Amstaffi

auttakaa1

Pyytäisin apua rodun tuntevilta? Muutin lähi aikoina poikaystäväni kanssa yhteen ja hänellä on amstaffi. Itselläni on Chihuahua. Tulevat keskenään toimeen todella hyvin. Kyseinen amstaffi on alkanut hyökkimään toisten koirien päälle sen jälkeen kun muutimme yhteen. Tämä on tapahtunut siis muutaman kerran. Yksi koira jouduttiin viemään lääkäriin kun joutui niin huonoon kuntoon... Joten kysyisin apua että mitä tehdä jotta tämä loppuisi?? Ettei tarvitsisi pelätä aina vastaantulevien koirien puolesta?!!
Meille on myös tulossa kesällä vauva (koira ei ole tottunut ihan pieniin vauvoihin) joten vaikuttaako se koiraan jotenkin? Chihuahua on tottunut pieniin lapsiin ja tykkää niistä kyllä...

21

1574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyseessähän on rotu,joka ei välttämättä omasta sukupuolesta pidä...
      Se että haluaa hyökkiä,voi tulla siis sieltä geeneistä.Mutta jos hyökkii,niin on lähinnä narunpään juttuja...
      Nyt on kyse sen verran vahvasta koirasta,että kannattaisi ottaa selvää,onko rodulla omaa koulutusta,neuvontaa tai sitten pätevän ongelmakoirakouluttajan pakeille oitis.
      Ei lähde homma nettineuvoilla,vaan vaatii kokonaisvaltaisen muutoksen.
      Eli suhde pitää saada kuntoon,oikeat toimintamallit opetella niin ohituksiin kuin kaikkeen muuhunkin,sekä riittävästi/paljon niin fyysistä kuin psyykkistä toimintaa.Amstaffihan on erittäin energinen,ja jos se ei pääse sitä purkamaan,niin pelkästään siitä voi ongelmia tulla.

      Ensiavuksi joko kuonokoppa ja ulkoilu vain sellaisen ihmisen kanssa,jolla pattia pitää koira käsissä tai sellainen kuonopantasysteemi,joka pysyy päässä varmasti(varmistus vielä pantaan) ja jolla helppo koira hallita.
      Koiran on pysyttävä siis käsissä varmasti,eikä olla vaarana muille.

      "Meille on ..." Vaikea sanoa...Siksikin on nyt tärkeä,saada koira kokonaisvaltaisesti hallintaan ja suhde kuntoon ja pian.Ja mielipidettä joltain pätevältä.

    • selvä peli

      En koirienvihaaja, itsellänikin kaksi keskikokoista koiraa, mutta sanon silti, että amstaffi jonkun toisen (osaavan)omistukseen tai piikille. En uskaltaisi vauvan tuloon asti odottaa. Siksi toisekseen, jos on kerran jo mennyt toisten koirien päälle jälkimmäinen vaihtoehto parempi. Jos yksilö ei ole tervepäinen niin eipä juuri muuta vaihtoehtoa, sen ei voi antaa terrorisoida muita koiria ja ihmisiä. Oma koirasikin on vaarassa, kun naksahtaa.

      • Tervepäisyydestä ei voi sanoa aloittajan kirjoituksen mukaan mitään.
        Koira voi olla aivan hyvin tervepäinen.
        Mutta siis ehdottomasti jonkun ammattitaitoisen arvioinnin paikka ja mielipidettä,miten edetä tai mitä kannattaa tehdä.
        Jos ei resurssit riitä,niin sitten koira pois.Piikkiä en nyt pitäisi ekana vaihtoehtona,kerrotun mukaan vain tulkittuna.


    • teeeeeeeeee

      Tuo sinun pelko LUO jo tulevaisuutta. Joten mitä jos ottaisit rauhallisemmin. Totuta lapsiin,tai lasten läsnäoloon. Jos tuo am.staffi olisi "päästään vink vonks" (Mitä ei ole olemassakaan), se olisi jo tappanut shihusi. Jos se tulee toimeen shihusi kanssa ongelmittta (?) se pystyy ohittaa toiset koirat myös ongelmitta. Ohjaajan kannattaa keskittyä nimeämään omia tunteita ohituksen/kohtaamisen aikana, jos ei ole päättäväisen rauhallinen-> ohitus tuskin onnistuu. Mitä shihu tekee ohituksissa ? Kun olette yhdessä lenkillä ?? Jos se menee ohi, katsomatta vastaantulevaa koiraa, välittämättä. Vika am.staffin hihnan päässä. Mutta, jos shihu luo energian/katseen vastaantulevaan,ja am.staffi reagoi siitä (seuraa energiaa), On syytä pistää shihu kuriin. Tässä myös tärkeää olisi tietää mitä sukupuolta ja ikää nämä koiruudet edustavat ???!!!

      • teeeeeeeeeeee

        Plus se et onks tää lauma sinun/teidän käskyn alla vai onko teillä jokin "tuo on pomo"-koira näistä- kasvatus systeemi ? Jos jompikumpi koirista on pomo. Ihminen ei ole pomo. Laumassa kaikki on tasavertaisia,laumanjohtajan,ihmisen käskyn alla.


    • teeeeeeeeeee

      Suomesta ei noita ammattilaisia kannata etsiä , moiseen ongelmaan -> tulet pettymään kun kuulet sanat, koirasi on vaarallinen ja sen tuulee käyttää kuonokoppaa aina lasten ja koirien lähettyvillä.

      Etsi tietoa youtube, K-9 koulutuksista ja cesar millanin metodeista, soveltamalla koiraan parhaaksi näkemällä tavalla :). Molemmat koulutukset ovat ensiluokkaisia :).

      Sitä tosin ihmettelen, että miten am.staffin kokoinen koiruus on päässyt lähtemään käsistä niin, että on tarvittu vastapuolen koiralle lääkärinhoitoa ??. Normi ihminen , alipainoinenkin koiraansa nähden, pitelee koiransa, tai älyää häipyä kauemmaksi, jos vastaan tulossa on koiruus, jonka eleistä näkee että mm. provosoi vastaantulevan (epätasapainoisen) koiran vastaamaan haasteeseen.

      • canis.familiaris

        "Suomesta ei noita ammattilaisia kannata etsiä , moiseen ongelmaan -> tulet pettymään..."..valitettavan totta. Pitäisi melkein tietää/tuntea, joku jolla on "näkemystä" tilanteesta, ei niinkään paino pistettä liiaksi rotuun....Rotu tuntemus auttaa, ja sitä tietoa, varmasti saakin...minusta tuo kokonaisuus (miten toimii/toimitaan) on rotua tärkeämpi juttu. (käsittely/hallinta)

        "Nyt on kyse sen verran vahvasta koirasta..."..kyllä. Ei ihan "nettijuttuja".

        "Mutta jos hyökkii,niin on lähinnä narunpään juttuja..."...tätä juuri, josta luottamuksen (suhde) merkitys/saavuttamisella on myös aikas suuri..

        Kokemusta ei ole amstaffista, mutta Chihuahuasta on.


    • Koira aikuistuu?

      Minkä ikäinen koira on kyseessä? Rotua tuntematta ihmettelen myös, että miten se on päässyt useamman kerran hyökkäämään vastaantulijan kimppuun (minä olen 54 kg/narun päässä on 4 koiraa yht. 130 kg, eikä tulisi mieleenkään, että ne pääsisivät hanskasta ja hyökkäisivät jonkun vastaantulijan kimppuun, vaikka eivät "sosiaalisia" olekaan) eli ei voi olla kysymys fyysisesti ylivoimaisesta koirasta.

    • kärsivällisyyttä

      Kyllä Suomestakin löytää hyviä kouluttajia. itse käymme Helsingissä toko kurssilla ja kurssinvetäjämme on juuri erikoistunut ongelma koiriin, eikä hänen mottonsa ainakaan ole että kuonokoppa päähän vaan että saadaan oikeasti se muutos tapahtumaan koirassa.
      Onko nämä hyökkäilyt tapahtuneet kun koira on ollut lenkillä sinun kanssasi, vai miehesi? Ehkä koira kuuntelee miestäsi paremmin, eikä pidä sinua vielä auktoriteettina. Entä jos menisitte tottelevaisuus kurssille koiran kanssa? yhteinen tekeminen koiran kanssa on todella hyväksi, ja voisitte saada hyviä neuvoja.
      Sanoit, että amstaffin käytös muuttui kun chihu muutti saman katon alle. Voisiko olla, että amstaffi puolustaa pientä ystäväänsä, on mustasukkainen?
      Kannattaa tosiaan hankkia ammattilaiselta apua, käydä koiran kanssa tapaamassa lapsia ja harjoitella ohituksia. Kuonopanta on hyvä väliaikainen apuväline. Itselläni on Amstaffi/Pitbull risteytys kotona, ja olen huomannut koiran hyvin herkäksi. Ehkä teidänkin koiralla on vain pientä stressiä tapahtuneista muutoksista. Hyvin tärkeää on, että on itse rauhallinen ja rento ohitustilanteissa. Oma jännityksesi kulkee suoraan hihnaa pitkin koiraan/koiriin. Kyllä kaikki varmasti selviää.

      • kärsivällisyyttä

        Vielä tuli sen verran mieleen, että saahan koira tarpeeksi liikuntaa? Amstaffit ovat todella aktiivisia ja fiksuja koiria, jotaka tarvitsevat paljon virikkeitä ja liikuntaa. Jos koira ei näitä saa, se usein purkaa turhautumistaan juuri huonolla käytöksellä. Oman koirani kanssa ongelmia ei ole onneksi ikinä ollut, mutta monesta tapauksesta olen kuullut.


      • canis.familiaris
        kärsivällisyyttä kirjoitti:

        Vielä tuli sen verran mieleen, että saahan koira tarpeeksi liikuntaa? Amstaffit ovat todella aktiivisia ja fiksuja koiria, jotaka tarvitsevat paljon virikkeitä ja liikuntaa. Jos koira ei näitä saa, se usein purkaa turhautumistaan juuri huonolla käytöksellä. Oman koirani kanssa ongelmia ei ole onneksi ikinä ollut, mutta monesta tapauksesta olen kuullut.

        "Kyllä Suomestakin löytää hyviä kouluttajia"..löytyy paljon ympäri suomea, mutta niin löytyy myös rahastavia "saissekouluttajiakin".

        Koirakerhoista yleensä löytyy.


    • ihminen nöyristelee

      Jospa aloittaja on niin lepertelevä ja pelkäävä, että koira on alkanut puolustaa varmuuden vuoksi.
      Tuli vain mieleen kun harvoin näkee chiuahuaa, joka olisi opetettu hyvälle käytökselle niin samalla nössötyylillä moni koira lähtee käsistä.

    • Nönnönnöö

      Siellä kokeilee amstaffi nyt paikkaansa uudessa laumassa ja saako suojella ketä, mitä ja kuinka. Chihu mitä ilmeisimmin on turvassa jopa niin hyvin, että mahdollinen uhka pitää eliminoida jo etukäteen, jos aikaisemmin on tullut juttuun muiden koirien kanssa.
      Tämä on se hetki, kun koiralle pitää marssijärjestys tehdä lopullisesti selväksi ja sinä et pelkää vastaantulevien koirien puolesta, vaan otat koiran tiukkaan otteeseen, jos alkaa rähinä ja teet selväksi, ettei ole kuin hopeamitaleita jaossa.

    • hirviö

      Onkohan vielä kyseessä leikkaamaton uros, jos näin on olet pulassa. Se tulee vielä tappamaan jonkun koiran kun kerran hyökkää jo kimppuun. Vaatisi todella taitavan kouluttajan nyt heti. Ja jos ei ole leikattu niin saman tien kastrointiin/sterilointiin. Ikä? Onko nyt siinä iässä kun koiran todellinen luonne tulee eteen. Ja ei SAA KOSKAAN JÄTTÄÄ EDES SEKUNNIKSI LAPSEN KANSSA YKSIN. Jos koiraa ei ole kunnolla koulutettu on teillä elävä pommi keskuudessanne.

    • ei raatelijoille

      Miksi ylipäätään ottaa kaikista niistä sadoista koiraroduista juuri sellaisen rodun edustaja, joka on alunperin jalostettu tappelukoiraksi?

      Miksi?

      Sitä varmaan miettii sekin koiranomistaja, jonka koiran teidän amstaffinne raateli.

    • koirarotu123

      Piikille ehdottomasti! Meidän koiran kimppuun kävi myös joskus amstaffi. Ei ollut kaukana etteikö koirani olisi kuollut, mutta onneksi ei ole mikään pieni koira. Ei tuommoista koirarotua oikeastaan pysyty kouluttamaan "tavasta" pois, tai saat koulutuksesta huolimatta aina pelätä muiden koirien puolesta. Eli siis jos kerran on hyökännyt koiran kimppuun saat olla varma ettei se kerta ole viimeinen!

      Wikipediasta kopioitu:
      Vielä sananen aggressiosta: rotujamme on jo vuosisadan ajan jalostettu perhe- ja näyttelykoiraksi karsimalla rodun halukkuutta ottaa mittaa saman sukupuolen lajikumppaneistaan. Tosiasia kuitenkin vielä nykyäänkin on, että amstaffi saattaa aikuisena osoittaa aggressiivisuutta muita saman sukupuolen edustajia kohtaan. Tätä piirrettä voi tehokkaasti hillitä, mikäli koira saa pienestä pitäen oikeita käyttäytymismalleja, ts. se ei näe muiden koirien tappelevan eikä se joudu itse hyökkäyksen kohteeksi. Omistajan kannattaa panostaa pentuajan positiivisiin sosiaalisiin kontakteihin, sillä jo yksi huono kokemus saattaa laukaista aikuisena koira-aggressiivisuuden.

    • en uskaltaisi pitää

      Mieti oikeasti tarkkaan,otatko riskin että koira käy vauvasi kimppuun?

      Itse en koskaan ottaisi rodultaan helposti agressiivista koiraa lapsiperheeseen,jokainen sen päätöksen itse tekee.

    • tattaraa1

      Itelläni on dobermanni ja amstaffi, molemmat uroksia. Eikä ole ongelmia, koirien kanssa ulkoilla. Pentuna noin 6kk ikäisenä staffi teki samaa, yritti hyökkäillä toisten koirien kimppuun. Samantien aloin kouluttaa ja yllättävän nopeesti loppu. Sain ite loppumaan toistoilla, pyysin sukulaisia ja naapureita joilla on koira auttamaan. Ensiksi harjoteltiin, sillein että molemmat koirat sivulla istumassa ja kumpikaan ei saa innostua, kun koiran käyttäjä kävelee ohi ( saat ite määrätietosuutta ja epävarmuuden pois), kunhan muistat ettei toinen koira saa innostaa toista. Homma ku alko toimimaa. vaihdettiin rooleja minä kävelin ohi, eikä koirat saanu kiinnittää huomiota. Jatkaa samoja toistoja vuorotellen, niin kauan kun homma alkaa toimimaa. Nyt on molemmat 3-vuotiaita ja ei mitään ongelmia.

      • apua löytyy

        Höpsis. Suomestakin löytyy paljon osaavia ongelmakoira kouluttajia. Tutustuppa www.koiraneuvola.fi sivustoon. Jokinhan teidän tilanteessa on muuttunut, koska koiran käytös on muuttunut. Ei koirista vain tule aggresssiivisia. Tietysti on jokaisen oma asia haluaako tai ylipäätään kun vauvasta kysymys, uskaltaako panostaa koulutukseen. Mutta koska sisällä toisen koiran ja ihmisten kanssa kaikki ok, pitäisin piikkiä aika äärimmäisenä ratkaisuna.


      • Lempeä sakemanni?

        Oh hoi, ei Amstaffi hyökkää ketään kohtaan. Amstaffi on kuten muut koirat, eli kiinostunut muista, halua leikkiä kuten mikä koira tahansa. Amstaffilla toki on voimaa enemmän kuin Saksanpaimen koiralla MUTTA Amstaffi on aivan ihana rotu, ihmis rakas ja ei varmaan hyökkää, katsoo suu ammollaan kun joku koira hälle räksyttää MUTTA ei hyökkää.
        Muistakaa että rotu mikä tahansa voi hyökätä ja se johtuu omistajasta EI koirasta
        Minulla on 3 v Amstaffista kokemusta ja koira on Suomesta hyvästä kennelistä !!


    • Koiraihminen6

      Ei tulisi mieleenkään viedä piikille, mutta voi olla että kyseinen Amstaffi suojelee Chihua jos on mustasukkainen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 189
      2286
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2104
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      173
      1919
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1702
    5. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      38
      1409
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1267
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      16
      1188
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1187
    Aihe