Itä-Eurooppa reilistä

Mimmak

Haluaisin kuulla kokemuksia Itä-Euroopassa reilanneilta. Miten hyvin junat kulkee? Millaisia ihmiset ovat? Tarvitseeko jotain pelätä? Millaisia asioita tulee ottaa huomioon erilailla kuin Keski-Euroopassa liikkuessa? Paikkoja, joita erityisesti suosittelet/et suosittele. Jne :)

Nyt siis tarkoitus liikkua etenkin Balkanilla Bulgaria, Romania ja Turkki.

Olen aiemmin ollut reilaamassa Hollannissa, Saksassa, Italiassa, Itävallassa, Sloveniassa, Kroatiassa jne ja Itäisimpänä paikkana kävin Sarajevossa. Tuolloin yövyttiin pääasiassa paikallisten luona ja oli hurrrrjan kivaa.

Tuli kauheasti tykästyttyä itään jo hintojenkin takia :D ja jotenkin "jännempää" tuolla päin kun ei oo kauheesti kuullu juttuja toisin ku Keski- ja Länsi-Euroopasta :) Kiitos vastauksista !

5

1065

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matkaaja 1969

      Mulla ois samoja suunnitelmia lasteni kanssa ensi kesällä. Ensin lennämme Budapestiin ja siitä Romanian puolelle Timisoaraan, josta Belgradiin ja Sofiaan. Sofiasta yöbussilla Ateenaan josta viimeiseksi lautalla Kreetalle. Viikko Kreetalla ja kotiin:)
      Kaikenkaikkiaan olemme matkalla 3 viikkoa.
      Keski-Eurooppa reileja 6 takana ja nyt ensimmäinen noihin em. maihin.

    • Hei,

      Itä-Eurooppaan vain! Suosittelen! :) Itse reilasin siellä viime kesänä ja upeaa oli. Ja mikä parasta - edullista! Toissakesänä reilasin Keski-Euroopassa, joka toimi vertailukohteenani. Idässä reittimme oli Krakova-Budapest-Ljubljana-Zagreb-Belgrade-Sofia-Istanbul.

      Lensimme ensin Puolan Krakovaan. Krakovasta on vain 40km matka Oswiesimin kaupunkiin, jossa Auschwitsz, mutta matka kesti junalla lähes 3 tuntia! Matkasta ja visiitin ahdistavuudesta huolimatta käymisen arvoinen paikka! Pääsääntöisesti junat kulkivat aikataulussaan, mutta hitaasti, joten varaa liikkumiseen aikaa! Verrattuna Keski-Euroopan juniin, hygieniataso ei ole samaa luokkaa. WC-pöntön tilalla usein lattiassa vain pelkkä reikä.

      Matkustimme usein yöjunilla ja ilman makuuvaunuja. Junissa erillisiä 6-hengen "koppeja", joissa mahduimme nukkumaan makuupusseissamme. Meitä oltiin varoiteltu etukäteen Serbian ja Bulgarian välisestä junayhteydestä ja siellä vallitsevasta rikollisuudesta. Kannattaa todella pitää huolta tavaroistaan, sillä junassa todella liikkuu öisin hämärää porukkaa, jotka ovat kiinnostuneita turistien rahoista, passeista ja kameroista!

      Istanbul oli suosikkikohteeni sen ihanan omalaatuisen kulttuurinsa vuoksi! Eksyimme vahingossa pois pääkaduilta paikallisten asutusalueille ja ilmapiiri oli upea!

      Sinulle tulee varmasti upea reissu! :)

      • WARS Company

        Nuo "kuuden hengen kopit" ovat lepovaunupaikkoja, puolaksi: Kusezka.

        Monet ovat kertoilleet, että ne ovat hieman huonossa "hapessa" ainakin Puolassa. Hinta on toki makuuvaunupaikkoja alhaisempi. ;-)


    • annmarliz1

      Onko kellään kokemuksia junamatkasta Kreikan Thessalonikiin. Aikeissa lähteä elokuun lopulla. Katsoin VR-sivuilta, ettei lippu maltaita maksa. Mutta mietin mistä aloittaa matka. Kuulin, että Tallinnasta olisi yhteys Budapestin kautta, mutta Viro ei kuulu maihinm, joihin ko. lippu käy. Majoitus on, joten se ei ole ongelma, mutta jos jollain on tietoja / kokemuksia, otan mielelläni vastaan. Olen ennen vain lentäen mennyt Kreikkaan, joten kokemusta maasta on, mutta ei junamatkailusta. Mikähän mahtaisi olla lyhin reitti ja matkan kesto.

    • Anonyymi

      Nopeeta on Laival Viroon Latvia
      Valko Venäjä Ukraina Romania Bulgaria

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1787
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      76
      1637
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      765
    6. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      759
    7. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    8. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      747
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe