväisyyskeräykseen johon hänellä oli lupa, ja josta saimme myös kuitin. Myös paikalliset antoivat tähän keräykseen selvästi vähistä rahoistaan jokainen jotain.

    • että näin

      Ja tyyppi itse valittaa eka viestissään taksin hinnasta, minttuteen, cappuccinon hinnasta... hohhoijaa.

      Ihan vaan tiedoksi, että muslimien yhteen uskonnon peruspilariin kuuluu köyhien auttaminen.

      • tofla

        joo, mutta käyhien auttaminen tapahtuu almuveron muodossa moskijoille, jotka välittävät avun eteenpäin!
        KOSKAAN ei KOSKAAN saisi näitä kerjäläisiä rahallisesti auttaa, koska päätyvät rikollisten taskuun, sen tietävät KAIKKI tunisialaiset, joten väittämäsi paikallistenkin auttamisesta kuulostaa paksulta...

        Tunisiassa kaikkihan toimii rahalla, joten siellä saa ihan ostamalla tälläisen virallisen todistuksen sokeudesta/kuuroudesta tai mistä tahansa.

        Jos todella haluatte auttaa köyhiä, niin tarjoammalla heille ruokaa tai tekemällä lahjoituksen moskeijaan autatte parhaiten heitä!


    • kahvvii
    • Coffeenami

      Paikallionen kahvi oli mielestäni hyvää. Join lähinnä lattea ja capuccinoa! NAM!!!

    • caffee caiffari

      kaffee maukasta...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7996
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      38
      2893
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2208
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1865
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1378
    Aihe