Maksaako gynekologi?

jennukka899

Olen miettinyt meneväni ensimmäistä kertaa gynekologille. Maksaako tämä perus ns.tarkastus ja vaikuttaako se että olen ala-ikäinen?

7

11991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • molemmat käyty

      voit hakea kunnalisen sektorin kautta naisten tautien osaston gynelle,kun varaat aikaa lääkärille ja kerrot perusteena että haluat että tutkitaan .yksityigynet ottavat eri hintoja,riippuu .mutta n 80 vähimmillään saa varauta ja poliklinikkamaksut päälle.kela korvaa jonkun osan,eta selvää jos haluat yksiyisgynelle

      • th.

        Julkinen ei lähetä gynelle ilman että on tarvetta erikoislääkärille.

        Yksityiselle voit tilata ajan. Yksityisellä ei kyllä ole mitään poliklinikkamaksuja, sen sijaan toimistomaksu siellä on. Itse kävin viikko sitten, toimistomaksuineen summa oli KELA-korvauksen jälkeen (eli omavastuuosuuteni) 95 euroa.


    • Onkohan tarpeen

      Sumplitaan vielä lisää. Myös alaikäinen maksaa terveyskeskuksessa kertamaksun joka on enintään 13,80 euroa. Terveyskeskuksissa ei ole gynekologeja vaan lääkäri kirjoittaa lähetteen sairaalan naistentautien poliklinikalle jossa käynti maksaa vajaan 30 euroa. Lähettämiselle on oltava selvä syy sairaudesta jota ei voi hoitaa tai diagnosoida terveyskeskuksessa.

      Yksityisgynekologi veloittaa lääkärinpalkkion joka vaihtelee lääkärin erikoistumisalan ja vastaanottoajan pituuden perusteella. Tästä lääkärinpalkkiosta saa kelakorvauksen, mutta se on suhteellisen pieni. Useimmiten kelakorvaus hoidetaan suorakorvauksena jolloin asiakas maksaa vain nettosumman kassalla. Lääkärinpalkkion lisäksi veloitetaan yleensä 10-20 euron suuruinen toimistomaksu ja tästä ei saa kelakorvausta.

      Perustarkastuksen vastaanottoaika lienee lyhyin jakso. Lisähintaa tulee ultraäänitutkimuksesta mikäli se katsotaan tarpeelliseksi, myös mahdollisesti otettavistä näytteistä.

      Yleensä terveyskeskus tai koululääkäri ei tee näitä perustarkastuksia ellei ole jotain oireita. Mikäli ei ole mitään oireita, gynekologinen tarkastus lienee tarpeeton alaikäisellä, yleensä gynellä aletaan vasta kun aletaan harrastaa sukupuoliyhteyksiä.

    • maailma on kallis

      terveyskeskuksen lääkäri tekee alatie tutkimuksen käsin ,tarvittaessa ja painelee alavatsaa.kyllä he antavat osviittaa.jos sulla on joku vaiva ,mene lääkärin juttusille.kyllä ne jotain tietävät ja laittavat tarvittaessa lähetteen.tai jos hynää on,mene yksityislle puolelle

    • Mitä haluat

      Mitähän alkuperäinen kirjoittaja ajaa takaa?
      On kaksi eri asiaa: gynekologinen tarkastus ja gynekologin tekemä tarkastus.
      Gynekologisen tarkastuksen voi tehdä kuka tahansa terveyskeskuslääkäri. He tekevät niitä paljon, koska ihmisillä on tarvetta ehkäisyyn, ihmisillä on sukupuolitauteja, ihmisillä on epämääräisiä kipuja vatsassa (aina ei ole selvää johtuuko kipu ruoansulatuselimistöstä vai sukupuolielimistöstä), ihmiset tulevat raskaaksi jne.
      Perustarkastukset ja yleisimmät tilanteet selviävät terveyskeskuksessa. Annetaan lääkitys, ohjataan äitiysneuvolaan (jossa sielläkin on tavallisia terveyskeskuslääkäreitä), sovitaan ehkäisystä jne. Jos asia vaatii naistentauteihin erikoistunutta lääkäriä eli gynekologia, niin potilas saa lähetteen naistentautien poliklinikalle, jossa tutkimukset hoitaa gynekologi tai vasta gynekologiaan erikoistuva lääkäri.
      Alaikäiselle terveyskeskuskäynti on ilmainen, mutta poliklinikasta joutuu maksamaan.
      Yksityisillä vastaanotoilla on gynekologeja. Paikkakunnasta ja suoritettavista tutkimuksista riippuu, paljonko käynti maksaa. Sata euroa lienee alkuhinta. Yksityisiä lääkärikeskuksia käytetään esimerkiksi siksi, että voidaan asioida useita vuosia saman lääkärin vastaanotolla.

    • exnuori

      Nuorille tiedoksi: Jos käytte lääkärissä hakemassa ehkäisypillereitä, niin sen takia ei tarvitse tehdä gynekologista tutkimusta (eli ns. sisätutkimusta). Usein nuorilla riittää, että lääkäri haastattelee ja kyselee terveydentilaan liittyviä asioita ja mittaa verenpaineen. Tällöin voi saada e-pillerit.

      • Anonyymi

        Minulle on ainakin ihan terveydenhoitaja riittänyt pillereiden saamiseksi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe