Graafikoksi tai valokuvaajaksi

tuleva graafikko?

Unelmissani olisi olla aikuisena töissä graafikkona tai valokuvaajana. Tiedän ja olen kuullut ettei viestintä ja grafiikka alalla ole töitä nyt eikä tulevaisuudessa.
Mutta osaako joku sanoa onko se muka varma tieto tai ettei siltä alalta oikeasti voisi reipas ja ahkera opiskelija saada töitä?
Kun musta tuntuu etten halua mihinkään muuhun ammattiin. Haluun graafikko-valokuvaajaks tai media-assistentiksi!

9

327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gffjfjfhfhfhfhfhhfhfh

      unohda media-assarin työt, sellaisia on 1y tusinassa ja koulutuskin amistasoa eli pelkkää paskaa. Ala harrastaa valokuvausta ja kuvataiteita ja alaan liittyviä tietokomeohjelmia ja sovelluksia, käy lukio loppuun ja hanki yliopistokoulutus. Ne ovat alalla kaiken perusta ja siltä pohjalta saat työtä tulevaisuudessa.

      • dgfdfg

        Kannattaa tutustu media-alan tekijöiden koulutustasoon, kaikki eivät todellakaan ole maistereita.


    • jaska553

      Reippaus ja ahkeruus ei riitä mihinkään tällä alalla. Joka kulmalla on tusinagraafikkoja tarjoamassa itseään ilmaiseksi tai itkevät kun eivät saa töitä.

      Töitä kyllä on, mutta pitää osata ihan oikeasti tehdä jotain. Koulupapereilla ja niiden opeilla et tee mitään, vaan lahjakkuus / loputon harjoittelu ja itsensä kehittäminen huipputasolle on ainoa tie työllisyyteen. Aloita harjoittelu ja portfolion työstäminen jo nyt, sillä se on sinun tiesi työllistymiseen.

      Jos satut saamaan jalkaasi oven väliin ja kasattua ympärillesi verkostoa, niin työt/rahat eivät tule koskaan loppumaan.

    • Peesti

      Hei.
      Itse olen graafikko ja mediayrityksen yrittäjä ja voin kertoa sen, että portfolio ja kaikki näyttö ovat todella tärkeitä. Tällä hetkellä en suosittele lähtemään media töihin, koska media-alalla menee todella huonosti. Kenelläkään ei ole varaa ja haluja ostaa tai tuottaa mediatarpeita suomessa, vain isoimmat mediayritykset pärjäävät, mutta hyvää elantoa siitä on vaikea saada. Tulorahoitusta pitäisi olla jokapäiväistä tai edes jokaviikkoista. Suosittelen hakemaan muita töitä ja hoitamaan mediatyöt sivu bisneksenä, mutta jos sinun taidot ovat kohdillaan rupea työstämään freelancerina.

    • ADHD

      Ei kannata hukata aikaa ja kouluttautua media-alalle koska töiden saaminen on tosiaan vaikeaa ja kilpailu kovaa. Tilannetta ei helpota tämän hetkinen maailman talousnäkymä ja melkein joka päiväiset yt-neuvottelut.

      Itse valmistuin mainosalalle vuonna 2006 ja töiden saaminen oli jo silloin vaikeahkoa ja suurin osa opiskelukavereista jäi ilman alan töitä pitkäksi aikaa. Suurin osa heistä lähti opiskelemaan tai tekemään muun alan töitä huomattuaan konkreettisesti surkean työtilanteen.

      Niin ja tarkoitukseni ei ollut pelotella vaan kertoa mitä on tiedossa jos alalle haluat. Itse olen näet sen aikoinani kokenut ja sivusta seurannut.

    • Täälläkinhaaveillaan

      Unelmia kannattaa aina tavoitella! Kyllä osaajille aina töitä löytyy. Voit tehdä töitä just niinkuin tuolla neuvottiin, eli sivubisneksenä. Siitä saa portfoliota kasaan ja töitä hakiessa jostakin voi sanoa, että on oppinut markkinointia, asiakassuhteiden huoltamista jne.! Eli en näkisi asiaa negatiivisesti. Tänä päivänähän missään ei oikein ole mitään vakitöitä tarjolla ja ihmisetkin voivat huonosti työpaikoillaan... miksi et toimisi yrittäjänä? Alihankkijoitahan mainostoimistot myös tarttevat :) Moni osaa tehdä graafista suunn, mutta harvapa laatua. Siinä vissi ero.

      Minkä ikäinen olet?

    • Imagomentor

      Hei,


      meillä menee näinä aikoina todella loistavasti, meillä on hinta ja laatu kohdillaan :)

      nyt kannattaa panostaa markkinointiin!


      Terveisin,
      Imagomentor
      www.imagomentor.fi
      [email protected]

    • Valokuvaus ja media

      Usein graafinen suunnittelu, media-ala ja valokuvausala kulkevat käsi kädessä ja yritykset tarjoavat näitä kaikkia palveluita yhdessä.

      Ammattilaiset, jotka hallitsevat useamman osa-alueen työllistyvät huomattavasti paremmin, sillä media- ja mainostoimistot tarvitsevat osaajia, jotka pystyvät toteuttamaan asiakkaan toivomia kokonaisuuksia. Kokonaisuuksiin sitten sisältyy grafiikkaa, video- ja valokuvausta sekä markkinointiosaamista.

      -Valokuvaajat.fi
      http://www.valokuvaajat.fi

    • Näin se vaan on.

      Hieno ala ja töitä on nyt ja aina! En käsitä missä nuo ihmiset asuu, jotka väittää ettei töitä ole!

      Alalla lähes 10 vuotta ja teen jo leffoja ja TV -lähetyksissä ollut kuvaajana. Vähintään jokatoinen viikonloppu joku keikkatyö TV -tuotannon tai elokuvien parissa.

      Ja jos ei ole töitä tee vaikka joku hieno sarja ja tarjoa YLE:lle? Tai teet suunnitelmat viimesen päälle ja tarjoat YLE:lle, kiinnostuu tai ei ainakin kannattaa yrittää.

      Itsellä suunnitelmissa tehdä yksi dokkari ja yksi pieni sarja, jos joskus on luppoaikaa, eikä ole keikkatyöt ja elokuva-ala haittoina.

      Alalla on töitä, eli suuntaa ensin hakemaan perusoppia vaikkapa media-assistenttina! Media-alan ihmisiä kaivataan aina! Jokainen lukee lehtiä, kuuntelee radiota tai katsoo telkkua, eli ei me voida olla turhaan täälä tekemässä ihmisille viihdettä ja taidetta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2478
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2240
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2072
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1873
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe