onko elämäni ohi?

17 nuori

olen 17v poika joka kirjoittaa tämän juuri riideltyään taas isäni kanssa. halusin tehdä tämän keskutelun koska haen vähän neuvoa. asun isäni luona nyt mutta joka ilta joudun itkeä ja riidellä mun tulevaisuudesta. pelaan aika paljon tietokoneella niin siitä saa aina kuulla että olen turha ja ei olisi tulevaisuutta. yritän parhaani ammattikoulussa. koko ikäni minua on koulu kiusattu ja aina välillä kovan koulupäivän jälkeen saa ridellä taas isäni kanssa. minulla ei ole paljon kavereita ja itseluottamus tuhoutui jo koulukiusauksesta..ulkonäkökin tuntuu rumalta. monesti tullut elämän lopettaminen...kun mitään muuta ei tunne ku yksinäisyyttä ja riitelyä ja kyyneliä....auttakaa joku :(

2

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M23

      Tuntuuko susta, että sulta odotetaan jotenki kohtuuttomia, et tiiä mikä sua kiinnostaa ja loppujenlopuks et vaan nää tässä elämässä mitään merkitystä? Mulla ainaki oli aikanaan sellain fiilis. Isä haukku "jotenki sairaaks" ku pää oli täynnä patoutumia niistä kiusausajoista ja kukaan ei yrittänykkään auttaa. Se pala on hankala ja iso niellä.

      Mutta sä et oo hyödytön tai turha mitenkää jos siltä tuntuu. Mä tiiän että sitä on hankalaa uskoa ja luottaa siihen ku itseluottamus on heikko, mutta sää löydät vielä merkityksen ja "sen jutun" tähän elämään ihan varmasti. Ja siltä ei varmasti tunnu tällä hetkellä, mutta mietippä: sä ressaat ja pohdit niinkin isoa asiaa kuin tulevaisuus. Ei ihmistä oo luotu ymmärtämään tulevaisuutta tai näkemään niitä asioita ennalta. Oikeastaan ainoa mihin sää voit vaikuttaa on, että millon asiat tapahtuu.

      Aatteleppa hetki elämääs niinkö elokuvana. Sen mittaan suhteutettuna sun elämästäs on kulunu vasta alkutekstit. Alkutekstit elokuvissa on yleensä aina tylsiä ja ne ei kerro siitä ite tarinasta mitään. Mutta sun elokuva menee kokoaika eteenpäin - älä pistä sitä videota "pauselle" tai stoppaa koko toistoa. Ei se muuta mitään.

      Voin omasta kokemuksesta sanoa, että sun isäs ei ymmärrä sun maailmaa ekkä sä ymmärrä sen maailmaa sillee ku se haluais. AIKA EI OO NYT OIKEA SIIHEN. Pari vuotta, sitte ku oot saanu omat siivet auki ja lentäny pesästä, päässy alottaan SUN elämääs, tekeen sun asioita ja näkemään sitä OIKEAA ELÄMÄÄ, nii sitte te puhutte, ymmärrätte paremmin ja asia saa oikean mittasuhteen. Kipeät isäsuhteet on aina hankalia, mutta säki tuut olemaan joskus sen ikänen. pitää vaan purra hammasta ja jaksaa. Trust me.

      Mutta älä jää nyt yksin. Muista että se toinen ihminen kelle puhut on myös vaan ihminen. Vain ihminen. Eikä toiset oo mitenkään sun yläpuolella, ne kunnioittaa sua ihmisenä ku sää niitä, mutta se tapa miten ihmiset sen kunnioituksen ilmasee, vaihtelee.

      Huomenna on uus päivä. Koita jaksaa, se ei oo helppoa, mutta sä pystyt siihen. Koska määki pystyin, ja me ei hirveästi erota toisistamme - me molemmat ollaan ihmisiä.

      (muutin ite 16v:nä oikeestaan pois kotoa, ketään ei oo kiinnostanu yhtään ikinä se mitä haluaisin tehä ja mistä unelmoin, mulle oli valmiiks "käsikirjotettu" kaikki, pitäis pystyä samaan mitä isoveli tai toimia esimerkillisesti. Itseluottamus nolla, koulukiusattu ja aina epäonnistujana.)

      Puret nyt hammasta, mutta itket jos itkettää, mutta tiiät että tässäkin sairaassa maassa on paljon ihmisiä jotka haluaa että sulla on asiat hyvin. Se kuullostaa tosi pöhlöltä, mutta se on niin. Mä en voi paljoa nyt heti tehä, mutta pistän sulle jotain galaktisia voimia tuleen jollain ajatusvoimalla nyt tai näi. Täällä ajatellaan sua ja tsempataan ajatuksissa!

      Terv. Johannes, 23v, entinen koulukiusattu, nykyään oman tiensä kulkija ja maailman ihmettelijä.

      • 17 v nuori

        kiitos todella paljon. kun kuulee muiden kokemuksista niin ei ole niin yksinäinen olo. en nytkään saanut unta niin vastaan tähän puhelimesta. kiitos Johannes! mun toinen nimi onki johannes :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10250
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      421
      4543
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      92
      3084
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2875
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2704
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2698
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      154
      1874
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1748
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1640
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1443
    Aihe