Viisumi ja muukin paperin pyöritys

Coronel Del Monte

Wikitravelin mukaan 180 vuorokautta lyhyempään oleskeluun ei tarvita viisumia. Tällä palstalla tuo pisin oleskelu 60-90 vrk. yms.

Oli mitä tahansa, mistä viisumi anotaan jo Kolumbiassa oltaessa? Vai onko kyseessä kenties joku toinen dokumentti jos tuossa vaiheessa tulijalla on jo arbeettia ja tietenkin se sopimus?

Onko pidempää oleskelua (asumista) varten laitettava reilaan muuta paperinpuolta? Keltakuumerokotustodistus on.

8

367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kanario

      Hola !!
      Itse olen 2 kk Calin kaup. etelä-Colombiassa ja tuo 180 vrk lienee totuus ( Soitto esim. Aurinkomatkojen toimistoon Suomessa ja saat varmuuden).
      Työpaikka paperiesta en tiedä,mutta konsulaatit/lähetystöt(Suomi-Ruotsi-Norja) ovat Bogotassa. viissatasten vaihdossa ongelmia ja kortilla 8-9% parempi kurssi.
      Veturi

    • Coronel Del Monte

      Konsulaatit tuskin vaivautuvat (olen yrittänyt yhteyttä muussa asiassa) eikä tämä varmaan niille kuulukaan...

      Samalla Kolumbian hanskaava Suomen suurlähetystö on Limassa eli turhan kaukana oikein minkään asian hoitoon.

      Eli selvittelenpä asiaa Suomessa jostain.

    • jei3

      Nykyisin kolumbiassa lienee juuri bogotassa, Liman toimistolta tullut virkailija joka hoitaa suomenlähtystön asioita myös kolumbiassa.

    • 180 päivää on pisin aika jonka voit oleskella Kolumbiassa ilman viisumia. Normaalisti, saat joko 60 tai 90 päivää leimatuksi passiisi kun tulet maahan vierailijana, siis ilman viisumia, Pohjoismaista. Aika on täysin virkailijan harkinnan alainen, hyvin harvoin voit edes vaikuttaa siihen, mutta tuo 60-90 on ollut normi viime vuosina.
      Jos aiot jäädä pidemmäksi aikaa sinun on haettava pidennystä (extención) lähimmästä MRE'n toimistosta (aikaisemmin DAS). Niitä on kaikissa suuremmissa kaupungeissa, esim. Calissa, Medellinissä jne. Kannattaa soittaa ja ottaa selvää mitä papereita tarvitsee jatkoaikaan (yleensä ensin maksu viranomaisten määräämässä pankissa, passifotoja, paluulippu, jne, jatkoaika myönnetään kuukaudeksi kerrallaan ja sinulta otetaan sormenjäljet. Maksimimäärä jatkoaikaa on juuri nuo 180 päivään saakka, jonka jälkeen oudut poistumaan maasta.
      Paras vaihtoehto jos haluat jäädä pitempään on hakea opiskelijaviisumi jonka saat esim. kirjautumalla espanjankielenkursseille.

      • Coronel Del Monte

        Kiitos vastauksista. Kävin Migración Colombiassa ja sieltä tuli se kolme kuukautta lisää.

        Opiskelijaviisumi minun täytyy painaa mieleen, hyvä vinkki. Minun tarpeeni on heinäkuusta vuoden loppuun (koska kalenterivuoden lopussahan tuo 180 nollautuu). Myönnetäänkö viisumi juuri kielikurssin pituiselle ajalle vai vähän ylikin? Onko suosituksia huokeista kielikursseista Medellínissä tai Cartagenassa?


    • http://www.eafit.edu.co/escueladeverano/cursos/Paginas/espanyol-extranjeros-escuela-verano.aspx

      Universidad Eafit tarjoaa käsittääkseni erimittaisia espanjankielenkursseja ulkomaalaisille. Opiskelijaviisumi tulee normaalisti opiskeluajalle. Mutta hei, täähän on Kolumbia, joten mikään ei ole kiveen kirjoitettua.

      Hyvä tietää että jatkoaikaa saa kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan (jos onnistaa). Mulle ne anto vaan kuukaudeksi kerrallaan. (Koska jokaisesta jatkoajasta menee maksu, niin on luonnollisestikin parempi bisnes antaa ne tipoittain)

    • Coronel Del Monte

      Lisää vänkäämistä. Tuo on totta, että päivän päälle tuskin on, mutta kurssin pituus on kuitenkin selkeän rajoittava tekijä, loppu tulee vastaan ja se on mm. asunnon ja asumisen kannalta rasittavaa. Vaikka kyseessä olisi kolmen kuukauden kurssi, niin kovin pian ollaan taas liipasimella, lisäksi hinnat vaikuttavat olevan luokkaa 700 000 pesoa ja ylöspäin.

      Juuri tällä hetkellä everstillä ei ole mitään vaihtoehtoa kirkkaana mielessä, mutta ellei muuta keksi, niin sitten naapurimaiden kokemista elokuusta vuoden loppuun.

      Venezuela (Karibia yleensä) kiinnostaisi, mutta lupa-asioissa taitaa joutua ojasta allikkoon, ulkomaalaisen työllistyminen edes pätkähommiin ei ole maan viranomaisten intressissä jne...

    • Sorry, minulla ei ole päiviyettyä tietoa noista viisumiasioista; Kolumbian ajoistani on kulunut vuosia ja nyt käyn vain turistina.

      Vigencia del tramite cada:
      Comentarios: La vigencia de esta Visa será hasta por el término de un (1) año y podrá ser expedida nueva visa, por periodos iguales hasta la finalización de los estudios y la obtención del título respectivo. Se pierde por ausencia de territorio colombiano superior a ciento ochenta días (180) días.

      https://www.gobiernoenlinea.gov.co/web/guest/home/-/government-services/22470/maximized

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe