"Ei signaalia"

MissMar

Auttakaa tyhmää! Mulla on LG:n digitaulutelkkari, joka on aina toiminut moitteettomasti. Nyt joululomalta palatessani töllö herjaa jatkuvasti "ei signaalia" ilmoitusta eivätkä mitkään kanavat näy! Eilen jossain vaiheessa kanavat näkyivät, mutta kuva ns. välkkyi ja särisi.. Digiboksia mulla ei ole telkussa kiinni, vain dvd-soitin, joka toimii hyvin. Missävika??? :(

29

52719

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arvailuja vaan...

      Perusasiat ensin: Onko kyseessä antenni. vai kaapeliverkko? Kerros- vai omakotitalo?
      Jos olet tarkistanut, että antennin liitäntäjohto on kunnolla kiinni niin tv:ssä kuin seinärasiassa, niin sitten voi olla useampi syy. Jos on kyseessä omakotitalo ja antennissa on mastovahvistin, niin saako vahvistin käyttösähköt?

    • MissMar

      Kaapeliverkko kyseessä ja kerrostalo. Johdot tarkistettu.

      • Sama vika

        Olin tuossa kymmenkunta vuotta Ilman TV:tä, nää digigigitkään ei kiinnostaneet, mutta nyt sitten lun tästä piti alkaa maksamaan. Käväisin kaupassa ja hommasin uuden tv:n. Tuollaisen halvan Dual tv:n

        http://prisma.s-verkkokauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/prisma/dual-19-dvb-t-c-led-lcd-tv-dvd-soittimella

        Haki hienosti kanavat paikalleen, mutta on ronkeli, sensuroi ohjelmat puolestani, YLE:n kanavat näkyvät siedettävästi, teksti tv toimii, mutta kaupallisten kanavien ohjelmat ovat pääosin pelkkää pikselimössöä, aivan kuin muinaisella 70-luvulla, kun tuuli hiukka heilutti silloisen asunnon antennia. Ei kai se nyt aivan näin pitäisi olla?


    • Oli helppo

      Ratkaisu tähän ei signaalia juttuun ja pikselöitymiseen.

      Otin pois sen uuden juuri TV:n kanssa ostetun antennijohdon, tehty kuitenkin jossain Kiinassa, vaihdoin sen vanhaan 80-luvun Suomessa tehtyyn antennikaapeliin, joka oli ollut aiemmin vanhassa radiossa (sielläkin on joissain vanhoissa malleissa tuollaisen antennijohdon paikka), se riitti, nyt toimii ja näkyy, ei pätki, ei pikselöi, eli kyse oli surkeasta EU-hyväksytystä mistä lie tulleesta antennijohdosta.

      Vanhassa vara parempi suomalaiset tekivät laatua, nyt saadaan sutta ja sekundaa ulkomailta.

      Aikoinaan oli samanlaisia ongelmia kun ulkomailta halpatuotantona tehtyjä tuotuja puhelinpistokkeita alettiin levittämään Suomeen ja niihin piti liittää tietokoneita, eli nettiyhteyksiä, samoja ongelmia oli silloinkin, eivät toimineet kun eivät oikein sopineet keskenään muualta tulleet pistokkeet ja vanhat suomalaiset pistokkeet, niiden kanssa piti soveltaa, laittaa vaikka jotain muovitikkuja, muovilusikanvarsia yms. kiristämään ja tukemaan liitosta, tässä antenniongelmassa on aivan samasta kyse usean kohdalla uskoisin.

      Halvalla ei hyvää saa.

      • harmittaa

        Siis LG-taulutelkkari. Välillä kaikki ok sitten taas , ei signaalia. Taitaa muuten olla kuun asennolla vaikutus. Kirkas kuutamo ja kuun asento taas jokin paha. Silloin ei tule yhteyttä. Kysymyksessä antenni välitys, omakotitalo korvessa. Sama on jatkunut koko tämän telkun ajan n. 1,5 vuotta. Keljuttaa niin...


      • Lisää tasoa..?
        harmittaa kirjoitti:

        Siis LG-taulutelkkari. Välillä kaikki ok sitten taas , ei signaalia. Taitaa muuten olla kuun asennolla vaikutus. Kirkas kuutamo ja kuun asento taas jokin paha. Silloin ei tule yhteyttä. Kysymyksessä antenni välitys, omakotitalo korvessa. Sama on jatkunut koko tämän telkun ajan n. 1,5 vuotta. Keljuttaa niin...

        Kaikki alkaa, eli onko riittävän tehokas antenni oikeaan suuntaan, onko antenni ehjä ja kaapelointi kunnossa. Joskus laitetaan iso antenni mastoputkeen ja tuulenpuuska on kääntänyt sitä sivuun oikeasta suunnasta. Onko metsää ja mäkiä aseman suuntaan? Ilmeisesti LG:n viritin on epäherkempi kuin aikasemman (digiboksin?) viritin, mutta esim. mastovahvistimella saattaisi löytyä lisää signaalitasoa?


      • Lisää tasoa..?
        Lisää tasoa..? kirjoitti:

        Kaikki alkaa, eli onko riittävän tehokas antenni oikeaan suuntaan, onko antenni ehjä ja kaapelointi kunnossa. Joskus laitetaan iso antenni mastoputkeen ja tuulenpuuska on kääntänyt sitä sivuun oikeasta suunnasta. Onko metsää ja mäkiä aseman suuntaan? Ilmeisesti LG:n viritin on epäherkempi kuin aikasemman (digiboksin?) viritin, mutta esim. mastovahvistimella saattaisi löytyä lisää signaalitasoa?

        Jäi näköjään sana pois, piti olla "Kaikki alkaa antennista, eli onko riittävän..."

        Kerran tuttava oli huonolla tuulella, kun tv oli alkanut katkoa signaalia. Kysyin, että miten antenni jakselee ja kotiin mennessä hän totesi, että UHF-antennin sauvoista oli osa pudonnut pois. Ilmeisesti lintuparvi oli käynyt lepäämässä antennin päällä ja sauvojen kiinnikkeitä oli siinä yhteydessä murtunut. Uusimalla antenni näkyvyys oli taas OK.


      • Anonyymi

        Kiito mimunkin oli piusta kiinni nyt lähti etsii


    • marjatta3

      pitääköhän jouluna katsella vain ikkunasta ulos kun SAMSUNG LCD tv:n kaikilla
      kanavilla on Ei SIGNAALIA. Kun ohjekirjan mukaan tarkistin Signaalitietoja tarkistuksessa on näytössä seuraavat tiedot
      Bittivirh. taso 10
      Sign. voimakkuus 0
      Missäköhän vika ja mitä teen

    • Lisätietoa kaivataan

      Onko kyseessä antenni- vai kaapeliverkko? Pystytkö testaamaan systeemiä jollain toisella vastaanottimella tai digiboksilla? Oletko kokeillut toista liitäntäjohtoa? Jos käytössä on antennivahvistin, niin onko siinä sähköt päällä?

      Koska enempää lähtötietoja ei ole, niin aloita ottamalla tv:n sähkötöpseli pois seinästä ja käynnistä tv. Jos ei auttanut, niin seuraava homma on kanavien uudelleenhaku.

    • nicesusi

      Mulla sama juttu jou,un jälkeen, ja nimenomaan myös lg. Digiboksi tuli korjauksezta just ennen joulua, ja asentaja laittoi sen toimimaan napin painaluksella. En saa tykkiinkäön yhteyttä. Apua !

      • ABC-kirja

        Sitä todellakin tarvitset.


    • samassaveneessä

      Meillä LG:n taulutelevisio (jo 8v. vanha 37" ruutu) ja siinä tulee tuo "no signal" jos on kauko-ohjaimesta valittu väärä ohjelmalähde esim. HDMI liitin jossa oleva laite ei ole päällä, S-video input valittu mutta siinä ei laitetta kiinni.

      Mutta jos tuo tulee laitteen omasta tv-virittimestä niin todennäköisin syy on katkos antennijohdossa (tai antenni osoittaa väärään suuntaan).
      Oliko kyseessä HD-kanavat? Jos oli niin syy on se että Digita ei enää lähetä YLE HD kanavia 1.1.2016 lähtien. Jos antennia (VHF) ei suunnata dna:n verkkoon niin antennitalouksissa ei enää katsella HD lähetyksiä.

      DIGITA:n tiedote:
      http://digita.fi/medialle/tiedotteet/kuuden_tv-kanavan_hd-lahetykset_ovat_paattyneet_digitan_antenni-tv-verkossa_1.1.2016.4300.news

      DNA:n verkkoon viritysohjeet:
      https://www.dna.fi/paivita-antenni-teravapiirtoaikaan

    • drthtyj

      No Signal ongelma minullakin LG:ssä. Vanha tv näkyy samaan aikaan moitteettomasti tv näkyy... miten toimia??

    • lgkaput

      Meillä muutaman vuoden ikäinen LG sanoi aluksi "ei signaalia" ja jonkin aikaa lämmittyään kuva alkoi näkyä.
      Nyt mikään lämmittäminen ei riitä, kuvaa ei tule.

      Olen kokeillut toisella antennijohdolla, toisessa talossa ja uudella isolla antennilla, mutta "ei signaalia" on ja pysyy.

      Vanha televosio näkyy ko. paikassa, joten vika on tv:ssä. Mahtaako löytyä vihjeitä korjaamiseen?

    • Koeta_manuaalista_hakua

      lgkaput: Kyseessä näyttää olevan LG:n ominaisuus. Netistä löytyy samanlaisia tarinoita kuin sinulla on, mutta niihin on löytynyt ratkaisuna manuaalinen kanavahaku. Katso Digitan karttapalvelusta http://digita.fi/kuluttajille/karttapalvelu kanavataajuudet, ja hae kanavat manuaalisesti. Onko käynyt niin, että asuinpaikkakunnan kanavataajuuksiin on tullut muutoksia, joita LG ei ole pystynyt hoitamaan automaattisella kanavahaun asetuksellaan.

      Etelä-Suomen alueella taajuusmuutokset ovat tulossa syys-lokakuulla, joten näitä kanavanhakujen kanssa sekoilevia televisioita riittää. http://www.taajuusmuutos.fi/files/1614/700MHz_koontitaulukko_2b_vaihe_02062016.pdf kannattaa huomioida myös Lapuan taajuusmuutokset syyskuulla.

      Yksi mahdollisuus on ottaa ensi virtajohto pois seinästä hetkeksi ja suorittaa kanavien uudelleenhaku. Joissakin laitteissa pitää/kannattaa poistaa vanhat palvelutiedot ennen kanavanhaun aloitusta. Jos tämä kanavien uudelleenhaku ei auttanut, niin tehdasasetusten palautus on seuraava vaihtoehto. Jos kanavat eivät löytyneet, niin sitten suoritat manuaalisen kanavahaun käyttämällä karttapalvelusta löytyviä kanavanippujen taajuuksia.

      • lgkaput

        Kiitos vastauksesta. Kanavat eivät ole muuttuneet, koska katsomani kymmenen muuta tv:tä ja digiboksia toimivat kuten pitääkin.
        Kanavahakua en ole tehnyt, koska lämmettyään tv on toiminut normaalisti. Virtajohto on ollut pois useamman kerran ja tv on nyt työpöydällä toisella paikkakunnalla odottamassa sisuskalujen tarkastelua, josko joku kondensaattori pullistelisi tai löytyisi kylmä juotos. Toki kokeilen manuaaliviritystä ja tehdasasetusten palautusta ennen sitä.


    • lgsekoilee

      täällä sama ongelma. ei signaalia antennissa eikä hdmi piuhan kautta. usb kovolta kyllä näkyy leffat. mikä avuksi?

    • Karavaanari122

      Juuu elikkä mulla on vaunussa carbest matkatelevisio ja kun yrittää laittaa jonku kanavan nii tullee vaa no singnal ja mulla ei siis oo digiboxia.Tiekäiskö kukaan mistä vois johtua?

      • 9898u

        Antennikanavat tais muuttua keväällä. Palauta tehdasasetukset ja tee kanavahaku.


    • Karavaanari122

      Tekkiin ton mutta ei auttanu mittää

    • UusiTeevee

      Lg uusi 55
      Ääni kuuluu, kuva kateissa. Mikä auttaa, kuva näkyi 15 min

    • eisignaaliatarkistaitte

      digidigi..Miksi ei voisi olla analogisia lähetyksiä rinnalla? Jatkuvaa jumitusta päivitystä kanavien vaihtelua ei signaalia ei ääntä jne... Toiminta ongelmia riittää.

    • Jnssss

      Ei toimi LG. Jotenkin ei edes manuaalista hakua saa toimimaan..

    • Anonyymi

      C est quel nationallite car sur ma tv samsung et je ne sais plus mettre le francais merci de la reponse .

    • Anonyymi

      Bonjour. Vous etes quelle nationalite car je ne sais plus mettre ma tv en francais merci de lareponse

    • Anonyymi

      MULLA TOI TULEE KUN HALUAN KATTOO JOTAIN LEFFAA

    • Anonyymi

      Kerrostalo,muutin juuri anteeni verkosta

    • Anonyymi

      Koleile irrotat antenni javirtajohdon TV
      Mulle autto. Luultavsti kosketus häidiö

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1595
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1429
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1337
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1325
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      34
      1266
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1208
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe