Poikaundulaatin käytös?

Paniikki(ko)

Hei. Mulla on reilun puolen vuoden verran ollut poikaundu. Hankin sen muutamakuukautisena eli uskoisin nyt iän olevan lähellä kymmenttä kuukautta. Ei oo vielä kauheesti kasvanu kokoa, mutta asemnetta sitäkin enemmän. Aluksi pelkäsi mutta rauhoittui nopeasti. Salaatit maistui, porkkanat sun muut herkut myös. Muutamassa viikossa se oppi hyvin huoneiden välillä liikkumisen, pidän sille häkkiä auki aina kun olen kotona, jotta saisi tulla oman mielen mukaan ulos. Käsikesyksi oppi alle kuukaudessa ja muutama lempipaikka on jo olkkarissa ja keittiössä. Silti meillä on kaksi ongelmaa. Ensinnäkin en saa sitä rauhoittumaan veden ympärillä, esim juoksevan hanan vieressä, vaikka olis vesi ihan pienellä. Joudun siis suihkuttamaan sitä suihkepullolla, kun ei muuten tykkää "suihkuista". Edellinen lintuni rakasti oleilla jopa puolentunnin verran siinä hanan alla omassa "suihkussaan" lavuaarissa. Mikä avuksi?????
Toinen ongelma on että vaikka seuraa on ympäri päivän, ja seurallinen lintu onkin, tulee helposti sormelle ja antaa jopa suukotella itseään, ei halua enää tulla häkistä ulos. Olen jo monta päivää yrittäny saada sen ulos, mutta ei tuu, ja vaikka saankim sen kikattua pihalle häkistä, se on samantien suuntana häkin ovi taas. Lintu on muuten hyvin iloinen, seurallinen ja terve. Seuraa lissä on ja on oppimut tunnistamaan nimensä, ääneni ja sekä torut että kehut. En haluaisi hankkia sille uutta kaveria ennen kuin selvitetään ongelmat.. Auttakaa :((

3

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lintuystävä

      Voisin heittää, että vesihanajuttua voisi yrittää helpottaa ehdollistamalla. Eli annat linnullesi vaikkapa hirssiä tai muuta lempiherkkua kun hana on pienesti liruttamassa vettä. Jos ei tosiaan pidä tästä harjoittelullakaan, jätä hana pois ja käytä vain suihkupulloa. Linnutkin ovat omia persooniaan - jokaisella on omat mieltymyksensä.
      Häkistä voi houkutella ulos tarjoamalla herkkuja ulkopuolella... Luultavasti lintu pitää häkistään koska siellä on sille enemmän tehtävää/virikkeitä tai se tuntee ulkomaailman uhkaavaksi. Virittele häkin ulkopuolelle joku jännä aktivoiva kiipeilypuu. Linnut ovat uteliaita. Oletko vienyt linnun useasti tälle "pelottavalle" hanalle sen ollessa ulkona?
      Ja parvilintuna kaveri voisi auttaa näissäkin ongelmissa. Undu tarvitsee lajikaverin, siitä ei pääse mihinkään. Toisesta saa rohkeutta ja yhdessä saatettaisiin uskaltautua tutkimaan jopa sitä hanaa :)
      Onnea lintusi kanssa! :)

    • Paniikko(ko)

      Kiitos kovasti vastauksesta. Ei me kyllä montaa kertaa olla siellä hanalla oltu, ainakaan niin et oisin hänet itse sinne vieny. Mutta kyllä tykkää kummasti kun tiskaan istua siinä puolen metrin päässä, kunhan ei tee mitään äkkinäisiä liikkeitä. Siellä se on parhaimmillaan :) mutta kaveria en hanki ainakaan vielä, ja lintu on kyllä ollut "yksin" jo useamman kuukauden. Mutta kokeilin häkin uudelleen sisustusta, muutamaa uutta lelua, ja hellää kannustusta. Kyllä nyt kelpaa taas :) kiitos kovasti kaikista neuvoista. Siellähän se jo yrittää matkia puhettakin. Ihan eri lintu nyt päivässä :))

    • Tinttarella73

      Undulaatti on laumalintu.Ei siis mikään yksineläjä.Kaveri siis on ihan ehdoton.Ihminen ei koskaan voi korvata lintukaveria.Toisekseen linnut on erilaisia toiset tykkää kylpee ja toiset ei.Jotkut kylpee mielellään esim.märässä salaatinlehdessä.
      Tuo sinun lintu kuulostaa maentuneelta.Joten hanki sille kaveri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      105
      7431
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2392
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2093
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1789
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1369
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe