Mitä nämä ovat?

Ilmapaukku..!!

Rähähtävät ilmakiväärin patruunat? Räjähtävät osuessaas ikäänkuin pienoiskiväärin paukku. Oli jossain myynnissä mitä mahtavat olla??

22

3975

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • vitaepro asiakas

   Jaa että räjähtävät ikäänkuin pienoiskiväärin paukku???

   Mistäs tällaisia räjähtäviä pienoiskiväärin paukkuja saa??

   Tarkoittanet räjähtäviä ilmakiväärin luoteja eli luoti räjähtää kun osuu johonkin, pienoiskiväärin luoti ei räjähdä osuessaan, en ainakaan sellaista ole koskaan kuullut saati nähnyt mutta tiedän että on olemassa sellaisia ilmakiväärin luoteja jotka osuessaan räjähtävät, tiedän myös mistä niitä saa.

   Kesäisin on tulipalovaara jos sellaisen ampuu kuivaan maastoon tai rakennusten rakenteisiin ja vaikkapa talvellakin rakennus voi syttyä palamaan.

   Ei lapsille eikä huolimattomille aikuisillekaan.

   • Pamahtava paukku

    Tuoko se sellainen kuti tehoa lisää??


  • pum! kuoli

   Rikollisilla tovereillani oli sellaisia. Kertoivat, että ovat ostaneet sellaisia Venäjältä. Mutta eihän pienoiskiväärin paukku räjähdä...

  • miäkin

   Mulla taas oli 10 vuotiaana koiranpommeja jotka räjähtivät kun ne heitti johokin kiveen, enää en ole nähnyt vuosikymmeniin missään, nykyaikana kun ollaan holhous yhteiskunnassa jossa kaikki ruuti ja pamahdus on kamala asia. Sen sijaan huumeissa autolla tappo on lähes sallittua varsinkin jos huumehörhö on nuori nainen niin oikeus tykkää ja pääsee vähällä mutta koiranpommi on kamala.

  • vitaepro asiakas

   Kyllä pienoiskiväärin paukku räjähtää tai oikeammin ruuti palaa hallitusti hylsyssä mutta itse luoti ei räjähdä ja nyt kyseessä juuri räjähtävä ilmakiväärin luoti.

   • Jos se kerran palaa

    hallitusti, niin sammuta se sitten kesken palotapahtuman...


  • pläts js pam

   Joskus ammuin ilmakiväärillä muovisia starttipistoolin "panoksia" ja alle kymmenen metrin matkalta ne räjähtivät kovaan kohteeseen osuessaan.

   • terhopajula

    paskat /ei sovi piippuun


  • Kari Leippo

   Sedälläni oli sodassa mukana ilmakivääri ja siihen räjähtäviä panssarisytytyspatruunoita. Vaunuihin ne eivät tehonneet mutta monia pesäkkeitä ja korsuja hän tuhosi pitkiltäkin matkoilta. Vapaudenristien lisäksi hän sai ansioistaan muunmuassa saksalaisen ensimäisen luokan rautaristin tammenlehvillä sekä timanteilla.

  • vitaepro asiakas

   Tuolla edellä hieman "vinoillaan" kun edellisessä viestissäni kirjoitin että "ruuti palaa hallitusti hylsyssä"..käskettiin se sammuttamaan jos se kerran hallitusti palaa...näin se todellakin on mutta liekö tuo nyt aivan kaikkien käsitettävissä ja nimenomaan tuo sana "hallitusti". Tarkoitan sitä että ruuti ei räjähdä, sillä jos ruuti räjähtäisi niin silloin se palaisi liian nopeasti ja joissakin tapauksissa paineet patruunapesässä nousisi vaarallisen korkeaksi ja pahimmassa tapauksessa edessä olisi aserikko, siksi esimerkiksi pistooliruutia ei käytetä esimerkiksi haulikossa koska tiettyjen pistooliruutien palamisnopeus on huomattavasti nopeampi eli palaminen on lähempänä "räjähtämistä" kuin haulikoissa käytetyn ruudin.

   No..uskon että jokainen normaalijärjellä varustettu ihminen ymmärtää mitä tarkoitin eikä ala näsäviisastelemaan.

  • pängpäng

   Miksei ilmapistooliin myydä kuin luoti osa erikseen? Joutuuko kaikki ilmapistooli harrastelijat tekemään ammukset itse??? En ole muutenkaan löytänyt 4.5mm luotiin hylsyjä!!

   Ostin ilmakkoni jo 2viikkoa sitten. Haluaisin päästä ammuskelemaan!

   • ilmahaulikko on

    Onhan niitä hylsyjä, kun ostaa ilmahaulikon.


  • haenel

   Penskana 60-luvulla laitoimme impparinluodin takaosaan tulitikunrikkiä ja päälle palan laatikosta raapaisupintaa. Varovasti raapaisupinta paineltiin kiinni linkkarilla taittamalla pyrstöä pinnan pitimeksi. Kuti pyrstöedellä haineliin, kohta navetan tiiliseinässä poksahti välähtäen.(hämärässä)
   Haulikon saimme laittamalla linkun väliin ohuen paperisuikaleen, kouralla piipunkautta nauriinsiemeniä panokseksi sopivasti. Kyllä perhoset levisivät sopivalta matkalta yläviistoon ammuttaessa. Koivunlehdet reikäsiksi. Lehmänläjä levisi kun laittoi kutin pyrstöedellä piippuun, poksahtaa myös.

  • ewryty

   Minulla on jokunen noita räjähtäviä ilmakon panoksia. Ostin jostain messuilta "helppoheikiltä". Panokset ovat pehmeää muovia joiden päässä on pieni nalli. Ei noiden tarkoitus ole olla tehokkaita ja läpäisyssähän ne ovat ihan onnettomia. Tarkoitus on vain uskotella tietämättömälle että kyseessä on "oikea ase".
   Eli kun tuollaisen ampuu päin kovaa pintaa niin ääni on kuin nallipyssyllä ampuisi ja hämärässä näkyy pieni kipinä. räjähdys ei tee mitään jälkeä, se on vain ääni ja pieni välähdys.

  • sarana55

   joskus 70 luvulla kasasin akun navasta täyteisen haulikon patruunaan. varis yksinkertaisesti "räjähti". ei jäänyt kitumaan. :-DD

  • Joonas m40

   Se oli silloon kun Helsingissä oli olumppialaiset vuanna -52 niin olimme velipojan kanssa katsomassa 10000 metrin juoksua. Silloin paukuteltiin koiranpommeilla kun sodasta vanhempien miesten tuomat räjähtysaineet oli jo käytetty. Koiranpommihan oli pieni metalliköntti jossa oli räjähtävä osanen. Sen kun heitti tai ampui ritsalla niin osuissaan se pamahti. Niin kympin lähtö jouduttiin kahdesti uusimaan kun velipoika juuri ennen lähtölaukausta ampui ritsalla koiranpommin juoksijoitten lähtöpaikalle juuri ennen lähtölaukausta. Näistä lähtöjen uusimisista on filmiä yle arkistossa.

   • pommittanut

    Poika kuule ookko ikinä edes nähny koiranpommia ei ollu mikään möykky vaan kartion muotoinen valettu lyijy jossa kiinni kartion muotoinen ruuti ja kyllä se vaati kovan alustan johon sen heitti ennen kuin pamahti ei se tiilimurskaan heitettäessä pamahda olen sen verran koiranpommeja heittänyt jotta tiedän.


  • Kutilohvi

   Räjähdyksen ja välähdyksen saa ilmakon piipunsuulle, kun teippaa siihen metallisen starttipistoolinpaukun. Starttarinpaukku ja ilmakonkuti lähtevät tosin vähän eri suuntiin, mutta hämärässä leimahdus on hieno.

  • pamahdus

   Joonas m40 ..tuo oli mulkkuteko,,vaikkakin hauska

  • Anonyymi

   Lopettakaa neuvominen, tulee turhan vaaralliseksi.
   Laitelkaa vaan niihin sellaisia kuteja jotka niihin kuuluu.
   Onko kiva katsella sokealla silmällä.

   • Anonyymi

    **tun ääliö. Miksi nostin tämän muutaman vuoden vanhan jutun esiin, jos haluat lopettaa neuvomisen? Sulle ei silmät ole niin tarpeen kuin aivot.


  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   195
   2505
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   142
   1686
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   150
   1395
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   467
   1158
  5. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   114
   1010
  6. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   984
  7. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   34
   914
  8. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   62
   845
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   94
   759
  10. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   38
   716
  Aihe