iHerb paketti jäi tulliin

en tilaa enää mitään

Tilattu 10.12.2012 ilmaisella postikuljetuksella ja ei vieläkään perillä. Ilmeisesti paketti tullin tarkastuksessa.

Paketin sisältö perus omegat, vitskut freebiet. Katoin lääkeainelistan läpi, ja tilaamissani purnukoissa on noita lääkeaineiksi luokiteltavia aineita (sivuaineina pieninä määrinä).

Miten toimin? Kiistänkö tilanneeni mitään vai myönnän ja otan rikosmerkinnän ?

22

1643

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • L--koodi

      Voi olla työpaikan saanit hankalaa tulevaisuudessa lääkeainerikos-merkinnän kanssa.

    • _jörö_

      Hörhöt tilailee netistä mitä sattuu ja sitten itkee että menee työpaikka alta rikosmerkinnän takia. Ei nuo lääkeaineluettelot ihan turhan takia ole olemassa. Jos ei osaa lukea niin ei kannata tilaamaan. Hyvä että tulli valvoo.

    • odotellaan vielä

      Onko sinulle tullut mitään ilmoitusta tullista? Jos ei ole, niin tilauksesi voi vain olla viivästynyt. Ei nuo aineosat muuten pitäisi olla mitenkään kiellettyjä, ainakin meillä ei koskaan ole asiasta ollut mitään hankaluuksia.

      Mutta jos pakettisi viivästyi tämän vuoden puolelle, ja mikäli sen hinta ylitti tuon uuden lain mukaan sallitun määrän, niin silloin voi olla, että tulli puuttui asiaan.

      Iherbin paketit ovat meilläkin viivästyneet aika paljon viime aikoina. Ehkä siihen nyt on jokin selitys, jos sinulle ei mitään tietoa ole asiasta tullut. Siinä tapauksessa odottele vielä aivan rauhassa. Paketteja on nyt tilattu ennen vuoden vaihdetta paljon, joten viivästyminen voi johtua myös siitä.

      Me emme uskaltaneet enää joulukuun puolella tilata kuin uusien tuontiasetusten mukaan pelossa, jos paketit viivästyy, niin voipi tulla hankaluuksia. Eli tilasimme kymmenkunta pienempää pakettia, kun oli tuo ilmainen kuljetuskin. Viisi on vielä tulematta, mutta emme epäile, etteikö ne jossain vaiheessa saapuisi perille.

    • uskalla ajatella

      Turhaan porukka alistuu typerille laeille. Jengiä kyykytetään tappiin saakka, koska kukaan ei uskalla sanoa tai tehdä mitään. Valitettavasti vastaansanomisesta voi tulla rapsut tai merkintä rikosrekisteriin. Tämä tietysti "kesyttää" keskiverto laumasielun, mutta jos haluaa muutosta, niin täytyy olla valmis uhrauksiin. Itse olen ja seison hyvällä omallatunnolla sanojeni takana.

      Päätätkö itse asioistasi vai oletko valtion holhouksen alaisena kaikessa, mitä eteen tulee?

    • odotellaan vielä

      Olet toisaalta oikeassa, mutta omalla kohdallani en tällä hetkellä tahtoisi ylimääräisiä huolenaiheita.

      Monesti lait ovat todella typeriä. Niillä pyritään kontrolloimaan meitä ja rajoittamaan vapaata tahtoamme. Luulisi olevan aivan meidän oma asiamme, olemmeko valmiita luopumaan terveydestämme puoskarilääkäreiden ja lääkkeiden avulla, vai tuhoammeko terveytemme, kuten meidät yritetään saada uskomaan, vitamiineille ja ravinnelisillä.

      • ...

        "Luulisi olevan aivan meidän oma asiamme, olemmeko valmiita luopumaan terveydestämme puoskarilääkäreiden ja lääkkeiden avulla, vai tuhoammeko terveytemme, kuten meidät yritetään saada uskomaan, vitamiineille ja ravinnelisillä."

        Niinhän sitä voisi luulla, mutta kun se ei ole. Suomen terveydenhuolto on järjestetty niin, että rehelliset ja järkevät veronmaksajat joutuu maksamaan kalliin hinnan muiden hölmöilystä. Esim. maksansiirto ja sen jälkihoito maksaa n. 100 000 € pelkästään ensimmäisen vuoden aikana, ja lisäksi sairaslomista ym. aiheutuu muita kustannuksia.


    • skdsk

      "Niinhän sitä voisi luulla, mutta kun se ei ole. Suomen terveydenhuolto on järjestetty niin, että rehelliset ja järkevät veronmaksajat joutuu maksamaan kalliin hinnan muiden hölmöilystä. Esim. maksansiirto ja sen jälkihoito maksaa n. 100 000 € pelkästään ensimmäisen vuoden aikana, ja lisäksi sairaslomista ym. aiheutuu muita kustannuksia."

      Kerroppa, että mitä muuta Suomen terveydenhuolto on järjestänyt, kun me rehelliset ja terveyttämme ajattelevat vitamiinien tilajaat joudumme maksamaan, kaksin käsin viinaa juovien ja tupakkaa posket lommolla polttavien ihmisten terveydenhoito ja sairaslomakulut veroeuroillamme?

      Valtiohan myös "siunaa" viinan juonnin, vaikka tekopyhästi varoitteleekin viinan vaaroista tai neuvoo: "Jos otat, et aja"! Puhasta potaskaa. Viinaa saa kantaa kaupasta, niin paljon kun pystyy, mutta muutaman lisäravinteen tilaaminen ulkomailta on tehty h*lvetin hankalaksi.

      LIsäksi joidenkin harvojen lisäravinteiden mahdolliset terveyshaitat (joita kuitenkin kontroloidaan) ovat marginaalisia, verrattuina alkoholin tai tupakan terveyshaittoihin. Viinaa ja tupakkaa ei pyritä tekemään terveellisemmäksi tai poistamaan kuluttajien ulottuvilta, kun taas lisäravinteita jatkuvasti tuotekehitellään paremmiksi (toki huijareitakin mukana, niin kuin bisneksessä yleensä) ja samalla holhoava valtio yrittää tehdä niiden hankkimisen hankalammaksi

      Isojen Jenkkifirmojen laadunvalvonta on kuitenkin korkeatasoista, paitsi että eivät myöskään haluasi jotua korvaamaan suuria korvauksia, jos joku tuote olisi epäkelpoa tai vaarallista. Lääkefirmat sitä vastoin laittavat ahneuksissaan myyntiin tuon tuosta, jopa hengenvaarallisia lääkkeitä, joita sitten vedetään pois vaivihkaa, kun porukkaa alkaa kaatumaan tai tulee muita vakavia haittoja.

    • odotellaan vielä

      Totta puhut!
      Tarkoitin lähinnä sitä tuolla aiemmassa kommentissani, kuinka monet ihmiset lujalla uskollaan terveydenhuoltoon pitävät yllä järjestelmää, suoden siten mahdollisuuden ihmisten kontrolliin, miten he terveyttään hoitaa.

      Itse uskoin aikoinaan lääkäreihin ja terveydenhuoltoon. Nykyisin en usko kuin omaan itseeni ja omiin kokemuksiini, pyrkien avoimin mielin kuuntelemaan heitä, joilla on voimaa ja rohkeutta ottaa selvää asioista.

      Terveydenhuolto ei toimi nykyisellään meidän hyvinvointimme vuoksi, vaan rahan vuoksi. Lääkärit on valjastettu lääketehtaitten etuja valvomaan, siksi kutsun heitä puoskareiksi, jota nimitystä he taas pyrkivät käyttämään luonnollista terveydenhoitoa tekevistä ihmisitä.

      Minulle lääkärit ovat joskus vuosia sitten tehneet pelkkää vahinkoa. Minulta leikattiin aivan terve jalka, vaikka siinä ei ollut koskaan mitään. Leikkauksen jälkeen kyllä tunto meni kokonaan siitä jalasta. Vaikka sitä tulella olisi polttanut, niin sitäkään ei jalkani reagoinut mitenkään.

      En enää koskaan mene puoskaroitavaksi lääkäriin. Voit joutua ihmiskokeisiin tietämättä olessasi nukutettu. Tai et muuten ymmärrä yhtään mitään siitä, mitä sinulle tehdään.

      Kokemukseni on synnyttänyt vihan terveydenhuoltoa kohtaan.

      • Mitä te vapisette?

        Jos jää tulliin niin sitten vain tulliselvitystä tekemään, ei siinä sen kummempia. Ei sitä lääkeluetteloa kannata suurennuslasilla katsoa, jos suomesta saa ostettua samoja vitamiineja vaikkakin pienemillä pitoisuuksilla niin ihme jos ongelmia tulee. Ja harvemmin tulli välittää edes alkaa availemaan ja kaivelemaan jotain vitamiinilähetystä josta on esittää order-asiakirja, eli sähköpostivahvistus jossa tuoteluettelo.
        Ja jos nyt jostain kumman syystä ei halua asioida tullin kanssa niin ei reagoi tullin kirjeeseen, siinähän on päivämäärä jolloin lähettävät paketin takaisin sinne mistä tulikin, eivät edes avaa sitä.


    • Lukekaa ne ajat

      Eikös siinä postikuljetuksen kohdalla lue että USA:n ulkopuolelle 4-6 vk, nyt en tarkkaan muista mutta näinhän se ainakin käytännössä toimii.
      4$ lentokuljetus 2 vk.

      • paketit perille

        Suomeen on luvattu postipaketeille tämäm mukaan 8 päivää.

        http://www.iherb.com/info/International

        Tuo 8 päivää on oman kokemukseni mukaan melkein nopein mahdollinen. Yleensä kuitenkin on saapunut alle kahdessa viikossa. Joskus hyvin harvoin on mennyt kolmekin viikkoa.

        DHL Express paketit tulevat yleensä 3-4 päivässä kotiovelle. Tällöin on syytä omalta osaltaan hoitaa tullausta koskevat yhteydenotot DHL:n taholta jo paketin ollessa matkalla, niin ei tule turhia viiveitä.


      • kuiqui
        paketit perille kirjoitti:

        Suomeen on luvattu postipaketeille tämäm mukaan 8 päivää.

        http://www.iherb.com/info/International

        Tuo 8 päivää on oman kokemukseni mukaan melkein nopein mahdollinen. Yleensä kuitenkin on saapunut alle kahdessa viikossa. Joskus hyvin harvoin on mennyt kolmekin viikkoa.

        DHL Express paketit tulevat yleensä 3-4 päivässä kotiovelle. Tällöin on syytä omalta osaltaan hoitaa tullausta koskevat yhteydenotot DHL:n taholta jo paketin ollessa matkalla, niin ei tule turhia viiveitä.

        -paljonko tuo DHL ottaa provikoita ym. tullausten hoitamisesta?
        Ei varmaan ihan pikku tilausta kantsi sillä tuottaa..?


      • 4+9
        kuiqui kirjoitti:

        -paljonko tuo DHL ottaa provikoita ym. tullausten hoitamisesta?
        Ei varmaan ihan pikku tilausta kantsi sillä tuottaa..?

        Ei ole ottanut yhtään ylimääräistä. Vain alv on pitänyt maksaa. Suomen DHL on ottanut yhteyttä tekstiviestillä jo paketin ollessa matkalla. Kun on maksanut maksanut alvin jo ennen paketin Suomeen saapumista, ei ole tullut mitään tullausviiveitä.

        Kun kerää kirjaantuneena ostoskoria, niin näkee jo ennen tilauksen lopullista tekoa DHL:n kuljetusmaksun. Voin sanoa, että iHerbillä on edullinen sopimus DHL:n kanssa. Sen verran halpoja ovat taksat.


    • Tyytyväinen tilaaja

      Voit tilata iHerbistä elintarvikkeita ja lisäravinteita (ALV 14%) verottomasti maksimissaan 35,7 euron edestä eli noin 46,2 dollarilla. Muista, että DHL:n kuljetusmaksun 4 $ täytyy sisältyä loppusummaan. Alennuksella CAB660 saat 10 $ alennuksen ekasta tilauksestasi.

    • ei tullia
    • TIETÄMÄTÖN

      Onko Melatoniinin tilaaminen sallittu USASTA, Iherb tai Vitacost?
      Mistä tietää tarkkaa mitä voi tilata ?

      • 13+14

        Melatoniinin laillisuus riippuu täysin valmisteesta. Päiväannoksen on oltava korkeintaan 1 mg ja pakkauksessa tai muussa markkinoinnissa ei saa mainita lääkkeellisiä vaikutuksia. Myös muita rajoituksia saattaa olla, vaikka en ole kuullut niistä mitään.

        Esim. 1 mg vahvuiset tabletit, joiden annostus on 1-2 tablettia päivässä, on annostuksen takia laittomia. Ei auta selittää, että aikoo ottaa vain yhden päivässä, kun ohjeessa hyväksytään myös tupla-annos.

        Laittomia on myös kaikki melatoniinivalmisteet, jotka on tarkoitettu esim. unettomuuden hoitoon.


    • 5-htp
    • TÄYSIN_ILMAISTA

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      93
      1973
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      417
      1532
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1293
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      14
      1086
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      72
      1031
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      986
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      969
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      959
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      247
      906
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      837
    Aihe