Portsareiden ylilyönnit

Kaikki pokethulluja?

Olen jo jonkun aikaa huomioinut, että baarien poket käyvät todella helposti ihmisten päälle. Minkälaisia oikeuksia heillä on? Onko esim oikeutta käydä kiinni toiseen?

Tiedän tapauksen, jossa portsari väänsi erään nuoren naisen käden rikki, se ei tietääkseni murtunut, vaan jotain liikkui paikaltaan, eikä käsi toiminut normaalisti pariin kuukauteen. Tällä hetkellä asia on mennyt eteenpäin, poke väittää että tyttö aiheutti vammat itselleen "rimpuilemalla", pokea syytetään pahoinpitelystä ja tyttöä "järjestystä valvovan henkilön vastustamisesta" (ei vastustellut mitenkään). Nyt taas viikonloppuna näin erään poken heittelevän humalaista todella väkivaltaisesti, joten ajattelin kysellä täällä muiden kokemuksia. Onko kellään kokemusta järjestystä valvovan henkilön haastamisesta oikeuteen? Missä heillä kulkee laki koskea toiseen ihmiseen?

31

2461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10+1

      Suomessa yksityinen ihminen ei voi rikosasiassa haastaa ketään oikeuteen, se on vain syyttäjän oikeus.
      Portsareitten oikeudet ova paljon kiinni siitä, mikä heidän asemansa on. Ovatko pelkkiä siviilejä, vartijoita, vai järjestyksenvalvojia.
      Baarit ovat anniskelupaikkoja, jolloin alkoholilaki velvoittaa ravintoloitsijaa määrättyihin toimenpiteisiin. Portsarit tekevät nämä toimenpiteet ravintoloitsijoitten puolesta.
      Humalassa olevalle ei saa anniskella ja hänet on poistettava baarista. Humalaista ei saa päästää sisälle, alaikäiselle ei saa anniskella, epäjärjestystä aiheuttava on poistettava, jne.
      Sääntönä on se, että portsaria on toteltava ja jos portsari kohtaa vastarintaa, niin hän saa käyttää sellaisia voimakeinoja, joita voidaan pitää puolustettavina. Ne mitataan aina oikeudessa, kuten esimerkki osoittaa. Ylilyönteihin ei saa syyllistyä ja vastarinnasta rangaistaan asiakasta.

      • j56325475

        Hohhoijaa. Kaikkea roskaa sitä täältä saa taas lukea. Joskus ihmettelen miksi viitsin.

        Siviilit ja vartijat eivät voi toimia majoitus- ja ravitsemusliiketoiminnan piiriin kuuluvassa liikkeessä järjestyksenvalvojina. Vain "järjestyksenvalvojalain" (oikea nimi Laki järjestyksenvalvojista) mukaisilla järkkäreillä on se mahdollisuus.

        Tällöin heillä on nuo mainitut tilannekohtaiset oikeudet, joita 10 1 kuvaili, ja muutamia muita siihen päälle.

        Muullakin ravintolan henkilökunllalla on esimerkiksi tilannekohtainen oikeus määrätä asiakas poistumaan, mutta ei oikeutta käyttää siihen voimakeinoja.

        Kenelläkään muulla kuin asianmukaisin tunnuksin varustetuilla järjestyksenvalvojalla ei mainituissa kohteissa ole oikeutta noita mainittuja toimenpiteitä suorittaa voimakeinoja käyttämällä. Ei siviilillä eikä vartijalla. "Portsari" -termiä ei lainsäädäntö järjestyksenvalvonnan parissa tunne sen paremmin kuin ovimiestä, vahtimestaria tai kahva-apinaakaan.

        Lainsäädännön aloittaja olisi löytänyt taas kerran niinkin helposti kuin kirjoittamalla googleen "järjestyksenvalvojan oikeudet". Toinen osuma on heti Finlexiin mainittuun lakiin mistä nuo löytyvät. Sieltä aloittaja voi luntata. Mitä tulee siihen, milloin on menty yli, se tulkitaan sitten paikallisessa käräjäoikdeussa.

        Kertomus nuoresta naisesta nyt tietysti on suurimmaksi osaksi keksitty. Vai uskooko joku ihan todella, että "kädestä meni jotain pois paikaltaan, ei toiminut pariin kuukauteen ja sitten ilmeisesti kuitenkin meni paikalleen itsestään".
        Olisikohan normaali järkevä ihminen käynyt lääkärissä jo paljon aiemmin ihan jo senkin vuoksi, että vamma olisi dokumentoitu oikeuskäsittelyä varten? Eikä kukaan järkevä ihminen tietenkään usko siihenkään, että poke on täysin vastustelematonta naishenkilöä riuhtonut rikkoutumiseen asti. Tätähän tukee jo se, että naista epäillään järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Hanttiin on siis laitettu.

        Tietysti näkemys on ymmärrettävä kun se esitetään poliisille ja oikeudessa. Oma versio asiasta pitää tietysti esittää aina edullisempana kuin mitä se humalaisessa todellisuudessa oli. Sitä vain ihmettelen, että miksi moderoimattomalla keskustelupalstalla anonyymistikin pitää asiaa kaunistella.
        Tosiasia on myöskin se, että 80- ja 90-luvun anabolisista huuruista tähän päivään portsariskene on muuttunut niin paljon, että suurin osa tämän päivän pokeista nauttii eniten rauhallisista illoista, jonka jälkeen ei tarvitse ostella uusia työvaatteita (iso osa maksaa ne itse tai joskus onnistuu "laskuttamaan" asiakkaalta) ja rampata käräjäoikeudessa, erityisesti kun häiriköitä ja rikollisia suosiva yhteiskunnallinen linja on jatkuvasti vaikeuttanut ja kiristänyt kaiken turvallisuusalan työkenttää.

        Siispä seuraavalla kerralla vähän vähemmän alkoholia ja kun se poke kehoittaa poistumaan niin a) hänellä on siihen oikeus, tarvittaessa vaikka "kohteliaasti mutta päättäväisesti saattaen" ja b) lopulta siinä on kuitenkin yleensä vain hopeaa tarjolla vaikka kuinka yrittää. Heti kun lähtee niin voi säilyttää vähän arvokkuutta, ei satu, ja voipi olla tervetullut toistekin.
        Mitä pitempään jumpittelee niin sitä enemmän mennään kohteliaasta kohti päättäväistä. Ja niin sen kuuluu ollakin, koskapa muita asiallisesti käyttäytyviä asiakkaita ei huvita järjestyshäiriöitä katsella.


      • tähwtf

        Yksityinen ihminen ei voi haastaa ketään oikeuteen rikosasiassa? Jos nyt kuitenkin luettaisiin sitä lakia vähän tarkemmin. Syyttäjä ajaa rikosasiaa.


      • 17+8000
        tähwtf kirjoitti:

        Yksityinen ihminen ei voi haastaa ketään oikeuteen rikosasiassa? Jos nyt kuitenkin luettaisiin sitä lakia vähän tarkemmin. Syyttäjä ajaa rikosasiaa.

        Hoh, hoijaa, taas. Jos syyttäjä ilmoittaa, ettei hän aja rikosasiaa, niin tämän jälkeen asianomistajalla on itsenäinen oikeus ajaa sitä ilman syyttäjän myötävaikutusta, rollin 1. luvun 14 §:n perusteella, mutta omilla rahoillaan. Tosin syyttäjä seuraa sivusta, mutta ei puutu asiaan, ellei jotain sellaista tule ilmi, joka ei ollut hänen tiedossaan.

        Asianomistajan syyteoikeudesta
        14 § (13.5.2011/455)

        Asianomistaja saa itse nostaa syytteen rikoksesta vain, jos syyttäjä on päättänyt jättää syytteen nostamatta taikka esitutkintaviranomainen tai syyttäjä on päättänyt, ettei esitutkintaa toimiteta taikka että se keskeytetään tai lopetetaan.


      • Anonyymi

        Onko tuo kalastusyritys kommmentille?
        No, onhan se selvää että mömmöissä oleva portsasri ei oo järjissään kunampullia uppoo ihon läpi 3 viikon välein. Ja sitten ollan polleaa poikaa kun veressä virtaa ulkoisia kemikaaleja.
        Niin että silleen, äly hoi .
        Lapsellista porukkaa nuo poket. Ihan kamoissa aina. Tappaa heti jos puhuu vastaan.
        järki jäänyt luolamiestasolle


    • LLEEPPIISS....

      MÄ TUNNEN YHDEN POKEN JOKA LEIKKI ÄIJÄÄ VUOSIKAUSIA VIATTOMIA TEINEJÄ REPIEN JA VÄKIVALTAISESTI ULOS RAAHATEN PAIKASSA MISSÄ KÄVI MAX. 20 -VUOTIAITA.TUO ÄLYKÄÄPIÖ HALUSI OLLA ÄIJÄÄ ASIAKKAIDEN SILMISSÄ.MUTTA KERRAN KÄVIKIN NIIN ETTÄ TUO POKE RETUUTTI JÄLLEEN AIVAN SYYTTÄ ERÄSTÄ ASIAKASTA TODELLA RANKASTI..JA KUN TÄMÄN ASIAKKAAN ISOVELI SAI KUULLA MITÄ TAPAHTUI JA ASIAKAS OLI NIINKUIN AINA VIATON,JOUTUI POKE MUUTTAMAAN KOTIKAUPUNGISTAAN KOSKA HÄNET OLTAIS VÄHINTÄÄN HAKATTU HUOLELLA...

    • Poket=Idiootteja

      Joo, on kyllä huomattu, että poket tuntuvat varsinkin heikkojen ja nuorempien kimppuun käyvän mieluusti. Kerran näin Malmilla sijaitsevan baarin 3-4 poken pieksevän yhtä reilu parikymppistä kundia yksissä tuumin. Ja poliisit veivät tämän kundin putkaan, koska hän oli rikkonut vessanpöntön baarissa. Huhhuh.

    • holiisi 09 a

      Moni portsari on ammuttu.

    • hulluja moneksi

      useat ko. järjestysmiehet, portsarit ym. käyttävät noita ns. mömmöjä ja syövät roppakaupalla kaikki namuset mitä vähäki irti saavat.käyttävät lääkkeita ja alkoholia, yhteisvaikutus on tietty, kaikki e, että se vähäinenkin järki jos sitä joskus on ollut joutuu hukkaan. sitten menevät sekaisin, pullistelevat kotonaan peilin edessä, esittelevät itselleen lihaksiaan ja sitten töissä pitää päästä kokeilemaan sitä voimaa ja lihasmassaa...tunnetuin seurauksin. että ovat narsisteja ja haluusivat monetkin olla jopa poliiseja

    • symppis2

      Portsarit eivät taida olla niitä kaikista välkyimpiä tyyppejä. Monilla ei ole edes minkäänlaisia sosiaalisia taitoja. Olen ihmetellyt usein, että mitä niille on tapahtunut kun niistä sellaisia on tullut. Onko ollut ankea lapsuus?

      • 3+15

        ***sosiaalisia taitoja***

        Portsarin tehtävä on erittäin vaikea. Pitää noudattaa moneja lakeja, työnantajan määräyksiä, yrittää pysyä hengissä väkivaltaisilta ja naula päässä sisään pyrkiviltä asiakkailta ja palvella heitä vielä siten, etteivät he valita. Siinä niitä sosiaalisia taitoja tarvitaan.


      • Näin on
        3+15 kirjoitti:

        ***sosiaalisia taitoja***

        Portsarin tehtävä on erittäin vaikea. Pitää noudattaa moneja lakeja, työnantajan määräyksiä, yrittää pysyä hengissä väkivaltaisilta ja naula päässä sisään pyrkiviltä asiakkailta ja palvella heitä vielä siten, etteivät he valita. Siinä niitä sosiaalisia taitoja tarvitaan.

        Siis mitä lakeja noudattavat? Suurin osa näistä ravintoloiden portsareista sekä vartijoista ovat itse rikollisia ja poliisit sitten uskovat joka sanan mitä puhuvat. Nähty on kyllä ja muuten ei portsareilla ole oikeutta kantaa voimanköyttövälineita tai muutenkaan käyttää voimaa.


      • 43463243
        Näin on kirjoitti:

        Siis mitä lakeja noudattavat? Suurin osa näistä ravintoloiden portsareista sekä vartijoista ovat itse rikollisia ja poliisit sitten uskovat joka sanan mitä puhuvat. Nähty on kyllä ja muuten ei portsareilla ole oikeutta kantaa voimanköyttövälineita tai muutenkaan käyttää voimaa.

        Hohhoijaa.

        Josko taas tutustuttaisiin siihen lakiin ennen kuin päästetään tuollaisia sammakoita suusta. "Portsari" baarissa/ravintolassa on tavallisesti järjestyksenvalvoja, ja heillä on toimialueellaan laajat voimankäyttöoikeudet, ja lain määritelmän mukaan mahdollisuus koulutuksesta riippuen neljään voimankäyttövälineeseen, mikäli poislasketaan tapahtumaturvallisuuden parissa mahdollinen koira.

        Kyseisellä henkilöllä tulee olla myöskin järjestyksenvalvojakortti, joka evätään tai jätetään myöntämättä aika helposti rikostuomioiden perusteella. Siinä mielessä tietysti olet oikeassa, että pokella voi olla taustalla rikoksia, jos ei niistä ole kiinnijäänyt. Mutta tämä meneekin jo aika vahvasti spekulaation puolelle ja heijastelee enemmänkin omia mielipiteitäsi kuin mitään tietoa.


      • Nähty on
        43463243 kirjoitti:

        Hohhoijaa.

        Josko taas tutustuttaisiin siihen lakiin ennen kuin päästetään tuollaisia sammakoita suusta. "Portsari" baarissa/ravintolassa on tavallisesti järjestyksenvalvoja, ja heillä on toimialueellaan laajat voimankäyttöoikeudet, ja lain määritelmän mukaan mahdollisuus koulutuksesta riippuen neljään voimankäyttövälineeseen, mikäli poislasketaan tapahtumaturvallisuuden parissa mahdollinen koira.

        Kyseisellä henkilöllä tulee olla myöskin järjestyksenvalvojakortti, joka evätään tai jätetään myöntämättä aika helposti rikostuomioiden perusteella. Siinä mielessä tietysti olet oikeassa, että pokella voi olla taustalla rikoksia, jos ei niistä ole kiinnijäänyt. Mutta tämä meneekin jo aika vahvasti spekulaation puolelle ja heijastelee enemmänkin omia mielipiteitäsi kuin mitään tietoa.

        Ei muuten ole mitään oikeutta käyttää voimaa ja järjestyslaki taas kieltää julkisell paikalla patukat , käsiraudat ja muut. Että kannattaisi vähän tarkistella lakia ennen kun puhutaan täällä. Kyllä se mielipide alkaa näistä kärjestyksenvalvojista muuttumaan kun pahoinpidelyin uhria alataan uhkailemaan ja tekijän tietoja ei oteta ylös. Sitten tutkinnan aikana aletaan valehteemaan, että tilanne on epäselvä.
        Suurin osa ovat kyllä rikollisia ja poliisi ei välitä tai ole reusrsseja tarkistaa asiaa.


      • 6+1000
        Nähty on kirjoitti:

        Ei muuten ole mitään oikeutta käyttää voimaa ja järjestyslaki taas kieltää julkisell paikalla patukat , käsiraudat ja muut. Että kannattaisi vähän tarkistella lakia ennen kun puhutaan täällä. Kyllä se mielipide alkaa näistä kärjestyksenvalvojista muuttumaan kun pahoinpidelyin uhria alataan uhkailemaan ja tekijän tietoja ei oteta ylös. Sitten tutkinnan aikana aletaan valehteemaan, että tilanne on epäselvä.
        Suurin osa ovat kyllä rikollisia ja poliisi ei välitä tai ole reusrsseja tarkistaa asiaa.

        Selvästi näkee, että opinnot lain piirissä ovat jääneet kesken, tai otat vasta ensimmäisiä askeleita. Yritys oli kuitenkin hyvä, kyllä se siitä.

        Järjestyksenvalvojat saavat järjestyslain perusteella kantaa/pitää hallussaan jousipatukkaa. Lakia tulkitaan niin, että kun on oikeus kantaa jousipatukkaa, niin silloin on myös oikeus kaikkiin sitä lievempii esineisiin, kuten esim. patukka, käsiraudat, jne.
        Ei niistä erikseen tarvitse uutta lakia säätää.

        Samoin poliisilla. Jos poliisilla on oikeus johonkin toimenpiteeseen, niin silloin kaikki sitä lievemmät toimenpiteet ovat ilman muuta sallittuja.

        Järjestyslaki

        3 luku
        Kielletyt esineet ja aineet

        Teleskooppipatukan hallussapito yleisellä paikalla ja yleisellä paikalla olevassa kulkuneuvossa on kielletty, jollei hallussapitäjänä ole yksityisistä turvallisuuspalveluista annetussa laissa tarkoitettu vartija tai tämän lain 22 §:ssä tarkoitettu järjestyksenvalvoja työtehtävässään ...


      • 43463243
        Nähty on kirjoitti:

        Ei muuten ole mitään oikeutta käyttää voimaa ja järjestyslaki taas kieltää julkisell paikalla patukat , käsiraudat ja muut. Että kannattaisi vähän tarkistella lakia ennen kun puhutaan täällä. Kyllä se mielipide alkaa näistä kärjestyksenvalvojista muuttumaan kun pahoinpidelyin uhria alataan uhkailemaan ja tekijän tietoja ei oteta ylös. Sitten tutkinnan aikana aletaan valehteemaan, että tilanne on epäselvä.
        Suurin osa ovat kyllä rikollisia ja poliisi ei välitä tai ole reusrsseja tarkistaa asiaa.

        Hohhoijaa. kyllä se olet sinä, jonka sitä lakia kannattaisi vähän tarkistella.


        Ensin siitä mitä välineitä voi käyttää

        Laki järjestyksenvalvojista:
        "10 § (2.2.2007/104)
        Voimankäyttövälineet ja niiden kantaminen

        Järjestyksenvalvojan sallitut voimankäyttövälineet ovat ampuma-aselain (1/1998) 11 §:ssä tarkoitettu kaasusumutin sekä käsiraudat, muoviset siteet ja enintään 70 senttimetriä pitkä patukka."


        Mitä julkisiin paikkoihin tulee niin eri puolilta lainsäädäntöä löytyy ne kohteet, joihin voidaan Järjestyksenvalvojalain mukaisa järkkäreitä asettaa. Näitä ovat mm. majoitus- ja ravitsemusliikkeet, mutta myös yleisötilaisuudet, joista suuri osa järjestetään ihan julkisella paikalla. Älä siis viitsi siteerata yleislakeja kun erityislainsäädännöstä löytyy oikeusperuste. Järkkärillä on koulutuksensa mukaisissa rajoissa oikeus edellä mainittuihin voimankäyttövälineisiin, eikä sitä oikeutta ole rajoitettu suhteessa julkiseen tai yksityiseen tilaan, vaan ainoastaan sen suhteen, mikä katsotaan kulloinkin järjestyksenvalvojan toimialueeksi ja sen välittömäksi läheisyydeksi.

        Etkö usko? Mene seuraavan kerran katsomaan kun paikkakunnallasi on jokin keskustorin tapahtumateltta, jossa on järkkäreitä. Näet vähän joka toisella vyöllään käsiraudat ja luultavasti useammalla sumuttimenkin. Patukkaa harvemmin, koska JVL:n mukaisilla järkkäreillä sen pitää olla tuo kiinteämittainen patukka, joka on aika hankala ja provosoiva kantaa mukana.

        JL:n (Järjestyslaki) mukaisilla järkkäreillä on mahdollisuus myös telariin, mutta heidän toimintakohteensa ovat erilaiset, eivätkä sisällä tapahtumaturvallisuutta tai majoitus- ja ravitsemusliikkeitä.

        Mitä muuten käsirautoihin tulee, niin ne eivät ole sen paremmin vaarallinen esine, kuin toisen ihmisen vahingoittamiseenkaan soveltuva kapine.
        Niiden kantamista ei laki rajoita normaalillakaan ihmisellä mitenkään. Minä ja sinäkin saamme molemmat pitää käsirautoja kaupungilla vaikka ihan päivittäin.
        Katso seuraavaa opiskelijatapahtumaa mikä silmiisi osuu. Näet luultavasti useammatkin käsiraudat opiskelijahaalarin koristeena. Toki osa näistä on leluja, mutta osa ihan aitojakin kapineita.


      • 43463243

        Tervetuloa vuoden vanhaan ketjuun kirjoittamaan nollavastausta.

        Laukesitko kun sait kaivaa ketjun naftaliinista ja kirjoittaa siihen jotain täyttä hölynpölyä?

        Kun nyt kerran aloitit, niin voitko nyt vaikka sitten perustella jollakin tapaa, että miten kumoat nuo lainaukset Suomen laista, jotka määrittelevät voimankäyttövälineiden kanto-oikeuden ja voimankäyttöoikeuden?

        Äläkä tule siteeraamaan järjestyslakia. Se asia on jo käsitelty.


    • ttyty6555554

      Portsarit luulevat olevansa poliiseja kun eivät päässeet henkisen puolen testistä läpi niin nyt kiskoo piriä ja hormooneja.

      uhkas käydä kaks mun kimppuun mutta mahdollisimman rauhassa onnistuin puhumaan ne ympäri ja ne päästi mut menemään.

    • Anonyymi

      Hohhoijjaa joo nimenomaan. Aina kun portsarit hakkaa jonkun ihmisen, em. Tytön esimerkiksi ( kertoman mukaam väänsi käden sijoiltaan ) niin vika on poikkeuksetta uhrin, siis näiden hormoonipellejen mielestä. Sitten tulevat tänne leikkimään A : Lakimiestä ja B : Lääkäriä. Portsarit tietääkin varmasti ihmisen anatomiasta paljon. Käsi todellakin voi vammautua ja ajan kanssa parantua itsekseen. Ja kuka sanoi, etteikö se tyttö olisi käynyt Lääkärissä?

      Näin kirjoitti joku lain " asiantuntija " viestiketjun alkupäässä :

      " epäjärjestystä aiheuttava on poistettava, jne.
      Sääntönä on se, että portsaria on toteltava ja jos portsari kohtaa vastarintaa, niin hän saa käyttää sellaisia voimakeinoja, joita voidaan pitää puolustettavina "

      Uskotko itse todella, että portsarit kohtaisivat oikeata vastarintaa paljonkin? Lain mukaan järjestys on kylläkin seuraava : Neuvot. Kehotukset, käskyt. Voin sanoa, että em. Järjestystä ei noudata yksikään portsari Suomessa. En ainakaan usko. Oikeasti. Hehän nimenomaan käyvät suoraa päätä kimppuun kun joku " häiritsee " baarissa.

      Olen omin silmin nähnyt tämän niin monta kertaa. Ja turha selitellä " et tiedä mitä kaikka on tapahtunut aiemmin " ei minun tarvitsekaan tietää, riittää että olen nähnyt kun joku kaveri istuu baarissa, hieman ehkä sanoo jotain tai mölisee niin portsari tulee ja nappaa kurkusta kiinni! Ihan sama mitä
      Kaveri on aiemmin tehnyt ( useimmiten tuskin mitään muuta kuin mölissyt tms ) niin sen satun tietämään, että ko. Tilanteessa on vain yksi syyllinen : Portsari. Jos lakikirjaa tarkastellaan niin ei löydy mitään lain pykälää joka oikeuttaisi portsarin hyökäämään tuollaisessa tilanteessa ihmisen kimppuun.

      Sitten näitä raajojen murtumia selitellään aina, että kun " se väänsi vastaan "... Niin, että ihan rauhassako vielä pitäisi antaa näiden vajakkien itseään hakata? Löytyykö palstan " asiantuntijalta " tähänkim jokin lain kohta tai muu selitys? No , selityksiä epäilemättä löytyy. Ne ei vain ole millään tavalla päteviä.

      Ps. Olempa myös aikoinaan nähnyt tilanteen jossa poke työnsi asiakkaan rappusia alas, ja kyllä: yhtäkkiä yllättäen. Oli poistamassa asiakasta yökerhosta ja vaikka asiakas oli täysin rauhallinen, niin näim vain tapahtui. Sitten vielä asiakkaan eli tässäkin tapauksessa asen todellisen uhrin rappuset alas lennettyään poke kävi sen kimppuun, laittoi käsiraudat, hakkasi naamaa lattiaan jne. Näin hän selvästi lavasti tilanteen niin, että asiakas näytti syylliseltä. En voi sanoa kuin, että varokaa hyvät ihmiset näitä väkivaltaisia apinoita. Kerrottakoon vielä edellä kertomaani tapaukseen syy miksi kaveri työnnettiin rappuset alas ja hakattiin vielä tämän jälkeenl eli "rikos" jonka hän teki, vieläpä ilmeisen vahingossa : Tuoppi kaatui pöydälle.

      Pss. Uhrille jäi pysyviä vammoja käsittääkseni. En voi sanoa kuin, että varokaa! Ja toivon todella näkemieni asioiden pohjalta : Kamerat vahtimaan lain vaatimuksesta joka ikistä portsarit liikettä, mikäli nuo vajakit pitää ylipäätään siellä ovilla olla roikkumassa. Videolta sitten nähtäisiin näppärästi kuka teki ja mitä...

      • Anonyymi

        ... työnsi rappuset alas ...
        Somerolla v. 1989 portsari työnsi YLE:n musiikkitoimittajan Kari Somerjoen ulos ravintolasta, jolloin K.S. löi päänsä johonkin ja kuoli.
        Tarina löytyy myös Wikipediasta.

        Forssassa oli joku hullu keskikokokoinen nuori portsari 70-luvulla, joka oli jonkin tason painija. Hän oli kuulemma heittänyt jonkun asiakkaan ravintolasta ulos oven lasin läpi. Ravintola, jonka ovella hänet näin, oli toisessa kerroksessa Hämeentiellä, mutta ei tullut ilmi, missä hänen heittonsa tapahtui. Eikö olekin kivaa, kun pääsee "urheilulajien" erikoistemppuja soveltamaan heikkokuntoisiin taviksiin, jotka joskus ovat naisia, mutta yleensä pienikokoisia ihmisiä?


    • Anonyymi

      Nyt oli kyllä pakko kommentoida koska itselle kävi melkein niin ku aloituksessa. Olin baarissa reilu parikymppisenä kimmana jotain 10 vuotta sitten. Vanhempi mies sit jostain syystä tuli mua huorittelemaan, haukuin ukon takaisin. Ukko meni baaritiskille puhumaan ja kohta tulee baarimikko sanomaan mulle että mun pitää poistua. En saanut vastausta miksi. No lähdin poistumaan ja eteisessä tää baarimikko ottaa mua käsivarresta kiinni (ilmeisesti tarkoitus"saattaa" mua eteenpäin, en tosin tiedä miksi koska ihan tolpillani pysyin, enkä tiedä miksi vasta siinä vaiheessa kun olin melkein jo ulkona). Riuhtaisin käteni irti ja huusin että älä koske. Seuraavassa hetkessä oon naamallani maassa ja tunsin aivan tajutonta kipua oikeassa kädessä joka oli taivutettu mun selän taakse. Huusin kivusta ja monta kertaa"päästä irti" ennenkuin hellitti. Mun päälle oli käynyt kaksi kertaa mua isompi miespoke. Soitin häkeen josta tuli poliisi ja ambulanssi paikalle. Ambulanssi tarkasti mun käden joka oli kipeytynyt välittömästi. Poliisi kirjasi kertomukset ylös. Seuraavana päivänä lääkäriin jossa todettiin liikeradan vaurioita, en tarkalleen muista mitä. Yli kuukauteen kaikenlainen liike kädessä teki tajuttoman kipeää, esim leipää en pystynyt leikkaamaan.
      Oikeuteen kun päästiin, koko juttu sysättiin mun viaksi. Tää baarimikko syytti mua pahoinpitelystä koska oli kuulemma saanut naarmun käteen kun riuhtasin itteni irti (mitään lääkärintodistusta ei ollut). Mun käden vammat oli mukama johtuneet siitä että rimpuilin ollessani maassa. Mun vihjailtiin olleen huumeissa (en oo ikinä käyttänyt huumeita). Mä sain tuomion, poke ei. Mun olo oli niin pahoinvoiva ja pettynyt etten osaa edes kuvailla.

      • Anonyymi

        Siinähän huusit ja rimpuilit vastaan siis täh omasta mielestäsi olet oikeessa kun kännissä huutanut.
        Mitä ihmettä huoritella mukamas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinähän huusit ja rimpuilit vastaan siis täh omasta mielestäsi olet oikeessa kun kännissä huutanut.
        Mitä ihmettä huoritella mukamas.

        Et taida joko sisäistää tekstiä tai sitten olet vain tyhmä.


      • Anonyymi

        Sana sanaa vastaan että mitään huorittelua edes ollutkaan ja nyt koitetaan sitten isotella kun kännissä huutanut ni täh... kyllä sillon portsarilla oikeus hiljentää. Toi on kans kun ollaan ympäripäissään voi voi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sana sanaa vastaan että mitään huorittelua edes ollutkaan ja nyt koitetaan sitten isotella kun kännissä huutanut ni täh... kyllä sillon portsarilla oikeus hiljentää. Toi on kans kun ollaan ympäripäissään voi voi.

        Ootko oikeesti noin vähäjärkinen? Ei tasan ole portsareilla oikeutta ketään "hiljentää". Meepä sisäsiittoinen tutustuu lakiin ennenkuin tuut tänne hokee täh täh voivoi.


      • Anonyymi

        Hoh hoh kiäh kiäh sut on näköjään heitetty ulos raflasta hi hi hi hi.


    • Anonyymi

      Todistin kerran malmilla tällaisia hormonipellepokeja jotka retuutti kännistä jätkää ihan urakalla. Poliisit ku tuli paikalle, menin niiden aikaan siihen ja sanoin suureen ääneen sille kundille "jos aiot tehdä rikosilmoituksen niin mä todistan sen että noi portsarit pahoinpiteli sua". Tän jälkeen yks niistä pokeista huus mulle "sulla on sitten tästä lähtien porttikielto tänne!" Siis ihan ku enää sellaiseen räkälään aikoisin astuakaan missä asiakkaita kohdellaan noin. No nyt vuosia myöhemmin, kyseisen kapakan tilalla on jo toinen.
      Toinen tapaus on maunulasta missä hyvin karun näköinen poke aivan yllättäen meni kurkusta nostamaan liikuntavammaista miestä. Tai siis ilmeisesti oli käskenyt tätä jo poistumaan, mutta ukko kun oli niin kännissä ja käveli kepeillä niin ei päässyt edes pöydästä ylös, niin poke tehosti käskyään kurkusta nostamalla. Tääkään juottola ei enää pystyssä ole.

    • Anonyymi

      On sen verta kokoa että turha pikku poikien inistä itse ravintoloissa käyneenä en ole nähnyt yli lyöntejä aina on asiakas ollut liikkeellä provosoidakseen...

      • Anonyymi

        Taidat itse olla joku lihavuori löllerö poke joka jo päälle istuessaan voi aiheuttaa vahinkoa.


    • Anonyymi

      Siis harvemmin ne poket ihan kunnon ihmisiä on vaikka niitäkin varmasti löytyy. Suurin osa sellaisia jotka ei mielenvikaisuuden takia päässeet poliiseiksi ja sitten hakeutuu järjestyksenvalvojiksi päästäkseen isottelemaan. Usein myös ovat lihavia ja kaikin tavoin at-miehiä.

      • Anonyymi

        Kyllä aiemmin ovella oli enemmän järkeviä kuin aggressiivisia portsareita, nyt on vain sellainen suuntaus että moni portsarifirma on kytköksissä jengeihin, tämä taas ruokkii ylilyöntejä, rikollisten suosimista ja miellyttämistä.. jopa auttamista esim. huumekaupassa, tai jos joku on pahoinpidelty, niin tekijä päästetään karkuun jne. Viranomaisten olisi aika puuttua näihin sidonnaisuuksiin.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6539
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4223
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2627
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1056
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe