köyhät vanhemmat

belieberrrrr

Mun perheeseen kuuluu minä 14-vuotias tyttö, pikkusisko ja -veli sekä vanhemmat. Äiti ja iskä on molemmat työttömii, taino iskällä on välillä töitä. Äiti on ammatiltaan koneistaja ja laitoshuoltaja mut ei se vaan mistään saa töitä.. Iskä taas on käyny vaikkamitä puu-alan ja putkimiehen koulutuksii, ja se pääsee nyt tulevana keväänä ilmeisesti töihin.. Mut mistä ihmeestä saisin rahaa omiin juttuihin? Niikun hienoihin vaatteisiin jne.. Ei sillä et kulkisin jossain rääsyissä. Aina kun rahaa tulee, äiti antaa meidän lasten ostella vaatteita ja vaikkamitä, eikä osta itselleen mitään. Se harmittaa mua ihan hirveesti, ja äiti ja iskä aina sanoo et ne ostas vaikka kuun ja tähdet mulle jos vaan olis rahaa. Oon varmaankin tosi ahne, eikä oo varmaan mitään mitä en haluis.. Mut onko kellään muulla tällästä ongelmaa??? Aina oikei hävettää jos joku pyytää esim. kaupungille, mut en mä tyylii koskaa pääse kun ei oo rahaa.. Mutta auttakaa mitä voin tehä??

5

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HippieShake

      Voit olla esim. kärsivällinen.

      Muodikkaiden ja tyylikkäiden vaatteiden ei aina tarvi olla uusia. Vaimo tuossa juuri puhui, kun hänellä oli samankaltainen tilanne nuoruudessaan ku sulla, että huutonet ja kirpparit tuli koluttua, eikä oikeanlaisella tyylitajulla juuri uudesta erottanut kokonaisuuksia.

      Nyt kun ollaan kumpikin töissä ja rahaa on jonkinverran, niin edelleen kirpputorit ja huutonet on kovassa käytössä. Sieltä saa uuttakin halvemmalla, jos haluaa. Kysehän on omasta vaatimustasosta.

      Nuorilla on toki kovat näyttämisen tarpeet, mutta jos kykenet pukeutumaan tyylikkäästi ja halvemmalla, niin ei kukaan siitä sinua ilku. Käytetyt tavaran ostaminen ei ole häpeä, vaan osoittaa järkeä ja eteenpäin suuntaavaa elämäntyyliä.

      Plus että näin säästät, ja pääset ostamaan niitä uusiakin kamoja. Myymällä omia vanhoja tavaroitasi saatat tehdä hyvänkin tilin. Vaimo on kuukaudessa tienannut parhaimmillaan yli 700€ myymällä vaatteitaan ja muuta tarpeettomaksi jäänyttä.

    • Tsemppia:)

      Onko sinulla mahdollisuutta tehdä koulun ohella pieniä töitä?
      Ilmaisjakelujen jakamista, lastenhoitoa, kaupassa hyllyjen täyttöä jne.

      Asenteesi on oikea, että annat arvon vanhemmillesi, jotka parhaansa yrittävät ja haluaisit itsekin tehdä jotain:)

      Tärkeämpää kuin ne hienot vaatteet on, että hoidat koulusi kunnolla ja opiskelet itsellesi ammatin, johon on myös mahdollisuus työllistyä.

      Äitinä ymmärrän hyvin nuoruuden haaveet ja kipuilut, ja neuvoni onkin, että nyt on maltti valttia.
      Oli hienoa, että uskalsit avautua ja pyytää neuvoja:)

    • Kirjastolle

      Vaastteista en tiedä, mutta kirjastolla kannattaa hakea sivistystä ja iloa elämään. Samalla opit vielä tarkkuuttakin, kun ne kirjat, lehdet, cd;t ja dvd:t pitää palauttaa jajallaan.

      Opettele lukuharrastus, niin saat ilmaiseksi tai halvalla sen, mistä monissa maissa joutuu maksamaan paljon. Sivistyksellä myös teet aikanaan ihmisiin paremman vaikutuksenkin, kuin trendivaatteilla.

      • Kirjastolle

        Pahoittelut noista kirjoitusvirheistä. Naputtelin turhan nopsaan..


    • kandee :)

      Suomen punainen risti,monessa kaupungissa on kontti jossa myydään kaikkea!,äitini osti sieltä hinta lapuissao levan Boss-merkkisen bleiserin 30eurolla joka on kaupassa yli 100euroa^^,ja oli aivan uusi. suosittelen kaikkia menemään sinne missä onkaan lähimmäinen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. 141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe