Onko Canon A1:llä arvoa?

Lyyti Posti

Kaappeja siivotessa tuli esiin kameralaukku, jossa mm. virheetön Canon A1 runko, salamalaitteet, viritin (vai mikä moottoriperä se on), pitkää ja pätkää putkea.
Panenko verkon painoksi, vai olisiko tällaisella jollekin jotakin käyttöä?
Terveisin
Lyyti

8

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Canon A1 oli valmistuksessa 1978 - 1985 joten museokamaa runkona ainakin. Sopii kirjahyllyn koristeeksivalokuvauksen harrastajalle. Saahan sitä filmiä vielä joten voi kai sillä kuvatakin.

      Sikäli sillä on merkitystä järkkärihistoriassakin wikin mukaan, että se oli ensimmäinen järjestelmä jossa oli elektronisesti hoidettu automaattivalotus. Muistelen kuitenkin ostaneeni Pentax ME rungon jo aiemmin ja olihan siinäkin automaattinen aika kun valitsi sopivan aukon. Tiedä häntä!

      Sopivatko putket uusiin digeihin saa joku Canon tuntia kertoa minä kuvaan nykyään Nikonilla johon sopivat yleensä kaikki vanhat lasit mutta Canon on aikoinaan vaihtanut kiinnityksiään.

    • TöölönJussi

      Tuon ikäiset objektiivit eivät valitettavasti käy mihinkään nykykameraan ilman erilistä adapteria (=sovite rungon ja objektiivin välissä), adapterillakaan ei saada esim toimivaa automaattitarkennusta, voipi olla että aukon säätökin joudutaan tekemään käsin. Noita vanhoja salamalaitteita ei missään nimessä pidä kokeilla nykykameralla, sen verran rajusti eri jännitteet että savu nousee varmasti! Tuollaisella setillä on arvoa oikeastaan vain sellaiselle, joka edelleen harrastaa filmikuvausta. Eli vaikka mulle. Jos tavarat sijaitsevat järkevällä etäisyydellä pääkaupunkiseudulta, voin tulla hekemaan ne pois ja maksaa niistä vaikka satasen, objektiiveista riippuen jopa hieman enemmänkin.

      Jussi

    • Nexisti

      Ei noita objektiiveja ainakaan kannata laittaa verkonpainoiksi, myy vaikka erikseen nuo Canon FD lasit Sonyn NEX tai mikro4/3 järjestelmän käyttäjille tai Canon EOS M omistajille. Noihin on helppo hankkia sopivia adaptereita joilla ne tarkentuvat äärettömään myös noissa rungoissa. Itse asiassa mm noista FD laseista on jo jonkinnäköistä pulaa kun noiden peilittömien järkkäreitten käyttö on lisääntynyt huomattavasti.

      • Canonisti minäkin

        Peilittömien omistajien on pakkokin sovitella, kun mm. Canoniin ei ole yhtään kelvollista objektiivia.


      • lasitavaraa

        Olen ollut huomaavinani samaa ebay - kaupoissa. Canon FD objektiiveistä hinnat ovat välillä aika korkeita. Osahan niistä on aika pienikokoisia, muistaakseni 35, 50 ja 85 milliset. Valovoimaisimpien hinnat varsinkin voivat nousta aika korkealle.
        Jokohan ihmiset odottavat peilitöntä FF -kameraa, jossa on se aukko, ja johon kiinalaiset alkavat tehdä halpoja adaptereita. Sitten vanhat lasit tulevat uudelleen käyttöön, manuaalisena tietysti mutta mitäpä siitä.


      • Nexisti
        lasitavaraa kirjoitti:

        Olen ollut huomaavinani samaa ebay - kaupoissa. Canon FD objektiiveistä hinnat ovat välillä aika korkeita. Osahan niistä on aika pienikokoisia, muistaakseni 35, 50 ja 85 milliset. Valovoimaisimpien hinnat varsinkin voivat nousta aika korkealle.
        Jokohan ihmiset odottavat peilitöntä FF -kameraa, jossa on se aukko, ja johon kiinalaiset alkavat tehdä halpoja adaptereita. Sitten vanhat lasit tulevat uudelleen käyttöön, manuaalisena tietysti mutta mitäpä siitä.

        Hyväkuntoisista Canonin FD objektiiveista voidaan pyytää jo lähemmäs 200 €:

        esimerkiksi:
        http://viewitem.eim.ebay.fi/10028-Canon-FDN-marked-US-Navy-m363/271131473533/item

        Canonin EOS M:ään saa kiinni Canonin omalla adpaterilla noita EF objektiiveja yli 150 kpl . Eiköhän siinä ole jo tarpeeksi valinnanvaraa noin aluksi.


    • jdah

      Itse rungolla ei ole juuri muuta, kuin käyttöarvo, jos filmille haluaa kuvata.
      Objektiivit sensijaan käy sovitteella digeihinkin, varsinkin peilittömiin.
      24, 28, 35 ja 50 milliset ja lyhyemmät on käyttökelpoisia lähikuvaukseen. Ne saa kiinni kameraan kuin kameraan kääntörenkaalla ja suurennusta riittää lyhyimmillä ilman mitään loittojakin.

    • Omansa hävittänyt

      Minulla oli vastaavanlainen laukku ja sisältö ongelmana vajaat 2 vuotta sitten. Tein seikkaperäisen luettelon ja pyysin sähköpostilla tarjouksen osoitteesta

      http://www.kameratori.fi/

      Tarjouksen rahamäärä ei ollut mitenkään mieltäylentävä, mutta pistin laukun postiin ja sain rahaa (toistasataa euroa sentään) tililleni. Parempi sekin kuin verkon painoksi heittäminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4783
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2290
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1816
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1536
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1481
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1102
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1091
    Aihe