Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Onko hyvä...?

amatööri

Eli oon saamassa joululahjaks ton canon eos 550d ja se on eka järkkärini... Eli onko se hyvä vai ihan suhnu? :D Sitte mua taas pelottaa kun tyypit sano ettei sitä kannata missää nimes ostaa NetAnttilast, ja se on sielt tilattu o.O
Mitens sitte toi 75mm-300mm objektiivi onkos se ihan huono, vai onks siin jotain hyviikii puolii?
Kiitti jos vastaatte :)!

6

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keke keijo

      Ihan ok ne on aloittelijalle.
      Hyvä setti trstata et maistuuko

      • 60 D

        Ei tuo 550 D mikään "suhnu" ole, kyllä sillä digikuvia ottaa siinä kuin muillakin rungoilla. Videokuvausominaisuudet ei vät ole siinä kovin hyvät. Videointia varten 600 D on parempi runko (Netanttilassa 539€ kittizoomilla). Nuo halpis 70-300 eivät ole mitään "tipuputkia" ( ns.lintuobjektiivit ovat vähintään 10X kalliimpia) mutta kyllä niillä maisemia kuvailee.


    • Gold award

      Vanha sanonta sanoo ettei lahjahevosta suuhun katsota. Sanonnalla tarkoitetaan tietysti sitä, ettei lahjaksi saatua esinettä tai asiaa pidä arvostella.
      550D on kolmisen vuotta vanha malli joka oli ilmestyessään yksi luokkanssa
      parhaista kameroista. Ainakin hinta/laatusuhde on kohdallaan.
      http://www.dpreview.com/reviews/canoneos550d

    • Canonisti minäkin

      Runko on ok aloittelijalle. Ongelma ovat nuo objektiivit, jotka ovat lähinnä hyödyttömiä. Joudut ostamaan yhden toimivankin objektiivin, jotta saat kaiken irti rungosta. Suosittelen mitä pikimmin esimerkiksi f/2.0 35 mm normaaliobjektiivin hankkimista.

      NetAnttilasta varoitetaan parista syystä. Ensinnäkin nuo kitit ovat yleensä hölmösti koottuja ja toiseksi se ei ole erityisen edullinen ostopaikka kameratarvikkeille nykyään.

      Pääset tuolla hyvin alkuun ostettuasi yhdenkin toimivan objektiivin. Noilla sutuilla voit kokeilla kameran toimintoja joulunpyhinä. Ei muuta kuin hyviä kuvaushetkiä.

    • mafffja

      Kyllä tuolla rungolla selviää monta vuotta. Objektiivit tietysti voisi olla parempia, mutta se näkyisi hinnassa. Kitti on aina kitti kaikissa kameroissa, mutta se on yleensä rungon mukana niin halpa, että sen voi ottaa harjoitusta varten ja kun on oppinut tietämään, mitä tarvitseen niin hankkii sitten paremman.

      75-300 on jo vanha malli, mutta hinnaltaan niin edullinen, ettei sitä voi haukkua.
      Ei kuitenkaan kannata odottaa kovin hyvää laatua polttoväleillä 200-300 mm.
      Tuosta linssistä on vaikea löytää testejä, mutta yleisesti Canonin vastaavat zoomit on olleet hyviä lyhyillä polttoväleilla usein aina 200 mm:n asti sitten pehmeten voimakkaasti. 300 millinen on muutenkin jo vaikea kuvata, koska se tärähtää helposti.
      Mitä nettianttilaan tulee on kyse lähinnä palvelusta, miten sen kukin kokee ja hinnasta, joka ei aina ole halvin. Jos tarjouksia metsästää pitää katsoa kaikki kaupat ja kameraa hankittaessa kannattaisi mennä ensin liikkeeseen katsomaan, vaikka ei ostaisikaan.

      Kyllä sinä sillä präjäät. Hanki vain myöhemmin vähän valovoimaisempia ja parempia objektiiveja.

      • 11 2

        hyvä vastaus. Tuote on yksi asia ja ostopaikka toinen. Itse olen Anttilan kokenut hankalaksi, jos tuotteen kanssa on tehtävä reklamointia (kyse oli dvd-laitteesta) Jos ostettu laite on kunnossa ja ehjä, ihan sama, mistä sen on ostanut. Loppupeleissä valmistaja tai maahantuoja ottaa vastuun viallisista tuotteista.

        Aloittelijana tuo runko on todella hyvä alkaa opetella järjestelmäkameran ja valokuvaamisen saloja (kuten moni muukin runko!). Muistettava siis toki on, että se hyvä valokuva ei ole kiinni kameran merkistä tai mallista. Siihen vaikuttaa todella paljon aktiivisuutesi käsisäätöjen opetteluun ja kameran käyttöön, "taiteellinen" silmäsi tilanteen tai kohteen näkemiseen, pieni onnenkantamoinenkin huipputilanteeseen ehtiessä. Kamera ei siis ole se hyvän kuvan salaisuus, vaan kuvaaja.
        Toki kuvauskohteista riippuen on optiikallakin paljon merkitystä (siis niillä hienoilla ja kalliilla objektiiveilla), mutta niilläkään et tee mitään, jos perusasiat ei ole hallussa.

        Onnea siis uuden kameran omistajalle! Paras oppaasi alkuun on se mukana tullut ohjekirja ja oma näkemyksesi. Mieti, mitä kuvaltasi haluat. Katsele kuvia, jos mahdollista, myös niissä käytettyjä asetuksia (oli kameramerkki mikä tahansa) Miksi tykkäät jostain kuvasta tai miksi et (oli se sitten oma, tai jonkun muun ottama kuva) Onko kuvan hienous syväterävyydessä, sommittelussa vai missä, omasta mielestäsi. Sitten vaan kokeilemaan jotain vastaavaa. Lukemalla ohjekirjaa ja kokeilemalla eri säätöjä.
        Digiajan hienous onkin siinä, että kuvat saa samantien koneelle, ja pääset vertaamaan, miksi toinen on parempi, kuin se toinen :)

        Korostan nyt vielä sitä, että itse olet paras opettajasi. Ohjekirja tulee tärkeänä kakkosena. Edes ammattilaisen huippulaitteilla ei hyviä kuvia tule, jos ei ole näkemystä ja tietotaitoa. Yhtälailla taitava kuvaaja ottaa pokkarilla sen huippukuvan. Kamera ei siis ole se, joka tekee kuvasta hyvän.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe