Turvaistuin-asiaa

Ahdasta on?

Selkä menosuuntaan matkustaminen mahdollisimman pitkään, vähintään 3-vuotiaaksi saakka, on testien ja tutkimusten mukaan lapselle turvallisin vaihtoehto.

Jostakin löysyin myös tiedon, että nykysuositus on, että lapsi matkustaisi aina 4 -vuotiaaksi asti turvaistuimessa selkä menosuuntaan?

Mutta meillä ainakin juuri 2 v täyttäneellä lapsella (n. 87 cm pitkä) jalat ottaa jo istuimen selkänojaan ja jalat on koukussa? Jalat siis tulee istuimesta yli, mutta pää ei ole vielä läheskään selkänojan yli vaan kasvuvaraa siltä osin kyllä on. Vai voisiko istuin olla väärin asennettu? Täytyy vissiin vielä tutkia ohjeitakin, kunhan ne löytää jostain. Muistaakseni ne kyllä saatiin kun ostettiin istuin käytettynä. Usein näkee kyllä jo pieniä lapsia istuvan kasvot menosuuntaan. Minkä pituiset lapset teillä matkustaa vielä selkä menosuuntaan ja miten olette saaneet mahtumaan? Kilomääräkin tietysti vaikuttaa, että mikä on istuimen sallittu max. kilomäärä.

6

167

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ahdasta on

   Meillä Acta Graco-merkkinen istuin (käytettynä ostettu, joten vanha malli). Toisessa autossa olevan merkkiä en muista.

  • selkä menosuuntaan

   Tietysti ne jalat tulee kaikilla kaikissa istuimissa jossain vaiheessa yli ja joutuu istumaan jalat koukussa. En siis usko, että se teidän istuin on asennettu väärin. Tuleehan ne jalat istuimen yli vaikka matkustaa kasvot menosuuntaan.

   Kannattaa vielä pitää selkä menosuuntaan, vaikka jalat olisi koukussa. Jossakin ohjeissa sanottiin, ettei siitä jalkojen koukussa olosta ole mitään haittaa tai turvallisuusriskiä.

  • kasvot menosuuntaan

   Tietystikään jalat koukussa istuminen ei ole vaarallista, mutta jaksaako lapsi istua niin onkin sitten toinen asia. Jos autoa käytetään vain muutaman kilometrin siirtymisiin, niin jalat koukussa voi matkustaa, mutta jos matkaa on reilusti ei aikuinenkaan haluaisi/jaksaisi istua "polvet suussa".

   • vdhnxd

    Meillä nyt tyttö 1v 3kk ja istunut 10kk lähtien kasvot menosuuntaan päin


  • meillä mahtuu jalat

   Meille ostettiin sellainen istuin, mihin jäi istuimen ja penkin väliin reilusti tilaa jaloille (selkä menosuuntaan, on isofix).

   Jälkeenpäin on jäänyt mietityttämään, että kun ne jalat sieltä kasvavat penkin ja istuimen väliin, antaako penkki ja istuin sen verran periksi kolaritilanteessa, että jalat jäävät sinne väliin ja menevät poikki... No olen järkeillyt, ettei niin voi käydä, koska isofix on kiinni auton rungossa vai mikä se nyt on...

   Aion istuttaa lapseni niin kauan selkä menosuuntaan kuin vain fyysisesti mahdollista (ja kg-rajojen puitteissa suositeltua).

  • Viktoria831

   Mä katselin pari kuukautta sitten dokkaria missä käsiteltiin lasten turvaistuinasioita. Siellä kovasti ihmeteltiin miten voi olla mahdollista että suomessa myydään niin paljon kasvot menosuuntaan istuimia. Ovat ilmeisesti alle 4-5v:lle aivan hengenvaarallisia. Monessa maassa ei edes myydä kasvot menosuuntaan istuimia niin pienille.

   Tuli ainakin itselle mieleen että enpäs käännäkään meidän istuinta ennen kun on aivan pakko. Hinnastahan sen jo muuten näkee. Selkä menosuuntaan 300e , kasot menosuuntaan 100e. Väärä paikka säästää pari sataa....

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kamala onnettomuus

   Miten tällaiset mönkijäonnettomuudet yleensä tapahtuu? Liikaa vauhtia? Saako mönkijöillä ajaa lasten kanssa ja ilman kyp
   Suomussalmi
   167
   7408
  2. Mönkijäpnnettomuus

   Harmillinen homma. https://www.hs.fi/suomi/art-2000010557170.html
   Suomussalmi
   36
   2010
  3. Tilitoimisto!!!

   Mikä tilitoimisto jäi kiinni rikoksesta Rovaniemellä?
   Rovaniemi
   26
   1415
  4. Tietäisitpä miten haluaisin sinut kohdata

   Vaikka vaan katsella ohimennen. Voisitko telepaattisesti lähettää viestiä, - löytyisikö kohtauspaikkaa?
   Ikävä
   63
   1356
  5. Kerro kaivatustasi jotakin mukavaa.

   Itse aloitan: hyvännäköinen ja ahkera ❤️‍🔥
   Ikävä
   75
   1028
  6. Milloin oot nähnyt kaivattusi

   ensimmäistä kertaa?
   Ikävä
   55
   985
  7. Missä päin suomea kaivattusi asustelee?

   Oma kaivattuni (mies(J) asuu Uudenmaan läänissä.
   Ikävä
   50
   864
  8. Oon pahoillani sun puolesta

   kun olit muuttunut niin paljon ulkoisesti. Ja huonompaan suuntaan. Koeta pärjätä. Naiselle mieheltä vuosien takaa
   Ikävä
   38
   824
  9. Tiesitkös nainen että mulla on paljon vientiä?!

   Sänkyseuraa riittää, valinnan vaikeus.
   Ikävä
   85
   799
  10. Tikanmäen vastaus Haavistolle

   Aika erikoinen puolustautuminen valtuuston puheenjohtajalla kaupunkilaisen kirjoitukseen. Haavisto ihmetteli niitä tunn
   Pyhäjärvi
   101
   780
  Aihe