Voiko optikko tutkia silmät väärin näöntarkastuksessa ?

...

Tänään käymäni diagnosoi hajataiton ja sanoi että on kauko sekä likinäössä vikaa. En ole huomannut likinäössäni mitään vikaa. Kun käski katsoa numeroita taululta käski katsoa vain oikealla ylhäällä olevaa numeroa. Vasemmalla silmällä valkea tausta mikä oli numeroiden taustalla ei viimeisessä numerossa enää ollut mukana vaan oli sen vasemmalla puolella. Sitä se aikansa ihmetteli ja sitten lopussa sanoi että ei sillä ole väliä. Meen huomenna toiselle optikolle vielä. 10 vuotta sitten todettu kaukonäössä vikaa mutta ei muussa. Lasit hävis silloin enkä oo sit jaksanu pitää kun ei oo niin huono näkö

18

3638

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Sanoi että minulla on hajataittoa.

    • ptms3

      Kannatta ehdottomasti mennä silmälääkärille tarkistuttamaan oikeat vahvuudet, jos optikko vaikutti vähänkin epävarmalta. Siinä optikko on kyllä oikeassa, että jos hajataittoa on paljon, se vaikuttaa sekä kauko- että lähinäköön.

    • kesk aloittaja.

      MEnin toiselle optikolle. Ja se sai taas ihan erilaisen tuloksen. Saan reippaasti ajaa autolla toisin kuin tämä vätti. potuttaa tuollaiset optikot. Siellä on nyt sitten väärät tiedot siinä liikkessä näöstäni. Henkilötunnuksenkin kysyi.

    • .....

      Saapiko ne tiedot poistattaa sieltä liikkeestä missä mitattiin liian huonoksi näköni ? Onko sillä velvollisus ilmoittaa asiasta poliisille ? Jäi vaivaamaan kun henkilötunnuksillani on sinne laitettu liian huonot lukemat näöstäni. Ja väitti että en saisi muka ajaa autoa. Oli väärässä. PAljon hätäisempi oli se tutkimus kuin tämän päiväinen eri liikkeelä.

      • lisää tietoa

        Oliko niin, että ensimmäinen optikko sanoi ettet saa ajaa ilman korjaavia laseja vai että et näe tarpeeksi hyvin edes lasien kanssa? Jos oli jälkimmäinen tapaus, niin kai kehotti menemään silmälääkäriin?


    • .....

      Oli että en saisi lain mukaan ajaa muka ilman laseja. Että arvot reilusti yli 0.5. Ja väitti olevan likinäköä. Menin toiseen liikkeeseen. JA sanoi että saan ajaa autoa. JA arvo 0.25. Vituttaa kun henkilötunnuksillani on siellä eka liikkeessä väärät tiedot näkökvystäni. En oo vielä saanu lasejani joten tuo ei tietenkään poistaisi niitä ainakaan ennen kuin oon ne saanu. Oli muutenkin outo mies. TAmp sossu on määränny käymään tuossa liikkeessä hakemassa laskelman ja ei muka muualta sais ottaa vaikka saa. NO otin sitten silti siitä toisesta. Kun sanoi että jos en päätä otanko laskelmaa en voi valita myöskään laseja. sil on vaan minun henkilötunnukset osoitteet, yms. Ja väärät arvot koneella joiden mukaan en sais ajaa laillisesti autolla. JOten vituttaa

      • .......

        Potuttaa luonnollisesti


      • Viilasiko linssiin
        ....... kirjoitti:

        Potuttaa luonnollisesti

        Mun miehelle määräsi optikko pluslasit vahvuuksilla 0,25 ja 0.75. Mies on autonkuljettaja ja kärsinyt huimauksesta jonkin aikaa. Niska-hartia seutu on miehellä jumissa, huimaus johtunee siitä. Optikko oli kuitenkin väittänyt huimauksen johtuvan ikänäöstä ja korjautuvan noilla laseilla. Mua kuitenkin vähän ihmeyttää, että muka noin pienillä tehoilla olis merkitystä ja käytetäänkö autolla ajaessa ees pluslaseja? Mies on rekkakuski ja optikko oli väittänyt, ettei ilman noita laseja saa edes ajaa isolla autolla. Itse olen ns. likinäköinen ja laseissa vahvuutta -6 ja -5,5 en oikeen ymmärrä, miten pluslasit korjais ukon tilannetta.


      • occhiali per figura
        Viilasiko linssiin kirjoitti:

        Mun miehelle määräsi optikko pluslasit vahvuuksilla 0,25 ja 0.75. Mies on autonkuljettaja ja kärsinyt huimauksesta jonkin aikaa. Niska-hartia seutu on miehellä jumissa, huimaus johtunee siitä. Optikko oli kuitenkin väittänyt huimauksen johtuvan ikänäöstä ja korjautuvan noilla laseilla. Mua kuitenkin vähän ihmeyttää, että muka noin pienillä tehoilla olis merkitystä ja käytetäänkö autolla ajaessa ees pluslaseja? Mies on rekkakuski ja optikko oli väittänyt, ettei ilman noita laseja saa edes ajaa isolla autolla. Itse olen ns. likinäköinen ja laseissa vahvuutta -6 ja -5,5 en oikeen ymmärrä, miten pluslasit korjais ukon tilannetta.

        Kyllä vaimon kannattaa aina mennä miehen mukaan näöntarkastukseen! Ei se mies mitään niistä asioista ymmärrä,niinkuin ei optikkokaan!Huijaa vaan ihmisiä,viilaa linssiin ja myy turhia laseja!Kyll se vaan näin on!pieni ihminen on ihan turvaton optikkoa vastaan,ihan vapaata huijausriistaa!


    • pölöjä

      Käypä vielä kolmannella optikolla niin saat kolmannen eri tuloksen,ja neljännellä niin neljännen jne.Silmä katsos on elävä organismi,jonka tila vaihtelee (ihan niinkuin esim.ihmisen paino,pituus,sydämen syke,verenpaine jne.jne).Joten sen "ainoan oikean" lukeman tuloksen saaminen voi viedä aikaa jonnin verran...ja voihan sitä muutamalla lääkärilläkin pistäytyä,ja sitten ihmetellä...eiköhän joku niistä tuloksista sitten miellytä itseä...ja hanki lasit ihan vaan,jos on pakko! Koskahan on?

      Ihmiset,opetelkaa ihan perusasiat silmän toiminnasta,niin tajuatte jotain noista optikon tutkimuksista,ettekä kysele täällä ihan H-Moilasina tyhmiä juttuja!

    • ...

      No ekan optikon mielestä en saisi lain mukaan ajaa autolla. JA toisessa silmässä - 1 . Toisen mielestä molemmissa vain 0.25. Luotan häneen enemmän. Tämä ensimmäinen höselsi sen numerotaulukon kanssa niin et vasemmalla silmällä ei nähny viimeisessä numerossa enää valkoista taustaa. Ja kun sanoin siitä niin varmaan vaikutti erittäin virheelliseen tulokseen. Toinen optikko teki erittäin paljon perusteellisemman tutkimuksen. Tuskin teki tahallaan mutta ihmiset on erehtyväisiä

    • ......

      - 0. 25. Kävin siis peräkkäsisinä päivinä heillä. Joten tuollaista eroa ei liene voi selittää millään silmän muutoksilla vaan on tehty virhe. Mutta ihminen on erehtyväinen. Ja kun tehnyt 40 vuotta hommaa voi olla et luottaa liikaa omiin metodeihinsa. Se tausta näytettiin mulle väärällä tavalla tms. Jos vaikka oli kiire. En kanna kaunaa. Virheitä sattuu ammattilaisellekin. Mutta älä väitä tuota ihmisen luonnollisen silän muutoksen syyksi vuorokaudessa. PS. Totta kai haluan lasit kun en näe kaukaa tv:n tekstejä. Ja liikennemerkkien tekstejä kaukaa vaikka lain mukaan saisinkin ajaa. Likinäköä minulla ei varmastikaan ole kuten ensimmäinen väitti. Silloin tuskin pystyisin tähän metrin päästä kirjoittamaan ja näitä juttuja lukemaan ja nään ne täysin selvästi.

      • Ei voi olla totta...

        LIKIKÖINEN NIMENOMAAN NÄKEE LÄHELLE ILMAN LASEJA! Nyt kannattaa laittaa suuta soukemmalle, valittaa ei kannata jos asiat on omassa päässä aivan perseellään.


      • Anonyymi

        0.25 on niin pieni ero eri päivinä tehdyissä mittauksissa, ettei pienempää ole. Saattaa johtua ihan omista tulkinnoistasi. Saatta johtua myös juodun veden määrästä eri päivinä. En vaivaisi itseäni enempää mokomalla asialla.

        Osta lasit, jos tarvitset, tai ole ostamatta, jos näet hyvin muutenkin!


    • verensokerit?

      On toki mahdollista, että optikko on tehnyt virheen. Eihän sinulla ole diabetestä? Jos ei ole, suosittelisin silti tarkastamaan verensokerin esim. terveyskeskuksessa. Sen heilahtelut voivat muuttaa voimakkuuden tarvetta hyvinkin paljon. Tiedän diabeetikon, jolla on huonon hoitotasapainonsa takia kolmet eri vahvuuksilla olevat silmälasit. Hän vaihtaa niitä sen mukaan millä tasolla verensokeri on.

      "Korkeaan verensokeriin liittyy näkökyvyn vaihtelu. Kun verensokeri on korkea, myös silmän mykiössä on runsaasti sokeria. Tämä aiheuttaa mykiön turpoamisen, mistä aiheutuu likinäköisyyttä ja esimerkiksi television tekstin lukeminen vaikeutuu."
      Lähde: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dia00201

    • mas2

      Ja ajokorttia varten toimitetaan tiettyyn aikaan (ennen 45v) todistus näkökyvystä, joten ei optikko ilmoita näkösi muutoksista. Hlötunnus lain mukaan pakko kysyä asiakkaalta.

    • Anonyymi

      Tosi. Asia. On.
      Ei myöskään silmä lääkärit saa samoja arvoja, toinen esimerkiksi määrää ajo kiellon ja toinen taas sen sallii, vaikka kuten eräällä tutulla on kokemus.
      Eli ensimmäinen oli nuori nais lääkäri ja toinen oli vanhempi kokenut mies lääkäri.
      On sitten kysymys silmien arvoista tai yleisestä terveys tilasta.
      Eli tämä lääkärin ajokielto on erikoinen tapa, antaa valtaa, mutta jos ajaa sanktio on vain kolarin sattuessa, vakuutus yhtiöllä, voi joko alentaa korvausta tai jopa olla maksamatta.
      Eli poliisi ei puutu, eikä Ajovarma asiaan, kun kortti on voimassa. Asia selviää kun lukee.
      Tekstin " 9 kysymystä :Ajokelpoisuuden arviointi." kirjoitus on Potilaan lehdessä.
      Sen on kirjoittanut Mikael Ojala LKT, neurologi. Ylilääkäri.
      Kohta 8. Mitä jos ajaa ajokielosta huolimatta.
      Jos ajaa ajokielosta huolimatta ja joutuu kolariinb, hänen liikennevakuutuksesta saamiaan korhauksiaan voidaan leikata ns oman myötävaikutuksen perusteella.
      Tämä on siis vain jos vakuutus yhtiö saa tietää tai haluaa menettää asiakkaan!
      Tästä on ollut polemiikkiä, eli pois tämä lääkärin mielivalta, alle 6 kuukauden ajokiellon lausekkeesta, vain jos on tarve ajokiellosta, kyllä se on sitten poliisin /Ajovarman asiaa.

    • Anonyymi

      Voi. Mene silmälääkärille, se sanoo sitten voitko jatkossa käydä optikolla. Ei ne ole rahastajia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe