Ekaa kertaa Lontooseen

jeem_

Ollaan lähdössä maaliskuussa Lontooseen ekaa kertaa ja lennämme Gatwickin lentokentälle. Onko joku teistä mennyt lentokentältä taksilla Lontoon keskustaan? Meillä on siis hotelli varattuna läheltä Hyde Parkia.

Mistä olette ostaneet itse pääsylippuja tapahtumiin ennakkoon? Muutenkin kaikki vinkit Lontoon reissua koskien on tervetulleita! Mitä paikkoja suosittelisitte nähtäväksi ehdottomasti? :)

11

800

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5 + 16

      Valitettavasti en enää muista firman nimeä, mutta me tilasimme etukäteen kuljetuksen Gatwick - hotelli (Paddingtonin alue) - Gatwick, ja edestakainen matka maksoi vähän päälle 100 puntaa. Olemme viisihenkinen perhe, joten meille tämä tuli edullisemmaksi kuin juna. Saapuessamme taksi oli odottamassa nimikyltin kera, ja paluussa vähän etuajassa noutamassa meitä hotellilta. Hae yhteystietoja kentän nettisivuilta.

      Ehdottomasti nähtäviä kohteita on enemmän kuin yhdellä (tai viidelläkään) matkalla ehtii nähdä. Ottakaa yksi iso kohde per päivä, sen lisäksi ehtii nähdä vielä muutakin, vaikka ajella bussilla kaupungin halki tai kierrellä Covent Gardenissa.

    • travelbag

      Ei kannata ottaa kallista taksia kaupunkiin, Gatwickilta on hyvat yhteydet keskustaan, lentokentalta saa tarvittavat tiedot, siella on informaatio ihminen joka tietaa kaiken. Ilmeisesti asutte Marble Archissa, joka aivan Oxford Streetin paassa.
      Lahella on Hyde Park jossa kiva kavella.

      Half price ticket boots, sijaitsee Leicester Squarella, josta saa ostaa paivan teatteri naytoksiin lippuja puolella hinnalla. Mene jo ajoissa jonoon, valinnan varaa riittaa!

    • jeem_

      Okei, kiitos vastauksista! :) Ajattelinkin, että tuo taksi tulee varmaan liiankin kalliiksi vaihtoehdoksi päästä keskustaan. Pelottaa vaan, et kun on uus paikka ja kenttä et osaako sieltä löytää sen oikean junan mikä menee keskustaan..mutta, pitää tosiaan yrittää ottaa selvää noista junista sun muista.

      Saakohan noita half price tickettejä vaikka london eyehen tai sinne vahakabinettiin? Kävittekö itse mihin vuodenaikaan Lontoossa? Toivottavasti/luultavasti maaliskuu ei ole kauheaa turistiaikaa..

      • ei pahalla

    • travelbag

      Lontoossa on aina turisteja, koko vuoden ympari, ei ole mitaan erityista sesonkiaikaa. Voisit kysella tietoja hotellistasi. Ota lentokentalla, jos on ilmaisia, karttoja ja informatiota lehtisia mukaasi.
      Luulen etta London Eye ja Vahakabinetti ovat erikseen hinnoiteltuja, vain teatteriliput ovat puolihintaisia, kuten mainostetaan Half Price tickets.

    • Valoa

      Erikoista ettei kukaan ole hoksannut mainita, että lentokentiltä lähtee aina myös busseja kaupunkiin, ja ne ovat paljon halvempia kuin junat - tai siis olivat, kun asuin Lontoossa useita vuosia. (Uskoisin että edelleen, ainakin pari vuotta sitten viimeksi käydessäni.) Maaliskuu on sikäli ihan loistoaikaa, että silloin tulevat aina ensimmäiset lämpimät päivät; tosin kaikki on suhteellista, eli lämmintä on Britannian keväässä, kun on n. 12-14 astetta. Tuulee ja aurinko paistaa ihanasti! Tämä tapahtuu eka kertaa suunnilleen maaliskuun12.-20:ntena. Turisteja on nykyisin paljon ympäri vuoden, mutta aika kohtuullistahan tuo on maaliskuulla. Lainaa ihmeessä kirjastosta pari hyvää Lontoo-kirjaa ja mieti etukäteen, mikä Sinua eniten houkuttelisi. On totta, että Lontoo ei "tyhjene" edes vuosien asumisella; kannattaa siis valita vain parasta iloisin mielin!

    • Matkaan

      Hanki ehdottomasti kunnollinen Lontoon kartta! Niitäkin saa kirjastoista lainaksi tai osta Suomesta joko nettikaupasta tai Akateemisesta kirjakaupasta, jos se on lähettyvilläsi. Saa toki Lontoostakin, heti lentokentiltä, mutta etukäteissunnittelu on aina hyväksi. Vaikka nykyisin on puhelimissa ym. karttoja, niin paperiversiota ei voita mikään! Siitä näkee suunnat ja kokonaisuuden.

    • Londoni

      Gatwickilta on hyvat kulkuyhteydet. Suorat junat keskustaan Gatwick Expressilla Victorialle ja myos First Capital Connect (menee esim. London Bridgen kautta London St Pancrasiin).

      Lontoon kartta kannattaa ostaa Lontoosta (suosituin ja paras on se A to Z josta mini versio on riittava jos liikkuu vain keskustassa). Siina on kaikki kadut ja kulmat ja hintana alle £10

      Jos matkustat junalla niin moneen nahtavyyteen on 2for1 liput - informaatiota http://www.nationalrail.co.uk/times_fares/promotions/two-for-one-london.html

      London eye: Varaa liput etukateen netista (muuten jonotat tunnin lippuluukulle ja toisen tunnin itse siihen pyoraan) ja hae ne itsepalvelu masiinasta joita on pari niiden jumalattomien jonojen valissa :) Laita kaveri jonottamaan siihen toiseen tunnin jonoon josta paasee laitteeseen niin paasette akimmin. Netissa oli muistaakseni joku 20prossan alennus kun varaa etukateen tietylle kellonajalle (ei ole niin nuukaa se kellonaika kunhan noutaa ne liput sita ennen).

      Vahakabinetti on minusta ihan typera. Siihen hintaan ja ajanhaaskaukseen voi Lontoossa seikkailla muuallakin :)

    • 2+6

      Kiitti tuosta National Railin linkistä :)

    • Gatwickin suunnalla

      Käyttäkää junia, ne kulkee vaikka tiet Gatwickin suuntaan olisivat aivan juntturassa, mitä ne todella usein ovat - siellä siis seisovat ne bussitkin. Pe iltapv maalle ja su iltapv kaupunkiin on pahimmat ruuhka-ajat, mutta joka arki ongelmia.

    • Londoni

      No worries. Varasin just musikaaleihin lippuja joihin taalla saa ihan tosi hyvat alennukset esmes www.lastminute.com kautta oli Wicked musikaaliin £25/£35 lippuja (parhaita paikkoja) jotka muuten olisi £60-100. Ticketmasterissa menee Phantom of the Opera lippuja n. £20 ja We will rock you lippuja saa 2 yhden hinnalla. Tarjouksia loytyy siis netista tosi paljon tammikuussa ja lippuja voi varata melkein kesaan asti (niissa on eri promo paivia).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8256
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe