Miten opettaa koira istumaan??

Avuton:d

Ei millään onnistu!
Sain tässä n. kuukausi sitten suomenpystykorvanartun, koska entinen omistaja ei voinut huolehtia siitä. Koira on jo 4-vuotias. Se on ollu pelkkänä metsästyskoirana, se ei osaa mitään temppuja. Ihan tottelevainen ja kiltti koira on, mutta mitään temppuja en oo saanu opetettua. Tietenki tää "istu" ois kaiken perusta ja haluaisin todella saada sen opetettua, mutttten onnistu siinä, koirani ei tajua sitä!
Oon yrittäny mm. kehua ja sanoa "istu" aina kun se sattumalta istuu, mutta tämäkin on tosi hankalaa kun koira on ulkokoira ja asustelee häkissä, enkä joka hetki jaksa olla vahtaamassa milloin se sattuu istumaan. Ja koon yrittäny painaa sen takapuolta alas mutta se ei tajua hommaa ja alkaa epäluuloisena perääntyä.
Apua, miten ootte saanu tämän opetettua?

15

2584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kirjastoon !

      Nyt menet ihan kirjastoon ja otat koulutuskirjoja lainaan. Sitten luet ne ajatuksen kanssa,
      Yksi tapa on opettaa se niin että otat koiran viereesi, painat peräpäätä alas, ja sanot istu, sitten välittömästi palkitset koiran. Toinen helpompi tapa on ottaa makupala käteesi, nosta käsi ylös, näytä herkkua koiralle, ja sano istu, kun koira nostaa päätään ylös, se yleensä samalla myös istuu. Käytä sanaa istu kun näytät herkkua koiralle, ja anna palkka heti kun koira istuu. Muitakin tapoja on, mutta nyt menet lukemaan ensin kirjoja, pitkälle et pötki koirasi kanssa kun et alkeitakaan vielä hallitse. Mutta oppia voi aina. Aloita opisekelu nyt välittömästi.

      • Avuton:d

        Okeej kiitos ja totta on. (:


      • c.f
        Avuton:d kirjoitti:

        Okeej kiitos ja totta on. (:

        Pidä jotain makupalaa nurkissä ja siirrä sitä hitaasti koiran pään yli taaksepäin niin että joutuu istumaan.


      • c.f
        c.f kirjoitti:

        Pidä jotain makupalaa nurkissä ja siirrä sitä hitaasti koiran pään yli taaksepäin niin että joutuu istumaan.

        ja heti kuin istuu/taipuu istumaan niin palkka. (katkesi viesti jostain syystä)


      • avuton:d
        c.f kirjoitti:

        ja heti kuin istuu/taipuu istumaan niin palkka. (katkesi viesti jostain syystä)

        Niiin yritän


    • sipi6

      Meillä ongelmana on et koira" tanssii" takajaloillaan jos sitä yrittää saada istumaan. Jos vien makupalan pään taakse niin se vaan tansssii. Johtuiskohan siitä et siinä on puolet villakoiraa. Edellisten koirien kanssa ei tälläista ongelmaa ollut.

      • c.f

        Liikuta sitä kättä oikealla korkeudella.


      • Nihksjfl

        Makupala on liian korkealla.


    • koiratt

      kanttii ostaa semmonen naksutin, itelläkin on suomenpystykorva jota ei oo ennen koulutetu, mutta oon nyt alkanu kouluttaan, nyt kun ottaa sisälle, sanoo vaan "paikka" ja se oottaa siellä häkissä niin kauan kunnes sanon "nyt saa tulla"

    • tavllinen rakhii

      Ihan varmasti jokainen TERVE koira osaa luonnostaan istua.

      Koira voi olla kipeä, jos istuminen ei meinaa onnistua.

    • ...

      Ensinnäkin; koria vastsutaa aina fyysistä kosketusta, eli luonnsotaan alkaa painamaan vasten. Siksi peräpään painaminen on vihon viimeinen keino saada koira situmaan. Mielumin ota peräpäästä sellainen tukeva nyrkki ote nahkaa ja ala nosta koriaa, jolloin koira vastustaa sitä luonnollsiesti ja painaa persauksensa maahan.

      toki silti en suosita minkäänlaisen fyysisen avun antamista koiralle.

      Ota käteesi jokin herkku, jonka koira todella tahtoo ja odota. Kyllä se jossain vaiheessa istahtaa sitä sinulta halutessaan. Ensin se pomppii, pureskelee käsiäsi jne, mutta niillä ei mitään vaikutsuta sinuun, odotat vain. Sitten kun istahtaa, heti sana hyvä ja se herkku suuhun. Otat uuden herkun ja taas odotat... Kun koira on tehnyt saman vaikka viisi kertaa ja olet varma, että se tietää, että sen pitää istua saadakseen herkun, vasta sitten alat yhdistää sanaa toimintaan. Kun näyttää, että nyt se istahtaa, sanot rauhallisen istu-kehoituksen, heti perään hyvä ja herkku suuhun.

      Toinen keino, jos koiralla ei ole minkäänlaista oma-aloitteisuutta tarjota toimintoja on antaa sille kädellä apuja. Se herkku käteen, seisot koiran edessä ja vedät kättä koiran pään yläpuolelle, jolloin koiran on pakko laittaa pyllymaahan pitääkseen katseensa edelleen kädessäsi. Koirahan ei seisooltaan saa päätään suoraan ylöspäin taivuttaen käännettyä kovin taakse. Taas hjeti kun pylly osuu maahan, kehut ja annat herkun. teet vaikka sen viisi kertaa, jonka jälkeen alat yhdistää ksäkyä.

      Eli vältä fyysistä koskemista koiraan ja vältä turhien käskyjen antamista. Jos on todennäköistä että koira ei tule istumaan, älä sitä siihen käske ennenkuin tiedät että se osaa istua ja sillä on edes mahdollisuus totella, kun sillä on haju mitä pitää tehdä.

      • rgtrehgergregfee

        Tässä on ainoa tämän keskustelun järkevä ohje.

        Muista myös aina, että koira ei osaa mitään sanoja. AINA ensin opetetaan itse temppu ja kun sen osaa, sitten vasta aletaan yhdistää siihen sanaa aina sillä hetkellä, kun koira tempun tekee, jotta se osaa yhdistää sanan ja tempun oikein.

        Ja ei mitään fyysistä koulutusta, sitä ei tarvita.


      • Anonyymi

        Paska


    • liveri1

      Meillä on 9 viikkoinen koiranpentu, miten saan sen istumaan kun ei hetkeäkään pysy paikoillaan? Teen yleensä näin kun yritän opettaa: namupala nenän edessä hitaasti laitan sitä pään yläpuolelle ja samalla painan peppua alas ja silti, se vain hyppii! Olisiko kenelläkään neuvoja?

      • Ehkä näin

        Pidä makupalaa kahdella sormella pinsettiotteella, vie pään ylle sitten piilota nami nyrkkiin ja laske kuonon eteen että saa haistella. Pyydä istumaan ja kun istuu niin sitten avaa nyrkki ja anna nami. Ellei istu niin vie käsi nyrkissä hiukan ylemmäs jotta peppu painuu itsestään alas.

        Ehkä olet hiukan hermona itse, mutta pysy rauhallisena niin se rauhoittaa pentuakin. Kärsivällisyys on opettamisen alku ja juuri.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6033
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3665
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1945
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1939
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1758
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      75
      1611
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1532
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      12
      1430
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1428
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      25
      1341
    Aihe