epäreilua..?

thai16v

Miksi haluatte adoptoida lapsen? a. siksi koska ette saa omia, b. siksi koska haluatte antaa lapselle paremmat olot, c. jokin muu syy

42

717

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onnea elämääsi

      Hei!

      Toivottavasti olet pystynyt kertomaan myös vanhemmillesi ja veljellesi tuon saman, jonka tänne kirjoitit - avoimuus on tärkeää.

      "Että miks pitää hakee toinen lapsi toiseltapuolelta maailmaa, jos teillä on jo mut?" Hyvä kysymys. Samaa miettii varmaankin jokainen biologisen sisaruksen saavakin: miksi esikoinen ei riitä? miksi halutaan toinen / kolmas / neljäs lapsi??

      Vielä varmistan, ymmärsinkö oikein: sinusta lapsen on parempi kasvaa lastenkodissa synnyinmaassaan kuin perheessä jossain muussa maassa?

      Toivotan onnea elämääsi ja toivon että löydät oman paikkasi maailmassa; olkoon se sitten Suomessa, Thaimaassa tai jossain muualla!!

      • Wippu

        Anteeksi, mutta kommentoin tohon "Samaa miettii varmaankin jokainen biologisen sisaruksen saavakin: miksi esikoinen ei riitä? miksi halutaan toinen / kolmas / neljäs lapsi??" oma äitini on ainut lapsi ja kertoi aina että tuska on suurin kun tahtoo muistella vanhempia mutta ei ole ketään jonka kanssam usitella.


      • JonesHenry
        Wippu kirjoitti:

        Anteeksi, mutta kommentoin tohon "Samaa miettii varmaankin jokainen biologisen sisaruksen saavakin: miksi esikoinen ei riitä? miksi halutaan toinen / kolmas / neljäs lapsi??" oma äitini on ainut lapsi ja kertoi aina että tuska on suurin kun tahtoo muistella vanhempia mutta ei ole ketään jonka kanssam usitella.

        Pelle! Niitä lapsia OSTELLAAN sen takia että korruptoitunut, prostituutiosta elävä kehitysmaa MYY niitä! Ei siksi, että on surullista olla vain yksi lapsi. Ainakin puolet adoptioperheistä on lapsellisia, ja useimmiten niitä lapsia on enemmän kuin vain yksi!

        http://thailandadoption.blogspot.fi


    • JonesHenry

      Haluaisin keskustella kanssasi kahden kesken. Lähetätkö mulle meiliä osoitteeseen [email protected]


      Sun kannattais etsiä vertaistukea kaveri samankaltaisista lapsista tai aikuisista. Älä kerjää Suomalaisilta sääliä. Heiltä et sitä saa! Se on virhe!

      • anna olla

        Jätäppäs "JonesHenry" tyttönen rauhaan....sun jutut tiedetään.


    • Jokujostain

      Taustalla on ns "reaktiivinen subjektisuus"


      Suomalainen valkoinen joka kasvaa valkoisessa perheessä usein lellitään piloille. Opettajat eivät nykySuomessa edes saa poistaa häiriköivää oppilasta luokan ulkopuolelle. Isi ostaa 12-vuotiaalle oman kännykän ja tietokoneen. 16-vuotiaalle skootterin. 18-vuotiaalle oman auton. Tarkkisluokkia lakkautetaan ja häiriköt pakotetaan normaaliluokkiin. 18-25v haetaan vapautusta armeijasta. Kyllä pappa betalar! Romani tai Somalinuori siirtyy työkyvyttömyyseläkkeelle 18-v kaikessa hiljaisuudessa.


      Adoptiolapsi sen sijaan on joku ihmemies jo syntyessään. Puhutaan kohtalosta, johdatuksesta, Jumalasta, vaikka adoption olisikin hyväksynyt noin 5000 markan kokonaispotista joku hiton kommunistinen mokottaja apina;

      http://www.youtube.com/watch?v=68FxzMZe2BU


      Puhutaan lapsen luontaisesta lahjakkuudesta, vaikka lapsi olisikin saattanut syntyä hengittämättä kärsien esimerkiksi aivovaurioista. Lapsen siirtämistä esim tarkkisluokalle tai kouluun ei voida edes harkita. Lapsi on ns "luontaisesti älykäs" lahjakas, mitä lie. Aikuisena siitä sitten tulee lääkäri, juristi, mitä lie...


      Valkoinen nuori saa rähinöidä, saa anteeksi jne jne...ja JOS sitten jossain vaiheessa sijoitetaan huostaan, niin siitä nousee semmoinen meteli että...

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288509640060.html


      Mutta elitistinen snobi Hesari kieltäytyy kirjoittamasta värillisten adoptiolasten samankaltaisesta oireilusta.


      Värillisen adoptiolapsen suhteen työkyvyttömyyseläkettä ei voi edes harkita ennen 30-v, ja tuolloinkin se on aina hirvittävä pettymys ja katastrofi.

      http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/280311120606ML?opendocument


      Mitä tällä ajan takaa on se, että näiden lasten hartioille kasataan kertakaikkiaan liikaa kamaa, täysin riippumatta siitä millainen pahoinpitely tai hyväksikäyttö niitä siellä kehitysmaan lastenkodissa odottaisi. Se EI OIKEUTA minkäänlaista pahoinpitelyä tai hyväksikäyttöä täällä Suomessa!

      http://www.countercurrents.org/peebles130412.htm


      Eli nämä lapset ovat ns "sosiaalisia projekteja" Somali, Romani ja valkoinen Suomalainen ovat IHMISIÄ! Adoptiolapsi sen sijaan on "projekti" Projekti, joita myydään liukuhihnalta esim Ethiopiassa;

      http://www.voanews.com/content/under-pressure-ethiopia-plans-crackdown-on-baby-business-111848424/132261.html


      Huomaako kukaan mitään ongelmia tässä kuvassa? Kansainvälinen adoptio ei muuten ole lähetystyötä, koska sitä ei esim Afrikassa harjoitettu ollenkaan vuosien 1815-1965 välillä. Ensimmäinen värillinen adoptiolapsi Ethiopiasta Ruotsiin saapui vasta vuonna 1969

      http://en.wikipedia.org/wiki/African_immigrants_to_Sweden



      Tämä on ihan puhtaasti sosiaalinen projekti. Ihan turha teeskenellä mitään muuta! Nää lapset on Jumalan lapsia ei mitään hiton sosiaaliprojekteja! Sitten kun ne lapset ei enää kertakaikkiaan jaksa niitä paineita ne ROMAHTAA, ja adomamma potkaisee ne laitokseen ja sitäkautta sossun yhteiskunnnan eläteiksi.


      Kysynkin, onko tässä mitään järkeä? Missä on oikeus ja kohtuus? Kukaan ei kohtelisi Somalia tai Romania näin! Miksi tällaista sitten odotetaan väriliseltä adoptiolapselta? Koska lapsi on "Suomalainen" Koska lapsi kasvoi "hyvässä valkoisessa kristityssä perheessä" Tarkoittaako tämä sitä, että lapsen kirous on VAIN se, että hänet myytiin ORJAKSI Ruotsi-Suomeen, mutta jos Romani kasvaa romaniperheessä saa olla yhteiskunnan tuilla elävä ateisti niin paljon kuin sielu sietää, vai? Lapsen epäreilu rääkkäys on näin ollen ok, kunhan se tapahtuu ns "kristityssä kodissa"


      Kansainvälinen adoptio sekä Ruotsissa että Suomessa on adomammojen sosiaaliprojekti, jonka ne käytännössä on ulkoistanu muulle yhteiskunnalle. Eli syrjäytyneet adoptiolapset päätyy sossun asiakkaiksi. Hesari ei tästä kirjoita, koska se ei sovi lehden yleislinjaan. Ei saa ns "keikuttaa venettä" Hys hys!

    • Keissa

      On se ikävää, kun ihmiset yleensä ovat noin typeriä joko tahallaan tai sitten tahattoamsti ovat uteliaita kun lähimmäinen on erivärinen tai tullut toisesta kulttuurista. Olen sitä mieltä että adoptiolapsen tulisi olla niin läheltä omaa kulttuuria ja ulkonäöltään niin valtaväestöön sulautuva että ei joutuisi rasismin kohteeksi. Kiusatuksi esim .kolussa voi joutua jo muutenkin.
      On hyvä jos pääset ja on mahdollisuus elää myös synnyinmaassasi ja antaa oma panos maan hyväksi, mutta sielläkin saattaa olla edessä juurettomuus.
      Yleensä adoptiossa lienee kysymys, että asianomainen haluaa saada lapsen tai lapsia ja itsellä ei siihen ole muuta mahdollisuutta.
      Elämä on tällaista:jokaisella on täällä omat kipupisteensä. Joku syntyy sairaana, vammaisena, toinen väkivaltaiseen perheeseen, köyhyyteen.
      Tätä filosofoimista riittää meille kaikille. Sinulla on tällainen ongelma,mutta toivottavasti tästä liikenee sinulle vielä suuri mahdollisuus.
      KIva että ole tvoinut opiskella ja näet asioissa valosiakin puolia.Itse olen hyvin kansainvälinen ihminen ja on rikkaus että pieneen maahan ja kansaamme tulee vaikutteita muualtakin maailmaa. Kyllä hävettää olla suomalainen,kun noin typerästi toisia kohdellaan. Moukkia meillä riittää!

      • Jokujostain

        Logiikkasi ontuu ja pahasti. "Meille kaikille on annettu oma taakka täällä maan päällä kantaa"


        Logiikan perusongelma on, että jos joku on esim syntynyt alkoholistiksi, vammaiseksi, homoseksuaaliksi, autistiksi jne jne...niin silloin se vaan kertakaikkiaan on Jumalan tahto! Mutta jos joku MYYDÄÄN ORJAKSI jonkun kommunistisen perähikiälän toimesta, niin silloin se suoraan sanoen on ihan toisenlainen tilanne. Ei voi verrata.


        Ihmisen on vaan helpompi hyväksyä vaikkaa vammaisuus, jos vaan kertakaikkiaan on syntynyt vammaiseksi, eikä tiedä paremmasta. Mutta jos EI OLE syntynyt, esim vaikka loukkaantuu auto-onnettomuudessa. Tai halvaantuu aivo-infraktin takia. Se on suoraan sanoen pikkuisen eri asia. Näille lapsille voi olla vaikea hyväksyä kohtaloaan KOSKA se on ns "poliittinen päätös"
        Jos joku syntyy Somaliksi, niin sitten syntyy. Jos joku syntyy Romaliksi, niin sitten syntyy.


        Kansainvälinen adoptio on pikkuisen eri asia, eikä sitä esim vuosien 1815-1965 välillä harjoitettu ollenkaan. Se on pääosin vuosien 1969-2009 välillä sijouttuva ns "sosiaalinen kokeilu" Se tulee aina olemaan eri asia. Adoptiolapsi ei saa ilmaista ateriaa. Teknisesti ottaen Ruotsin ja Suomen lain mukaan ei ole edes olemassa mitään semmoista asiaa kuin kansainvälistä adoptiolasta. Kun sä saat Suomen kansalaisuuden(jonka myöntää joko eduskunta tai Presidentti)niin sitten sä myös olet SUOMALAINEN! Eli ei mitään mamtukia, erityisluokkia jne jne...ei mitään niistä tuista, joita Somalit ja Romanit sukuineen ja muine tukiverkostoineen pitää ITSESTÄÄNSELVYYTENÄ!


        Eli, suoraan sanoen se on pikkuisen eri asia, sorry nyt vaan. Tätähän me ollaan vuosia yritetty ihmisille kertoa. Jostain syystä tää valtajärjestelmä vaan on valinnu sen hiljaisuuden tien, kunnes internet lopulta antoi väylän arvokeskustelulle. Eli näistä lapsista on käytännössä VÄKISIN tehty monikulttuurin mannekiineja! Jotenkin minusta tuntuu, ettei tämä tule päättymään hyvin!


      • Keissa
        Jokujostain kirjoitti:

        Logiikkasi ontuu ja pahasti. "Meille kaikille on annettu oma taakka täällä maan päällä kantaa"


        Logiikan perusongelma on, että jos joku on esim syntynyt alkoholistiksi, vammaiseksi, homoseksuaaliksi, autistiksi jne jne...niin silloin se vaan kertakaikkiaan on Jumalan tahto! Mutta jos joku MYYDÄÄN ORJAKSI jonkun kommunistisen perähikiälän toimesta, niin silloin se suoraan sanoen on ihan toisenlainen tilanne. Ei voi verrata.


        Ihmisen on vaan helpompi hyväksyä vaikkaa vammaisuus, jos vaan kertakaikkiaan on syntynyt vammaiseksi, eikä tiedä paremmasta. Mutta jos EI OLE syntynyt, esim vaikka loukkaantuu auto-onnettomuudessa. Tai halvaantuu aivo-infraktin takia. Se on suoraan sanoen pikkuisen eri asia. Näille lapsille voi olla vaikea hyväksyä kohtaloaan KOSKA se on ns "poliittinen päätös"
        Jos joku syntyy Somaliksi, niin sitten syntyy. Jos joku syntyy Romaliksi, niin sitten syntyy.


        Kansainvälinen adoptio on pikkuisen eri asia, eikä sitä esim vuosien 1815-1965 välillä harjoitettu ollenkaan. Se on pääosin vuosien 1969-2009 välillä sijouttuva ns "sosiaalinen kokeilu" Se tulee aina olemaan eri asia. Adoptiolapsi ei saa ilmaista ateriaa. Teknisesti ottaen Ruotsin ja Suomen lain mukaan ei ole edes olemassa mitään semmoista asiaa kuin kansainvälistä adoptiolasta. Kun sä saat Suomen kansalaisuuden(jonka myöntää joko eduskunta tai Presidentti)niin sitten sä myös olet SUOMALAINEN! Eli ei mitään mamtukia, erityisluokkia jne jne...ei mitään niistä tuista, joita Somalit ja Romanit sukuineen ja muine tukiverkostoineen pitää ITSESTÄÄNSELVYYTENÄ!


        Eli, suoraan sanoen se on pikkuisen eri asia, sorry nyt vaan. Tätähän me ollaan vuosia yritetty ihmisille kertoa. Jostain syystä tää valtajärjestelmä vaan on valinnu sen hiljaisuuden tien, kunnes internet lopulta antoi väylän arvokeskustelulle. Eli näistä lapsista on käytännössä VÄKISIN tehty monikulttuurin mannekiineja! Jotenkin minusta tuntuu, ettei tämä tule päättymään hyvin!

        Olet varmaan oikeassa, mutta esim. 16-vuotiaan ongelmaa ei paljon auta alkaa syettelmään vanhempiaan ja kohtaloaan jos jotkut vanhemmat ovat hänet vuosia sitten adoptoineet. Voihan vammaisuuskin johtua joskus vanhemman omista valinnoista eism. väärä lääkitys, alkoholismi, synnyttäjän korkea ikä. No tämä thainuori voisi hyödyntää kokmustaan juuri siten että alkaa vaikuttaa adoptioita järjestäviin tahoihin. Myös adoptiokokemuksetkin ovat yskilöllisiä: eivät kaikki ihonväriltään erilaiset ihmiset koe adoptiota Suomeen elämänsä suurimpana erheenä.
        Itsekkin olen kyllä enemmän kannalla, että ihmmisä ja lapsia pitäisi auttaa esim. kummitoiminnalla omissa synnyinmaissaan.
        Olen itsekkin lapseton ja minulla on ollut kummikannatuksia ulkomailla.


    • onneton lapsi

      Pohdiskelit miksi adoptoidaan, minä olen tullut siihen tulokseen, että kyse on ihmisen itsekkyydestä kaikki pitää saada mitä muillakin. Valitettavasti kaikki läheskään ei pysty huolehtimaan ja rakastamaan lasta. Yksinhuoltajille ei sais antaa minkäälaisiin olosuhteisiin, raha ei merkistse rakkautta. Jos pitää ja haluaa auttaa kehitysmaiden lapsia voi ottaa kummilapsen ja avustaa omiin olosuhteisiin. Mahdollistamalla koulun lapsi voi jakaa eteenpäin ja kohentaa oma maan tilannetta.
      Aiakasemmin olin sitä mieltä, että onpa hyvä kun lapsista välitetään ja annetaan mahdollisuus, seurattuani kuitenkin paria yksinhuoltaja adoptiota
      en hyväksyny ollenkaan. Toivotan sinulle kaikkea hyvää

      • Jokujostain

        "Yksinhuoltajille ei sais antaa minkäälaisiin olosuhteisiin, raha ei merkistse rakkautta."


        Vielä lisäys tähän;


        Minä EN VASTUSTA KANSAINVÄLISTÄ ADOPTIOTA! Vastustin lapsuudessani, mutta en enää!


        Kyse on kriteereistä. Miten määritellään sana "orpo"


        Esim Anu Mylläri syntyi Bangdalehsissa, ja vietti orpokodissa yhteensä noin 2.5 vuotta, kunnes hänen adoptionsa saatiin vahvistettua;

        http://www.iltalehti.fi/ilona/200606154611931_in.shtml


        Anu Myllärillä on kaikki valta ja oikeus kirjoittaa kokemuksistaan kirja. Hänen..ööh, "orjanomistajansa" siis kuolivat hänen ollessaan 16-vuotias, ja hän kirjoitti kirjan kokemuksistaan 26-vuoden iässä.


        Ongelma tässä on että Anu Mylläri edustaa noin 1/4 kaikista Pohjoismaiden adoptiolapsista.


        Valtaosa...noin 3/4 näistä lapsista on adoption yhteydessä 3-6kk vanhoja.


        Ei ole mitään jalompaa ja kauniimpaa kuin tarjota AIDOLLE ORVOLLE koti täältä Suomesta tai Ruotisista!


        Mutta tuolloin täytyy pitää niistä KRITEEREISTÄ kiinni! Se, että jos jonkun Ethiopian tai Vietnamin kaltaisten kommunistisen perähikiöiden viranomaiset VÄITTÄVÄT 3-kk vauvaa orvoksi ei välttämättä tarkoita, että se aivan aikuisten oikeasti on orpo;

        http://www.theatlantic.com/international/archive/2011/12/how-ethiopias-adoption-industry-dupes-families-and-bullies-activists/250296

        http://www.foreignpolicy.com/articles/2010/09/07/anatomy_of_an_adoption_crisis


        Ongelma on, että suurin osa adomammoista nappaa ne ns "parhaimmat päältä" Jossain vaiheessa sairaala tai muut viranomaiset sopi että tämä lapsi on "orpo" koska he tai joku siellä kommunistien miehittämässä kommarilandiassa sano niin;

        http://www.ethiopiantreasures.co.uk/pages/derg.htm


        Kukaan ei voi aivan aikuisten oikeasti luottaa näihin juttuihin. Tosiasiassa KUKAAN ei tiedä totuutta!


        Orvoksi itse siis määrittelisin semmoisen lapsen jonka toinen vanhempi TODISTETTAVASTI on kuollut, joka on vähintään 12-kk vanha, ja viettänyt useita kuukausia orpokodissa. Annan havaintoesimerkin;

        http://www.nytimes.com/2012/08/05/business/marcus-samuelsson-both-a-chef-and-a-brand.html


        Ongelma on, että siellä kehitysmaiden sairaaloissa ja erillaisissa "pipe line orpokodeissa" on niitä "sööttejä ihania" pikku vauvoja ja...no, köyhä kehitysmaan tyttö saadaan taivutettua antamaan vastasyntynyt vauva adoptioon. Kun sanon "taivutella" niin tarkoitan joko lahjuksia tai sitten fyysisiä uhkauksia. Siellä ei oo mitään äitiyslomaa tai lapsilisiä niinkuin täällä Pohjoisessa hyvinvointi sossuvaltiossa. Siellä on suoraan sanoen ihan toinen meininki!

        http://www.youtube.com/watch?v=4oWotBxzUoc


        Eli kannatan kyllä kehitysmaan orvoille mahdollisuutta päästä tänne Suomeen, kunhan ne KRITEERIT adoptiolle on kunnossa, mutta jostain syystä ne ei tunnu meillä pelaavan. Koska adomammat 80, 90 ja 2000-luvulla kävi hakemassa ns "orvot" vastasyntyneet vauvat pois, ja jätti AIDOT ORVOT laitoksiin!

        http://www.youtube.com/watch?v=vNP38WwFcVM


        Tää on se syy miksi tää teollisuus suoraan sanoen on päin PERSETTÄ! Kiitokset Anu Myllärille kirjasta, mutta valitettavasti edustat vain noin neljäsosaa kaikista adoptiolapsista. Muut ei kirjaa kokemuksistaan uskalla kirjotella niin kauan kun orjanomistaja vielä on elossa. Saattaisi haastaa oikeuteen ns "kunnianloukkauksesta"


        Mitä tulee sun juttuus yksinhuoltajista....kyllä se 3-lapsinen bioperhekin pystyy häiriköivän adolapsen laitokseen sulkemaan. HELPOSTIHAN tuo käy! Itseasiassa sanoisin, että nehän vasta lemmikkejään tunkeekin erillaisin laitoksiin muun yhteiskunnan elätettäviksi. Älä sää yksinhuoltajia kuule syytä! Nää perheelliset tän adoptiovillityksen Suomeen alunperin toi! Omat söpöt pikku lemmikkinsä vinku-intiasta, jossa teiniäidit sopivaa rahasummaa vasten "jätti vauvan sairaalaan" Heko heko!


    • Jokujostain

      Kansainvälisestä adoptiosta vielä sen verran, että vaikka Anu Myllärin tarina onkin traaginen ja valitettava, niin kehitysmaissa on onnistuneesti autettu hänen kaltaisiaan pikkutyttöjä länsimaisen ruoka-avun turvin. Useimmiten ns "äpärät" eli poliittisten toisinajattelijoiden lapset valitaan noihin adoptio-ohjelmiin ainakin vielä 1980-luvulla, joiden vanhemmat mystisesti esim puhdistusten eli "Red Terror" (1978-1978)yhteydessä "katosivat" Ethiopiassa varsinkin vuodesta 1982 lähtien kansainvälinen adoptio-ohjelma oli keino päästää eroon "ei haluttujen" poliittisten toisinajattelijoiden lapsista. Aitoja orpoja ei kukaan edes halunnut adoptoida koska he eivät olleet söpöjä pikku vauvoja, joskin heitä tosin ruokittiin esim kriisi alueilla ja sotavyöhykkeillä. Tässä yksi esimerkki. Thaiadoptoista en tiedä. Hieman monimutkaisempi ja vaikeampi tilanne;

      http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/8321664.stm


      Mitä tällä ajan takaa on se, että usein nimen omaan ne "väärät lapset" päätyvät adoptio-ohjelmaan koska järjestelmä on suunniteltu niin. Tästä on kirjoittanut Ruotsissa Koreasta adoptoitu Tobias Hubinette;

      http://people.duke.edu/~myhan/kaf0503.html


      Täsä ei suinkaan tarkoita, että lapsikauppa olisi lapselle suinkaan maailmanloppu. Suomeen ja Ruotsiin tulo päinvastoin tarjoaa valtavan määrän mahdollisuuksia, ja kovat lapsuudenkokemukset vain valmistavat lasta siihen, ettei elämä täällä hyvinvointi sossulandiassa aina ole karkkien syömistä tai lastenpiirrettyjen katsomista. Ongelmana on se juridinen puoli, koska me lähtökohtaisesti olemme "Suomalaisia" vaikka tämä on invaliidi käsite. Jos lapsi on OSTETTU esim Ethiopian kaltaisesta kehitysmaasta, niin eihän hän TIETENKÄÄN voi olla Suomalainen! Esim Somaleilla on kaksoiskansalaisuus ja kaikenlaisia maahanmuuttajien tukipalveluita. Me emme niitä saa koska asia on öh "sovittu" niin. Mielestäni suoraan sanoen näitä "sopimuksia" olisi syytä tarkistaa. Minusta on VÄÄRIN että Somalit ja Romanit saavat kaikkia näitä etuisuuksia, mutta jos he niitä saavat MEIDÄN myös pitäisi saada ne! Ja jos me emme niitä saa koska olemme ööh "Suomalaisia" niin sitten suoraan sanoen tämä sossu-kommari monikulttuuri "hyvinvointiyhteiskunta" on mokannut aika pahasti! Ehkä olisi pitänyt äänestää Perusuomalaisia viime vaaleissa...

    • ;(((((((((((((((

      Jokujostan=Jones Henry...

    • maimiin

      Adoptoimme lapsen siksi, että meillä oli kaipuu rakastaa ja pitää huolta pienestä vesselistä. Meillä oli riittävästi motivaatiota ja resursseja avata kotimme ja elämämme uudelle ihmisen alulle, joka ansaitsee parempaa kuin laitospaikan syrjäisessä ja alikehittyneessä maassa. Olemme huolehtineet hänen tarpeistaan, terveydestään, koulutuksestaan ja rakastaneet häntä niinkuin omaa lasta rakastetaan. Ja saaneet häneltä elämäniloa, vastarakkautta ja tarkoituksen omalle elämällemme.
      Kaikkien lasten, niin biologisten kuin adoptoitujenkin, normaaliin kehitykseen ja itsenäistymiseen kuuluu vaihe, jolloin kyseenalaistetaan omat vanhemmat ja heidän tekemisensä. Varmasti suurin osa adoptiolapsista haluaa jossain vaiheessa selvittää omia juuriaan. Joskus tarvitsee mennä kauas, että oivaltaa, mikä elämässä oikeasti on tärkeää ja missä itsellä on paras olla.
      Thai16v. sinulla on koko aikuisikä vielä edessäsi ja riittävästi aikaa tehdä se, mistä haaveilet. Onko mahdollista, että te koko perhe käytte juurimatkalla siellä, mistä olet lähtöisin? He ovat sinulle kuitenkin elämäsi läheisimmät ihmiset, jotka voivat tukea sinua silloin, kun sitä tarvitset.
      En tiedä, mitä JonesHenry/Jokujostain olet kokenut, mutta siitä päätellen, mitä kirjoitat, varmasti jotain kauheaa. Olen pahoillani sinun puolestasi, mitä sinulle on tehty ja mitkä ajatukset sinua vaivaavat. Onko sinulla mahdollista hakea täysin perheen ulkopuolista apua, jotta saisit elämääsi hieman valoa? Tuntuu, että olet ihan yksin ajatustesi kanssa.
      Oma käsitykseni kuitenkin on se, että suurin osa adoptiolapsista elää ihan onnellisen elämän. Lapsi hyötyy siitä, että saa itselleen omat vanhemmat, perheen ja kodin. Mitä siitä, jos joku ymmärtämätön sanoo jotain pahaa. Sellaiseen törmää joka ikinen tässä maailmassa eikä siinä katsota, onko adoptoitu vai ei. Pelkkä väärä nenän asento saattaa riittää. Ilkeilijä ei tunne eikä oikeasti tiedä mistään mitään, joten kommentit voi jättää omaan arvoonsa. Se mikä on tärkeää, on omat läheiset ja oma itse. Se, mitä oikeasti on sisimmässään.

    • JonesHenry

      "Pelkkä väärä nenän asento saattaa riittää."


      Tuosta huomaa, ettei sinua ikinä ole kiusattu.


      "Ilkeilijä ei tunne eikä oikeasti tiedä mistään mitään, joten kommentit voi jättää omaan arvoonsa."


      Rasistinen kiusaaminen ja väkivalta eivät ole semmoisia asioita joita kukaan helposti "jättää omaan arvoonsa" Tässä kommentoi taas vitivalkoinen Suomalainen jota ei ole SYSTEMAATTISESTI kiusattu tai eristetty johtuen siitä, että hän on erillainen, tai sitten jatkuvasti kysytty, milloin hän aikoo palata takaisin Kiinaan/Ethiopiaan?


      "Se, mitä oikeasti on sisimmässään."


      Entä jos ei koe sisimmässään olevansa Suomalainen? Niinkuin aiemmin tuossa kirjoitin, kukaan ei pikku vauvoilta kysy, haluavatko he tulla Suomeen vai ei? Kukaan ei myöskään kysy heiltä haluavatko he "leikkiä Suomalaisista" Jos orpo on hieman vanhempi eli 1-3 vuotta niin silloin ehkä voi tehdä arvion siitä, onko tämä lapsen tulevaisuudelle paras vaihtoehto, ja lapsihan periaattaassa voi myöhemmin myös palata takaisin Thaimaaseen. Kun puhutaan sen sijaan 3-6kk VAUVOISTA niin silloin ei enää ole kyse mistään orpojen "adoptiosta" vaan ihan puhtaasta LAPSIKAUPASTA! Tämä on tämän järjestelmän perustavanlaatuinen ongelma. Vauvoja on MYYTY! Raha on kilahtanut kassaan! Kaikki muu on vain hyysärimammojen ainaista kaakatusta. Tottakai PIKKU VAUVAA kyrpii se, että joku ulkopuolinen, mahdollisesti ilmeisen korruptoitunut tahto on tehnyt tuollaisen, noin ison, koko elämää koskevan päätöksen. Pikkuvauvalle takaisin palaaminen saattaa myös olla hyvin, HYVIN vaikeaa! Jos tässä puhuttaisiin 1-3 vuotiaista LAPSISTA niin ehkä sitten voisi vielä ymmärtää, kun vaihtoehtona on orpokodissa asuminen. Mutta terveet 3-6kk VAUVAT!


      Niin, tässä on tämä perustavanlaatuinen ongelma! Kun vaan herää eräänä päivänä Suomi-Ruotsista eikä ole kertakaikkiaan MITÄÄN menneisyyttä tai muistikuvia sen lisäksi!


      No, jokainen tekee aikuisän kynnyksellä omat päätöksensä. Mutta kyllä tuo on naurettavaa verrata käytännössä PYSYVÄÄ identtitentti kriisiä siihen, että joku kiusasi sinua koulussa siksi että olet ns "pullero" Ja niinkuin aiemmin sanoin, niin ei Somalia tai Romania kukaan tuolla lailla kiusaisi siitä yksinkertaisesta syystä, että ne tulisivat ja antaisivat joko puukosta, tai sitten joukolla turpaan, mutta yksinäinen kehitysmaan VAUVA on vaan kertakaikkiaan helpompi kiusauksen ja pahoinpitelyn kohde, ja maailma on julma paikka elää! Olisi vaan parempi, ettei sitä "oikeutta" enää lähdettäisi aikuisiällä etsimään, koska siinä annettaisiin taas "Pahan karman" kieltää. Pikkuvauvojen myyminen ei kuitenkaan selvästi ole eettistä, minkä takia tämä BUSINESS onkin nyt suljettu alas!

      http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/al-adoptiota-ulkomailta-hakevien-maara-romahtanut/1162695

      • adty

        Se on traagista miten ihmiseltä riistetään menneisyys ja katkaistaan juuret. Siitä todella seuraa pitkä identiteettikriisi. Odotetaan vaan että adoptoitu sopeutuu koska muut niin tahtovat. Eipä siinä paljoa vaihtoehtoja ole, koska vauvalta ei kysytä ja sopii tosiaan toivoa että henkilö ei lähde myöhemmin hakemaan oikeutta antaen "pahan karman" kiertää. Niin ja ihminen ei saa olla kauppatavara, tästä herää ihmisarvokysymys.


    • Vietnamäiti

      Mitenkäs, kun ne rahat eivät yleensä mene lyhentymättömän sille lapselle, koululle tai kylälle vaan yleensä osa jää aina jonnekin matkan varrelle?

      Meillä on nyt ollut 8-vuotta adoptiolapsi Vietnamista. Emme halunneet koskaan omia, biologisia lapsia, koska halusin taata edes yhdelle huonosti kohdellulle lapselle kunnon kodin. Meillä tyttö ei ole koskaan valittanut (on nyt 14) vaan on sanonut olevansa kiitollinen siitä, että hänellä on perhe. Koulussa menee hyvin, harrastuksissa menee hyvin, positiivista palautetta saadaa tytöstä koko ajan.

      Miksi yleistät, että kaikista tuntuu rikkirevityltä? Tottakai suomessa tuntuu olevan tarve kotostaa negatiivista palautetta ja ainoastaan valittaa, kun posiviitinen ja rakentava palaute katsotaan turhaksi ja näin ollen positiivisia kokemuksia ei ole olemassa. Meillä on monta tuttua perhettä adoptiojärjestöjen kautta, joilla menee ulkomaalaisen lapsen kanssa hyvin. Ei ole ollut ongelmia ja lapset ovat olleet tyytyväisiä. Tottakai löytyy heitäkin, joilla on ollut ongelmia ja lapsi reagoi voimalla pahoin eri tavalla. Mutta kaikkien kohdalla ei todellakaan ole näin.

      Minusta on inhottavaa, että täälläkin käydään läpi vain heidän mielipiteitään, joilla adoptio on mennyt päin mäntyä. Yksikään onnistunut adoptio ei ole tänne tullut julki vahingossakaan. Olisiko sitten parempi, että kaikki tulevaisuuden adoptiovanhemmat säikähtäisivät asiaa ja päättäisivät olla ilman lapsia? Kasvakoot lastenkodissa, kun perheen saaminen on niin vastenmielistä?

    • vtm1

      Minun, yksinhuoltajan, adoptiolapset ovat tuleet Venäjältä. He eivät olleet orpoja, mutta biologiset vanhemmat olivat heidän hylänneet jo synnytyssairaalassa, eivätkä paikalliset halunneet adoptoida lapsia koska nämä eivät olleet pieniä, söpöjä terveitä vauvoja.

      Toinen tuli minulle 4-vuotiaana ja oli suunnattoman onnellinen (ja on edelleenkin 13-vuotiaana) että sai perheen. Hän tunsi suurta surua siitä, ettei ollut kenellekään kelvannut, ja on tätä terapiassakin työstänyt.

      Toinen tuli 2.5 vuotiaana, hepatiittia sairastavana ja kohtuullisen vaurioituneena laitosolojen takia. Olen aivan varma, että hänellekin perhe on koitunut pelastukseksi. Venäläinen perhe olisi varmasti ollut parempi, mutta kun sellaista ei ollut tarjolla. Lasta kyllä ensin tarjottiin paikallisille, mutta he eivät halunneet lasta jolla on tartuntatauti.

      Olen totaalisen samaa mieltä siitä, että lapsikauppa on paha asia, ja sen on loputtava. Samalla olen vahvasti sitä mieltä, että perhe on lapselle parempi kuin laitos, vaikka se perhe sitten olisi eri maassa.

    • Ei saivartelua

      Puhutaan nyt kuitenkin Thaimaahan eikä "Thaimaaseen". Kiitos

      • thai16v

        oon ite tyytyväinen mun elämään tääl, mul on ihana perhe ja hyvii ystävii yms. mul menee hyvin koulussa ja sillee. Ja kun mä mainitsin noista "palaa takas kotimaahas" kommenteista, en siis todellakaan tarkottanu että kaikki tulisi sanoo tollee:D mut silti kun esimerkiksi lähetään mökille (meiän mökki on jossain kylässä 50km Jyväskylästä) eli periaatteessa mun pointti on että Helsingin ulkopuolelle, niin silloin aina tuntuu ettei kuuluisi joukkoon. Ihmiset tuijottavat pistävästi, välillä jotkut tulee kysyy mistä oon kotosin, joskus tulee kehumaan että on ihanat hiukset yms, sitten tulee noita ikäviäkin kommentteja. Ja vaikka olisin kotonakin niin ihmiset kysyy mistä oon kotosin niin on se aika ristiriitanen tilanne. Nykyään oon tottunu vaan sanoo että olen Thaimaasta, niin säästyy kaikelta ylimääräseltä:D
        Mut ainaki siis ite hyväksyn adoptiot, mut kuitenkin must pitäis olla siihen joku hyvä "syy" esim. lapsettomuus, ja must kaikki adoptiot pitäisi ensisijaisesti mennä niille jotka ei voi saada omia. Ja ei millään pahalla Suomi ei oo paras paikka kansainvälisessä adoptiossa, ainakin itestäni olisi parempi olla jossain valmiiksi kansainvälisessä maassa, esim. US, UK, Ranska yms. koska silloin ketään ei oikeesti kiinnostais ootko musta vai valkoinen, tai ei ainakaan samalla tasolla, kun Suomessa.
        Sitten vielä sanoin että palaan takasin Thaimaa/seen/han miten ikin kirjotetaan:D nii siis en todellakaa vaan lähde sillee että sanon mun vanhemmille että moikka en enää tarvii teit yms. koska niinku oon jo sanonu että mun perhe tääl Suomessa on mulle tooosi tärkee ja rakas:)


      • JonesHenry
        thai16v kirjoitti:

        oon ite tyytyväinen mun elämään tääl, mul on ihana perhe ja hyvii ystävii yms. mul menee hyvin koulussa ja sillee. Ja kun mä mainitsin noista "palaa takas kotimaahas" kommenteista, en siis todellakaan tarkottanu että kaikki tulisi sanoo tollee:D mut silti kun esimerkiksi lähetään mökille (meiän mökki on jossain kylässä 50km Jyväskylästä) eli periaatteessa mun pointti on että Helsingin ulkopuolelle, niin silloin aina tuntuu ettei kuuluisi joukkoon. Ihmiset tuijottavat pistävästi, välillä jotkut tulee kysyy mistä oon kotosin, joskus tulee kehumaan että on ihanat hiukset yms, sitten tulee noita ikäviäkin kommentteja. Ja vaikka olisin kotonakin niin ihmiset kysyy mistä oon kotosin niin on se aika ristiriitanen tilanne. Nykyään oon tottunu vaan sanoo että olen Thaimaasta, niin säästyy kaikelta ylimääräseltä:D
        Mut ainaki siis ite hyväksyn adoptiot, mut kuitenkin must pitäis olla siihen joku hyvä "syy" esim. lapsettomuus, ja must kaikki adoptiot pitäisi ensisijaisesti mennä niille jotka ei voi saada omia. Ja ei millään pahalla Suomi ei oo paras paikka kansainvälisessä adoptiossa, ainakin itestäni olisi parempi olla jossain valmiiksi kansainvälisessä maassa, esim. US, UK, Ranska yms. koska silloin ketään ei oikeesti kiinnostais ootko musta vai valkoinen, tai ei ainakaan samalla tasolla, kun Suomessa.
        Sitten vielä sanoin että palaan takasin Thaimaa/seen/han miten ikin kirjotetaan:D nii siis en todellakaa vaan lähde sillee että sanon mun vanhemmille että moikka en enää tarvii teit yms. koska niinku oon jo sanonu että mun perhe tääl Suomessa on mulle tooosi tärkee ja rakas:)

        Valitettavasti tässä toiminnassa on mahdotonta saada vain lapsettomia adoptoimaan. Adomammojen yhteisö aina sulkee rivit puolustaakseen myös perheellisten adoptio-oikeutta. Tämän takia koko toiminta on muuttunut niin korruptoituneeksi ja mahdottomaksi.


      • eräs lukija ja ....
        thai16v kirjoitti:

        oon ite tyytyväinen mun elämään tääl, mul on ihana perhe ja hyvii ystävii yms. mul menee hyvin koulussa ja sillee. Ja kun mä mainitsin noista "palaa takas kotimaahas" kommenteista, en siis todellakaan tarkottanu että kaikki tulisi sanoo tollee:D mut silti kun esimerkiksi lähetään mökille (meiän mökki on jossain kylässä 50km Jyväskylästä) eli periaatteessa mun pointti on että Helsingin ulkopuolelle, niin silloin aina tuntuu ettei kuuluisi joukkoon. Ihmiset tuijottavat pistävästi, välillä jotkut tulee kysyy mistä oon kotosin, joskus tulee kehumaan että on ihanat hiukset yms, sitten tulee noita ikäviäkin kommentteja. Ja vaikka olisin kotonakin niin ihmiset kysyy mistä oon kotosin niin on se aika ristiriitanen tilanne. Nykyään oon tottunu vaan sanoo että olen Thaimaasta, niin säästyy kaikelta ylimääräseltä:D
        Mut ainaki siis ite hyväksyn adoptiot, mut kuitenkin must pitäis olla siihen joku hyvä "syy" esim. lapsettomuus, ja must kaikki adoptiot pitäisi ensisijaisesti mennä niille jotka ei voi saada omia. Ja ei millään pahalla Suomi ei oo paras paikka kansainvälisessä adoptiossa, ainakin itestäni olisi parempi olla jossain valmiiksi kansainvälisessä maassa, esim. US, UK, Ranska yms. koska silloin ketään ei oikeesti kiinnostais ootko musta vai valkoinen, tai ei ainakaan samalla tasolla, kun Suomessa.
        Sitten vielä sanoin että palaan takasin Thaimaa/seen/han miten ikin kirjotetaan:D nii siis en todellakaa vaan lähde sillee että sanon mun vanhemmille että moikka en enää tarvii teit yms. koska niinku oon jo sanonu että mun perhe tääl Suomessa on mulle tooosi tärkee ja rakas:)

        Toivon sinulle kaikkea onnea ja rikasta elämää, thainuori. Onhan meitä ihmisä monenlaisia ja monenlaisa moukkia matkassa. Suomi on niin pieni maa ja asumme harvassa vähälukuisena kansana täälä pohjan perällä. Eivät monet tule ajatelleeksi, että ei ole kiva saada kommentteja jakuvasti esim.ulkonäöstään vaikka piirteet olisivat positiivisiakin. Itseäni ärsyttää, kun kärsin allergisesta nuhasta niin jopa melko hyvät tuttavavt jaksavat jakuvasti kysellä, että onko menossa flunssa. Tekisi joskus mieli jopa näpäyttää, että kärsitkö dementiasta kun jakuvasti kyselet tuota samaa. Ymmärrän hyvin että moinen iahailu ja kommentit kyseilyineen ärsyttävät ja väsyttävät.
        Nuo kemmentit kehotuksena mennä takaisin kotimaahan ovat niiden suusta, joilla muutenkaan eivät päässä "kaikki kamarit lämpiä" ja ovat ihmisinä niitä joilla itsellä olisi vielä paljon saatavaa ja elämässään hankittavaa. Olen sitä mieltä että täällä olisi vielä paljon tilaa enemmälle ihmisiä asua ja elää. Ja ei ole pahaksi jos meille tulee uutta geeniperimää. Pian kuolemme jopa perinnöllisten sairauksein uhrina.
        Asenteissa ihmisyyttä ja elämää kohtaan on kyllä vielä parantamisen varaa.


      • Onnellinen adoäiti
        JonesHenry kirjoitti:

        Valitettavasti tässä toiminnassa on mahdotonta saada vain lapsettomia adoptoimaan. Adomammojen yhteisö aina sulkee rivit puolustaakseen myös perheellisten adoptio-oikeutta. Tämän takia koko toiminta on muuttunut niin korruptoituneeksi ja mahdottomaksi.

        JonesHenry, mitä tarkoitat "Adomammojen yhteisö aina sulkee rivit puolustaakseen myös perheellisten adoptio-oikeutta. Tämän takia koko toiminta on muuttunut niin korruptoituneeksi ja mahdottomaksi."? "Adomammana" kaipaan perusteluja :)


      • KIITTÄMÄTTÖMYYS....
        thai16v kirjoitti:

        oon ite tyytyväinen mun elämään tääl, mul on ihana perhe ja hyvii ystävii yms. mul menee hyvin koulussa ja sillee. Ja kun mä mainitsin noista "palaa takas kotimaahas" kommenteista, en siis todellakaan tarkottanu että kaikki tulisi sanoo tollee:D mut silti kun esimerkiksi lähetään mökille (meiän mökki on jossain kylässä 50km Jyväskylästä) eli periaatteessa mun pointti on että Helsingin ulkopuolelle, niin silloin aina tuntuu ettei kuuluisi joukkoon. Ihmiset tuijottavat pistävästi, välillä jotkut tulee kysyy mistä oon kotosin, joskus tulee kehumaan että on ihanat hiukset yms, sitten tulee noita ikäviäkin kommentteja. Ja vaikka olisin kotonakin niin ihmiset kysyy mistä oon kotosin niin on se aika ristiriitanen tilanne. Nykyään oon tottunu vaan sanoo että olen Thaimaasta, niin säästyy kaikelta ylimääräseltä:D
        Mut ainaki siis ite hyväksyn adoptiot, mut kuitenkin must pitäis olla siihen joku hyvä "syy" esim. lapsettomuus, ja must kaikki adoptiot pitäisi ensisijaisesti mennä niille jotka ei voi saada omia. Ja ei millään pahalla Suomi ei oo paras paikka kansainvälisessä adoptiossa, ainakin itestäni olisi parempi olla jossain valmiiksi kansainvälisessä maassa, esim. US, UK, Ranska yms. koska silloin ketään ei oikeesti kiinnostais ootko musta vai valkoinen, tai ei ainakaan samalla tasolla, kun Suomessa.
        Sitten vielä sanoin että palaan takasin Thaimaa/seen/han miten ikin kirjotetaan:D nii siis en todellakaa vaan lähde sillee että sanon mun vanhemmille että moikka en enää tarvii teit yms. koska niinku oon jo sanonu että mun perhe tääl Suomessa on mulle tooosi tärkee ja rakas:)

        Ja Suomalaisiako sanotaan rasisteiksi? Tuossahan vasta rasisti onkin,,, ja mitä pahaa siinä on jos perhe jolla on jo omia lapsia adoptoi toisesta maasta lapsen jolla ei ole hyvää kotia synnyinmaassaan! Missä harrastetaan lapsikaappauksia ja viedään törkeästi lapsityöhön, prostituoiduksi!! Herranjestas tuota sun ajattelutapaas.... Jos perheellä on edellytykset adoptoida toisesta maasta lapsi ja antaa hänelle hyvä, rakastava koti niin se on ihan hyvä asia. Etkä sitten ajattele asiaa, että missä maassa on turvatonta asua? jatkuvasti tapahtuu murhia, kidnappauksia jne,,, mites Suomessa? Täällä on paljon turvallisempi asustella verrattuna muihin maihin! Kyllä sun nyt kannattais hieman vielä kasvaa ja tuota ajattelutapaasi kehittää, näyttäs olevan sellasen just 16 vuotiaan ängstiä tuo juttu. OLE KIITOLLINEN ELÄMÄÄSI SUOMESSA!


      • JonesHenry
        KIITTÄMÄTTÖMYYS.... kirjoitti:

        Ja Suomalaisiako sanotaan rasisteiksi? Tuossahan vasta rasisti onkin,,, ja mitä pahaa siinä on jos perhe jolla on jo omia lapsia adoptoi toisesta maasta lapsen jolla ei ole hyvää kotia synnyinmaassaan! Missä harrastetaan lapsikaappauksia ja viedään törkeästi lapsityöhön, prostituoiduksi!! Herranjestas tuota sun ajattelutapaas.... Jos perheellä on edellytykset adoptoida toisesta maasta lapsi ja antaa hänelle hyvä, rakastava koti niin se on ihan hyvä asia. Etkä sitten ajattele asiaa, että missä maassa on turvatonta asua? jatkuvasti tapahtuu murhia, kidnappauksia jne,,, mites Suomessa? Täällä on paljon turvallisempi asustella verrattuna muihin maihin! Kyllä sun nyt kannattais hieman vielä kasvaa ja tuota ajattelutapaasi kehittää, näyttäs olevan sellasen just 16 vuotiaan ängstiä tuo juttu. OLE KIITOLLINEN ELÄMÄÄSI SUOMESSA!

        "Ja Suomalaisiako sanotaan rasisteiksi?"


        Rasismi on suhteellista. Minut laitettiin adoptioon NIMEN OMAAN siksi että kuulun Ethiopian vaaleanruskeaan yläluokkaan, joka oli Mengitsun saatanallisten puhdistusten uhri pääkaupungissa vuosien 1974-1978 välillä. Minä synnyin pääkaupunki Addis Ababassa vuoden 1982 Helmikuussa;

        http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b4/Yasu_V.jpg


        Että tällaista. Rasismi on suhteellista, mutta ei nyt Suomi hirvittävän vieraanvarainen maa suoraan sanoen ole. Tai no...Somalit ja Romanit ovat järjestelmän lemmikkejä. Pikimusta iho on Suomessakin aina ns "rotuoikeus"


    • Adoptoidun tarpeet.

      Aikuiset adoptoidut ry yhdistys.

      Yhdistys on syntynyt lapsen tarpeesta jakaa kokemuksia muiden kanssa.

      Kue lisää järjestöstä näillä sivuilla.

      http://www.aikuisetadoptoidut.fi/3
      -------------

      • JonesHenry

        Olen hyvin tietoinen tuosta "tutkimuksesta" Se ei ole varsinainen tutkimus niinkään kuin vain yleistä hölynpölyä. Miksi edes linkitit sen tähän?


        Ensinnäkin, kansainvälinen adoptio ei todistettavasti ole lähetystyötä, koska sitä ei Afrikassa harjoitettu ollenkaan vuosien 1815-1965 välillä. Se on sen sijaan vuosien 1969-2009 välille sijoittuva ns "sosiaaliprojekti" Esim Ethiopian adoptio-ohjelma on käytännössä suoraan kopioitu Etelä-Korean vastaavasta.


        Sosiaaliprojekti tarkoittaa sitä, että länsimaissa erillaiset yksilöt ovat tehneet sopimuksia joko yksin tai sitten erillaisten adoptiojärjestöjen(esim Interpedia tai Pelastakaa Lapset Ry) kanssa lapsien "adoptoimisesta" kehitysmaista. Valtaosa, noin 3/4 näistä adoptiolapsista on adoption yhteydessä 3-6kk ikäisiä vauvoja. Kommunistinen Ethiopia on myynyt pikkuvauvoja ainakin vuodesta 1982 lähtien, Kiina vuodesta 1992 ja Vietnam vuodesta 1994


        Koska kyseessä on sosiaaliprojekti se käytännössä tarkoittaa sitä, ettei adoptiota voi kritisoida mediassa leimaantumatta rasistiksi tai kehitysmaitten lapien vihaajiksi. Koska kansainvälinen adoptio on sosiaalirprojekti se myös tarkoittaa sitä, ettei projektia voi kritisoida siksi, että on aina "liian aikaista" sanoa, miten nämä uudet lapset tulevat sopeutumaan.


        Tämän takia TODELLISIA tutkimuksia lukuunottamatta ympäripyöreää vuodatusta ei ole sen enempää Ruotsissa kuin Suomessakaan aiheesta julkaistu. Ehkä yhtä, varsinkin poikkeuksellista esimerkkiä lukuunottamatta;

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/2072932


        Kyseessä on käytännössä "toob ig to failt" project. Kansainväliseen adoptioon on sotkettu erillaisia politiikkoja mukaan. Harva politiikko itse adoptio, mutta adoptiomammoilla on "suhteita" Tai oikeammin, ovat vain luoneet mediassa sellaisen kuvan että on erillaisella manipulaatiolla. Toimittajat ja viranomaiset pelkäävät astuvansa liikaa isojen ihmisten varpeille jos näiden lasten sopeutumista tutkittaisiin kylmän objektiivisesti. Tämän takia TODELLISIA tutkimuksia ei haluta julkiasta Ruotsi-Suomessa. Toinen merkittävä tekijä on tietenkin...no, tämä meidän hyvinvointi onnellamme iki-ihana monikulttuuri uskonto.


        Olen kirjoittanut jo tästä aiheesta tänne paljon. Eli, nämä lapset ovat "poikkeuksellisia" koska he saavat "hyvän kristityn kotikasvatuksen" Somali tai Romani sa kasvaa pellossa veornmaksajien varoilla ja olla intergroitumatta jos siltä tuntuu mutta ei nämä meidän pikku "sosiaaliprojektimme"


        Eli pyytäisin, että et linkittäisi tänne tuollaisia "tutkimuksia" Tuo ei ole puolueeton tutkimus aiheesta vaan epämääräistä poliittisesti korrektia jargonia, joka muutenkin keskittyy liiaksi vanhempien hyvinvointiin ei lapseen. JOS aiot linkittää tänne jotain, niin toivon mukaan se on kunnon tutkimus aiheesta tai ei sitten muuta kuin omat mielipiteesi. Sanokaamme, että me tiedämme tämän;kansainvälistä adoptiota harjoittavat joko sulkeutuneet kommunistimaat(Ethiopia, Kiina, Vietnam)tai sitten suuret prostituution(Thaimaa)ja raiskausepidemioiden(Etelä-Afrikka ja Columbia)keskukset. Sen pitäisi kertoa sinulle jo jonkinverran. Mielestäni kun suhteellisen terveitä 3-6kk vauvoja vaihdetaan rahasta, niin tuolloin ei asiat todellakaan ole oikealla tolalla. Älkää linkittäkö tänne tutkimuksia ellei niissä ole ihan selviä tilastoja siitä, milloin tutkitut "koelapset" tulivat Suomeen, minkä ikäisiä "testattavat" lapset ovat nyt, miten he ovat menestyneet työelämässä...ei siis tätä ympäripyöreää "Tuota...on vielä vaikeaa sanoa..."


        Siis ihan ihka OIKEITA tutkimuksia joissa on esim vuosilukuja, lapsien ikä, adoptiopaikka...ei tuota ympäripyöreää poliittisesti korrektia mömmö jargonia kiitos!


      • lovenothate
        JonesHenry kirjoitti:

        Olen hyvin tietoinen tuosta "tutkimuksesta" Se ei ole varsinainen tutkimus niinkään kuin vain yleistä hölynpölyä. Miksi edes linkitit sen tähän?


        Ensinnäkin, kansainvälinen adoptio ei todistettavasti ole lähetystyötä, koska sitä ei Afrikassa harjoitettu ollenkaan vuosien 1815-1965 välillä. Se on sen sijaan vuosien 1969-2009 välille sijoittuva ns "sosiaaliprojekti" Esim Ethiopian adoptio-ohjelma on käytännössä suoraan kopioitu Etelä-Korean vastaavasta.


        Sosiaaliprojekti tarkoittaa sitä, että länsimaissa erillaiset yksilöt ovat tehneet sopimuksia joko yksin tai sitten erillaisten adoptiojärjestöjen(esim Interpedia tai Pelastakaa Lapset Ry) kanssa lapsien "adoptoimisesta" kehitysmaista. Valtaosa, noin 3/4 näistä adoptiolapsista on adoption yhteydessä 3-6kk ikäisiä vauvoja. Kommunistinen Ethiopia on myynyt pikkuvauvoja ainakin vuodesta 1982 lähtien, Kiina vuodesta 1992 ja Vietnam vuodesta 1994


        Koska kyseessä on sosiaaliprojekti se käytännössä tarkoittaa sitä, ettei adoptiota voi kritisoida mediassa leimaantumatta rasistiksi tai kehitysmaitten lapien vihaajiksi. Koska kansainvälinen adoptio on sosiaalirprojekti se myös tarkoittaa sitä, ettei projektia voi kritisoida siksi, että on aina "liian aikaista" sanoa, miten nämä uudet lapset tulevat sopeutumaan.


        Tämän takia TODELLISIA tutkimuksia lukuunottamatta ympäripyöreää vuodatusta ei ole sen enempää Ruotsissa kuin Suomessakaan aiheesta julkaistu. Ehkä yhtä, varsinkin poikkeuksellista esimerkkiä lukuunottamatta;

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/2072932


        Kyseessä on käytännössä "toob ig to failt" project. Kansainväliseen adoptioon on sotkettu erillaisia politiikkoja mukaan. Harva politiikko itse adoptio, mutta adoptiomammoilla on "suhteita" Tai oikeammin, ovat vain luoneet mediassa sellaisen kuvan että on erillaisella manipulaatiolla. Toimittajat ja viranomaiset pelkäävät astuvansa liikaa isojen ihmisten varpeille jos näiden lasten sopeutumista tutkittaisiin kylmän objektiivisesti. Tämän takia TODELLISIA tutkimuksia ei haluta julkiasta Ruotsi-Suomessa. Toinen merkittävä tekijä on tietenkin...no, tämä meidän hyvinvointi onnellamme iki-ihana monikulttuuri uskonto.


        Olen kirjoittanut jo tästä aiheesta tänne paljon. Eli, nämä lapset ovat "poikkeuksellisia" koska he saavat "hyvän kristityn kotikasvatuksen" Somali tai Romani sa kasvaa pellossa veornmaksajien varoilla ja olla intergroitumatta jos siltä tuntuu mutta ei nämä meidän pikku "sosiaaliprojektimme"


        Eli pyytäisin, että et linkittäisi tänne tuollaisia "tutkimuksia" Tuo ei ole puolueeton tutkimus aiheesta vaan epämääräistä poliittisesti korrektia jargonia, joka muutenkin keskittyy liiaksi vanhempien hyvinvointiin ei lapseen. JOS aiot linkittää tänne jotain, niin toivon mukaan se on kunnon tutkimus aiheesta tai ei sitten muuta kuin omat mielipiteesi. Sanokaamme, että me tiedämme tämän;kansainvälistä adoptiota harjoittavat joko sulkeutuneet kommunistimaat(Ethiopia, Kiina, Vietnam)tai sitten suuret prostituution(Thaimaa)ja raiskausepidemioiden(Etelä-Afrikka ja Columbia)keskukset. Sen pitäisi kertoa sinulle jo jonkinverran. Mielestäni kun suhteellisen terveitä 3-6kk vauvoja vaihdetaan rahasta, niin tuolloin ei asiat todellakaan ole oikealla tolalla. Älkää linkittäkö tänne tutkimuksia ellei niissä ole ihan selviä tilastoja siitä, milloin tutkitut "koelapset" tulivat Suomeen, minkä ikäisiä "testattavat" lapset ovat nyt, miten he ovat menestyneet työelämässä...ei siis tätä ympäripyöreää "Tuota...on vielä vaikeaa sanoa..."


        Siis ihan ihka OIKEITA tutkimuksia joissa on esim vuosilukuja, lapsien ikä, adoptiopaikka...ei tuota ympäripyöreää poliittisesti korrektia mömmö jargonia kiitos!

        ootko aatellut hakea apua tohon vihaasi?

        Suomen kanssa yhteistyössä olevat maat ja tahot ovat hyvin tarkastettuja ja valvottuja,joten tuota kovasti mainostaamasi lapsikauppaa tuskin pääsee tapahtumaan.


      • JonesHenry
        lovenothate kirjoitti:

        ootko aatellut hakea apua tohon vihaasi?

        Suomen kanssa yhteistyössä olevat maat ja tahot ovat hyvin tarkastettuja ja valvottuja,joten tuota kovasti mainostaamasi lapsikauppaa tuskin pääsee tapahtumaan.

        "Suomen kanssa yhteistyössä olevat maat ja tahot ovat hyvin tarkastettuja ja valvottuja,joten tuota kovasti mainostaamasi lapsikauppaa tuskin pääsee tapahtumaan."


        Onko tämä ehkä mielestäsi "tarkastettu ja valvottu" yhteistyötaho?

        http://nazret.com/blog/index.php/2005/12/12/left_wing_monster_mengistu_hailemariam


        Tai ehkä sitten nämä kaksi?

        http://www.theatlantic.com/international/archive/2011/12/how-ethiopias-adoption-industry-dupes-families-and-bullies-activists/250296

        http://www.foreignpolicy.com/articles/2010/09/07/anatomy_of_an_adoption_crisis


    • ainastiina

      Duodecimin juttu on hyvä. Siihen on koottu eri adoptiotutkimusten tuloksia ja tarkasteltu niitä ilman tunnekuohuja.
      En ymmärrä JonesHenryn näkökulmaa (maailmassa on muitakin valtioita kuin Etiopia ja toisenlaisiakin adoptiolapsikohtaloita kuin hänen kertomansa).

    • HOIHOI!!!

      No mietippäs sitä miksi! ehkä sen takia, että Suomessa annetaan hyvä ja rakastava turvallinen koti lapsille millaista hän ei kotimaassaan saa! Paljon heitteille jätettyjä lapsia lastenkodit täynnä ympäri maailmaa! Lähettää nyt rahaa huhhuh! no meneekös se raha sitten oikeeseen tarkoitukseen no ei mene varmasti! Olisko sitten parempi, että sinäkin olisit ollut kotimaassa huonoissa oloissa? missä lie nytkin olisit jos et olisi kasvanut täällä rakastavassa huolehtivassa turvallisessa perheessä, olisit kadulla tienaamassa rahaa tms,,,sekö olisi ollut sinulle parempi vaihtoehto? Ja ne perheet ulkomailla itse suostuu adoptioon! mietippäs sitä miksi sinun biovanhemmat antoi sinut pois? ehkä sen takia, että he eivät pystyneet sinusta huolehtimaan tai jos tulit lastenkodin kautta, miksiköhän sinne jouduit aikoinaan? mieti nyt näitä asioita, ja et kauhean kiitolliselta vaikuta tuossa kirjoituksessas adoptioperhettä ajatellen, lähde ihmeessä takas kotimaahas kun siihen pystyt, pääset katsomaan missä oloissa lapset joutuvat elämään ilman kunnollista perhettä.... muuten sinulla ei olisi noin hyvin asiat kotimaassas jos siellä olisit joutunut elämään, ole kiitollisempi tämänhetkiseen tilanteeseesi! ja et tosiaan ole ainoa kuka noita kommentteja on kuullut ET OLE AINOA ADOPTIOLAPSI TÄSSÄ MAASSA!!! MENE ITSEESI JA ALA AJATELLA!!!

      • oikeudenmukaisuutta

        Adoptiolapsen EI tarvitse olla kiitollinen ja piste.
        Biovanhempi harvoin ymmärtää täysin biolapsen ajattelua ja näkökantoja.
        Adovanhempi ymmärtää vielä harvemmin adolapsen ajattelua ja näkökantoja.
        Täydelliseen toisen ymmärtämiseen, sympatiaan ja empatiaan ei yllä kukaan.
        Jokainen on oman asiansa paras asiantuntija, muut ei voi sanoa, että et tunne omaa asiaasi.
        Kun on kokenut vääryyden, ei muut voi sanoa, että et ole kokenut vääryyttä.
        Vääryys kuuluu surra.
        Adovanhemman kuuluu olla kiitollinen, että sai kaivatun lapsen luokseen ja hyväksyä lapsen persoonallisuus sellaisena kuin se on.
        Niin biovanhemmankin kuuluu tehdä, vaikka ei ne osaa.


      • JonesHenry
        oikeudenmukaisuutta kirjoitti:

        Adoptiolapsen EI tarvitse olla kiitollinen ja piste.
        Biovanhempi harvoin ymmärtää täysin biolapsen ajattelua ja näkökantoja.
        Adovanhempi ymmärtää vielä harvemmin adolapsen ajattelua ja näkökantoja.
        Täydelliseen toisen ymmärtämiseen, sympatiaan ja empatiaan ei yllä kukaan.
        Jokainen on oman asiansa paras asiantuntija, muut ei voi sanoa, että et tunne omaa asiaasi.
        Kun on kokenut vääryyden, ei muut voi sanoa, että et ole kokenut vääryyttä.
        Vääryys kuuluu surra.
        Adovanhemman kuuluu olla kiitollinen, että sai kaivatun lapsen luokseen ja hyväksyä lapsen persoonallisuus sellaisena kuin se on.
        Niin biovanhemmankin kuuluu tehdä, vaikka ei ne osaa.

        Täsmennys aiempaan.


        Sana "adoptiolapsi" on suoraan sanoen aika suhteellinen käsite.


        Otan käytännön esimerkin. Nämä kaksi ovat nykyään aikuisia adoptiolapsia. Heidän adoptoitiin 1-3 vuotiaina, ja he viettivät useita kuukausia ennen sitä orpokodissa.

        http://www.iltalehti.fi/ilona/200606154611931_in.shtml

        http://www.nytimes.com/2012/08/05/business/marcus-samuelsson-both-a-chef-and-a-brand.html


        Tämä on ns "kermat kakun päältä" nuolemisen tekniikka. Esimerkiksi Ethiopia lähettää 1970-luvun alussa Ruotsiin noin 300 orpoa, jotka ovat aidosti vanhempiensa hylkäämiä orpoja. Viettäneet käytännössä useita kuukausia orpokodeissa. Ikää 1-3 vuotta.


        Ethiopia sulkee kansainvälisen adoption kommunistisen vallankumouksen yhteydessä(1974-1982)


        Ethiopia aukaisee uudelleen adoptiohanat vuonna 1982 Tällä kertaa adoptioon lähtee 3-6 kuukautisia vauvoja suoraan sairaalasta. Lasten alkuperää ei tiedä kukaan. Äiti kuulemma hylkäsi lapset ja "karkasi" Yliopistotason keskusairaalasta Addis Ababan kaduille. Lapset ovat valmiita adoptioon pientä "kulukorvausta vastaan" Tämä tapahtuu noin 4-vuotta "punaisen terrorin" jälkeen.


        Tämä on tekniikka, jota voisi kutsua "kermat kakun päältä" Siinä korruptoitunut kehitysmaa aluksi pistää pienen määrän ns "aitoja orpoja" adoptioon, että saadaan adoptiohanat auki. Sitten tekniikkaa muutetaan. 1-3 vuotiaat orvot lapset orpokodeissa muuttuvat 3-6 vuotiaiksi vauvoiksi, joiden vanhemmista kukaan ei tiedä yhtään mitään.


        Tämä on "kermat kakun päältä" nuolemisen tekniikka. Adoptiota toimintana perustellaan löysästi sillä, että joku jossain(siis Ruotsissa)1970-luvulla adoptoi näitä ns "aitoja orpoja" Tämän perusteella yhteistyö kommunistisen kansanmurhaajadiktatuurin kanssa on oikeutettua;

        http://nazret.com/blog/index.php/2005/12/12/left_wing_monster_mengistu_hailemariam



        No niin! Tämä on "kermat kakun päältä" tekniikka. Sitä alettiin Ethiopiassa soveltaa vuonna 1982 Kiinassa 1992 ja Vietnamissa 1994



        Tekniikkaan kuuluu myös se, että otetaan täysin asiayhteyteen kuulumattomia ns "kauhukuvia" joilla lapsia pelotellaan ja manipuloidaan. Minun adoptioni hyväksyttiin vuonna 1982 Tämä dokumentti lähetettiin Suomen eetteriin vuonna 1984

        http://www.youtube.com/watch?v=tqjvXNykf34



        Kyse on pelottelutekniikasta, jolla otetaan jotain, joka ei käytännössä millään lailla ole asiayhteydessä, ja yritetään pelotella sillä sinua. Tämä dokumentti on peräisin Korem nimisestä Keski-Ethiopialaisesta kaupungista, tai oikeammin kaupungin ulkopuolella olevasta pakolaiskeskuksesta. Se sijaitsee noin 100-kilometriä pääkaupungista pohjoiseen jossa minä synnyin.


        Tämä on ns "pelottelun" tekniikka. Otetaan jotain, joka ei millään lailla kuulu asiayhteyteen, ja aletaan pelotella, uhkailla ja syyllistää sillä lasta. Viitataan epämääräisesti kristittyyn lähetystyöhön, jota harjoitettiin Afrikassa suunnilleen vuosien 1815-1965 välillä. Siis ENNEN kansainvälistä adoptiota! Ensimmäinen lapsi Ruotsista Afrikkaan saapui vasta vuonna 1969


        Eli...pelottelua, uhkauksia, vedotaan kaikenmaailman epämääräisin paperinpaloihin toiminnan "laillisuuden" oikeuttamiseksi(joissa useimmiten on kommunistinen vaakuna) ja epäasiallisia yhteyksiä esim BBC dokumenttiin jossa vedotaan länsimaisen ruoka-avun puolesta Pohjois-Ethiopian nälänhädän uhreille. Dokumentissa EI käytännössä millään lailla kannusteta kansainväliseen adoptioon!


        Niin...siitä "kiitollisuudesta" Kiitollisuus ja kuuliaisuus ANSAITAAN! Sitä ei osteta! Tämä on jotain, jota Suomalaiset TAI Ruotsalaiset adomammat eivät käytännössä IKINÄ tule ymmärtämään täysin riippumatta siitä kumpaan sukupolveen he kuuluvat! Samaa pilalle lellittyä valkoista ROSKAA olkoot sitten kyse veteraanien tyttäristä tai tyttären tyttäristä! Vedotaan johonkin epämääräiseen paperinpalaan jossa on kommunistisen kansanmurhaajadiktaattorin allekirjoitus, ja joka määrää lapsen teoriassa pysyvään omistus ja holhousuhteeseen. Todellinen moraalisen rappion osoitus!


      • JonesHenry
        JonesHenry kirjoitti:

        Täsmennys aiempaan.


        Sana "adoptiolapsi" on suoraan sanoen aika suhteellinen käsite.


        Otan käytännön esimerkin. Nämä kaksi ovat nykyään aikuisia adoptiolapsia. Heidän adoptoitiin 1-3 vuotiaina, ja he viettivät useita kuukausia ennen sitä orpokodissa.

        http://www.iltalehti.fi/ilona/200606154611931_in.shtml

        http://www.nytimes.com/2012/08/05/business/marcus-samuelsson-both-a-chef-and-a-brand.html


        Tämä on ns "kermat kakun päältä" nuolemisen tekniikka. Esimerkiksi Ethiopia lähettää 1970-luvun alussa Ruotsiin noin 300 orpoa, jotka ovat aidosti vanhempiensa hylkäämiä orpoja. Viettäneet käytännössä useita kuukausia orpokodeissa. Ikää 1-3 vuotta.


        Ethiopia sulkee kansainvälisen adoption kommunistisen vallankumouksen yhteydessä(1974-1982)


        Ethiopia aukaisee uudelleen adoptiohanat vuonna 1982 Tällä kertaa adoptioon lähtee 3-6 kuukautisia vauvoja suoraan sairaalasta. Lasten alkuperää ei tiedä kukaan. Äiti kuulemma hylkäsi lapset ja "karkasi" Yliopistotason keskusairaalasta Addis Ababan kaduille. Lapset ovat valmiita adoptioon pientä "kulukorvausta vastaan" Tämä tapahtuu noin 4-vuotta "punaisen terrorin" jälkeen.


        Tämä on tekniikka, jota voisi kutsua "kermat kakun päältä" Siinä korruptoitunut kehitysmaa aluksi pistää pienen määrän ns "aitoja orpoja" adoptioon, että saadaan adoptiohanat auki. Sitten tekniikkaa muutetaan. 1-3 vuotiaat orvot lapset orpokodeissa muuttuvat 3-6 vuotiaiksi vauvoiksi, joiden vanhemmista kukaan ei tiedä yhtään mitään.


        Tämä on "kermat kakun päältä" nuolemisen tekniikka. Adoptiota toimintana perustellaan löysästi sillä, että joku jossain(siis Ruotsissa)1970-luvulla adoptoi näitä ns "aitoja orpoja" Tämän perusteella yhteistyö kommunistisen kansanmurhaajadiktatuurin kanssa on oikeutettua;

        http://nazret.com/blog/index.php/2005/12/12/left_wing_monster_mengistu_hailemariam



        No niin! Tämä on "kermat kakun päältä" tekniikka. Sitä alettiin Ethiopiassa soveltaa vuonna 1982 Kiinassa 1992 ja Vietnamissa 1994



        Tekniikkaan kuuluu myös se, että otetaan täysin asiayhteyteen kuulumattomia ns "kauhukuvia" joilla lapsia pelotellaan ja manipuloidaan. Minun adoptioni hyväksyttiin vuonna 1982 Tämä dokumentti lähetettiin Suomen eetteriin vuonna 1984

        http://www.youtube.com/watch?v=tqjvXNykf34



        Kyse on pelottelutekniikasta, jolla otetaan jotain, joka ei käytännössä millään lailla ole asiayhteydessä, ja yritetään pelotella sillä sinua. Tämä dokumentti on peräisin Korem nimisestä Keski-Ethiopialaisesta kaupungista, tai oikeammin kaupungin ulkopuolella olevasta pakolaiskeskuksesta. Se sijaitsee noin 100-kilometriä pääkaupungista pohjoiseen jossa minä synnyin.


        Tämä on ns "pelottelun" tekniikka. Otetaan jotain, joka ei millään lailla kuulu asiayhteyteen, ja aletaan pelotella, uhkailla ja syyllistää sillä lasta. Viitataan epämääräisesti kristittyyn lähetystyöhön, jota harjoitettiin Afrikassa suunnilleen vuosien 1815-1965 välillä. Siis ENNEN kansainvälistä adoptiota! Ensimmäinen lapsi Ruotsista Afrikkaan saapui vasta vuonna 1969


        Eli...pelottelua, uhkauksia, vedotaan kaikenmaailman epämääräisin paperinpaloihin toiminnan "laillisuuden" oikeuttamiseksi(joissa useimmiten on kommunistinen vaakuna) ja epäasiallisia yhteyksiä esim BBC dokumenttiin jossa vedotaan länsimaisen ruoka-avun puolesta Pohjois-Ethiopian nälänhädän uhreille. Dokumentissa EI käytännössä millään lailla kannusteta kansainväliseen adoptioon!


        Niin...siitä "kiitollisuudesta" Kiitollisuus ja kuuliaisuus ANSAITAAN! Sitä ei osteta! Tämä on jotain, jota Suomalaiset TAI Ruotsalaiset adomammat eivät käytännössä IKINÄ tule ymmärtämään täysin riippumatta siitä kumpaan sukupolveen he kuuluvat! Samaa pilalle lellittyä valkoista ROSKAA olkoot sitten kyse veteraanien tyttäristä tai tyttären tyttäristä! Vedotaan johonkin epämääräiseen paperinpalaan jossa on kommunistisen kansanmurhaajadiktaattorin allekirjoitus, ja joka määrää lapsen teoriassa pysyvään omistus ja holhousuhteeseen. Todellinen moraalisen rappion osoitus!

        Ups korjaus! Tarkoitin tuossa ylempänä siis "Ensimmäinen lapsi Afrikasta Ruotsiin saapui vasta vuonna 1969"


    • ainastiina

      Ei koko maailman syntejä ja vääryyksiä voi kaataa suomalaisten adoptiovanhempien niskaan. Kun adoptio hoidetaan Suomessa toimivien virallisten organisaatioiden kautta, vanhempia tutkitaan tarkkaan ja nimenomaan lapsille pyritään löytämään paras koti. Adoptiovanhemmista on ylitarjontaa, joten lapsia luovuttavalla taholla on mistä valita.
      Jos lapsen ulkonäkö eroaa paljon vanhemmistaan, se herättää varmasti uteliaisuutta. Samoin lapsi voi kokea rasismia erinäköisyyden takia.
      Adoptiovanhempana en voi kuin toivoa, että perheen rakkaus, tuki ja hyväksyntä kantaa lapsen näiden tilanteiden yli. Jokainen ihminen on arvokas ja adoptiolapsi monesti vielä rakastetumpi ja odotetumpi kuin biologinen lapsi,. Maailma on joskus julma paikka ja ymmärtämättömiä löytyy vähän joka lähtöön. Voi, kunpa lasta voisi suojella kaikelta pahalta (mutta kun ei voi).

    • JonesHenry

      Täällä ei voi keskustella asiallisesti koska ylläpito bloggaa kaiken adoptiokriittisen keskustelun. No, ongelmat eivät sillä tavalla katoa yhtään minnekään, sen voi vakuuttaa, kuten ei myöskään näiden lasten oireilu!

    • hurjaaero

      JonesHenry! Sua ärsyttää se, että joku paksapää sun entisessä kotimaassa on keksinyt keinon hankkia rahaa. Onko se suomalaisten adoptiovanhempien tai sossujenkaan vika jos meille ei anneta oikeata tietoa vaan valehdellaan. Jos sun kohdalla olis tulevaisuus voinut olla hyvä afrikassakin, mitä vahvasti epäilen, niin sitä se ei kuitenkaan ole kaikille. Ja se väite, että kaikki maat joista suomeen voidaan lasta adoptoida olisi samanlaisia kuin etiopia niin on vain väärä. Tiedämme tasan lapsemme taustat ja ymmärrämme ja tunnemme lastemme traumat. Kaiken lisäksi meillä niistä vielä puhutaan ja lapset saa ja uskaltaa kyllä kertoa omat mielipiteensä, välistä tuskastuttavankin hyvin.

      Suomessa on liian leväperäinen sosiaaliturva, mutta ei kait sekään ole meidän adoihmisten vika, me maksamme kyllä veromme ja tienaamme ne työllä. Onhan meidän pitänyt se sossuille vielä tarkoin kertoakin, että miten sen teemme.

      Mun mielestä kaikki jotka "joutuvat" asumaan suomessa, väristä viis, niin saisivat luvan osallistua talkoisiin. Eli töihin! Se että annetaan rahaa siihen ettet tee mitään, niin on munkin mielestä väärin. Vastikkeeton hyöty ei hyödytä pidemmän päälle ketään. Siinä laiskistuu. Sen luultavasti olemme kaikki nähneet. Kaiken maailman nistien ja holistien hyysääminen jos mikä on pelkkää rahan haaskausta, siinä sulle oikea kanava tuolle suuttumuksellesi. Mutta kaikki ovat kuitenkin oman onnensa seppiä ja pahoin pelkään, ettei sun tulevaisuus ole kovin onnellinen kun noin vasiten itseäsi vihaan ja katkeruuteen yllytät. Peace man and relax, this is only unique life! :)

    • seitsemäs sukupolvi

      koska omat geenit ei ole tärkeää ja maailmassa on adoptiokodeissa niin paljon lapsia jotka tarvitsisivat rakastavan kodin. Tosin suomeen en erinäköistä uskaltaisi tuoda juuri kiusaamisen takia, mutta muussa maassa asuessani voisin.

    • 1Anger

      Maailmassa ja yksistään Naapurimaassamme Venäjällä on 650000 orpoa ja 3 MILJOONAA koditonta lasta. Väitän, että adoptoitu lapsi on kuitenkin paremmassa turvassa kuin kadulla imppaamassa, kerjäämässä tai myymässä itseään.
      Sopeutumisvaikeudet ovat pientä siihen verrattuna.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5115
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3217
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1365
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe