Negatiivinen palsta

bored to death

Miksi kaikki nettipalstat Suomessa ovat läpeensä negatiivisia? Tässäkin on useita "huonoin lukemani kirja" keskusteluja. Missä ovat parhaat, positiiviset, hehkutukset? Ällöttää tämä depressio, joka paistaa kaikkialta. Lisäksi kirjan lyttäämiseen näyttää riittävän vain lapsellinen "en pitänyt".

Ettekö tiedä, että kirjoista pidetään tai ei pidetä oman elämänkokemuksen pohjalta? Jos sulta puutuu tarittava kokemus ymmärtämiseen ja samaistumiseen, et saa kirjasta mitään irti. Se ei kuitenkaan riitä lyttäyksen perusteeksi. PItäiskö kaikkien elää yhtä tylsä elämä kuin mitä sulla on?

Miksi ette hae vaikka kirjastosta kirjallisuusanalyysiä käsitteleviä teoksia? Niistä voitte nähdä, miten älyllinen kirja-analyysi tehdään, mitä asioita pitää huomioida jne. Olisi hienoa lukea jotain innostavaa ja kunnianhimoista analyysiä tältäkin palstalta.

10

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aaaamen

      Amen.

    • sampo

      Et ole edes lukenut palstan arviointeja 80% niistä on positiivisia. esim. alvari raappavaara kehuu kaiken lukemansa. Tämä on nimenomaan mielipide palsta. "En pitänyt" on mielipide ilman perustelujakin. Kirjallisuuskriitikot kykenevät analysoimaan mikä kirjassa on vikana, heidän mielestään. Silti lukijat usein pitävät kriitikoiden lyttäämistä kirjoista. Ja olisipa se hupaisaa kun minunlaiseni tavan lukija kirjoittaisi kirja-arvostelun kirjallisuusanalyysin pohjalta. Ymmärtämättä mitä kirjoittaa, kuten sinäkin teet.

      • lkewjrl

        Jälleen malliesimerkki oikein kunnon lyttääjästä. Mitä jos hakeutuisitkin psykiatriseen hoitoon muiden haukkumisen ja mitätöimisen sijaan? Vaikka itse olet sivistymätön ja kouluja käymätön, ei se tarkoita että kaikki muutkin ovat.


      • sampo
        lkewjrl kirjoitti:

        Jälleen malliesimerkki oikein kunnon lyttääjästä. Mitä jos hakeutuisitkin psykiatriseen hoitoon muiden haukkumisen ja mitätöimisen sijaan? Vaikka itse olet sivistymätön ja kouluja käymätön, ei se tarkoita että kaikki muutkin ovat.

        Kehun ja lyttään, makuni mukaan niin kuin mielipidepalstoilla on tapana.
        Psykiatrisenhoidon tarpeeni arvio alan ammatti-ihmiset, joihin et selvästi kuulu
        Kouluni jäi keskikouluun. Lukemaan sentään opin ja olen kahlannut kirjastojen kirjojen maalimassa sen jälkeen kymmeniä vuosia.

        Mitäpä jos sen sijaan, että kannat humaania hätää toisten ihmisten negatiivisuudesta, ällöttävästä depressiosta, sivistymättömyydestä, elämänkokemuksen puutteesta, elämän tylsyydestä jne. Kirjoittaisit "älyllisen kirja-analyysin", vaikka tänne. Mistä kirjasta tahansa, noin niin kuin malliksi, kun muut ei osaa.

        Saataisiin porukalla nauraa kun kansakoulun vajavaisesti käynyt laatii kirjaston kirjallisuusanalyysiä lueskeltuaan kirja-arvostelun. Tokihan kirjaston tytöt vaikeimpien sanojen ymmärtämisessä mielellään auttavat mutta silti.

        Tai jos kuvittelit, että avauksesi antoi kuvan sivistyneestä lukeneesta ihmisestä, lue aloituksesi uudestaan ja mietiskele. Mikä meni pieleen?

        Ps . nimimerkinvaihto ei auta jos poljento on sama:)


      • alvari.raappavaara

        Herra Sampolle:
        En kehu kaikkea lukemaani. Liki puolesta en kirjoita mitään, eivät ole vaivannäön arvisia. Tai sitten teos on niin kaluttu loppuun eri palstoilla, ettei mitään uutta ja oivaltavaa enää ole mielessä.
        Viimeksi luin Ollikaisen Nälkävuoden ja jätin kirjoittamatta. Pieni kirja suurista ja kauheista asioista, kantti ei kestänyt ruveta repostelemaan.


      • sampo
        alvari.raappavaara kirjoitti:

        Herra Sampolle:
        En kehu kaikkea lukemaani. Liki puolesta en kirjoita mitään, eivät ole vaivannäön arvisia. Tai sitten teos on niin kaluttu loppuun eri palstoilla, ettei mitään uutta ja oivaltavaa enää ole mielessä.
        Viimeksi luin Ollikaisen Nälkävuoden ja jätin kirjoittamatta. Pieni kirja suurista ja kauheista asioista, kantti ei kestänyt ruveta repostelemaan.

        Eiköhän sentään...:) No onhan elämänkatsomus sinänsä. Jos en löydä positiivista sanottavaa, en sano mitään. Ja kuten todettua, tämähän on mielipidepalsta. Kun selvästi sana on kuitenkin hallussa, panee se otaksumaan, että nimimerkin taakse kätkeytyy jonkun päivälehden kulttuuritoimittaja. Jokaisesta kirjastahan ilmestyy sanomalehtiin toimittajan arvostelu kulttuurisivulle. Likimain kaikissa on kiittävä, jos ei ylistävä sävy. Näin myös ylistetystä Ollikaisen kirjasta. Yhdellä istumalla sen kuitenkin silmittelee toimittajan laajennettuna raporttina nälkäajasta, johon mitään uutta ei kirja anna.


    • Tämä on mielipidepalsta. Ihmisen suhtautumisen kirjaan, ja kaikkeen muuhunkin, ratkaisee se pitääkö hän siitä vaiko eikö pidä. Mielipiteen esimerkiksi Erich Maria Remarquen tunnetuimmasta kirjasta voi sanoa, vaikka ei olisikaan osallistunut ensimmäiseen maailmansotaan.

      Jos haluat lukea kuiviin tiristettyä keskinäisen kehumisen akateemista jargonia, lue Parnassoa. Se pitäminen sen jargonin takana kuitenkin on.

      • Costa del Sol

        Parnasso on ilmeisesti haukkunut joukolla Tinttiä?


    • scarabaeus

      Negatiivista vai,
      no Ei Kyllä Ole !
      Olen laittanut aikamoisen määrän tänne kirja-arvosteluja, jos vain olette niitä lukeneet, niin hyvinkin huomaatte, että olen
      kaikkiruokainen.
      Mutta suurimmat ns. kiksit saan kirjoista, jotka ovat oikeita kaunokirjoja.
      Nyt viimeksi lukemani Austerin Talvipäiväkirjat
      oli niin mahtava mojaus palleaan, että menin sen luettuani ihan mykkyrään ja ajattelin, että
      miksi mun pitikään lukea se.
      Mutta toisaalta, juuri sellaisia kirjoja on luettava, jotka aiheuttavat jotakin vipinää lukijassa.
      Talvipäiväkirja
      on aivan nimensä veroinen. Ja oikeastaan jo odottelen Austerin seuraavaa proosaläjäystä.

      Kirjat just ON !

    • Amatööriarvostelija

      No ei se ole kovin positiivinen tuo aloittajan palstan arvostelukaan.Nokkii näköjään muita siitä mitä itse tekee.
      Ei kai täällä tarvitse olla mikään kirja-arvosteluihin perehtynyt, kertoessaan mielipiteen lukemastaan.
      Lukijoiden ja työkseen kirjallisuutta arvostelevien arviot on hieman eri juttuja.
      Tämä palsta on just meille tavallisille lukutoukanpulliaisille.
      Hyvää ja iloista kevään odotusta kaikille sivujen rapistelijoille. :)
      Itselläni rapisee nyt Max Mannerin 72 h kirjan sivut ja on kulkaas jänskää!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2693
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2480
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2101
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1737
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1429
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe