Ilmaista neuvontaa tarjolla

Slovakiasta

Niin jos jollakin ilmenee tiedon tarvetta melkeimpä asiasta kuin asiasta kyseisessä maassa niin useiden vuosien kokemuksella maata ristiin rastiin rampanneena voinen auttaa jos jonkinlaisten kysymysten suhteen. Myös Puola,Romania, unkari,bosnia, saksa ovat melkoisen tuttuja ja tsekkikään ei aivan vieras. Tulevana vuotena tarkoitus ottaa Portugali paremmin haltuun mutta siitä ei nyt sen enempää sporttilomaa toki slovakiassa ainakin useita viikkoja.

5

199

  Vastaukset

  • Saako Slovakiasta unkarilaista paprikajauhetta (myös Unkarissa pakattu)?

  • No etkös sää neuvokka.

  • Budapest-Bratislava-Wien-Praha-Berliini kiinnostaa. Kesällä tarkoitus tehdä joku tällainen viikon tai parin matka, jossa muutamassa mielenkiintoisessa eurooppalaisessa kaupungissa viettäisi pari yötä. Alustavasti olisi tarkoitus lentaa Helsinki-Vantaalta Budapestiin ja Berliinistä sitten takaisin, mutta muuten matkaisimme mieluiten jollain muulla kulkuneuvolla. Tällä hetkellä on katsottu junia muille väleille ja kantosiipialusta Bratislava-Wien-välille (kantosiipialus kulkee myös Budapest-Bratislava-väliä, mutta netistä löysimme vain välejä Budapest-Wien ja Bratislava-Wien matkaavia aluksia, eikä Budapestistä Wieniin matkaavaan ollut mahdollista jäädä pois Bratislavan kohdalla... Kannattaako näitä junalippuja ja kantosiipialuslippuja ostaa vasta paikan päältä vai varata etukäteen? Ja olisiko jollekin välille jotain kivaa, ei-liian-tuskaista ja kohtuu huokeaa maisemabussivaihtoehtoa tai muuta? Onko joku kaupunki tällä välillä, jossa kannattaisi käydä yllämainittujen lisäksi? Mitä kyseisissä kaupungeissa kannattaa tehdä ja missä vierailla/yöpyä/syödä?

   Myös sellaiset kaupungit kuin Venetsia ja Istanbul kiinnostavat. Alkuperäinen ajatukseni oli (eikä se vielä mahdoton matkavaihtoehto ole) lentää Berliiniin ja matkustaa sieltä muutaman kaupungin kautta Venetsiaan ja tehdä sitten venetsiasta välimerenristeily Istanbuliin ja lentää Istanbulista takaisin Suomeen. Välimerenristeilyt vaikuttivat hauskoilta muutamine pysähdyksineen, mutta en vain löytänyt sitä mitä tahdoin eli alle viikon reissua, jossa ei ole pakko palata takaisin siihen kaupunkiin mistä lähdettiin. Kaikkien löytämieni nettisivustojen kautta olisi pakko ostaa risteily eikä yhdensuuntaista matkaa. Onko kokemuksia ja vinkkejä tällaisesta tai muuta hyvää tapaa kierrellä itäistä Välimerta?

   • Jos viikossa meinaat noin monta kaupunkia nähdä, niin melkoiseksi kilpajuoksuksi menee, varsinkin kun aikaa menee matkoihinkin. Jokaisessa noista on nähtävää useaksi päiväksi. Eikä minkään kaupungin ilmapiiristä saa kunnon kuvaa päivässä tai parissa - se vaatii rauhoittumista ja kahviloissa yms. istuskelua.

    Bratislava - Wien -välin voi kulkea myös bussilla eikä paljoa maksa.


  • Enemmän kuin viikko oli kyllä tarkoitus varata aikaa... :) Tuo 5 kaupunkia on silti aika maksimi, sillä ei niissä pidemmällä lomallakaan ehdi viettää kuin 1-3 yötä per kaupunki. Mutta tarkoitus on kuitenkin matkustaa jollain muulla kuin lentokoneella kaupungista toiseen, joten kivahan se on välillä jossain pysähdelläkin eikä vaan matkustaa kerralla tuntikausia, vaikka sitä ei joka kaupunkia ehtisi kunnolla katsastamaan. Mielenkiintoisiin voi palata sitten takaisin joku toinen kerta. Mutta mitään ei ole vielä varattu tai lyöty lukkoon, joten olen kiinnostunut kuulemaan mainitsemistani kaupungeista ja muista mielenkiintoisista siinä lähellä, mitä kyseisissä kaupungeissa kannattaa tehdä, onko jotain muuta missä kannattaisi vierailla (luonnonpuistot, pikkukylät ym.), miten kohteiden välillä kannattaa liikkua (tuo kantosiipialus on bussia/junaa kalliimpi ja vähän tylsäksikin haukuttu, mutta kuitenkin voisi kiinnostaa koittaa jotain tuollaista hieman erilaisempaa) jne. Tässä on mahdollista vielä jättää kaupunkeja pois reitiltä ja vaihtaa muihin matkan verrelle osuviin tai muuttaa reittiä vielä ihan totaalisesti.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   60
   3655
  2. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   2819
  3. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   Kotimaiset julkkisjuorut
   70
   2668
  4. Pitkän parisuhteen salaisuus, vai onko sitä

   Vuosia vaan tulee lisää ja tuossa se kumppani pysyy rinalla vaikka en ole mikään ihanne mies, kaikilla kai vikansa. Pitää vain hyväksyä toinen ja olla
   Parisuhde
   61
   1732
  5. Ketä kaipaatte?

   Sanokaa edes kaupunki tms. jossa hän asuu.
   Ikävä
   85
   956