Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

käsimatkatavaroiden punnitseminen

khaolak

Onko kenelläkään sattunut, että olisi käsimatkatavarat punnittu? Ollan menossa tammikuussa Khaolakiin ja tunnetusti reissusta tulee ostettua tavaraa ja tuliaisia, niin ongelmana josko tulee ylipainoa.... Ovat aika kalliita kiloja... Tyhjä lentolaukkukin painaa jo 2.5 kg eli periaatteessa siihen ei sais laittaa enää kuin toisen mokoman lisää. Lentolaukun etu olis se ettei sitä tartte olalla kantaa vaan saa vetää peräässä. Ja mihin päällysvaatteet kun matkaa kuiteskin lentokentälle 500 km ja junalla ja linja-autolla tullaan niin joutuu oikein kunnolla pukeutumaakin. 3 vkoa ollaan reissussa ja se lokerovuokra kentällä oli max 2 vkoa ja 5 €/ vrk (kallista)...

9

411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyttönen 67

      Kyllä ne lentolaukun saattaa punnita. Mutta muita käsimatkatavaroita harvoin. Laukkuun vaan bikinit, rasvat ja muutama mekko mukaan. NIillä ollaan pärjätty kolme viikkoa ja ostettu tarvittaessa jotakin, jos tarvinnut :) Ja khao lakissa ei mitään ostettavaa..

    • Tavataan,,,,,

      Kyllä punitsevat meille on sattunut useamman kerran. Ja nimenomaan phuketin kentällä. Kerran onnistuttiin pääsee ohi kun oli ylimääräistä laukku takin alla. Sen jälkeen ei ole riskeerattu. Mekin lähdemme tammikuussa khao lakiin, ja matka on helsinkiin pitkä 600km. Menemme lentäen ja vähissä vaatteissa ettei tarte laukkutilaa vaatteille aika iso lisä vaan tulee matkan hintaan liittymälennolla.

    • -----nanna---

      Lentokentällä, suomen päässä muistaakseni jonkinlaiset säilyytyslatikot, mihin voi jättää matkan ajaksi päällysvaatteet. Kannattaa selvitää asiaa lentokentältä suoraan.

      Meilläkin on punnittu käsimatkattavaroita, joskus on painorajat menneet muutamia kiloja yli, muttei ikinä olla juoduttu maksamaan ylimääräistä..
      Joiltain lentoyhtiöiltä voi ostaa etukäteen lisäkiloja matkatavaroille, tulee halvemmaksi ostaa etukäteen kuun sitten kentältä.

      Mukavaa reissua!

    • Matkailijamaksaa

      Finnair on nykyään erittäin tarkkana Bangkokista lähtiessä

    • hannaq1

      Riippuu lentoyhtiöstä! Tjäreborgin ja Finnmatkojen käyttämät ulkolaiset yhtiöt saattavat olla todella tarkkoja kiloista, Finnairilla harvemmin (meillä ei koskaan) punnitaan käsimatkatavaroita.

    • ubih10

      Jos käsimatkatavara laukkusi NÄYTTÄÄ kevyeltä kantaa, niin sitä ei punnita!
      Käytäntö vaihtelee sallitun painon suhteen , mutta kansainvälisesti max on 8 kg ja ruumaan menvässä 32 kg (=vaikka maksat ylikiloista, niin sen yli ei grammaakaan)

    • njiolkjo

      Kyse on lentoturvallisuudestakin. Jos 250 matkalaista ottaisi jokainen salaa 5 kiloa ylipainoa matkustamoon niin se tekee jo 1250 kg eli pienen auton verran koneen nousupainoon.

    • eiihän sitä laukun painoa virkailijat viitsi edes katsoa vaikka laitattavatkin laukun vaakalle vaan laittavat siihen cabin tarran käsikassaaraan,näin oli kun tulin Phuketista Finnairin lenolla 15.12 Helsinkiin sama juttu joka kerta kun olen tullut Phuketista tai BKK sta sama koske matkalaukkua ei ole oltu turhantarkkoja vaikka paino on mennyt joilakkin 2-3 kg yli tuon salittun 23kg.

    • matkailijaperhe

      ei ole punnittu vielä milläkään lennolla, viimeksi pari viikkoa sitten Thomsonilla Thaimaan päässä ruumaan menevissä laukuissa yhteensä 3 kg yli eikä edes käsimatkatavaroita punnittu, ja niissä oli yhteensä 10 kg...
      Ikinä emme ole joutuneet käsimatkatavaroita laittamaan vaakaan, kenties olemme sitten olleet onnekkaita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2197
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1446
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe