Ilmaista neuvontaa tarjolla

Slovakiasta

Niin jos jollakin ilmenee tiedon tarvetta melkeimpä asiasta kuin asiasta kyseisessä maassa niin useiden vuosien kokemuksella maata ristiin rastiin rampanneena voinen auttaa jos jonkinlaisten kysymysten suhteen. Myös Puola,Romania, unkari,bosnia, saksa ovat melkoisen tuttuja ja tsekkikään ei aivan vieras. Tulevana vuotena tarkoitus ottaa Portugali paremmin haltuun mutta siitä ei nyt sen enempää sporttilomaa toki slovakiassa ainakin useita viikkoja.

5

288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mausteet loppu

      Saako Slovakiasta unkarilaista paprikajauhetta (myös Unkarissa pakattu)?

    • Ei tiänny

      No etkös sää neuvokka.

    • happyhannah

      Budapest-Bratislava-Wien-Praha-Berliini kiinnostaa. Kesällä tarkoitus tehdä joku tällainen viikon tai parin matka, jossa muutamassa mielenkiintoisessa eurooppalaisessa kaupungissa viettäisi pari yötä. Alustavasti olisi tarkoitus lentaa Helsinki-Vantaalta Budapestiin ja Berliinistä sitten takaisin, mutta muuten matkaisimme mieluiten jollain muulla kulkuneuvolla. Tällä hetkellä on katsottu junia muille väleille ja kantosiipialusta Bratislava-Wien-välille (kantosiipialus kulkee myös Budapest-Bratislava-väliä, mutta netistä löysimme vain välejä Budapest-Wien ja Bratislava-Wien matkaavia aluksia, eikä Budapestistä Wieniin matkaavaan ollut mahdollista jäädä pois Bratislavan kohdalla... Kannattaako näitä junalippuja ja kantosiipialuslippuja ostaa vasta paikan päältä vai varata etukäteen? Ja olisiko jollekin välille jotain kivaa, ei-liian-tuskaista ja kohtuu huokeaa maisemabussivaihtoehtoa tai muuta? Onko joku kaupunki tällä välillä, jossa kannattaisi käydä yllämainittujen lisäksi? Mitä kyseisissä kaupungeissa kannattaa tehdä ja missä vierailla/yöpyä/syödä?

      Myös sellaiset kaupungit kuin Venetsia ja Istanbul kiinnostavat. Alkuperäinen ajatukseni oli (eikä se vielä mahdoton matkavaihtoehto ole) lentää Berliiniin ja matkustaa sieltä muutaman kaupungin kautta Venetsiaan ja tehdä sitten venetsiasta välimerenristeily Istanbuliin ja lentää Istanbulista takaisin Suomeen. Välimerenristeilyt vaikuttivat hauskoilta muutamine pysähdyksineen, mutta en vain löytänyt sitä mitä tahdoin eli alle viikon reissua, jossa ei ole pakko palata takaisin siihen kaupunkiin mistä lähdettiin. Kaikkien löytämieni nettisivustojen kautta olisi pakko ostaa risteily eikä yhdensuuntaista matkaa. Onko kokemuksia ja vinkkejä tällaisesta tai muuta hyvää tapaa kierrellä itäistä Välimerta?

      • nähty on

        Jos viikossa meinaat noin monta kaupunkia nähdä, niin melkoiseksi kilpajuoksuksi menee, varsinkin kun aikaa menee matkoihinkin. Jokaisessa noista on nähtävää useaksi päiväksi. Eikä minkään kaupungin ilmapiiristä saa kunnon kuvaa päivässä tai parissa - se vaatii rauhoittumista ja kahviloissa yms. istuskelua.

        Bratislava - Wien -välin voi kulkea myös bussilla eikä paljoa maksa.


    • happyhannah

      Enemmän kuin viikko oli kyllä tarkoitus varata aikaa... :) Tuo 5 kaupunkia on silti aika maksimi, sillä ei niissä pidemmällä lomallakaan ehdi viettää kuin 1-3 yötä per kaupunki. Mutta tarkoitus on kuitenkin matkustaa jollain muulla kuin lentokoneella kaupungista toiseen, joten kivahan se on välillä jossain pysähdelläkin eikä vaan matkustaa kerralla tuntikausia, vaikka sitä ei joka kaupunkia ehtisi kunnolla katsastamaan. Mielenkiintoisiin voi palata sitten takaisin joku toinen kerta. Mutta mitään ei ole vielä varattu tai lyöty lukkoon, joten olen kiinnostunut kuulemaan mainitsemistani kaupungeista ja muista mielenkiintoisista siinä lähellä, mitä kyseisissä kaupungeissa kannattaa tehdä, onko jotain muuta missä kannattaisi vierailla (luonnonpuistot, pikkukylät ym.), miten kohteiden välillä kannattaa liikkua (tuo kantosiipialus on bussia/junaa kalliimpi ja vähän tylsäksikin haukuttu, mutta kuitenkin voisi kiinnostaa koittaa jotain tuollaista hieman erilaisempaa) jne. Tässä on mahdollista vielä jättää kaupunkeja pois reitiltä ja vaihtaa muihin matkan verrelle osuviin tai muuttaa reittiä vielä ihan totaalisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1957
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1685
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1616
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      125
      1432
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe