outo ongelma

ymmällään

Harrastusluonteisessa yhdistyksessä on jo useamman kerran käynyt niin että hallituksen kokouksessa nousee esiin joku kiireistä päätöstä vaativa asia (esim. osallistutaanko ensi viikon tapahtumaan ja siihen pitäisi suunnitella tehtäväjako). Kiireisenä siksi että ajatus osallistumisesta heräsi vasta kokouksessa. Siihen todetaan, että asiaa ei voida käsitellä, kun sitä ei ollut esityslistassa. Eikä voi edes kirjata pöytäkirjaan aiheesta nousseita uusia ehdotuksia, kun asia ei ollut esityslistalla.

Vastaavaa ideoitten sammuttamista on tapahtunut siis usein, ja alkaa ärsyttää pilkunviilaus esityslistoista. Jos tärkeäkin asia jää listaamatta etukäteen, se jätetään käsittelemättä. Kuuluuko sen mennä näin?

3

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sihteerskä

      Hallitus voi halutessaan keskustella mistä asiasta tahansa ja tehdä tarvittavia päätöksiä. Asian voi kirjata omaksi pykäläkseen tai kohtaan muut asiat. Mikäli tehdään päätöksiä niin on hyvä sopia asia kirjattavaksi omana pykälänään.

      Mikäli joku keksii jotain päätettävää ennen kokousta niin olisi hyvä vaikka sähköpostilla kertoa asiasta muille. Miettimisaika on aina hyväksi.

    • nauk1

      Eikä voi edes kirjata pöytäkirjaan aiheesta nousseita uusia ehdotuksia, kun asia ei ollut esityslistalla.

      Jos aiheesta tulee uusia ajatuksia, joita voisi hyödyntää myöhemmin niin kirjataan muihin asioihin että tästä asiasta keskustellaan seuraavassa kokouksessa ja siirrteään se sinne esityslistalle omaksi kohdakseen.

      Mikäli asia on kiireellinen voidaan mielestäni esityslistaa hyväksyttäessä lisätä asia omaksi kohdakseen ja käsitellä se päätösasiana. Itse en tosin siirtäisi asiaa seuraavaan kokoukseen mikäli asia on pieni eikä siitä koidu yhdistykselle suuria taloudellisia kuluja vaan hyväksyisin sen muissa asioissa.

    • järki käteen

      Vain sääntömuutokset ja vastaavat isot asiat täytyy olla etukäteen esityslistassa. Muut esiin nousevat asiat voidaan käsitellä ja päättää normaalisti, vaikka ne tulisivat puheeksi vasta kokouksessa. Merkitään pöytäkirjaan otsikolla Muut esiin tulleet asiat.

      Sitäpaitsi johan terve käytännön järkikin sanoo, että yhdistyksen toiminnalle on parasta, jos kokouksen aikana esiin nousseet asiat pystytään käsittelemään tai ainakin kirjaamaan muistiin, vaikka niitä ei olisi kukaan tullut ennen kokousta ajatelleeksi. Asioitten lykkääminen kuin myöskään kohtuuton tiukkapipoisuus ei ole yhdistykselle hyväksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe