Poikaundulaatin käytös?

Paniikki(ko)

Hei. Mulla on reilun puolen vuoden verran ollut poikaundu. Hankin sen muutamakuukautisena eli uskoisin nyt iän olevan lähellä kymmenttä kuukautta. Ei oo vielä kauheesti kasvanu kokoa, mutta asemnetta sitäkin enemmän. Aluksi pelkäsi mutta rauhoittui nopeasti. Salaatit maistui, porkkanat sun muut herkut myös. Muutamassa viikossa se oppi hyvin huoneiden välillä liikkumisen, pidän sille häkkiä auki aina kun olen kotona, jotta saisi tulla oman mielen mukaan ulos. Käsikesyksi oppi alle kuukaudessa ja muutama lempipaikka on jo olkkarissa ja keittiössä. Silti meillä on kaksi ongelmaa. Ensinnäkin en saa sitä rauhoittumaan veden ympärillä, esim juoksevan hanan vieressä, vaikka olis vesi ihan pienellä. Joudun siis suihkuttamaan sitä suihkepullolla, kun ei muuten tykkää "suihkuista". Edellinen lintuni rakasti oleilla jopa puolentunnin verran siinä hanan alla omassa "suihkussaan" lavuaarissa. Mikä avuksi?????
Toinen ongelma on että vaikka seuraa on ympäri päivän, ja seurallinen lintu onkin, tulee helposti sormelle ja antaa jopa suukotella itseään, ei halua enää tulla häkistä ulos. Olen jo monta päivää yrittäny saada sen ulos, mutta ei tuu, ja vaikka saankim sen kikattua pihalle häkistä, se on samantien suuntana häkin ovi taas. Lintu on muuten hyvin iloinen, seurallinen ja terve. Seuraa lissä on ja on oppimut tunnistamaan nimensä, ääneni ja sekä torut että kehut. En haluaisi hankkia sille uutta kaveria ennen kuin selvitetään ongelmat.. Auttakaa :((

3

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lintuystävä

      Voisin heittää, että vesihanajuttua voisi yrittää helpottaa ehdollistamalla. Eli annat linnullesi vaikkapa hirssiä tai muuta lempiherkkua kun hana on pienesti liruttamassa vettä. Jos ei tosiaan pidä tästä harjoittelullakaan, jätä hana pois ja käytä vain suihkupulloa. Linnutkin ovat omia persooniaan - jokaisella on omat mieltymyksensä.
      Häkistä voi houkutella ulos tarjoamalla herkkuja ulkopuolella... Luultavasti lintu pitää häkistään koska siellä on sille enemmän tehtävää/virikkeitä tai se tuntee ulkomaailman uhkaavaksi. Virittele häkin ulkopuolelle joku jännä aktivoiva kiipeilypuu. Linnut ovat uteliaita. Oletko vienyt linnun useasti tälle "pelottavalle" hanalle sen ollessa ulkona?
      Ja parvilintuna kaveri voisi auttaa näissäkin ongelmissa. Undu tarvitsee lajikaverin, siitä ei pääse mihinkään. Toisesta saa rohkeutta ja yhdessä saatettaisiin uskaltautua tutkimaan jopa sitä hanaa :)
      Onnea lintusi kanssa! :)

    • Paniikko(ko)

      Kiitos kovasti vastauksesta. Ei me kyllä montaa kertaa olla siellä hanalla oltu, ainakaan niin et oisin hänet itse sinne vieny. Mutta kyllä tykkää kummasti kun tiskaan istua siinä puolen metrin päässä, kunhan ei tee mitään äkkinäisiä liikkeitä. Siellä se on parhaimmillaan :) mutta kaveria en hanki ainakaan vielä, ja lintu on kyllä ollut "yksin" jo useamman kuukauden. Mutta kokeilin häkin uudelleen sisustusta, muutamaa uutta lelua, ja hellää kannustusta. Kyllä nyt kelpaa taas :) kiitos kovasti kaikista neuvoista. Siellähän se jo yrittää matkia puhettakin. Ihan eri lintu nyt päivässä :))

    • Tinttarella73

      Undulaatti on laumalintu.Ei siis mikään yksineläjä.Kaveri siis on ihan ehdoton.Ihminen ei koskaan voi korvata lintukaveria.Toisekseen linnut on erilaisia toiset tykkää kylpee ja toiset ei.Jotkut kylpee mielellään esim.märässä salaatinlehdessä.
      Tuo sinun lintu kuulostaa maentuneelta.Joten hanki sille kaveri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3178
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1723
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      86
      1254
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1149
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1020
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe