2.1 kotiteatteri

jepujepu

Olen tässä miettinyt tommosta 2.1 kotiteatterin hankintaa. Onko kellään kokemusta valmiista paketeista. Olen nyt semmosta tässä suunnitellut. Tuossa olis yks esimerkkitapaus:

http://cdon.fi/kotielektroniikka/pioneer_bcs-fs121_blu-ray_system-21556946

Meillä on kotona 2,5 vuotias täystuho, enkä toistaiseksi voi koota olohuoneeseen mitään hmeellisiä systeemejä. Tuossa olis sekin hyvä, että saa kaiuttimet tv-tason päälle eikä tarvii lattialle laittaa, niin täystuho ei välttämättä heti pääse niitä tuhoamaan. Hifistit sanoo heti, että osta erillissarja, mutta mulle riittää, että sais edes jonkun verran parannettua tuota tv:n omaa ääntä, joka nyt ei paljoa vaadi.

Että onko kokemusta näistävalmissarjoista? Mikä mahtais olla hyvä tuossa n.500 euron tai mielellään alle hintaluokassa.

6

1485

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Moi jepujepu!

      Jos tarkoituksena on puhtaasti parantaa television äänenlaatua saattaisi yksinkertaisin vaihtoehto olla perinteisen kotiteatterin sijaan aktiivikaiuttimet tai valmis äänentoistojärjestelmä, kuten vaikka tämä Onkyo LS-3100

      http://www.expert.fi/Tuotteet/Kuva/Audio/Kaiuttimet/LS-3100B

      Laitteessa on vain pieni ohjausyksikkö, johon liitetään etukaiuttimet ja televisioon viedään pelkästään äänikaapeli. Kaikki televisiosta tulevat äänet saadaan näin kaiuttimiin ja äänenvoimakkuutta voidaan ohjata myös suoraan television omalla kaukosäätimellä. Langaton subwoofer on mahdollista sijoitella mihin päin huonetta tahansa. Pienet kaiuttimet pystyy laittamaan mukana tulevilla telineillään joko pöydälle tai vaikkapa yhdellä ruuvilla suoraan seinään, jolloin nuo kotona vipeltävät pikkuhirmut eivät niin helposti pääse niihin käsiksi. Lisänä tässä laitteessa vielä bluetooth, jolla voidaan toistaa musiikkia langattomasti vaikka suoraan puhelimesta.

      Tämän tyyppiset järjestelmät ovat ainakin meillä ilmestymisensä jälkeen olleet huomattavasti perinteisiä kotiteatterijärjestelmiä suositumpia juurikin yksinkertaisen asennuksen ja helppokäyttöisyytensä ansiosta.

      Terveisin,
      Tiiariina Expertiltä
      www.expert.fi

    • Ehdottelija

      Älä osta valmispakettia, ainakin musiikki kuulostaa niistä ihan järkyttävän huonolta.

      YAMAHA BRX-610 = 3D Blu-Ray soitin & vahvistin samassa (varmasti mainion kätevä jos haluaa säästää tilaa ja rahaakin)

      ja

      esim. Tannoy Mercury V1 kaiutinpari (paljon kehuja saaneet)

      Vähän menee budjettisi yli, mutta on paremmat äänet kuin valmispaketissa, varsinkin jos ostaisi vaikka tuohon settiin vielä hyvän subbarin.

      Subbaria tuo yhdistelmä ehkä tarvitsee, senhän voi ostaa vaikka käytettynä esim. huutonetistä. Nämä ovat toki vain ehdotuksia. Hintaluokasta 500 pari € päälle voi löytyä erillislaitteille ihan päteviäkin ratkaisuja.

      Kannattaa testailla rauhassa, jos hyvä tuuri käy osuu kerralla ns. kohdilleen. Jos joutuu testailemaan useita laitteita, voipi mennä hermo. :)

    • versio2

      Sehän ratkaisee mitä olet hakemassa ja paljonko on varaa sijoittaa. Äänen laatu on varma pettymys tuossa hintaluokassa, oli tilan koko mikä tahansa. Jos laatu kelpaa, niin mikä ettei. Jos tarkoituksena on pysyä mini/integroiduissa sarjoissa, niin lähde kasaamaan av-vrikkarista (denon, maranz, onkyo,nad,yamaha,rotel jne. Siihen rinnalle jalusta kajarit (dali,genelec, amphion,gradient jne). Siitä on helppoa lähteä kasvattamaan kokoonpanoa. 600e virkkarilla saat jo kohtalaisen laitteen kotiin, jolla pärjää pitkälle. Kun nälkä kasvaa, niin sitten kasvattaa kokoa. Itselläni on pääkajareina dalin mentor 8. En esimerkiksi omista edes bassoa enkä laita, koska leffoissa nuo pääsee jo niin alas.Musiikillahan ei bassoa edes käytetä ja kuuntelu tapahtuu stereona.

    • Versio2

      Luepa uudestaan tuo aloittajan viesti.

      PS: ensimmäinen autoni (MB) maksoi vähemmän kuin kaiuttimesi :)

      • versio2

        Itselläni 3 vuotias. Kuten kirjoitin, jos äänenlaatu kelpaa mikä ettei:) Tuohan oli ehdotus, mitä kirjoitin.Ensimmäiset mitkä aikoinaan laitoin oli vanhemmat jamot ja ne oli todellinen virhe ostos. Olisi pitänyt olla kaukaa viisas ja jättää jamot ostamatta ja säästää kunnollisiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2545
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1907
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1568
    8. 75
      1479
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      111
      1396
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe