novelliaiheita

avuton2

Hei.
Olisiko jollain ehdottaa aihetta lyhyeen novelliin, josta sinun teksisi mieli lukea. Aihe aivan vapaa. Novellikärpänen puraisi, mutta aiheet eivät nyt oikein avaudu.

19

9407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kdjfldsjflkdjflkd

      Noo... äreä ja happovaivoista kärsivä keski-ikäinen mies lähtee ostamaan vaimolle joululahjaa.

    • tyjrj

      Masturbointi. Kestosuosikki, kuten myös iloluonteinen homostelu. Näistä kun kirjoitat niin rupee rullaan.

    • Readeri

      Mistä tahansa saa aiheen novelliin, kun käyttää mielikuvitustaan.

      Ajelet lumisessa talvi-illassa. Sattumalta lähestyt hautausmaata ja auton valokeilat osuvat joulupukkiin, joka juuri avaa hautausmaan rautaportin ja vilahtaa sisään.

    • Mie33445667

      Luin juuri äsken netistä kirjoitusta I´m Adam Lanzas mother ja ajattelin, että onpa vaikuttava teksti. Jostakin sen sukuisesta aiheesta voisi löytää hyvän novelliaiheen. Kenties kirjoittaa vaikka nuortenromaanin, suomeen sijoitettuna.

    • Lähes aina käytän Googlea apuna.

      Laitan kuvahakuun "public domain clip art" ja siihen lisäyksenä jonkin hakusanan. Usein aivan hatusta temmatun. Tästä seuraa, että hakutulosten joukossa on varmasti jokin hauska, ajatuksia - ja tarinan! - herättävä kuva.

      Metodi ei tietenkään sovi vakavamieliseen kirjoittamiseen, mutta saa kai niitä kevyempiäkin pikkujuttuja kirjoitella. Sitten on tietenkin niitä tapauksia, joissa jokin aihe on valmiiksi mielessä. Sanoisin kuitenkin, että 90% pikkujutuista syntyy Googlen kuvahaun avulla.

      "Isabella ja kalkkuna" on juuri sellainen tarina. Hakiessani jotain aivan muuta, törmäsin hassunkuriseen kalkkunapiirrokseen. Seuraavaksi löysin itseni Wikipedian sivuilta ja kuinka ollakaan, kalkkunan saapuminen eurooppalaisiin lihapatoihin piti sisällään jo huikaisevan tarinanrungon. (Tsekkaa wikistä jos et usko).

      Niinpä aihepiiri oli valmiina, sopiva hassuttelumieli kyltymättömänä ja valmiina uusiin koitoksiin. Ei siitä tullut Nobelin palkinnon arvoista kirjallisuutta, mutta kivaa oli tehdessä.

      En tiedä kuinka moni hyödyntää tällaista "visuaalista" lähestymistapaa. Minulla se toimii, pääsen jutun alkuun helpommin. Myös niin päin, että jos minulla on aihe mielessä, katson Googlesta olisiko jotakin kuvaa, josta lisäkimmoketta.

    • Elfer

      Ensimmäinen känni? kiinnostaa useimpia varmaan. Tms. Ensimmäinen häpeän hetki, kun henkilö häpesi jotain.
      Oikeastaan sen pitäisi olla jotain mistä sinä haluaisit lukea.

      • lonely writer

        Kirjoita vaikka Imurista. Minä kirjoitin juuri runon imurista. Kaikesta, ihan mistä asiasta tahansa, voi kirjoittaa.... Katselet hain ylpärillesi. Mitä näet? Jos et näe mitään, kirjoita siitä.


      • lonely writer
        lonely writer kirjoitti:

        Kirjoita vaikka Imurista. Minä kirjoitin juuri runon imurista. Kaikesta, ihan mistä asiasta tahansa, voi kirjoittaa.... Katselet hain ylpärillesi. Mitä näet? Jos et näe mitään, kirjoita siitä.

        Jos et osaa kirjoittaa ilman kirjoitusvirheitä, älä kirjoita mistään. Tämä oli minulle itselleni.


    • : )

      kirjoita jotakin mielestäsi hyvää aforismia tms. syventävä/avaava tarina :D

    • karvakansaa

      Ravihevosen ja ratsuhevosen mietteet ihmisistä ja elämästään. Mukaan ehkä kissa vielä.

      • lonely writer

        Kirjoita 3-vuorotyöläisestä, jolla on univaikeuksia. Se lähtee töihin ja alkaa väsyneenä nähdä kaikenlaisia hallusinaatioita. Samalla sen pitäisi kuitenkin, henkilö on kirurgi, tehdä vaativa sydänleikkaus. Henkilö on kunnianhimoinen ja aikoo tehdä leikkauksen vaikka halluissa. Potilas on joku 3 lapsen ihana yksinhuoltaja. Vähän taustatietoa teet sydänleikkauksista, että miten ne tehdään. Ja tadaa! Siitä sit vaan novellia kirjoittamaan.


    • VihainenSuomi24Nuti

      Novellien kirjoittaminen on pitkien tarinoiden käsittelyyn ja luomiseen kykenemättömien mukataiteilijamätisäkkien vitsityylilaji. Jos et edes novelliin keksi aihetta, jätä kirjoittaminen kokonaan meidän aliarvostettujen huippukirjailijoiden huoleksi kädetön persreikä.

      • lonely writer

        Kuka edes novelleja lukee?


    • n.24.hki

      Hyvä myyjä saisi myytyä vaikka hiekkaa saharalla, hyvä kirjailija saisi kirjoitettua julkaistavan kirjan vaikka hiekan myynnistä saharalla.

      "hyvä aihe" on subjektiivinen käsite. aihe on kuitenkin vain osa kirjaa, yhtä tärkeää on sanallinen ilmaisu, yksityiskohdat, juonenkäänteet jne.

      älä mieti mistä muut haluavat lukea vaan mieti mistä sinä haluat kirjoittaa. kiinnostaako sinua parisuhdedraama, rikoksien selvittäminen, historia tai jokin muu asia, joka voisi inspiroida sinua.

    • yigurf

      mut entäs se homostelu????

    • Biledani

      Itse suosin tuota homostelua. Kirjoitin siitä äidinkielen yo kirjoituksissa ja sanin ällän. Kannattaa siis käyttää tätä aihetta, siitä löytyy monia kiintoisia asentoja ja tietoja :-DD

    • uuuuuuukaaaaaaaaaaaaa

      Hyvä novelliaihe voi olla mikä vaan. Kai sen pitää lähteä jotenkin kirjoittajan omasta innostuksesta aiheeseen. Ja kaikkia kiinnostavia aiheita on kai yksi eli kaikki seksiin liittyvä, ehkä rakkauteen liittyvä, niin tuo aiemmin mainittu homostelukin kuuluu tähän sarjaan.

    • tässähännäitä

      Ei toiselle kai kannata tupata aiheita. Mutta jos kirjoittaminen on edelleen koulun ainekirjoitusta, niin se ei taida sujua ilman valmista aihetta. Ainakin muistelen itse kokeneeni niin Lukion jälkeen jonkin aikaa.

      No, tässä muutamia juttuja, jotka minä haluaisin lukea jonkun taitavasti käsittelemänä.

      Miten suomalaisten jokamiehenoikeutta poimia metsiensä marjoja vaikka pakastimensa täyteen väärinkäytetään ja yritetään tuhota nykyisen kaupallisen marjasutenööritoiminnan avulla. Tarina siitä, miten tilanne kärjistyy ja - tärkeintä - miten ratkaisemme sen suomalaisten hyväksi.

      Novelli siitä, miten monella maailman 7 miljardista ihmisestä on oikeus astella Suomen rajan yli ja asettua lekottelemaan kansalaisten varoilla. Kaikilla? Yhdellä prosentilla (70 miljoonalla)? Kaikilla sota-alueiden naisilla, pikkulapsilla (alle 12) ja vanhuksilla? Novellin tulee sisältää vastaus tuohon kysymykseen tai selittää, miksi vastausta ei voi antaa tai miksi koko aihe on tabu.

      Novelli siitä, miten median, filmi- ja musiikkiteollisuuden, roskakirjallisuuden ja koululaitoksen aivopesemä suomalainen havahtuu siihen, että maailma onkin täysin erilainen kuin hänet oli kasvatettu uskomaan. 'Hiilidioksidijalanjälkiä' ei synnykään eikä ilmasto lämpenekään muuten kuin auringon vaihtelujen takia. Sairaalat eivät ajakaan meidän terveyttämme. Poliittiset puolueet eivät edustakaan meitä.

      Ihan vaan kuvitteellinen juttu siitä, miten vieraan vallan kanssa suoritettavasta sotaharjoituksesta kehkeytyykin tuhoisa sota, joka saadaan aikaan lavastamalla jokin ääriryhmä, aseistamalla heidät ja sitten käyttämällä heitä tekosyynä tuhota koko maa. Ideoita saa muistelemalla, mitä tehtiin Jugoslaviassa, Ukrainassa, ja monessa Lähi-Idän maassa.

      • dfgsfgsdf

        Niin, ja jos haluat tulla kirjoittajaksi, joka voittaa julkisen vallan ja laitosten palkintoja, totuttele kirjoittamaan seuraavanlaisista aiheista:

        Kyllä ilmaston muutokset johtuvat ihmisen toiminnasta, ei auringon toiminnasta.

        Kestävä kehitys (1992 Riossa allekirjoitetun Agenda 20:n perusfraaseja, toimii kuin junan vessat ennen).

        Isossa kaupungissa yksiönpuolikkaassa on niin kivaa asua.

        Suomi on hyvinvointivaltio.

        Suomi on koko maailman rakastava syli ja taikaseinä.

        Suomessa on sananvapaus. Sananvapaus kuuluu vain niille, jotka toistelevat hyväksyttyjä asioita. Väärien asioiden sanomisesta pitäisi tehdä rikos.

        Vapaamuurariarkkipiispa ja lesbo piispa ja homot lähetyssaarnaajat ja Jumalaan uskomattomat papit ovat niin ihanan rakastava ja suvaitseva ilmiö. Kristinusko, joka pitää oppaanaan raamattua ja rukousta, on mielisairaus.

        Eläkkeet ja opintorahat ja työttömyyskorvaukset ja toimeentulotuet ja lapsilisät pitäisi poistaa. Ilmainen peruskoulu pitäisi lyhentää neljään vuoteen ja lopusta koulutuksesta pitäisi maksaa itse. Tietullit käyttöön. Julkinen sairauslaitos pitäisi tehdä potilaille entistä kalliimmaksi. Ne, joilla on varaa, maksaisivat, ne, joilla ei rahaa ole, siivoutuisivat pois jaloista.

        Työttömyys on työttömän oma vika, eli kuten eräs talousrobotti möläytti tänään, työttömät ovat epäkuranttia ainesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4700
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      275
      2777
    3. 134
      1717
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1411
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      204
      1380
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1089
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe