Haluaisin aloittaa jalkapallon

14v-futaajako?

Olen 14-vuotias poika, jalkapallosta ei sen kummempaa kokemusta mitä nyt koulussa on pelanut. Pääseekö enään joukkueeseen mukaan ja oppiiko kaikki jalkapallon salat? Kunto on kuitenkin hyvä. Innostusta riittää, mutta isän mielestä en voi pelata "koska muut ovat harjoitelleet jo yli 6 vuotta".

33

3134

1Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • fittibald

   Treenaat 3000 tuntia niin saat muut kiinni. Älä usko muita, kuin itseäsi. Hirvittävän kovaa työtä tuo vaatii, että pääsee riittävälle tasolle. Jos puhut kilpajoukkueista.

   Johonkin höntsäjengiin voi ihan hyvin päästä ilman sen kummempaa treenausta. Onneksi tuon ikäiset eivät ole saaneet saman tason valmennusta, kuin nyt aloittelevat junnut.

   2002 ikäluokasta alkaa olla keskimäärin oikein harjoitelleita junnuja. 2001:stäkin löytyy muutamia hyviä joukkueita ja varsinkin yksilöitä.

   Lahjakkuus on 10% loppu on raakaa ja oikein tehtyä harjoitusta. Tsemppiä harjoitteluun!!!

   • Hutnuk

    Morjesta 19 v poika/mies :D futis kokemusta löytyy sellaiset 4 vuotta/kautta ja yks vuosi/kausi on futsal (7, 8 ja 14 vuotiaana futiksessa ja 19 vuotiaana futsalissa) ja samassa seurassa (futsal) jatkan nytten jalkapalloa niin kysymys koskee sitä että onko mulla mitään mahkuja parempiin joukkueisiin esim. Edustusjoukkueeseen/maajoukkueeseen ja HUOM! En tarkota että nytten ja heti vaan sitten jonkin ajan päästä. Olen nopeampi kuin moni 70 -80 kg ja pituus 170-180 oma paino 60kg pituus 176cm hyvä antaa kulmia ja 1v2 pärjään helposti jne. Taitoo löytyy mutta parannettavaa on ja paljon. Osaako kukaan sanoo? :)


  • toimeton...

   Moi kaikille.
   Täällä on 16 vuotias tyttö joka on nyt ollut 1,5-2 vuotta miltei täysin toimettomana ja ilman harrastusta. Nyt mua on alkanut kiinnostaan jalkapallo ja se ois ihan huippua aloittaa, mutta olen vissiin liian vanha aloittamaan sitä.
   Jalkapallosta ei oo erityisesti kokemusta ainoo just jotkut koulun liikkatunnit, mutta 7 vuoden painitaustaa ja yleisurheilutaustaa löytyy kyllä.
   Onko enää 16 vuotiaana siis mitään järkeä aloittaa fudista ja onko mitään mahdollisuuksia pärjätä muiden joukossa? Muut kun ovat juuri nimenomaan kehittyneita taitureita. Kiitos kaunis kaikille jotka vastaa.

   • 17 veeeeeeeeee

    jos sun asuinkunnan/kaupungin läheltä löytyy joku sopiva "höntsä"joukkue ni suosittelisin alottamaan sellasesta. ei tartte alottaa mistään kylän ykkösjoukkueesta, ite ku olin loukkaantuneena joku yli puol vuotta ni mua pyydettiin parantumisen jälkeen alottamaan yhdes joukkuees joka koostu lähinnä alottelijoista, se oli just perustettu mun kotikunnalle sellanen kakkosjoukkue eli sain paineettomasti pelata siel ilman mitään epäonnistumisen pelkoo. hyvin ehdit vielä saamaan muut kiinni taidoissa. se vaan vaatii paljon työtä ja omaa motivaatiota, ihan niinku kenelle tahansa ;) jalkapallo on kiva laji, toivottavasti löydät jonkun kivan ja sopivan joukkueen itelles


   • jalkkisfani

    No kyllä sä mun mielestä voit alottaa jalkapallon mutta nappulaliga on 7-13 vuotiaille sinne et pääse enää mut jos oot aika hyvä jalkkiksessa tai oot kokenut säbän,koripallon,futsal jne pallo lajeja ni ois sul mahis päästä kauppariin (kaupungin joukkueeseen) joka edustaa kaupunkia. Riippuu paljon siitä MISSÄ asut koska jos esim asut jossain kaarinassa ja treenejä on turussa hirvensalossa ni sanoisin että melkein lähtisin niihin mut jos kauempaa ku kaarina tai turku ni en sit tiiä.
    toivottavasti tästä oli apua sulle ja toivon et löydät oman joukkuees koska kaikkien pitää saada harrastaa sitä mitä haluu.
    olen puhunut


   • Hans.Backenbauer

    Kommenttihan oli vanha, nyt kysyjä on jo 19-vuotias. Eli hän voisi päästä Suomen miesten fudistmaajoukkueeseen?


  • MÄ TIIÄN!!!

   14 vuotiaana ei ole enää järkeä alottaa futista... Ite oon 13 ja taso on jo niin kova, että jos haluat pärjätä niin sulla on 0,1% mahdollisuus onnistua menestyneesti!';)

  • futisharrastaja

   oon 14 vuotta ja oon harrastanu 10 vuotta ja pelaan jo A-junioreiden sarjassa ja ens vuonna en pelaa enää suomessa sopimus tarjouksia on jo tullu mm: espanjasta

  • futisharrastaja

   että ei kannata aloittaa alota mielummin skeittaus
   siin saatat pärjätä jopa

  • Futarityttö

   Mä itse alotin futiksen ihan ensikertalaisena joukkueessa missä osa oli aloittanut jo 5v aikaisemmin. Heti alussa pääsin mukaan mutta kotona kannattaa harjoitella vielä plussaa että pysyy varmasti mukana!

  • pikkumessi

   Meikä on 13, alotin futiksen kolme viikkoa sitten. Nyt pelaan bacan junioriakatemiassa. Ens vuodeks on sopimus edustukse:) etalota vaan

  • Paras laji

   Kannattaa aloittaa, yks poika aloitti 16-vuotiaana ja on pelannut joukkueessa nyt 5 kautta.

   • 2222226

    Kertoo aika paljon kotinaisen junnufutiksen tasosta...


   • uhyhhjk
    2222226 kirjoitti:

    Kertoo aika paljon kotinaisen junnufutiksen tasosta...

    2000 ikäluokka Suomessa alkaa olla eka ikäluokka, jota on valmennettu edes suurinpiirtein oikein. Aiemmat ikäluokat ovat keskimääräisesti paljon huonompia.


  • coach10

   Kannattaa mennä pelaamaan ja etsiä sopivan tasoinen joukkue.

   Into ja asenne on tärkeintä...
   T jalkapallovalmentaja

  • pian 20 v

   14 vuotta ei ole liian nuori alottamaan fudista hei c'moon...... Mä oon 19 v tyttö ja alotin elokuus pelaa.. saan jo peliaikaa naisten kakkosessakin. joillain vaan on lahjoija/monipuolista urheilutaustaa/pallosilmää ym. Koskaan ei ole liian nuori alottaa mitään, go for it!

   • KalleRi .

    Naisten kakkonen nyt onkin semmosta höntsärämpimistä ettei ihme.

    Liiton sarjoista vähiten arvostettu ja ihan syystäkin.

    Mutta aloittajalle ehdottomasti vaan remmiin :)


  • Let'splayfootball⚽️

   Tottakai voi aloittaa, kaikki riippuu ihan siitä että millä tasolla joukkue pelaa johon aijot pyrkiä. Jos kyseinen joukkue pelaa esim. Ykkös divaria niin en usko että siihen pääset, ellet ole hyvin taitava, lahjakas ja kova tekemään töitä. Mutta sellaiseen joukkueeseen voit päästä joka pelaa alempaa divaria. Kuitenkin suosittelen aloittamaan futiksen, sillä se on mahtava laji, saat paljon uusia ystäviä, opit yhteishenkeä ja tunnet kuuluvasi johonkin! :) Belive me, tiedän mistä puhun sillä olen pelannut n. 9 vuotta. Mutta pieni vinkki, varaudu siihen että paikat kuluvat. Itselläni ovat polvet ja nilkat todella kuluneet (ei ole onneksi tarvinnut leikata). :)

  • bebsbs

   Ei tietenkään. Kohta pääset eläkkeelle. Ei kannata. Pikkumessit on jo niin kauhean taitavia, ei niitä saa kukaan kiinni.
   Vitsi vitsi. On sulla aikaa, hei 14 v !

  • Random-pelaaja

   Voiskohan joku 11v aloittaa jalkapallon? Ois kiva alottaa koska jalis on niin huippua!!

  • Kun ei tiedä

   Olen 12vuotias ja olen etsinyt paikkaa jossa voisin aloitella jalkapallon, Olen innostunut lajista, mutten ole koskaan pelannut sitä, paitsi tietysti koulussa, Sain myös kerran koulussa jalkapallon naamaan ja se sattui, Olin pitkään etten halunnut enää pelata, mutta nyt minulla on vielä pientä pelkoa ja haluaisin päästä siitä eroon, Asun Oulussa ja olen tyttö.

   • juuudjdj

    Oulu Nice Soccer eli ons. suomen parhaita joukkueita sun ikäluokasnmee rohkeesti kokeilee:)


  • oonihaouto

   Moi! Oon 14-vuotias tyttö, harrastan jalkapalloa. Meidän joukkueeseen on tullu monet suunnilleeen puolvuotta sitte ja on oppinu iha hyvin. Joten mun mielestä sä voit ihan hyvin alottaa. Mutta en tiiä tietty jos poikien joukkuees on ns. parempi valmennus. Joten emt. :D

   • oonihaouto

    nii ja riippuu myös iha sun taidosta jo etukäteen :=)


  • dizzh

   mä haluaisin oppia jalkapalloa ny parikymppisenä, mut eipä ennää löydy futiskouluja mitä etin. kaikki mennyt ja jos joitai on ne on skideille. ei oo elo, syys tai lokakuulle. joten eipä taida löytyä pääkaupunkiseudulta "JALKAPALLON" alkeisryhmiä

  • Fydis_Guru

   Tottakai voit aloittaa jos löydät sopivan seuran. Vinkkinä ainakin sen voisin sanoa että, opettele vapaa-ajalla ennen kun meet mihinkään jengiin kaikki perus jutut (sisäsyrjä syöttö, veto, haltuunottoja yms.) niin sillä pärjää jo hienosti! Ja kaikille 00-01 ikäsille tiedoks että Riihimäellä on jengi mihin otetaan kaikki mukaan tasosta riippumatta, erityisesti maalivahti olisi etsinnässä :)

  • Ywiwäa

   Jos olet joskus näytellyt jossain muualla kuin koulussa nii varmasti pääset! Eikö se ole se futarin tärkein taito??

  • Jjkökbdb

   Lähdin ite mukaan fudikseen 12v:nä ja kaikki olivat sitä mieltä että oon liian vanha ja muut oli pelannu jo sen 6v. Olin ainut pelaaja joka kävi kaikki vuosi toisensa jälkeen yli 95% reeneistä. Joka kausi kehittynein pelaaja ja sitten jossain vaiheessa alue ja piirijoukkueeseen. Sitten ei enää jaksanut ja lopetin. Ens viikolla comeback ;)

  • Ramlo

   Harjoitus on tärkeä

  • umkaumke

   Parempi toki aloittaa aikaisin, mutta kyllä myöhemminkin vielä ehtii vakavampaan urheiluun mukaan. Hyvä kuitenkin olisi, että edes itsekseen/kotona olisi kesäisin kaiket päivät, ja vielä talvellakin pallon kanssa jotain touhunnut. Siten oma lähtötaso voi olla yllättävän korkealla jo ainakin pallon käsittelyssä ja palloon reagoimisessa, vaikka joukkueharjoittelun ja joukkuepelaamisen kaikki hienoudet ei välttämättä olisikaan vielä tiedossa. Huippupelaajat kuitenkin syntyvät enemmän omaehtoisissa harjoituksissa "rakkaudesta palloon", kuin joukkueen treeneissä. Joukkuetreenit pikemmin ovat sitten sitä hitsaamista joukkuepeliin.

   Jos kotona haluaa jotain tehdä, niin mielestäni ihanteellista olisi omakotitalo omalla pihalla, jossa saa pompotella itselleen seinän kautta palloa. (kehittyy syöttö, vastaanotto, laukomis, pusku yms kyvyt). Vain luovuus rajana mitä keksii siinä. Siihen päälle käy vaikka juoksulenkillä pallon kanssa (jossain turvallisessa paikassa siis) yhdistäen siihenkin jotain harjoituksia. Mm. mäkijuoksut pallon kanssa ovat mielenkiintoisia. Luovuutta harjoitteluun. Yksilötaidot ainakin kehittyvät.

  • Virtanen_S

   Pääkaupunkiseutulainen: tervetuloa FunFitFutikseen: ppj.fi/funfitfutis ! Mukaan voi tulla koska vain ilman aiempaa futiskokemusta!

  • Kfjfjfuuds

   Tuskin pääset pelaamaan paikkakuntasi ykkösjoukkueessa. Siellä tulet vain sinä ja perheesi suomalaisen futiskulttuurin mukaisesti Hyväksikäytetyksi ainakin taloudellisesti. Valkkaa joku farmi seura millä hyvä maine ja arvot muualla kuin johdon elättämisessä.

  • Anonyymi

   Hei!! Joo vastaan tällee pari vuotta myöhemmin mutta olen ite 13v tyttö kaveri ehotti läpällä jalkapallon harrastusta mietin monta kuukautta alottaisko rohkaistuin ja alotin pääsin hyvin joukkueeseen mukaan vaikka joukkue oli pelannutjo yli 3 vuotta ja VAIKKA EI OLE HYVÄ JALKAPALLOSSA SILTIHÄN REENEISSÄ JA PELEISSÄ OPPII SIITÄ VAA PELAA JOS ET PELAA HEH

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nyt Sanna Marin sitten esittää katuvaa, voi päivää sentään!

   Sannukka vaatii, että kulttuuriin kohdistetut leikkaukset perutaan....siis niin pelle pääministeri kuin olla voi. SDP:n tuoreet kannanotot ovat herät
   Maailman menoa
   609
   9687
  2. Some repesi! Linda Lampenius jakoi alusvaatekuvan: "Wow!", "Siis niin UPEA kuva!", "Fantastiskt!"

   Linda Lampenius on jakanut Instagramissa kuvan mallivuosiltaan, jossa on ysärityyli kohdillaan... Lampenius tunnettiin Suomessa lähinnä viihdetähtenä,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   18
   4735
  3. Satu Tuomisto näpäytti Sofia B, oli ollut kuntosalilla täydessä meikissä .

   Eikö voi edes kuntosslilla käydä ilman monen sentin kasvomeikkiä, siitä nähtiin et teatteria on se salilla käyminenkin sillä .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   195
   3030
  4. "Tyttöjen kanssa ulos"

   Keski-ikäinen vaimoni lähtee "tyttöjen kanssa ulos" ja pukeutuu kaikkein seksikkäimpiin pikkuhousuihin mitä kaapista löytyy. Ne eivät paljoa peitä eik
   Sinkut
   296
   2919
  5. Wow! Dannyyn, 79, liitetty Helmi Loukasmäki, 20, aistikkaana punaisissa kynsissään: "Kuuma kaunotar"

   Helmi, 20, on lähtenyt ulkokuvauksiin syksyn ihmeitä kummastelemaan. Danny, 79, puolestaan lähtee keikkarundille vanhojen kavereidensa kanssa: Kai Lin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   18
   2873
  6. Espen Andersen Bråthen, siinä tekijä, asiaa tutkitaan terroritekona

   Varmuus on tullut, että tyyppi on kääntynyt islamiin. Eli on siis suvakkojen suosikkeja. Näin Norjassa. Joko somessa musset juhlii, kuten Lars Vilksi
   Maailman menoa
   90
   1258
  7. Piikitykset tulisi lopettaa!

   Koronarokotukset pitäisi keskeyttää - haittavaikutuksia on jo liikaa - pitkäaikaisvaikutuksia ei tunneta - teho on huono ja lyhyt - luonnollinen immun
   Maailman menoa
   354
   909
  8. Sensuuri kaatoi Tokentuben.

   Ja mikä ajoitus, tänään äänestetään rokotepassista ja on mielenosoitus siitä eduskuntatalon edessä.
   Maailman menoa
   275
   784
  9. Martina leijailee taas jossain pilvissä

   Revenge body tulee kuulemma olemaan tajunnan räjäyttävä😂. Joku pilipali ohjelma mikä tulee jostain maksulliselta kanavalta. Kyllä on suuret luulot yh
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   731
  Aihe