Oudot määritelmät

Budhismi

Minulle on kaikkein vaikeinta näissä uskonasioissa käsittää oudot määritelmät. Kuten esimerkiksi "oletko valaistunut?" Öööö... uskoisin, koska ajattelen nykyään asioista eri tavalla kuin ennen. Mutta miten mitataan valaistunut henkilö?

Entäs sitten "Ole läsnä", no tässähän minä olen. Kesti 29 vuotta, ennenkuin ensimmäinen henkilö osasi kertoa minulle mitä tarkoittaa "olla läsnä". Se tarkoittaa iha yksinkertaisesti sitä, että tarkkaillaan omia automaattisia toimintoja. Esim, jos ei tehdä mitään, tunnustellaan vaikka hengitystä. jos juodaan kahvita niin tunnustellaan kupun muotoa, painoa, lämpöä, seinän sileyttä jne.. Juoman lämpöä, makua, hajua jne. Ei tehdä autoamattisesti asioita, keskitytään niihin ja nautitaan niistä.

No entäs sitten "virittäytyy uudelle taajuudelle". Joo-o, minä olen sähköinsinööri, jotan taajuus ja virittäytyminen on tuttua, mutta miten se tehdään. Sitä ei vielä kukaan ole kolmessa vuosikymmenessä osannut kertoa.

Tämä nyt vaikuttaa DNA:n mainokselta, mutta olen matkani varrella huomannut että suurin osa puhujista ei tiedä mistä puhuu. Ja tässä kohtaa olenkin Brad Warnerin kanssa samaa mieltä:"Jos kaveri pyytää rahaa tai ei ymmärrä mistä puhuu, dissaa se". Menköön nyt vaikka Zeniläisyyden puolelle. Mutta että moni matkasaarnaajista puhuu taajuuksista, frekvensseistä tai muista, muttei itse osaa kertoa mistä on kyse. Vähän sama kuin sanoisin:"Kitapurien ulosvetäjä". Mikä se on, no se on kitapurien ulosvetäjä, sillä tehdään töitä.

Saisikos näihin asioihin oikaisua/selvennystä hengen ihmisiltä. hengen messut on taas tulossa ja sielä on seuraavan kerran poikkeuksellisen suuri jouko ihmisiä etsimässä totuutta. Ja se joukko menetetään, jos selitykset ovat entisen laista abstraktia käsitettä. Suomalainen sanoisi liirum-laarumia.

3

54

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sähkärimyyjä

   itsekkin sähköalalla ja psykologiakin kiinnostaa...tämä taajuus lienee jokin mielikuva, että hyväksyy tulevan tiedon. Sitten puppulauseista se on kaksiteräinen miekka ja oon tehnyt myyntihommia ja noita hienolta kuulostavat lauseet saa esittäjän kuulostamaan viisaalta (ei kysymyksiä toiveena) tai sit sut tulkitaan juuri ei tiedä mistään mitään, jolloin siirryt vääräl taajuudel =D

  • Liirum Laarum

   Hengen asiat voidaan pukea moniin eri sanoihin. Voisin kuvitella että jos menee kysymään joltakin asioista hyökkäävällä asenteella niin hän ei edes yritä lähteä moista kertomaan. Tuo mitä aloittaja kertoi läsnä olemisesta, ei minulle luo vastaavaa kuvaa siitä miten itse asian ymmärrän. Minusta asia ei ole lainkaan yksinkertainen selittää, asia itsessään on yksinkertainen. Niinkuin on moni asia sen jälkeen kun näkee mitä se on. Hengen asioissa on silti parempi pysyttäytyä skeptisenä, mutta ilman ennakkoasenteita. Ei ensimmäisenä niinkään sen puolesta mitä joku on kertonut vaan sen puolesta mikä on oman ymmärrykseni laita. Moni voi itsevarmuudella selittää asioita hyvin jämerästi, mutta mistä tunnistaa se totuus niissä? Joku viisas on joskus sanonut että jokaisen pitää olla valona itselleen. Kuunnellako toista vai kokeilla katsoa itse?

   Eikö tämäkin ole "viisaasti puhumista" kun kirjoittaa kirjakielellä? Minäkin vierastan hienoja vieraita sanoja varsinkin jos google ei ole käsillä.

  • liirumoitsija

   En muista kuka sanoi, oliko Einstein vai kuka, mutta että "ongelmia ei koskaan ratkaista samalla tietoisuuden tasolla kuin millä ne on luotu". Siksipä juuri henkisyydessä yleensä pyritäänkin sille tasolle, jolle levoton egomieli mikä on vallassa 24/7, ei kertakaikkiaan pysty pääsemään. Mielen ja ajatusten tuolle puolen.

   Mieli ajattelee konkreettisesti ja luottaa vahvasti aistien antamiin havaintoihin eikä missään nimessä kyseenalaista niitä saatikka sitten omaa olemassaoloaan. Ja siksi on erittäin haasteellista yrittää laittaa sanoiksi asioita, joille ei ole sanoja. Selittää mielelle asioita, joita se ei kestä kuulla. Voi ainoastaan viitata niihin ja sekään ei kuitenkaan täsmää. Eli ei aina ole kyse siitä etteikö "selittäjä" halua kertoa asioita suoraan ja insinöörimäisesti ;) vaan yksinkertaisesti siitä ettei kyseinen henkinen kokemus ole niin vain selitettävissä sellaiselle joka ei ole sitä omakohtaisesti kokenut. No toivottavasti tätä nyt ei käsitetä väärin.

   Mihinkään ei tietenkään pidä sokeasti uskoa, mutta kun itse kokeilee ja tuntee jonkin toimivaksi, auttavaksi tai todeksi niin silloin siihen omaan aitoon kokemukseen voi kyllä luottaa.

   Läsnäolon opettelussa minua auttoi suuresti kun luin Eckhart Tollen kirjaa Läsnäolon voima useaan kertaan ja alleviivailin sieltä ydinasioita joita kertailin, koska muuten mielen on vaikea tarttua niihin ydinasioihin. Toinen kirja jota luin tästä aiheesta, mutta joka ei minua yhtä paljon auttanut oli Jon Kabat-Zinnin Olet jo perillä. Hän on tietoisen läsnäolon (mindfulness) asiantuntija ja akateemikko, joten vetoaa varmaan helpommin tieteellisempään mieleen.

   Ymmärrän kuitenkin nykyään läsnäolon toisesta näkökulmasta kuin tuolloin kun yritin opetella läsnäoloa. Ei siitä sen enempää.

   Ja itseään valaistuneeksi henkilöksi tituleeraavaa henkilöä voi mitata kuten ketä tahansa henkilöä (?), mutta pointtihan onkin siinä ettei enää ole mitään henkilöä, joka olisi valaistunut. Mitkään mittaukset ei päde henkisissä ja hengellisissä asioissa. Sen takia ne ovatkin henkisiä eivätkä esim. filosofisia tai psykologisia tai muita mitattavissa olevia ilmiöitä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puhut olevasi hyvä ja kiltti ihminen

   Mutta todellisuudessa oletkin itsekeskeinen ja omahyväinen. Kaiken pitää pyöriä sinun ympärilläsi, kuten esimerkiksi tää
   Ikävä
   153
   1694
  2. Kimmo Kivelä mikä pösilö.

   Kirkkoherra kehtaa kitistä saamastaan kunniamerkistä. Onpa törkee äijä. Ei niin pientä ojaa että meidän kirkkoherralla
   Kiuruvesi
   20
   1170
  3. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   88
   1090
  4. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   42
   1066
  5. Kulta miten menee

   Mitä tunnet nyt.
   Ikävä
   66
   891
  6. Paljonko sinulla nainen on velkaa tai säästöjä?

   Sitä tässä mietin jatkoa ajatellen.
   Ikävä
   109
   880
  7. No jos sulla on muitakin ottajia

   niin siitäpä sitten vaan. Ehkä niitä on sitte helpompi lähestyä! Eikait tämmöistä vaikeaa ujoa tapausta hittovie kannata
   Ikävä
   45
   818
  8. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   794
  9. Tänään on mun viimeinen päivä kanssas Sun

   Tänään on mun viimeinen päivä Kanssas sun, täydellinen Ennenkuin mun mentävä on Kaihtimien välistä valo Tunkeutuu uniisi
   Ikävä
   184
   790
  10. Nyt faktoja tiskiin mies

   Kerro kaikki syyt miksi en kiinnosta. Arvaan jo joitain, mutta haluan kuulla ne sinulta.
   Ikävä
   68
   771
  Aihe