Venetsia tuoleille uusi elämä?

uuet tuolit

Tämähän ei periaatteessa entisöintipalstalle kuulu, mutta tahtoisin tuunata meidän venetsiatuolit. En vain tiedä miten sen tekisin. Tahtoisin eroon noista rottinkikammotuksista kokonaan. Visiona olis saada noihin vähän pehmustetta ja päälystää tekonahalla. Enemmän päänvaivaa kuitenkin aiheuttaa tuo selkänoja. Haasteena koen tuon selkänojan kaarevuuden. Olisko helpomapaa tehdä selkänoja kokonaan uusiksi suorana vai päällystää tuon vanhan "rangan" päälle ja miten? Pitäiskö istuinosakin tehdä uusiksi jostain liimapuusta, pehmustaa ja päällystää nitojalla? Istuinosassahan niitit jäisi nätisti piiloon sen alle, mutta mites tuo selkänoja? Lisäksi mitään erikoisia työkaluja en omista, joten mahdollisimman simppelisti pitäis saada ilman, että istuttavuus kärsii. Tässä linkki vielä venetsiatuoliin, jos joku idearikas nikkari keksisi keinon: http://toimistoon.fi/index.php/q-furnisher-venetsia-tuoli.html

6

2452

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hhhhhhhhhyyi

      hyi hitto ku rumia tuoleja. heitä menee ne ja osta jostai kirppikselt toisenlaiset ja tuunaa ne. tai osta sellaset mitei tarvii tuunailla. pääset helpommalla.

    • uuet tuolit

      Rumat on, mutta prkeleen hyvät istua :) Joten siksi tuunata. En tahdo tänne kämppään roudata lisää roinaa jota voin tuunata, vaan tahdon tuunata täällä jo olemassa olevasta "jätteestä" käyttökelpoiset tuolit :D Ärr. Jos tahtoisin helpolla päästä, ostaisin uudet.. mutta oon nainen ja teen sen vaikeasti jos mahdollista.

    • Meidänmutsi

      Tehtiin tänään 6 tuolin korjausprojekti. Tarvikkeet 3 liimapuulevyä 40x18x100 hinta 10,59/kpl , antiikkivahaa, istuintyynyt 6 kpl 2.50 e /kpl.

      Ensin sahattiin levyistä 42cm leveät kappaleet käsisahalla. Merkitsin mukilla kulmien pyöristykset, jotka sahattiin sähköpuukkosahalla kulmiin. Sitten hioimme Lidlistä ostetulla kolmiopohjaisella hiomakoneella kunkin kulman pyöreäksi, yhden pitkän sivun etureunan loivemmaksi ja lopuksi pyöristimme levyjen reunat . Sitten levitin levyille antiikkivahaa, odotin 30 min ja kiilloitin levyt.
      Ruuvasin vanhat levyt irti, kiinnitin uudet levyt alkuperäisillä ruuveilla. Niittasin niittipyssyllä valmiit Jyskin halvimmat istuintyynyt istuiosan keskelle. Hyvät tuli!

      Istuintyynyt eivät ole välttämättömät, selkänojaan en nyt koskenut.

      Tuttavani oli tehnyt liimapuulla kirpparin rikkinäisistä venetsialaistuoleista penkit laittamalla istuinosaan leveämmän levyn ja selkänojaan kapeamman levyn. Hänen mukaan putki antaa myöten...

    • Meidänmutsi

      Lisäys edelliseen: suihkuttelin seuraavana päivänä selkänojan koriosat vedellä pariin otteeseen (laita mikrokuituliiina tms pyyhe vastapuolelle, johon suihkutat niin kosteus jää paremmin koriosaan kiinni) ja tulen nyt suihkuttelemaan niitä säännöllisesti. Selkäosat tuntuvat aivan erilaiselta suihkutuksen jälkeen.

      Asennettaessa istuinlevyjä huomasimme, että tuolit ovan kovin yksilöllisiä: putkikehikon leveys oli jossain tuolissa 42 cm, toisissa 43,5 cm. Kannattaa sahata liikkumavaraa hieman enemmän istuinosiin eli jotain 45 cm.

    • Meidänmutsi

      Korjaus vielä: levyjen sahausmitta olikin 46,5 cm, mutta olisi tarvinnut olla 1 cm lisää eli tuollainen 47-48 cm. 42 cm olikin putkien välinen sisämitta.

      • Yökyökyök

        No voi jessus! Tuli varmaan todella hienot. Ja ihan kaikkein halvimmat pehmusteet niitattu kiinni, huh huh. Tämän on pakko olla huono vitsi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe