Herätkää jo harhasta lestadiolaiset!!

Jumalan löytänyt

Nyt eletään kohta vuotta 2013 ja on olemassa ihmisiä, jotka elevät suurien harhojen vallassa. Tämä ryhmä on uskovaiset nimeltään lestadiolaiset! Miten joku voi ajatella jumalan olevan niin pikkusieluinen kuin lestadiolaiset ajattelevat jumalan olevan?! Lestadiolaiset uskovat siihen, mitä joku äijä Lars Levi laestadius sanoi kauan, kauan sitten! He uskovat sen ja elävät sen mukaan.

Jumala antoi ihmiselle vapaan tahdon! Jumala antoi ihmiselle omantunnon, jota kuuntelemalla ihminen tietää mikä on hänelle itselleen parasta. Ihminen on osa jumalaa ja jumalan ääni puhuu ihmisessä. Jokaisella ihmiselllä on sielu. Jokaisella ihmisellä on sielullisesti omat läksyt opittavaan. Ihmisen tulee opetella kuuntelemaan sieluaan ja sen johdatusta! Ihminen tarvitsee oikeanlaista henkistä ohjausta ja opastusta löytääkseensä jumalan itsestään ja jumalallisen ohjauksen. Kaikki vastaukset ovat ihmisesssä itsessään. Siihen ei tarvita mitään uskontoja! Uskonnot ovat harhaoppeja, jotka yrittävät ohjata ihmistä pois hänen todellisesta jumaluudestaa, joka on hänessä itsessään.

Lestadiolainen uskonto yrittää ohjat ihmistä toimimaan vanhojen mallien ja uskomuksien mukaan. Lestadiolainen uskonto ohjaa ihmistä ulkoapäin toimivaksi robotiksi, joka helvetin pelon takia yrittää toimia uskonnon sääntöjen mukaan. Lestadiolais perheen lapset on aivopesty pienestä pitäen siihen mikä on oikein ja väärin. Säännöt on iskostettu heihin niin syvälle, että jos he toimivat opetettuja malleja vastaan, he kokevat syyllisyyttä ja kuvittelevat tämän syyllisyyden olevan jumalan ääni heissä, joka kertoo heidän toimivan väärin.

Jumala on rakkaus ja se rakkaus asuu myös meissä, jos me löydämme sen kaikkien "kuormiemme" alta. Rakkkauden kautta olemme yhteydessä jumalaan ja koko luomakuntaan. Rakkaus on todellinen luontomme! Sen löydämme henkisen kasvumme ja jalostumisen myötä. Meidän tulee oppia tuntemaan itsemme ja purkamaan kaikki kuormamme. Näitä kuormia ovat padotut tunteet, muistot ja kaikki keskeneräisyys, joka meissä on. "Etsikää taivasten valtakuntaa, niin kaikki muukin teille annetaan".. Ymmärtäkää ihmiset jo, että taivasten valtakunta on teissä! Etsikää sitä ja tehkää työtä itsenne kanssa. Ette löydä sitä uskonnosta, joka harhauttaa teitä löytämästä itseänne ja jumalaa!

Lestadiolaisuus ja muut "harhaopit" tulevat katomaan, koska ne eivät seiso oikean henkisyyden pohjalla. Nyt on jo nähtävissä kuinka lestadiolaisuus on hajoamassa. Totuudet tulevat ilmi eli lestadiolaisuuden kaksinaamaisuus: sadat hyväksikäyttötapaukset ja kiusaamiset! Lestadiolaiset kuvittelevat olevansa "oikeaoppisia" ja lunastavansa taivaspaikkansa, mutta todellisuudessa he elävät joukkoharhan vallassa. He eivät uskalla kyseenalaistaa uskontoaan, koska uskonto luo heille turvallisuudentunteen ja heidän koko elämänsä on rakentunut uskonnollisen ryhmän toiminnan ympärille!

25

1143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yritän vastata sinul

      Höpö, höpö!

      Lestadiolaisuus ei tarkoita suurperhettä. Ihan normaalisti asutaan avoliitossa, käytetään ehkäisyä, mennää joskus avioliittoon ja tarpeen tullen otetaan ihan avioerokin jos siten käy. Lapsia esim. esikoisten perheissä on yleensä ihan normimäärä, jollain harvalla saattaa olla enemmän. Mutta niin on ihan tavallisillakin ihmisillä joskus enemmän lapsia. Ja tosiaan kaikki jolla on yli kolme lasta ei todellakaan ole lestadiolaisia.

      Ihan rehellisesti en ole itse kuullut ainakaan esikoislestadiolaisten joukoissa hyväksikäyttötapauksista ja missä välissä sellaista tapahtuisi kun harvoin saarnamiehet ja nuoret enää edes on missään tekemisissä. Nuoret järjestää ihan itse tapahtua oma-alotteisesti tai sitten niitä ei ole lainkaan eli käydään vain seuroissa istumassa silloin tällöin koko perheen voimin. Tämän takia monet varmaan lopettaa lesepiireissä pyörimisen kun ei mitään yhteisiä aktiviteettejä ole. Nuorten illoissa kuunnellaan saarnaa ja siinä ei nuoret pääse tutustumaan edes toisiinsa.

      Tämä vastaus on siis ihan omasta näkökulmasta. Eli en kommentoi sitä mitä opetetaan ja mikä on uskonnon perusta, vaan sitä mitä se nyt käytännössä on.

      Itse en ole muutamaan vuoteen seuroissa käynytkään, mutta kunnioitan heidän asennettaa esim. alkoholittomuuden suhteen. Joskus ärsyttää tosiaan kun joulu on monelle vain kolmen päivän vapaa jolloin voi ottaa kunnon kännit jokaisena päivänä. Ukko haisee ku rankkitynnyri ja ärsyilee niin lapsille kuin vaimolle. Tämän takiahan se lestadiolaisuus perustettiin, jotta vaimoilla olisi parempi olla.

      • Jumalan löytänyt

        Ensimmäinen kysymys sinulle, että edustatko sinä lestadiolaisuutta? Sanot olevasi avoliitossa ja käytät ehkäisyä.. tätä ei lestadiolaisuudessa hyväksytä. Sinun kirjoituksestasi saa sen käsityksen, että olet todella vapaamielinen lestadiolainen, joka elää omien sääntöjen mukaan.


        Puhun lestadiolaisuudesta yhtenä ryhmänä, koska näissä uskonnoissa on hyvin paljon saman kaltaisutta. Esikoiset ovat suvaitsevaisevampia sääntöjensä suhteen. Vanhoillisilla on tiukempaa.

        Olen itse alunperin esikoislestadiolais perheestä. Tällaisia ristiriitoja lestadiolaisuus herättää minussa.

        Saarnataan, että kaikki lapset pitää ottaa vastaan. Lasten lukumäärä on suhteessa ns. uskon määrään. Tiedän tapauksen, jossa kummatkin vanhemmat käyvät terapiassa, mutta lapsia täytyy vaan tehdä lisää. Olen itse 13 lapsisesta perheestä. Äitini teki kaikki lapset maailmaan, koska pelkäsi ikuisen helvetin rangaistusta. Voin kertoa, että äitini on nyt vanha ja katkeroitunut kaiken antoi perheensä eteen. Miksi lestadiolaisuudessa painotetaan, että lapsia pitäisi tehdä paljon? Itse en tätä lainkaan ymmärrä. MIkä uskon mitta on lasten lukumäärä? Naisten terveys on koetuksella. Ei ajatella äitin jaksamista, isän jaksamista tai lapsen oikeuksia.

        Uskonnon kaksinaamaisuus! Ei televisiota, ei meikkaamista, ei paljastavia vaatteita, ei koruja, ei saa tanssia ja jne. Monet asiat ovat syntiä! Eikö pitäisi enemmänkin opettaa ihmisiä kuuntelemaan itseään ja tunnistamaan, että millaisilla asioilla he haluavat mieltään ruokkia? Eikö olisi tärkeätä oppia miettimään omia motiiveja? Jos tanssii, niin miksi on synti? Sen takia, että herättää vietit? Jospa vaan tanssii liikunnan ilosta. Jos nainen laittautuu, on synti.. eikö taas ole kyse motiivista? Jos nainen laittautuu omaa miestään varten tai itsensä iloksi täysin puhtain ajatuksin, niin ei siinä voisi olla mitään pahaa.

        Monilla lestadiolaisilla on televisiot, tietokoneet ja kaikki nykyajan vempeleet. Osa lestadiolaisista ihmisistä elää todella kaksoiselämää. Käydään seuroissa, mutta muuten eletään kuin maailmassa muutkin ja ei varmasti kenellekään kerrota että ollaan lestadiolaisia. Lestadiolaiset häpeävät omaa uskontoaan.. miksi? Eikö jokaisen pitäisi olla ylpeä omasta uskostaan? Eikö jumalakin sano, että joka kieltää hänet, niin hän kieltää sen?

        Sitten esikoislestadiolais nuorista. En tiedä kuinka moni, mutta lessu nuoret käyvät nuorten illiossa ja painavat sen jälkeen kaupungille ryyppäämään ja bilettämään. Muun muassa isosiskoni lukuisinen kavereineen teki näin ollessaan nuoria. Minusta tämä on hyvin omituista käytöstä? Eikö uskon tulisi olla sydämen asia, johon kuuluu rehellisyys ja kuuliaisuus sitä tietä kohtaan mitä ihminen seuraa?

        Rakkaus! Rakkaudesta paljon puhutaan.. pelkkää sanahelinää se on! Parisuhteet ja perheet tarvitsisivat käytännön neuvoja ja ohjeita kuinka sitä parisuhdetta ja perhe-elämää hoidetaan. Ei siitä hurskastelevat sanat mitään auta, kun painitaan käytännön tason ongelmien kanssa.

        Rakkaus on toisten ihmisten palvelemista! Kun äiti Teresalta kysyttiin, että miten hän jaksoi tehdä laupeudentyötään, niin hän sanoi, että hän näki jokaisessa kerjäläisessä Jeesuksen!! Tässä on esimerkki siitä, että kuinka meidän tulisi palvella toisia ihmisiä. Uskovaisten tulisi olla esimerkkinä muille ihmisille ja olla tekemässä laupeuden työtä siellä missä sitä tarvitaan. Rakkauden työn tekemisen voisi aloittaa omasta seurakunnasta. Oman perheen kokemus on se, että muita ihmisiä ei kauheasti kiinnosta toisten murheet ja ongelmat. Kun isämme kuoli, niin eipä seurakunnasta kukaan ollut ojentamassa auttavaa kättä perheellemme tai antamassa henkistä tukea äidilleni, joka oli täysi romuna. Äitini jätettiin yksin, eikä ketään kiinnostanut hänen taakkansa. Missä olivat silloin se paljon paasattu rakkaus?

        Jos ihminen on uskovainen, niin oletan, että hänellä on elävä usko sydämellään vai onko sittenkään? Kuinka paljon uskovaisista on tapa uskovaisia, jotka vain käyvät kokouksissa tienatakseen taivaspaikan ja nähdäkseen tuttaviaan? Kun jumala tekee työtä ihmisessä, niin ihminen muuttuu jumalan kuvaksi ja se kuva ilmentää rakkautta, rauhaa ja valoa. Raamatussa sanotaan, että "kilvoitelkaa rakkaudessa", "totuus tekee teidät vapaiksi" ja "älkää kantako kuormia". Näissä kolmessa lauseessa piilee suuria totuuksia. Rakkauden tekoja meidän tulisi tehdä aina, kun meille on siihen mahdollisuus. Totuus tekee ihmisen vapaaksi. Kaikki sisällämme oleva pimeys (tukahdutet tunteet, traumaattisen muistot ja jne) tulisi tuoda valoon, jotta me voisimme siitä vapautua ja jumalan valo voisi meitä yhä enemmän asuttaa. Sen sijaan, että ihmisiä ohjataan ulkoapäin, niin ihmisiä pitäisi ohjata henkiseen kasvuun ja sitä kautta muutokseen, joka vie ihmisen kohtia jumalan valoa ja rakkautta, joka asuu meissä jokaisessa.. mehän kaikki olemme jumalan kuvia.

        Minusta iso osa uskovaisista elää pimeydessä ja täyden harhan vallassa. Joukossa on myös niitä ihmisiä, joilla on elävä usko sydämellään. Valitettavasti heitä on vähän.


      • mistäköhän olet
        Jumalan löytänyt kirjoitti:

        Ensimmäinen kysymys sinulle, että edustatko sinä lestadiolaisuutta? Sanot olevasi avoliitossa ja käytät ehkäisyä.. tätä ei lestadiolaisuudessa hyväksytä. Sinun kirjoituksestasi saa sen käsityksen, että olet todella vapaamielinen lestadiolainen, joka elää omien sääntöjen mukaan.


        Puhun lestadiolaisuudesta yhtenä ryhmänä, koska näissä uskonnoissa on hyvin paljon saman kaltaisutta. Esikoiset ovat suvaitsevaisevampia sääntöjensä suhteen. Vanhoillisilla on tiukempaa.

        Olen itse alunperin esikoislestadiolais perheestä. Tällaisia ristiriitoja lestadiolaisuus herättää minussa.

        Saarnataan, että kaikki lapset pitää ottaa vastaan. Lasten lukumäärä on suhteessa ns. uskon määrään. Tiedän tapauksen, jossa kummatkin vanhemmat käyvät terapiassa, mutta lapsia täytyy vaan tehdä lisää. Olen itse 13 lapsisesta perheestä. Äitini teki kaikki lapset maailmaan, koska pelkäsi ikuisen helvetin rangaistusta. Voin kertoa, että äitini on nyt vanha ja katkeroitunut kaiken antoi perheensä eteen. Miksi lestadiolaisuudessa painotetaan, että lapsia pitäisi tehdä paljon? Itse en tätä lainkaan ymmärrä. MIkä uskon mitta on lasten lukumäärä? Naisten terveys on koetuksella. Ei ajatella äitin jaksamista, isän jaksamista tai lapsen oikeuksia.

        Uskonnon kaksinaamaisuus! Ei televisiota, ei meikkaamista, ei paljastavia vaatteita, ei koruja, ei saa tanssia ja jne. Monet asiat ovat syntiä! Eikö pitäisi enemmänkin opettaa ihmisiä kuuntelemaan itseään ja tunnistamaan, että millaisilla asioilla he haluavat mieltään ruokkia? Eikö olisi tärkeätä oppia miettimään omia motiiveja? Jos tanssii, niin miksi on synti? Sen takia, että herättää vietit? Jospa vaan tanssii liikunnan ilosta. Jos nainen laittautuu, on synti.. eikö taas ole kyse motiivista? Jos nainen laittautuu omaa miestään varten tai itsensä iloksi täysin puhtain ajatuksin, niin ei siinä voisi olla mitään pahaa.

        Monilla lestadiolaisilla on televisiot, tietokoneet ja kaikki nykyajan vempeleet. Osa lestadiolaisista ihmisistä elää todella kaksoiselämää. Käydään seuroissa, mutta muuten eletään kuin maailmassa muutkin ja ei varmasti kenellekään kerrota että ollaan lestadiolaisia. Lestadiolaiset häpeävät omaa uskontoaan.. miksi? Eikö jokaisen pitäisi olla ylpeä omasta uskostaan? Eikö jumalakin sano, että joka kieltää hänet, niin hän kieltää sen?

        Sitten esikoislestadiolais nuorista. En tiedä kuinka moni, mutta lessu nuoret käyvät nuorten illiossa ja painavat sen jälkeen kaupungille ryyppäämään ja bilettämään. Muun muassa isosiskoni lukuisinen kavereineen teki näin ollessaan nuoria. Minusta tämä on hyvin omituista käytöstä? Eikö uskon tulisi olla sydämen asia, johon kuuluu rehellisyys ja kuuliaisuus sitä tietä kohtaan mitä ihminen seuraa?

        Rakkaus! Rakkaudesta paljon puhutaan.. pelkkää sanahelinää se on! Parisuhteet ja perheet tarvitsisivat käytännön neuvoja ja ohjeita kuinka sitä parisuhdetta ja perhe-elämää hoidetaan. Ei siitä hurskastelevat sanat mitään auta, kun painitaan käytännön tason ongelmien kanssa.

        Rakkaus on toisten ihmisten palvelemista! Kun äiti Teresalta kysyttiin, että miten hän jaksoi tehdä laupeudentyötään, niin hän sanoi, että hän näki jokaisessa kerjäläisessä Jeesuksen!! Tässä on esimerkki siitä, että kuinka meidän tulisi palvella toisia ihmisiä. Uskovaisten tulisi olla esimerkkinä muille ihmisille ja olla tekemässä laupeuden työtä siellä missä sitä tarvitaan. Rakkauden työn tekemisen voisi aloittaa omasta seurakunnasta. Oman perheen kokemus on se, että muita ihmisiä ei kauheasti kiinnosta toisten murheet ja ongelmat. Kun isämme kuoli, niin eipä seurakunnasta kukaan ollut ojentamassa auttavaa kättä perheellemme tai antamassa henkistä tukea äidilleni, joka oli täysi romuna. Äitini jätettiin yksin, eikä ketään kiinnostanut hänen taakkansa. Missä olivat silloin se paljon paasattu rakkaus?

        Jos ihminen on uskovainen, niin oletan, että hänellä on elävä usko sydämellään vai onko sittenkään? Kuinka paljon uskovaisista on tapa uskovaisia, jotka vain käyvät kokouksissa tienatakseen taivaspaikan ja nähdäkseen tuttaviaan? Kun jumala tekee työtä ihmisessä, niin ihminen muuttuu jumalan kuvaksi ja se kuva ilmentää rakkautta, rauhaa ja valoa. Raamatussa sanotaan, että "kilvoitelkaa rakkaudessa", "totuus tekee teidät vapaiksi" ja "älkää kantako kuormia". Näissä kolmessa lauseessa piilee suuria totuuksia. Rakkauden tekoja meidän tulisi tehdä aina, kun meille on siihen mahdollisuus. Totuus tekee ihmisen vapaaksi. Kaikki sisällämme oleva pimeys (tukahdutet tunteet, traumaattisen muistot ja jne) tulisi tuoda valoon, jotta me voisimme siitä vapautua ja jumalan valo voisi meitä yhä enemmän asuttaa. Sen sijaan, että ihmisiä ohjataan ulkoapäin, niin ihmisiä pitäisi ohjata henkiseen kasvuun ja sitä kautta muutokseen, joka vie ihmisen kohtia jumalan valoa ja rakkautta, joka asuu meissä jokaisessa.. mehän kaikki olemme jumalan kuvia.

        Minusta iso osa uskovaisista elää pimeydessä ja täyden harhan vallassa. Joukossa on myös niitä ihmisiä, joilla on elävä usko sydämellään. Valitettavasti heitä on vähän.

        On totta että lestaadiolaisia on hyvin monenlaisia ja tuo nuorten illan jälkeen mennään kapakkaan on ihan tuttua puuhaa suuremmissa kaupungeissa.

        Mielestäni vakavia kristityitä on nykyisin vähän. Suurin osa on aika vapaamielisiä. Mutta eikö seuroissa juuri puhuttu siitä että usko ei ole sitä ulkoista sääntöjen noudattamista, vaan se on jokaisen sydämmessä. "Sääntöjen" noudattamisella ja kaverin tuomitsemisella ei kukaan pääsee taivaaseen.

        Olen naimisissa ja en ole suurperheestä (vanhemmatkin käyttivät ehkäisyä ja ovat lesejä). Oletkohan jostain pohjoisen suunnalta kun teitä on niin paljon?


      • Tissiposki Juntunen
        mistäköhän olet kirjoitti:

        On totta että lestaadiolaisia on hyvin monenlaisia ja tuo nuorten illan jälkeen mennään kapakkaan on ihan tuttua puuhaa suuremmissa kaupungeissa.

        Mielestäni vakavia kristityitä on nykyisin vähän. Suurin osa on aika vapaamielisiä. Mutta eikö seuroissa juuri puhuttu siitä että usko ei ole sitä ulkoista sääntöjen noudattamista, vaan se on jokaisen sydämmessä. "Sääntöjen" noudattamisella ja kaverin tuomitsemisella ei kukaan pääsee taivaaseen.

        Olen naimisissa ja en ole suurperheestä (vanhemmatkin käyttivät ehkäisyä ja ovat lesejä). Oletkohan jostain pohjoisen suunnalta kun teitä on niin paljon?

        http://imgur.com/GefoM


      • Riitelevät lahkot

        Mutta ehi, sinä et olekkaan vanhoillislestadiolainen!

        "Lestadiolaisuus ei tarkoita suurperhettä. Ihan normaalisti asutaan avoliitossa, käytetään ehkäisyä, mennää joskus avioliittoon ja tarpeen tullen otetaan ihan avioerokin jos siten käy. Lapsia esim. esikoisten perheissä on yleensä ihan normimäärä, jollain harvalla saattaa olla enemmän."

        Lestadiolaisten usko on jakaantuntu 19:ään toisensa helvettiin tuomitsevaan uskonsuuntaan. Suurin niistä on vanhoillislestadiolaisuus.

        Sinä taidatkin kuulua pienempään ryhmään, esikoislestadiolaisiin.


      • Keskinäinen rakkaus
        Riitelevät lahkot kirjoitti:

        Mutta ehi, sinä et olekkaan vanhoillislestadiolainen!

        "Lestadiolaisuus ei tarkoita suurperhettä. Ihan normaalisti asutaan avoliitossa, käytetään ehkäisyä, mennää joskus avioliittoon ja tarpeen tullen otetaan ihan avioerokin jos siten käy. Lapsia esim. esikoisten perheissä on yleensä ihan normimäärä, jollain harvalla saattaa olla enemmän."

        Lestadiolaisten usko on jakaantuntu 19:ään toisensa helvettiin tuomitsevaan uskonsuuntaan. Suurin niistä on vanhoillislestadiolaisuus.

        Sinä taidatkin kuulua pienempään ryhmään, esikoislestadiolaisiin.

        Lestadiolaiset ovat yksi entiten hajaannuksia sisältävä uskonryhmä:

        Tässä on kartta eri hajaannuksista

        http://freepathways.wordpress.com/2012/08/21/keskinainen-rakkaus/


      • Tiedottaja.
        Jumalan löytänyt kirjoitti:

        Ensimmäinen kysymys sinulle, että edustatko sinä lestadiolaisuutta? Sanot olevasi avoliitossa ja käytät ehkäisyä.. tätä ei lestadiolaisuudessa hyväksytä. Sinun kirjoituksestasi saa sen käsityksen, että olet todella vapaamielinen lestadiolainen, joka elää omien sääntöjen mukaan.


        Puhun lestadiolaisuudesta yhtenä ryhmänä, koska näissä uskonnoissa on hyvin paljon saman kaltaisutta. Esikoiset ovat suvaitsevaisevampia sääntöjensä suhteen. Vanhoillisilla on tiukempaa.

        Olen itse alunperin esikoislestadiolais perheestä. Tällaisia ristiriitoja lestadiolaisuus herättää minussa.

        Saarnataan, että kaikki lapset pitää ottaa vastaan. Lasten lukumäärä on suhteessa ns. uskon määrään. Tiedän tapauksen, jossa kummatkin vanhemmat käyvät terapiassa, mutta lapsia täytyy vaan tehdä lisää. Olen itse 13 lapsisesta perheestä. Äitini teki kaikki lapset maailmaan, koska pelkäsi ikuisen helvetin rangaistusta. Voin kertoa, että äitini on nyt vanha ja katkeroitunut kaiken antoi perheensä eteen. Miksi lestadiolaisuudessa painotetaan, että lapsia pitäisi tehdä paljon? Itse en tätä lainkaan ymmärrä. MIkä uskon mitta on lasten lukumäärä? Naisten terveys on koetuksella. Ei ajatella äitin jaksamista, isän jaksamista tai lapsen oikeuksia.

        Uskonnon kaksinaamaisuus! Ei televisiota, ei meikkaamista, ei paljastavia vaatteita, ei koruja, ei saa tanssia ja jne. Monet asiat ovat syntiä! Eikö pitäisi enemmänkin opettaa ihmisiä kuuntelemaan itseään ja tunnistamaan, että millaisilla asioilla he haluavat mieltään ruokkia? Eikö olisi tärkeätä oppia miettimään omia motiiveja? Jos tanssii, niin miksi on synti? Sen takia, että herättää vietit? Jospa vaan tanssii liikunnan ilosta. Jos nainen laittautuu, on synti.. eikö taas ole kyse motiivista? Jos nainen laittautuu omaa miestään varten tai itsensä iloksi täysin puhtain ajatuksin, niin ei siinä voisi olla mitään pahaa.

        Monilla lestadiolaisilla on televisiot, tietokoneet ja kaikki nykyajan vempeleet. Osa lestadiolaisista ihmisistä elää todella kaksoiselämää. Käydään seuroissa, mutta muuten eletään kuin maailmassa muutkin ja ei varmasti kenellekään kerrota että ollaan lestadiolaisia. Lestadiolaiset häpeävät omaa uskontoaan.. miksi? Eikö jokaisen pitäisi olla ylpeä omasta uskostaan? Eikö jumalakin sano, että joka kieltää hänet, niin hän kieltää sen?

        Sitten esikoislestadiolais nuorista. En tiedä kuinka moni, mutta lessu nuoret käyvät nuorten illiossa ja painavat sen jälkeen kaupungille ryyppäämään ja bilettämään. Muun muassa isosiskoni lukuisinen kavereineen teki näin ollessaan nuoria. Minusta tämä on hyvin omituista käytöstä? Eikö uskon tulisi olla sydämen asia, johon kuuluu rehellisyys ja kuuliaisuus sitä tietä kohtaan mitä ihminen seuraa?

        Rakkaus! Rakkaudesta paljon puhutaan.. pelkkää sanahelinää se on! Parisuhteet ja perheet tarvitsisivat käytännön neuvoja ja ohjeita kuinka sitä parisuhdetta ja perhe-elämää hoidetaan. Ei siitä hurskastelevat sanat mitään auta, kun painitaan käytännön tason ongelmien kanssa.

        Rakkaus on toisten ihmisten palvelemista! Kun äiti Teresalta kysyttiin, että miten hän jaksoi tehdä laupeudentyötään, niin hän sanoi, että hän näki jokaisessa kerjäläisessä Jeesuksen!! Tässä on esimerkki siitä, että kuinka meidän tulisi palvella toisia ihmisiä. Uskovaisten tulisi olla esimerkkinä muille ihmisille ja olla tekemässä laupeuden työtä siellä missä sitä tarvitaan. Rakkauden työn tekemisen voisi aloittaa omasta seurakunnasta. Oman perheen kokemus on se, että muita ihmisiä ei kauheasti kiinnosta toisten murheet ja ongelmat. Kun isämme kuoli, niin eipä seurakunnasta kukaan ollut ojentamassa auttavaa kättä perheellemme tai antamassa henkistä tukea äidilleni, joka oli täysi romuna. Äitini jätettiin yksin, eikä ketään kiinnostanut hänen taakkansa. Missä olivat silloin se paljon paasattu rakkaus?

        Jos ihminen on uskovainen, niin oletan, että hänellä on elävä usko sydämellään vai onko sittenkään? Kuinka paljon uskovaisista on tapa uskovaisia, jotka vain käyvät kokouksissa tienatakseen taivaspaikan ja nähdäkseen tuttaviaan? Kun jumala tekee työtä ihmisessä, niin ihminen muuttuu jumalan kuvaksi ja se kuva ilmentää rakkautta, rauhaa ja valoa. Raamatussa sanotaan, että "kilvoitelkaa rakkaudessa", "totuus tekee teidät vapaiksi" ja "älkää kantako kuormia". Näissä kolmessa lauseessa piilee suuria totuuksia. Rakkauden tekoja meidän tulisi tehdä aina, kun meille on siihen mahdollisuus. Totuus tekee ihmisen vapaaksi. Kaikki sisällämme oleva pimeys (tukahdutet tunteet, traumaattisen muistot ja jne) tulisi tuoda valoon, jotta me voisimme siitä vapautua ja jumalan valo voisi meitä yhä enemmän asuttaa. Sen sijaan, että ihmisiä ohjataan ulkoapäin, niin ihmisiä pitäisi ohjata henkiseen kasvuun ja sitä kautta muutokseen, joka vie ihmisen kohtia jumalan valoa ja rakkautta, joka asuu meissä jokaisessa.. mehän kaikki olemme jumalan kuvia.

        Minusta iso osa uskovaisista elää pimeydessä ja täyden harhan vallassa. Joukossa on myös niitä ihmisiä, joilla on elävä usko sydämellään. Valitettavasti heitä on vähän.

        Lestadioalinen herätysliike syntyi 1800-luvun puolivälissä Ruotsin Lapissa. Liike alkoi hajaantua 1800-luvun lopussa. Sittemmin se on jakaantuntu kaikkiaan 20 eri ryhmittymään. Eri ryhmiin kuuluvat lestadioaliset tuomitsevat toinen toisensa kadotukseen. Enimmäkseen lestadioaliset opettavat että vain heidän ryhmään kuulumalla pääsee taivaaseen. joisakin ryhmissä saatetaan olal vähemmän jyrkkiä.

        Suurin ryhmittymä on vanhoillislestadiolaiest, joilla on hyvin ankarat elämäntapamääräykset ja muut absoluuttisesti ulos sulkeva oppi.

        Lestadiolaisuuden eri ryhmistä karttoja tässä:

        http://freepathways.wordpress.com/2012/08/21/keskinainen-rakkaus/


      • paha ja hyvä
        Jumalan löytänyt kirjoitti:

        Ensimmäinen kysymys sinulle, että edustatko sinä lestadiolaisuutta? Sanot olevasi avoliitossa ja käytät ehkäisyä.. tätä ei lestadiolaisuudessa hyväksytä. Sinun kirjoituksestasi saa sen käsityksen, että olet todella vapaamielinen lestadiolainen, joka elää omien sääntöjen mukaan.


        Puhun lestadiolaisuudesta yhtenä ryhmänä, koska näissä uskonnoissa on hyvin paljon saman kaltaisutta. Esikoiset ovat suvaitsevaisevampia sääntöjensä suhteen. Vanhoillisilla on tiukempaa.

        Olen itse alunperin esikoislestadiolais perheestä. Tällaisia ristiriitoja lestadiolaisuus herättää minussa.

        Saarnataan, että kaikki lapset pitää ottaa vastaan. Lasten lukumäärä on suhteessa ns. uskon määrään. Tiedän tapauksen, jossa kummatkin vanhemmat käyvät terapiassa, mutta lapsia täytyy vaan tehdä lisää. Olen itse 13 lapsisesta perheestä. Äitini teki kaikki lapset maailmaan, koska pelkäsi ikuisen helvetin rangaistusta. Voin kertoa, että äitini on nyt vanha ja katkeroitunut kaiken antoi perheensä eteen. Miksi lestadiolaisuudessa painotetaan, että lapsia pitäisi tehdä paljon? Itse en tätä lainkaan ymmärrä. MIkä uskon mitta on lasten lukumäärä? Naisten terveys on koetuksella. Ei ajatella äitin jaksamista, isän jaksamista tai lapsen oikeuksia.

        Uskonnon kaksinaamaisuus! Ei televisiota, ei meikkaamista, ei paljastavia vaatteita, ei koruja, ei saa tanssia ja jne. Monet asiat ovat syntiä! Eikö pitäisi enemmänkin opettaa ihmisiä kuuntelemaan itseään ja tunnistamaan, että millaisilla asioilla he haluavat mieltään ruokkia? Eikö olisi tärkeätä oppia miettimään omia motiiveja? Jos tanssii, niin miksi on synti? Sen takia, että herättää vietit? Jospa vaan tanssii liikunnan ilosta. Jos nainen laittautuu, on synti.. eikö taas ole kyse motiivista? Jos nainen laittautuu omaa miestään varten tai itsensä iloksi täysin puhtain ajatuksin, niin ei siinä voisi olla mitään pahaa.

        Monilla lestadiolaisilla on televisiot, tietokoneet ja kaikki nykyajan vempeleet. Osa lestadiolaisista ihmisistä elää todella kaksoiselämää. Käydään seuroissa, mutta muuten eletään kuin maailmassa muutkin ja ei varmasti kenellekään kerrota että ollaan lestadiolaisia. Lestadiolaiset häpeävät omaa uskontoaan.. miksi? Eikö jokaisen pitäisi olla ylpeä omasta uskostaan? Eikö jumalakin sano, että joka kieltää hänet, niin hän kieltää sen?

        Sitten esikoislestadiolais nuorista. En tiedä kuinka moni, mutta lessu nuoret käyvät nuorten illiossa ja painavat sen jälkeen kaupungille ryyppäämään ja bilettämään. Muun muassa isosiskoni lukuisinen kavereineen teki näin ollessaan nuoria. Minusta tämä on hyvin omituista käytöstä? Eikö uskon tulisi olla sydämen asia, johon kuuluu rehellisyys ja kuuliaisuus sitä tietä kohtaan mitä ihminen seuraa?

        Rakkaus! Rakkaudesta paljon puhutaan.. pelkkää sanahelinää se on! Parisuhteet ja perheet tarvitsisivat käytännön neuvoja ja ohjeita kuinka sitä parisuhdetta ja perhe-elämää hoidetaan. Ei siitä hurskastelevat sanat mitään auta, kun painitaan käytännön tason ongelmien kanssa.

        Rakkaus on toisten ihmisten palvelemista! Kun äiti Teresalta kysyttiin, että miten hän jaksoi tehdä laupeudentyötään, niin hän sanoi, että hän näki jokaisessa kerjäläisessä Jeesuksen!! Tässä on esimerkki siitä, että kuinka meidän tulisi palvella toisia ihmisiä. Uskovaisten tulisi olla esimerkkinä muille ihmisille ja olla tekemässä laupeuden työtä siellä missä sitä tarvitaan. Rakkauden työn tekemisen voisi aloittaa omasta seurakunnasta. Oman perheen kokemus on se, että muita ihmisiä ei kauheasti kiinnosta toisten murheet ja ongelmat. Kun isämme kuoli, niin eipä seurakunnasta kukaan ollut ojentamassa auttavaa kättä perheellemme tai antamassa henkistä tukea äidilleni, joka oli täysi romuna. Äitini jätettiin yksin, eikä ketään kiinnostanut hänen taakkansa. Missä olivat silloin se paljon paasattu rakkaus?

        Jos ihminen on uskovainen, niin oletan, että hänellä on elävä usko sydämellään vai onko sittenkään? Kuinka paljon uskovaisista on tapa uskovaisia, jotka vain käyvät kokouksissa tienatakseen taivaspaikan ja nähdäkseen tuttaviaan? Kun jumala tekee työtä ihmisessä, niin ihminen muuttuu jumalan kuvaksi ja se kuva ilmentää rakkautta, rauhaa ja valoa. Raamatussa sanotaan, että "kilvoitelkaa rakkaudessa", "totuus tekee teidät vapaiksi" ja "älkää kantako kuormia". Näissä kolmessa lauseessa piilee suuria totuuksia. Rakkauden tekoja meidän tulisi tehdä aina, kun meille on siihen mahdollisuus. Totuus tekee ihmisen vapaaksi. Kaikki sisällämme oleva pimeys (tukahdutet tunteet, traumaattisen muistot ja jne) tulisi tuoda valoon, jotta me voisimme siitä vapautua ja jumalan valo voisi meitä yhä enemmän asuttaa. Sen sijaan, että ihmisiä ohjataan ulkoapäin, niin ihmisiä pitäisi ohjata henkiseen kasvuun ja sitä kautta muutokseen, joka vie ihmisen kohtia jumalan valoa ja rakkautta, joka asuu meissä jokaisessa.. mehän kaikki olemme jumalan kuvia.

        Minusta iso osa uskovaisista elää pimeydessä ja täyden harhan vallassa. Joukossa on myös niitä ihmisiä, joilla on elävä usko sydämellään. Valitettavasti heitä on vähän.

        Usko että tuo valtava lapsimäärä on lähtöisin Paholaisen kieroilusta, koska se tietää tarkalleen millä konsteilla tyhmää ja heikkoa ihmistä on helppo hallita, tai aiheuttaa mahdollisemman paljon onkelmia ja tuhoa. itse valtava ihmismäärä, mikä jo nyt on tuottaa eri muodoissa paljon onkelmia luontoon ja ihmisille.


      • Tiina Liisa

        Jos olisin saanut vapaasti valita montako lasta haluan ja millon niin olisin pysytellyt olla vl:na.


      • mufasasimba

        No tuota... tunnen yhden lestadiolaistytön ja hänellä on tosiaan seitsemän sisarusta, ja olisi enemmänkin ellei vanhemmilla olisi ikä tullut vastaan. Ehkäisyhän on kiellettyä koska "lapset ovat jumalan lahja". Ja totta, kaikki suurperheet eivät ole lestadiolaisia, mutta lähes tulkoon.

        "Tämän takiahan se lestadiolaisuus perustettiin, jotta vaimolla olisi parempi olla.". ANTEEKSI MITÄ? Kyseinen tyttö jonka tunnen on kaverini, ja tiedän ettei hän saa esimerkiksi pukeutua sillä tavalla kun haluaisi. Sitäkö se naisten hyvinvointi on? Että perheenisä tai miespuoliset perhesukulaiset valitsevat hänelle vaatteet? Herraisä on siinäkin mielipide sinulla.


        Lapset myös todella aivopestään. Olen siis lukioikäinen ja kyseinen lestadiolaistyttökaverini on samanikäinen. En tunne ketään joka olisi homoja vastaan, paitsi hänet. Hän sanoi että homot ja lesbot ovat luonnottomia(tosiasiassahan siinä ei ole mitään luonnotonta- homoseksuaalisuuttahan on havaittu esim. pingviineillä, delfiineillä mm. muilla nisäkkäillä). Yleensä minua suututtaisi vastaava mielipide homoseksuaalisuudesta, mutta hänen kohdallaan minun tekee mieli vain sääliä häntä ja kuinka hänet on ilmeisesti pienestä pitäen aivopesty uskomaan niin.

        Kaiken liseksi, olen aika liki ainut hänen kavereistaan koulussamme, kuka tietää hänen olevan lestadiolainen. Ymmärrän kyllä ettei esim. lestadiolaisuus nyt noin vain nouse puheenaiheeksi esimerkiksi ruokatunnilla, mutta minusta tuntuu että hän haluaa pitää erittäin matalaa profiilia kyseisestä asiasta. Emme puhu koskaan hänen lestadiolaisuudestaan, joten en osaa lainkaan sanoa haluaako hän erota lestadiolaisuudesta vai ei.

        Asia jatkuu vielä siinä, että hänen isänsä on samaisessa lukiossa opettajana. Hän opettaa viroa, maantietoa ja biologiaa. Olen ymmärtänyt että lestadiolaiset kieltävät evoluutioteorian. Eikö se silloin tee hänestä epäpyhää jos hän uskontokohtaisissa tilanteissa kieltää evoluution ja tieteen ja kaiken muun vastaavan, mutta kuitenkin työssään opettaa evoluutiota nuorille ilman omia mielipiteitään(olin hänen biologiankurssillaan eikä hän evoluutioteoriaa opettaessaan usuttanut mukaan minkäännäköisiä asioita jotka esimerkiksi "todistaisivat evoluutioteorian olevan täyttä ****** tai omia mielipiteitään, vaan hän kertoi evoluutiosta neutraalisti kuten kuka tahansa muukin opettaja)


    • HUURU-UKKOJA KAIKKI

      EMPIIRISET TUTKIMUSTULOKSET OSOITTAVAT, ETTÄ LESTAÄIJÄT EIVÄT AJATTELE MITÄÄN MUUTA KUIN SEKSIÄ. NE ON TÄYSIN SEKSIHULLUJA, JOILTA PITÄISI KUOHITA KALUT JA UPOTTAA NAFTALIINIIN. EIKÖ NE OSAA OLLENKAAN HÄVETÄ?

    • jjsdhhfhhdhhb

      Niin lestat luulee, että Jumala rakastaa enemmän kun on paljon lapsia, mutta ei Jumala varmaankaan tarkoittanut, että maailma täytetään kymmenkertaisesti.

    • Nykyihminen

      Nykyään pitäisi olla suvaisevainen ja ymmärtää eri kulttuureja.

    • Kyllästynytnoihin

      Miksi lestaviha-aloitus tälle palstalle? Eikö sellainen kuuluisi paremminkin uskontopalstoille?

      Tätä ihmettelee lapsiaan nro 10 ja 11 odottava ateisti.

      • Eräs ent.lestad.

        Sinä hyvä ateisti todennäköisesti itse haluat suurperheen. Tässä on se ero...

        Vanhoillislestadioaliset eivät useinkaan halua itse että perhe kasvaa rajoittamatta, mutta uskonnon johtajien keksimän säännön takia ehkäisy on kielletty. Eivät lestadioaliset ole keskimäärin yhtään sen lapsirakkaampia kuin keskiverto suomalaiset.


      • zxzxzxzxzxzxc
        Eräs ent.lestad. kirjoitti:

        Sinä hyvä ateisti todennäköisesti itse haluat suurperheen. Tässä on se ero...

        Vanhoillislestadioaliset eivät useinkaan halua itse että perhe kasvaa rajoittamatta, mutta uskonnon johtajien keksimän säännön takia ehkäisy on kielletty. Eivät lestadioaliset ole keskimäärin yhtään sen lapsirakkaampia kuin keskiverto suomalaiset.

        Voi valita uskonnosta irtautumisen, jos säännöt tuntuvat vääriltä. Pakolla ei kukaan pidä.


      • Ikävä totuus
        Eräs ent.lestad. kirjoitti:

        Sinä hyvä ateisti todennäköisesti itse haluat suurperheen. Tässä on se ero...

        Vanhoillislestadioaliset eivät useinkaan halua itse että perhe kasvaa rajoittamatta, mutta uskonnon johtajien keksimän säännön takia ehkäisy on kielletty. Eivät lestadioaliset ole keskimäärin yhtään sen lapsirakkaampia kuin keskiverto suomalaiset.

        Ero on juuri se että vanhoillis-lestaadiolaiset eivät saa itse ratkaista milloin saavat lapsia ja miten ison perheen haluavat.
        Yleensä muut uskonsuunnat sen sallii, elikkä ehäisyä ei pidetä syntinä.

        Mormooneilla on lahkoja joissa on myös ehkäisy samalla lailla "syntiä". Myös joillakin islamin tiukoilla suuntauksilla on sama määräys. Mutta esim. katolisessa kirkossa ehkäisy ei ole ehdottomasti kiellettyä, vaikka siihen suhtaudutaankin epäröivämmin kuin luterilaisuudessa.


      • Ihan hyvä ihminen
        Ikävä totuus kirjoitti:

        Ero on juuri se että vanhoillis-lestaadiolaiset eivät saa itse ratkaista milloin saavat lapsia ja miten ison perheen haluavat.
        Yleensä muut uskonsuunnat sen sallii, elikkä ehäisyä ei pidetä syntinä.

        Mormooneilla on lahkoja joissa on myös ehkäisy samalla lailla "syntiä". Myös joillakin islamin tiukoilla suuntauksilla on sama määräys. Mutta esim. katolisessa kirkossa ehkäisy ei ole ehdottomasti kiellettyä, vaikka siihen suhtaudutaankin epäröivämmin kuin luterilaisuudessa.

        Itse olen valinnut sen tien, että pysyn kaukana kaikista uskonnon harjoittajista ja olen onnellinen.


      • äonb
        Ikävä totuus kirjoitti:

        Ero on juuri se että vanhoillis-lestaadiolaiset eivät saa itse ratkaista milloin saavat lapsia ja miten ison perheen haluavat.
        Yleensä muut uskonsuunnat sen sallii, elikkä ehäisyä ei pidetä syntinä.

        Mormooneilla on lahkoja joissa on myös ehkäisy samalla lailla "syntiä". Myös joillakin islamin tiukoilla suuntauksilla on sama määräys. Mutta esim. katolisessa kirkossa ehkäisy ei ole ehdottomasti kiellettyä, vaikka siihen suhtaudutaankin epäröivämmin kuin luterilaisuudessa.

        Kenenkään ei tarvitse kuulua näihin uskontoihin. Jos vapaaehtoisesti valitsee tiensä ei siinä muilla ole nokan koputtamista.


      • Niin minäkin
        Ihan hyvä ihminen kirjoitti:

        Itse olen valinnut sen tien, että pysyn kaukana kaikista uskonnon harjoittajista ja olen onnellinen.

        Fiksu ratkaisu


    • Joko riittää?

      Eiköhän anneta jokaisen elää kuten elää. Merkillistä on, miten jonkun uskontoryhmän arvot ja elämän tavat ottaa näin kovasti päähän ulkopuolisilla. Riittänee meille jokaiselle, että itse elämme oman elämämme kuten haluamme, annetaan heille vapaus elää kuten elävät. Sen verran läheltä vl:n porukoita nähnyt, että ei siellä kyllä naisten ole henkensä edestä lapsia tehtävä. Ihailen sen porukan ihmisten arvoja ja puhdasta elämän tyyliä. Meitsi ois vähä vähemmällä ehkä päässy jos ois semmosessa sakissa pyöriny. Että on siellä paljo semmosta hyvää, että me muut saadaan omaa elämäämme todella hävetä. Itte en siihen sakkii halua, ku ei siitä tulis mitää, mutta sikspä just arvostankin niitä.

    • Niinkö?

      "Ihminen tarvitsee oikeanlaista henkistä ohjausta ja opastusta löytääkseensä jumalan itsestään ja jumalallisen ohjauksen. Kaikki vastaukset ovat ihmisesssä itsessään. Siihen ei tarvita mitään uskontoja! Uskonnot ovat harhaoppeja, jotka yrittävät ohjata ihmistä pois hänen todellisesta jumaluudestaa, joka on hänessä itsessään."

      Vaikka en ole itse Lestadiolainen, niin pakko kommentoida tähän, että jos kaikki uskonnot ovat harhaoppeja niin sinunkin uskontosi on harhaoppia, sillä se mitä sinun mielipiteesi edustaa on myöskin uskontoa. Uskontoa nimeltä panteismi. Jos tarkoitat, että kaikki viralliset uskonnot, Kristinusko, Islam, Hindulaisuus ja Buddhalaisuus ovat harhaoppeja niin huomioi, että kaikki nuo sinun mielipiteesi kuitenkin ovat otettu jostain näistä uskonnoista.

      • uskovainenMM

        Minusta taas tuo aloittajan jorina kuulosti sille inhottavalle New Age-touhulle ja se se vasta kammottavaa onkin.


    • tärkeää
    • Jumalan.löytänyt

      kai lainakouj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe