hammashoitajaksi?

hammashoitajaksiko?

Hei,

Minulla on sosiaalialalta kokemusta n.1,5 vuotta. Olen hoitanut lapsia, vanhuksia, kehitysvammaisia ja mielenterveyspotilaita. Haluaisin hammashoitajaksi, mutta miksi pitää ensiksi lukea lähihoitajaksi ja siitä hammashoitajaksi? Minua ei yhtään kiinnosta lähihoitajan tutkinnon suorittaminen, haluan suoraan keskittyä hampaisiin ja muuhun suun terveyteen liittyviin asioihin.

Eikö ennen ollut pelkästään hammashoitajan tutkinto, jossa ei keskitetty vanhuksiin, lapsiin yms? Miksei enää ole? Miksi kaikki pitää olla vanhuksiin ja lapsiin keskittymistä, olen nähnyt sen jo !
Harmittaa kuitenkin haaveena on hammashoitajan ammatti, ja siitä vielä eteenpäin suuhygienistiksi.
Onko mitään muuta polkua kuin lukea itsensä ekaksi lähihoitajaksi, ja siitä sitten hammashoitajaksi?

Turhauttavaa, olen jo hoitanut vanhuksia yms, ja ei huvittaisi yhtään opiskella niistä enempää, lääkelaskut yms olisivat mielenkiintoisia.

22

9230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ökövgljvh

      Kaikilla on se sama tie eikä se siitä muuksi muutu.

    • hammashoitajaksiko?

      Eli on pakko suorittaa lähihoitajan tutkinto alusta loppuun, saankohan hyväksi luettua työkokemukseni? Oletko hammashoitaja?

    • Lh -06

      Yritä saada oppisopimuspaikka. Toki silloinkin pitää opiskella lähihoitajaksi, mutta ei olisi niin paljon tunneilla istumista.

      • KilKal

        Mutta samat pakolliset jaksot kuitenkin edessä.


    • hammashoitajaksiko?

      Voiko aloittaa oppisopimus opinnot jos ei ole suorittanut kolmea pakollista lähihoitajan tutkinnosta? Eikö ne pidä olla ensiksi suoritettuja? Ehkä voisin yrittää päästä oppisopimuksella jonnekkin. Sehän kestäisi 2v minulta olen ylioppilas.

      • 6+6

        Soittele oppisopimustoimistoon. Kyllähän ne osiot täytyy jollain lailla suorittaa, eli sen ekan vuoden yleissivistävät opinnot saat hyväksiluettua kun olet yo, mutta ne perusopinnot pitää jotenkin suorittaa, vaikka olisit oppisopimuksella.

        Mutta eihän tuo yksi lukuvuosi lisää olisi kovin pitkä aika koulun penkilläkään istua. Aika hyvin kun saa ammatin vaan kahdessa vuodessa. Mulla meni ainakin hujauksessa se eka vuosi ja toinen vielä nopeampaa.

        Kai ne opinnot voidaan jollain lailla "räätälöidä" jokaisen kokemuksen/ koulutuksen mukaan. Nykyään vaan ei sillä kokemuksella pääse kovin pitkälle ilman tutkintoa.


      • Hammashoitaja

        Tällä hetkellä hammashoitajaksi on vaikea päästä. Eli perusopintojen jälkeen tulee haastattelu, ryhmätyö ja testi.Perusopinnoista pitää saada parhaat arvosanat. Ei ole varmuuta että pääset. Tsemppiä kuitenkin.


    • Minä vaan

      Ei ole muuta polkua ja koko koulutuksen ajan saat kuulla, kuinka niin paljon parempi olisi kun valitsisit vanhukset. Mikset lue suoraan suuhygienistiksi? Itsenäisenpää työtä kuin hammashoitajan. Vaatii tosin yo-todistuksen.

      Harkitse vakavasti koko hammashoitaja-tutkintoa. Rankka koulutus näyttöineen. Moni on jäänyt matkalle.

    • hammashoitjaksi?

      Kiitos vastauksista!
      Ehkä voisin oppisopimuksella opiskella, mutta en kyllä vanhuksia todellakaan ala hoitamaan!

      Minulta puuttuu (24p pitäisi olla kasassa minulla on vain 23p)1p että pääsisin valintakokeeseen suuhygienstiksi, joten joudun valitsemaan pidemmän tien tai sitten avoimeen amk lukemaan 60 op.

      En tiedä mitä tehdä, pelkään tavallaan suorittaa lähihoitajan tutkintoa koska en enää halua hoitaa vanhuksia yms enään milloinkaan, vaikka valmistuisin lähihoitajaksi. Minun olisi aivan pakko päästä suorittamaan hammashoitajan opinnot lisäksi. Kuitenkin olisi ihan mielenkiintoisaa olla hammashoitaja, kun siskosta valmistuu hammaslääkäri, joten pääsisin ainekin hänen kauttaan töihin.

      Jospa kuitenkin menisin avoimen amk kautta lukemaan itselleni suuhygienistiksi valmistavat opinnot ja siitä sitten hakisin vuoden päästä kouluun. Olen nähnyt jo vanhusten, lasten yms hoitamisen ja ei kyllä innosta yhtään!

      • Minä vaan

        Kuulostaa hyvältä. Suuhygienistin palkkakin on parempi. Hammashoitajakin ihan kiva ammatti, mutta aika paljon rutiineita. Kun olet avustanut päivän aikana 12 lapsen tarkastukset a 15 min. tiedät tehneesi töitä. Pitää olla lisäksi sosiaalisesti aikamoinen luovija, että jaksaa olla koko päivän saman hammaslääkärin kanssa ja joskus vuosia. Mikäs siinä jos sujuu, mutta jos ei suju.


      • Käki3

        Tulikohan nyt IHAN kaikille selväksi, että olet jo nähnyt vanhusten ja lasten hoitamisen, eikä se innosta yhtään? Vai pitäisikö sun vielä kerran ilmoittaa se, jotta tulee varmasti kaikille selväksi, että vanhukset ja lapset ei kiinnosta!!!


      • 14 + 10
        Käki3 kirjoitti:

        Tulikohan nyt IHAN kaikille selväksi, että olet jo nähnyt vanhusten ja lasten hoitamisen, eikä se innosta yhtään? Vai pitäisikö sun vielä kerran ilmoittaa se, jotta tulee varmasti kaikille selväksi, että vanhukset ja lapset ei kiinnosta!!!

        Yksityisellä puolella voi hammashoitajan työt olla erittäin monipuolisia, siinä on mukana laskutusta, aikojen varausta ja tarvikkeiden tilausta. Lisäksi työajat ovat todennäköisesti mukavammat kuin sairaalassa ja asiakkaat kävelevät sisään ja ulos. Taatusti siistimpää ja keveämpää kuin psykogeriatrinen osasto sairaalassa.


      • ....
        Minä vaan kirjoitti:

        Kuulostaa hyvältä. Suuhygienistin palkkakin on parempi. Hammashoitajakin ihan kiva ammatti, mutta aika paljon rutiineita. Kun olet avustanut päivän aikana 12 lapsen tarkastukset a 15 min. tiedät tehneesi töitä. Pitää olla lisäksi sosiaalisesti aikamoinen luovija, että jaksaa olla koko päivän saman hammaslääkärin kanssa ja joskus vuosia. Mikäs siinä jos sujuu, mutta jos ei suju.

        Tiedätkö missä voi opiskella hammaskoitajaksi voiko esim vaasassa


      • Anonyymi

        Jos pelkästään jo kirjallinen ilmaisukin on tuon tasoista, henkisestä kypsyydestä puhumattakaan, lienee parempi, että suuntaudut ihan muulle kuin hoitoalalle!


    • 10.53

      Ei se lähihoitajan tutkinto niin paha ole. Eli eihän siinä ole kuin muutaman viikon työharjoittelut päiväkodissa ja sairaalassa ja palvelutalossa, riipuen miten ne paikat nyt jakautuu. Kai sen aikaa kestää, vaikka ei pitäisi lapsista tai vanhuksista. Sitäpaitsi kyllähän hammaslääkärin vastaanotolla käy myös lapsia ja vanhuksia, täytyy pystyä hoitamaan kaiken ikäisiä potilaita.

    • Vieras4

      En tiiä kuuluuko nyt tänne tämä asia, mutta onko kenelläkään tietoa että miten pääsen opiskelemaan hammashoitan tutkinnon, kun olen jo valmiiksi lähihoitaja joka on suuntautunut sairaanhoitoon ja huolenpitoon. En mun siis tarvitsisi opiskella enää kun hammashoitajan opinnot, mutta missä? :D

      • 12+18

        Riippuu ihan siitä, missä asut. Ainakin Helsingissä Hesote:ssa voi opiskella.


    • Hae näihin

      Tässä oppilaitoksia:

      Helsingin sosiaali- ja terveysalan oppilaitos, HESOTE www.hel.fi/hki/hesote/
      Jyväskylän ammattiopisto www.jao.fi
      Etelä-Kymenlaakson Ammattiopisto 1.1.2006 alkaen www.ekami.fi
      Savon ammatti- ja aikuisopisto, Kuopio www.sakky.fi
      Oulun seudun ammattiopisto www.osao.fi
      Lapin ammattiopisto, Rovaniemi www.lao.fi
      Turun ammatti-instituutti www.turkuai.fi
      Tampereen ammattiopisto www.tao.tampere.fi
      Vaasan ammattiopisto www.vao.fi
      Svenska yrkesinstitutet www.syi.fi

    • vieras4

      Kiitos avusta! :)

    • nennu3

      Joku oli kirjoittanut tuonne että pitää olla yo paperit,että voi mennä lukemaan suuhygienistiksi. Ei pidä paikkaansa!! Kuka vielä nykyään luulee että amk-tutkintoon pitää olla yo-paperit. (Voihan nykypäivänä hakea yliopistoonkin ilman yo-papereita ja sisälle päästä) Kyllä valitettavan moni huonoilla yo-papreilla jää rannalle ruikuttamaan kun hyvillä ammtikoulu papruilla mennään ammattikorkeaan..Ja lisäksi jo ammatti taskussa. Ei kukaan kysy työpaikalla sinulta et oletko ylioppilas? Palkkaisinko minä lähihoitaja-sairaanhoitajan vai yo-sairaanhoitajan? Ei tarvi kauan miettiä. Lähäri-sairranhoitajan tietenkin. Vai hammasoitaja-suuhygienistin? vai yo-suuhygienistin? Tietenkin hammashoitaja-suuhygienistin.!

    • sfsfsafaf

      Millaista palkkaa saa jos on lähihoitaja ja pääsisi töihin hammashoitajaksi, jossa työpaikkakoulutetaan hommaan? Ei ole siis mitään koulutusta hammashoidosta ja kyseessä yksityinen paikka.
      Onko jollakin tietoa???

    • Anonyymi

      Jos hammashoitajaksi on meininki , niin paras suositus on se että omat hampaat ovat virheettömät ilman paikan paikkaa ja killlesyöpymiä . Tietää mistä puhuu. On elävä todiste omasta osaamisesta. Toisekseen oletko valmis hoitamaan ihmisiä joiden hampaat ja limakalvot ovat pilalla ja henki haisee.
      Hammashoitajana tulet hoitamaan etenkin niitä vanhoja ja lapsia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe