Mikä olisi paras eräpuukko?

poopoppoo

Tarvitsisin sellaisen näppärän puukon eräkäyttöön, eli käyttö olisi jotain kalan perkuuta, sytykkeiden vuolemista ja muuta sellaista mukavaa. Mieluusti sellanen joka kans kestää. Ehdotuksia valinnaksi?

11

1533

  Vastaukset

  • olla montaa mieltä, mutta googlaa Marttiinin iso Silver Carbinox. Hinta/laatusuhde hyvä.
   Kannattaa tsekata myös Skinner Martef.

   Onhan noita sitten myös Peltosen lyhyempi sissipuukko. Hyvä sekin, ja kestävä mutta painavana vuolussa häviää Silverille.

   Nämä on minun näkemykseni, muut saa jatkaa!

   - Jorma Pikku-Erä-Jorma -

   • Sama minulla. Vaikka väitetään ruostumattomaksi, niin se ei ole sitä, vaikka onkin huoleton. Pikkuisen on liian pehmeä kun hirven nylkee verrattuna hiiliteräksiseen, mutta normaali erätouhussa hyvä. Kahva erinomainen kun on kumiseosta. Terotus helppoa.

    Kerran se putosi hirvimetsältä tullessa lumen sekaan. Keväällä löysin ja oli ihan kunnossa ja terävänä paitsi siitä lähtien kahvan pään helaa ei ole ollut kiinni. Se on vain koristeena joten ei haitta.


  • Eti jostain Iisakki Järvenpään peruspuukko. Toimii. 25v. kokemuksella. Pari kertaa vasta teroittanu.... :)

  • Hommaa tommipuukko joltain sepältä. googleta puukkoseuran sivut sieltä löytyy monenmoista tekijää. Ei noita Marttiineja ole tarkoitettu kuin turisteille kirjahyllyyn.
   Hyviä seppiä on vaikka Pekka Tuominen, Pasi Jaakonaho, Jukka Hankala.

   • ainakaan nylkypuukko ole :-)


  • Voi äiti taivaassa näitä neuvoa. Paras tollero tyrkyttää vesuria kannettavaksi mukana metsälle. Oletteko te ikänä metsässä edes käyneet?

   Metsäpuukolla leikataan leipä, perataan kala, vuolastaan keitistanko ja mitä tarvista nyt tuleekaan. Sitä kanniskellaan aina, se ui ja kastuu, unohtuu kannon päähän ja rantakivelle. Työkalu se on. Rosellin kun pudotat metsään, saat itkeskellä sadan euron tappiota.

   Itse teen omat puukkoni, mutta reissussa on aina se sama puukko, kolhittu ja kolhuinen, nahkatuppi jo enemmän musta kuin nahan värinen. Mutta puukkoa aina hyvässä terässä, kun teroitan sen ennen reissua. Näyttelukapineet ovat sitten muita kuin käyttöpuukkoja.

   Metsäpuukoksi suosittelen muuten Moraa. Se on kymppi, jos puukko reissussa katoaa.

   • Mora on ominaisuuksiltaan kuin lada. Ihan käyttökelpoinen, muttei sovellu hyvin oikein mihinkään. Kaikesta huolimatta mora on kunnon työkalu. Parasta perusmorassa on punainen kahva, sillä se löytyy näin helpommin siitä kannon nokasta.
    Itse käytän sepän takomaa hiiliteräspuukkoa lyhyellä terällä. Vuolu- ja leikkuuominaisuudet ovat aivan toiselta planeetalta kuin moralla. Vaatii kylläkin enemmän huolenpitoa ja maksaa moninverroin.


  • Iso Ilves, siinä on hinta ja laatu kohdanneet.

  • Jos tarvitset puukon makkarankuorien aukaisuun niin osta mikä puukko tahansa.
   Jos todella haluat ostaa hyvän puukon joka on terävä ja kestää ikäsi ja jää perinnöksi jälkeläisillesi niin osta Kainuun puukko Tommi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   275
   11299
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   209
   6570
  3. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   122
   5547
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   4722
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   104
   3259