Ruokaa ja shoppailua Istanbulissa?

qwert2

Olen menossa Istanbuliin tammikuun alussa ja haluaisin tietää hyvistä shoppailu-paikoista. Onko siellä alennusmyyntejä tuohon aikaan? Ovatko vaatteet edullisia ns. samantasoisissa paikoissa mitä nyt meiltäkin löytyy esim. hm, next jne.? Mikä alue/katu on hyvää ostosaluetta? Millaista ostettavaa basaareista löytyy? Onko niissä vain mausteita, ruokaa, laukkuja vai mitä?

Ilolla otan vastaan myös hyviä ravintola-alueita! Mitkä alueet/kadut ovat turistirysiä eli missä syömistä kannattaa välttää? Ja missä olisi hyvää ja edullista ruokaa, jota myös itse paikaliset syövät?

Kiitos jo etukäteen!

7

1044

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Istiklal Caddesi

      Suosittelen shoppailuun Istiklal Caddesi nimistä katua Taximin alueella. Kauppoja on vaikka millä mitalla jokaisen makuun ja jokaiseen hintaan. Sitten on myös Akmerkez ostoskeskus Leventiksen alueella, ja ethän unohda paikallisten markkinoiden hullunhalpaa huumaa torstaisin aivan Akmerkezin takana! Sinne shoppaamaan ja tinkaamaan, kaikkea löytyy!
      Kapali Carsi eli katettu basaari tarjoaa vaikka mitä ostettavaa, mutta siellä on todellinen basaarin meininki ja hinnat korkealla alkuun ennen kuin saat kunnolla alkaa tinkaamaan. Toisille tuo sopii, toisille ei. Mene esim nahkakaupoille heti aikaisin aamusta, kauppiaat ei halua päästää päivän ensimmäistä asiakasta ostamatta mitään, sillä muuten uskotaan että tulee tosi huono kauppapäivä!

      Ortaköy on viehättävä kylä Bosborin rannalla, sieltä löytyy kivoja ravintoloita joissa paikalliset herkuttelevat.

      Nautinnollista matkaa, muista olla pakkaamatta liikaa tavara menomatkalle sillä paluumatkalla on varmasti tuotavaa!

    • Taksim

      Hyvä suuri kauppakeskus Cevahir. Sinne pääsee Taksimilta metrolla yhdellä vaihdolla.
      Sieltä löytyy kaikkien kansainvälisten ketjujen liikkeet.

    • Pasgual

      Neuvot taitavat tulla aika pahasti myöhässä, mutta laitetaan nyt kuitenkin:

      Jos tykkää perinteisestä shoppailusta, kannattaa suunnata Taksimin alueelle. Itse viehätyin kuitenkin Sultanahmetin basaarialueesta, ostin vaatteita varmasti vuosiksi eteenpäin. Varaudu kuitenkin tinkaamaan!

      Shoppaillessa kuluu energiaa, mutta Istanbulissa ei tarvitse olla nälässä. Melkein joka kulmalla pilkottaa jonkinlainen ruokapaikka, yleensä kebappila. Suosittelen syömään mieluusti jossain muualla kuin Sultanahmetin nähtävyyksien ympärillä, koska siellä hinnat ovat useasti reilusti korkeammat ja ruuan laatu huono. Vältä myös ravintoloita, joiden ulkopuolella parveilee sisäänheittäjiä.

    • Emma54x

      Torstaimarkkinat siirrettiin pois Akmerkezin ostarin vieresta Arnavutköyhin muistaakseni vuonna 2002, ensin Arnavutköyhin ja sitten kokonaan pois. Niita ei siis enaa ole olemassa. Lauantaisin on Besiktasin markkinat, tiistaisin Kadikoyn ja 4. Leventin markkinat.

    • turkkista

      Kyllä niistä sisäänheitto paikoistakin saa hyvää ruokaa. Ordun varrella, lähellä niitä vanhoja nähtävyyksiä valittiin pari kertaa semmoiset paikat, missä oli paljon ruokailijoita. Tyystin hiljaiset paikat kierrettiin kaukaa....tiedä kuinka kauan ruoka seissyt kyseisessä paikassa...

      Kebabit on hieman erilaisia, mihin suomalainen on tottunut, mutta kyllä sieltä löytyi ihan perinteinen Iskenderkebab ja oli monin verroin parempaa, kuin vastaava täällä kotimaassa.

      Käyhän se vähän hermoille semmoinen hihasta nykiminen, mutta hyvää ruokaa niistä sai. Alkoholijuoma tarjonta taas oli tällaiselle oluen "vihaajalle" aika heikkoa...Viiniä ei joka katukuppilasta saa, joistain sai väkevämpiä juomia kuitenkin, mutta ei oo kivaa vetää tequilaa heti aamusta :)

      Suosittelen menemään ylös katutasosta syömään. Muutama paikka, jossa juuri käytiin:

      - Galata tornin takana (noin. 20m) oli hotelli, jossa oli kattoterassi. Ruoka aivan mahtavaa, vaikka henkilökunta näyttikin sitruunan nielleeltä. HIinta halvempi kuin suomessa. noin. 25 euroa/ nassu juomineen ilman alkuruokaa.
      - Sultanahmet moskeijan takana oli pieni basaari (nimeä en muista) ja basaarin takana puinen vaaleansininen hotelli. HOtellissa kattoterassi, josta sai ihan hyvää ruokaa ja juomaa. Muutakin kuin teetä, piimää tai olutta. Hinta noin 50 euroa kahdelta juomineen

      Alkoholi juomat maksavat ravintolassa yhtä paljon kuin suomessa, muutamissa jopa enemmän. Alkoholipitoisuus taas vaihteli normaalista miltei raakaan viinaan verrattavissa olevaan :)

      Shoppailu vanhassa kaupungissa: Se pikku basaari sinisen moskeijan lähellä oli viihtyisä ja ilman tinkimistä hinnat halvempia kuin suuressa basaarissa.
      - suuressa basaarissa pakko käydä, niin ei ahdista enää stockan hullujen päivien ihmispaljous :)
      - Ordua kun jatkoi pidemmälle yliopiston ohi, tuli niitä kalliimpia putiikkeja vastaan. Aika monessa venäläisomistus ja valittavana oli joko business tai omaan käyttöön. kenkiä ja mekkoja aivan uskomattoman kauniita, joita ei ainakaan pohjoismaista ihan heti löydä, mutta kukkaronkin tulee olla pohjaton

      Matkamuistoista ne pikku sälät ovat täysin samaa, mitä kaikkialla muuallakin.
      Samasta tehtaasta ovat lähteneet; halvat huivit, magneetit, kynät jne...elikkäs turisti alueilla samaa tavaraa joka putiikissa.

      Kulta esineitä/ koruja en lähtisi maallikkona ostamaan.

      Valitettavasti Aasian puolella emme ehtineet shoppailemaan, vaikka siellä olisi ollut paljon valinnanvaraa. Jospa sitten seuraavalla kerralla sinne

    • travelbag

      Istanbulista loytyy hienoja kalaravintoloita, etsipa google Tripadvisor.com sivuilta.
      Tai hotellisi varmasti tietaa.
      Kannattaa satsata tuoreeseen kalaan, kun ollaan kerran meren rannalla.

      Katettu eli Grand bazaarista loytaa KAIKKEA. Ole valmis tinkimaan.

    • ok!!

      ok

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe