Hinta-arvio?

f8bcyybuy

Isältäni jäi muutama ase. Aiomme myydä ne pois. Hintaa on vaikea määritellä kun ala on täysin vieras.

Minkä arvoiseksi luokittelisitte seuraavat aseet:
1. revolveri Smith&Wesson 357 Magnum
2. revolveri H&R Inc.Gardner model 949 22cal
3. pistooi Raven Model MP-25 kal. 6.25
4. haulikko Choke kal 12
5. pienoiskivääri Voere kal.22

Haulikolla ja pienoiskiväärillä on ammuttu mutta mut kuin uusia. Aseet ovat tietenkin täysin luvallisia ja aitoja.

5 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Alkuun täytyy sanoa, että mitään kultakaivosta on turha ko. aseista odottaa. Kyseessä on kokoelma lähinnä halppisluokan aseita, joilla suurimmalla osalla (ellei kaikilla) ikää jo kymmeniä vuosia, muttei kuitenkaan minkäänlaista keräilyarvoa. Useimpien kohdalla jo itse myynti hinnasta riippumatta voi olla hankalaa, eikä niiden luovuttaminen suoraan poliisille sulattoon ole välttämättä huonompi idea. Mutta mutta, jotain hinta-arvioita voin heittää, joskin aseiden kuntoa, ym. tietämättä ei välttämättä ihan tarkkoja.

  1. Oikeastaan ainut suurempi kysymysmerkki hinnan puolesta on mainittu Smith&Wessonin revolveri. S&W on aseen merkki, mutta ei malli. Ko. tehdas lienee tämän hetken maailman suurin revolverivalmistaja, ja sillä on (ja on ollut jo puoli vuosisataa) .357 kaliberisia pyssyjä valikoimissaan lukuisina eri malleina. Uudet ovat hinnoissaan, kuten hyvät vanhat. Käytetyn arvo on sitten paljolti mallista ja ennen kaikkea kunnosta kiinni. Hinta-arvio aseelle voisi olla esim. 100-600 euroa. Ko. revolveri saattaisikin olla arsenaalin ainoa suhteellisen helposti kaupaksi menevä pyssy, siis mikäli malli ja kunto ovat ok.

  2. Länkkärimallinen halppis pienoisrevolveri halppisvalmistajalta. Valmistusajankohta löytyy jostain aikaväliltä 1975-85. Arvo kunnosta riippuen 50-150 euroa. Todennäköisimmin lähempänä ensimmäistä lukua. Kiristyneiden aselakien vuoksi käsiaseiden myynti on nykyisellään paljon aiempaa hankalampaa. Tämänkin aseen kanssa voi tulla sen suhteen suuria vaikeuksia, koska esim. loukkuaseeksi se ei kaksitoimisuuden vuoksi käy, ja kilpa-ammuntaan on paljon parempiakin välineitä.

  3. Raven MP-25 on 70-luvulla valmistettu taskupistooli, ja sen kaliberi on jenkkityyliin merkittynä .25 acp. Taskupistoolit ovat nykyisellään käytännössä muilta kuin keräilijöiltä kiellettyä tavaraa, eikä ko. taskupistoolilla liene suurempaa keräilyllistä arvoa. Lisäksi kyseessä on jo alunperinkin todella halppis vehje. Aseen myynti ei todennäköisesti tule onnistumaan, vaikka sillä ei hintaa pitäisi lainkaan. Jos nyt jonkinlainen arvo on pakko keksiä, ja tiedossa on luvat omaava ja ostohalukas henkilö, niin 50 euroa voisi olla aika lähellä.

  4. Choke ei ole aseen merkki. Se tarkoittaa supistusta, eli sitä osaa haulikon piipun päässä, joka supistaa lentävän hauliparven tiiviimmäksi. Kyseessä on todennäköisesti englanninkielen taidottoman, ja/tai muuten asioihin perehtymättömän nimismiehen raapustama merkki pyssylle, jonka merkki ei suoraan ole selvinnut mistään. Tällainen omien asemerkkien keksiminen on itse asiassa ollut varsin yleistä aikoiaan Suomen poliisilaitoksilla. Kyseessä todennäköisesti on vanha itä-eurooppalainen, todennäköisimmin venäläinen tai unkarilainen haulikko. Yksipiippuinen kertalaukeava, tai rinnakkaispiippuinen haulikko, eikö? Hinta aseella on todennäköisimmin alhainen. Hyväkuntoisella korkeintaan parisataa euroa.

  5. Viimeinen on sekin halpa pyssy. Itävaltalainen, todennäköisesti lippaaton kertalaukeava, jonka valmistusajankohta voi olla melkein mitä vain 30 ja 60 vuoden väliltä. Paljon valmistettu ja maahantuotu, ilman minkäänlaista keräilyarvoa, ja hinta kunnosta riippuen 50 ja 100 euron välillä. Kysyntää ei tällaisille pyssyille juuri ole, joten tiukassa voi senkin myynti olla.

  • Hei teppokerppo. on jo vierähtänyt tovi tuosta arvioinnistasi, mutta pystyisitkö auttamaan minua parin aseen arvioinnissa? Ota yhteyttä sähköpostilla tinatim@jippii.fi. KIITOS!


  • Tiinukka1 kirjoitti:

   Hei teppokerppo. on jo vierähtänyt tovi tuosta arvioinnistasi, mutta pystyisitkö auttamaan minua parin aseen arvioinnissa? Ota yhteyttä sähköpostilla tinatim@jippii.fi. KIITOS!

   Vie pyssyt paikalliseen aseliikkeeseen, siellä saat niistä arvion.


 • Myy muualla ne aseet kuin täällä.

  • Luuletko, että vuosia vanha juttu tosiaan on vielä ajankohtainen?


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.