Ravintolat Khao lakissa?

herkkusuu2

Eli nyt parhaat Khao lakin ravintolat jakoon ja perustelut :) Maaliskuussa lähtö Khao lakiin.

Viime vuonna kävin ekan kerran Thaimaassa ja sillon en syystä tai toisesta ostanut kertaakaan mitään kala-ateriaa joka harmittaa nyt. Millä nimellä nämä grillatut(?) kalat kulkee ruokalistoissa ja kalalajehan on niin paljon niin miten saan jonkun perushyvän kalan enkä mitään mustekalaa tms? :D Annokset näyttivät tosi herkullisilta, joten kertokaahan jonkun hyvän kala-aterian/kalan nimi :P

Toisena se, että mitä hyviä thairuokia kulkee vain thai nimellä? Pad thai tulee ainoana mieleen. Muistan että listoissa oli usein jollain sivulla annoksia jossa luki vaan thai nimi aterialle muttei mitään kerrontaa mitä se piti sisällään... ei kuitenkaa viitsi ihan jokaista annosta antaa tarjoilijalle selitettäväksi :)

Saako jostain ravintolasta fajitaksia? Viime kerralla söin semmosen kun 'flaming fajitas' ja oli ihan superhyvää vaikkei ookkaan perus tahiruokaa :)

28

1824

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haha, hauskasti kirjoitettu! Ei huolta, et saa mustekalaa, jos et sitä erikseen tilaa – vaikka kannattaa toki kokeilla! Jos mustekala on vastapyydettyä, on grilled squid loistava annos eikä lainkaan iljettävä. Mutta niihin kaloihin... klassikko on steamed fish with chili and lime, jos pitää vahvoista mauista: valkosipulia, chiliä ja limettiä. Suussa sulavan mehevää mutta usein armottoman tulista. Jos ei pidä tulisesta deep fried with garlic on usein loistavaa: rapeaksi paistetun kuoren alla on mehevää kalanlihaa. Parhaimmillaan ruodotkin ovat paistuneet rapean haperoiksi. Kaloja kannattaa syödä myös katukeittiöistä, jos näet pieniä monneja (kissakaloja) tikun nokassa grillaantumassa tai isompia hieman ahvenmaisia kaloja. Jälkimmäiset tarjotaan chilikastikkeide, valkoisten nuudelien ja salaatinlehtien kera, laita kalaa ja nuudeleita salaatinlehden sisään ja nauti: raikasta ja herkullista! Helppo tilata osoittamalla. Entäs muut thairuuat, mitä kannattaa ainakin maistaa? Täällä on listattuna klassisia katukeittiön herkkuja:
      http://www.minnethaimaassa.com/blogikirja/katujen-klassikot/
      Artikkelin herkut ovat siis keskittyneet katuruokaan. Muita thaikeittiön klassikkoja ovat esimerkiksi vihreä curry, massaman curry, somtam-papaijasalaatti (parhaimmillaan grillatun kanan kanssa) ja tietenkin happaman tulinen tom yam keitto.
      Ja vielä meksikolaisesta ruuasta, kannattaa tsekata pieni ravintola Rusty Pelican, täällä yhteystiedot: http://www.minnethaimaassa.com/khao-lak/khao-lak-syo-ja-juo/
      Ravintolaa pitää hauska heppo Mo, joka on kiertänyt muusikkona maailmaa Eric Claptonin kiertueilla. Hauskaa matkaa!

    • Jos ravintolassa on englanninkielinen lista, voi olettaa ravintolan suunnatun turisteille. Yleensä se tarkoittaa vähintäänkin kalliimpia hintoja, ja usein myös kompromissejä, ruoan suhteen.

      Toinen merkittävä tekijä on paikallisten asiakkaiden määrä. Tässä pitää huomioida että monasti omistajan perheenjäsenet viettävät paljon aikaa ravintoloissa.

      Omasta mielestäni paras kalaravintola, tai pitäisikö sanoa pikemminkin meriravintola *ban khao lak* niminen paikka, joka sijaitsee lam kaenista hiemen khao lakkiin päin. isolla tiellä on kyllä kyltti. Siellä tosin on myös englanninkielinen lista.

      Thaimaalaiset syövät usein kalaa, ja sositumpia kaloja ainakin omissa tutuissa näyttäisi olevan bla sumlee (blaa samlii). Erittäin pehmeä valkoinenliha. (siitä varmaan thai nimenkin saanut) tästä voi sanoa etenkin höyrystettynä, että on suussa sulavaa ruokaa.

      Thaimaalaiseen tapaan kuuluu syödä useita eri ruokalajeja yhtäaikaan. joten kalan seuraksi voisi ottaa vaikka briew waan sai kung hapanimelä katkarapu, ja vaikkapa puu= taskurapu. khau= riisiä unohtamatta.

      oma suosikki ravintolani on kuitenkin grilliravintola mohin tarastakin hieman takua pa:n suuntaan. siellä kymmenistä vaihtoehdoista voi valita mieleisensä, jota sitten itse grillaa tai keittää omassa pöydässään grillillä. seisova pöytä maksaa 100 thb, ja jälkkäriksi on ainakin jäätelöä. khao lak beachin ja bangla on (khao lak keskusta) välillä on myös vastaava ravintola, mutta valikoima hieman suppeampi.

      Noista thai ruoista pitäisi tehdä sitten kokonaan oma ketju

      • TjJ 30 :)

        Moi,

        alko kiinnostaa tuo "mohin tarastakin" :)

        Eli onko tuo siis hotelli Mohin Taran joku oma ravintola vai onko kyseessä joku muu paikka? Kysyn koska yritin etsiä tuota ravintolaa netistä eikä osunut silmään :(


      • TjJ 30 :) kirjoitti:

        Moi,

        alko kiinnostaa tuo "mohin tarastakin" :)

        Eli onko tuo siis hotelli Mohin Taran joku oma ravintola vai onko kyseessä joku muu paikka? Kysyn koska yritin etsiä tuota ravintolaa netistä eikä osunut silmään :(

        Ei ole mohin taran ravintola, vaan hieman mohin tarastakin isoa tietä takua pa:n suuntaan. samalla puolella tosin.

        Nimeä en kyllä tiedä, mutta kyltissa taitaa lukea *bbq service* tms.

        http://picasaweb.google.com/KurtTomato/MyInfo#5410968070304091298

        kartassa heti bang niang new marketin yläpuolella ravintolan merkki ja 99thb, siitä se löytyy.


      • TjJ 30 :) kirjoitti:

        Moi,

        alko kiinnostaa tuo "mohin tarastakin" :)

        Eli onko tuo siis hotelli Mohin Taran joku oma ravintola vai onko kyseessä joku muu paikka? Kysyn koska yritin etsiä tuota ravintolaa netistä eikä osunut silmään :(

        Taisi olla tämä paikka. Olisi pitänyt käydä vaikka monesti ohi ajettiin...
        https://maps.google.fi/maps?hl=fi&ll=8.694348,98.255153&spn=0.017817,0.066047&t=m&z=15&layer=c&cbll=8.69433,98.255164&panoid=PkaHF2RPSTvLXJFZyNd1eQ&cbp=11,106.71,,0,2.34

        Toinen edella mainittu paikka on ...
        https://maps.google.fi/maps?hl=fi&ll=8.671948,98.252964&spn=0.017818,0.066047&t=m&layer=c&cbll=8.671943,98.252981&panoid=a2v2SFC8RIZMtUvHMCUDKg&cbp=11,93.77,,0,0.85&z=15


    • Kohta taas :)
    • Emmiinah

      Tuli oltua joulukuussa Khao Lakissa 2 viikkoa. Omista käymistä parhaita oli Aroy (rannalla oleva) sekä Loma. Molemmat varmaankin aika turistipaikkoja, mutta siinä kategoriassa hyviä. Sen sijaan kehutut kuten Smile olivat vähän pettymyksiä.

      Kalaa tuli syötyä jokunen kerta, mutta musta se ei kummoista ollut. Suomessa saa paljon parempaa kalaa, ei tuolla itse kala maistunut juuri miltään. Mun suosikeiksi nousivat kalan sijaan monet curry ruoat, kuten green curry ja massaman curry. Ne ei pettäneet oikeastaan koskaan.

    • vierailija7

      Terkkuja Khao Lakista! Ninä jätän myös usein täällä kalat syömättä, ovat aika mauttomia ilman mausteita. Mieluummin syön prawnseja ja shrimpsejä; ovat namia, söipä sitten nuudelin tai riisin kera tahi sitten keittona tai curryna. Massaman curry on minunkin herkkua.

    • kumma juttu

      Ihme juttu jos ei thaimaalaiset kalat kelpaa. taitaa vika olla itsessä, ettei olla totuttu raikkaaseen merikalan makuun vaan syödään järvikalaa, jossa jos totta puhutaan, maistuu muta, niin kuin merikalaan tottuneet sanovat. mutta totta, että curryt ovat loistavia!

    • jou/

      Bang Niangin alueella Chef Jimme restaurant&bar, rannalta päin tultaessa(n.200m)vasemmalla puolella oleva bambutuolipaikka.
      Rabeang restaurant&bar rannalta päin ennen Emerald Plazaa lähtee kuja. Sen perällä vasemmalla puolella.
      Baan Keanglay restaurant&bar. Rannasta muutama sata metriä päätietä kohti vasemmalla puolella.
      Jotain kertoo se että nämä kolme joka ilta täynnä. Palvelu, ruoka ja hinta kohdillaan.
      Lisäksi unohtamatta pieniä rantabaareja joissa todella hyvät sapuskat. esim. Bang Niang rannan pohjoispään kahlattattavan uoman molemmin puolin hyvät kuppilat. Varsinkin päivisin kun kahlaa uoman yli on heti kahden kuppilan keskittymä. Taaempi Lay restaurant todettiin tosi hyväksi. Ilmaiset aurinkovuoteet ja todella maittavia ruoka-annoksia.

    • Paikallinen perheavintola Sompsi joka sijaitsee aivan Khao Lakin keskustassa ison marketin vieressä.useita eri kaloja tarjolla muutenkin hyvä ruoka sekä kohtuu hintainen. Sama koskee muitakin perheravintoloita joita on useita Khao Lakin keskustassa,kannataa minun mielestä jättää käymättä Viking jaGolden Elephant ruoka ei ole kummasakaan kummoista mutta on reilusti yli hinnoiteltua. l

    • parga

      Oltiin vuodenvaihteessa ekaa kertaa Khao Lakissa. Kyllä ihmeteltiin Vikingin suosiota. Pohjoismaalaiset turistit jonottivat sinne... Kerran käytiin siellä, kun lapset halusivat pizzaa. Ja olihan ne pizzat kyllä ihan hyviä, mutta aika suolaiset hinnat. Salaattipöytäkin ihan suomityyliin :)

      • sri1

        Oltiin kolme viikkoa Khao Lakissa ja kerran erehdyttiin menemään Viking raflaan. Suolaista oli muukin kuin hinta nimittäin ruoka. En suosittele paikkaa. Näytti vain olevan niin että varsinkin ruotasaiset menivät sinne pelkän kansallistunteen vetämänä ja ruokalistan takia joka sisäsi tuttuja kotiruokia.


    • morgan

      Bang niangin pääkatua rannalta päin tullessa ensimmäinen sivukuja vasemmalla. Sivukujan päässä rebeang restaurant & bar, iso valkoinen ravintola jossa ulkopuolinen keittiö. Käytiin monta kertaa, ruoka todella hyvää ja edullista. Paikka olikin melkein joka ilta täynnä, joten jos suuntaatte illalla >4 ryhmällä joudutte ehkä odottamaan tai palaamaan myöhemmin takaisin. Suositus ateriana hot pan. :>

      • asg

        Varmaankin Rabeang restaurant & bar josta myös jou/ tuossa aiemmin mainitsee.


    • morgan

      Bang niangin pääkatua rannalta päin ensimmäinen vasemmalla oleva ravintola. Järjetön määrä eri aterioita, edulliset hinnat ja paikka joka ilta melkein täynnä.

      • Jou/

        Ylempänä mainittu Chef Jimme??


    • lihapullat

      Viikinkissä saa melkein saman tasoiset kötbullarit kuin Porttipuiston Ikeasta, tosin hieman kalliimmalla, mutta voihan sitä lomalla vähän hurvitella.

    • Asmo1

      Phu Khao Lak on parhaita. Lista on todella laaja, ruoat maukkaita, palvelu erinomaista ja hinnat halpoja. Suosittelen seafood with garlic and ginger ja jälkiruoaksi sweet stick rise with mango. Vikingiin en menisi. Ruoka on peruspöperöä ja hinnat huikean kalliit.

      • KhaoLak helm. 2013

        Jep Phu Khao Lakille sekä Somsri:lle menee pojot


    • ghaolak

      Phu Khaolak ravintola oli eilen ehtoolla pettymys. Oli taso laskenut edellisestä, 4v sitten käynnistä. Ei enää...onneksi

    • 3939433493

      Eilen kotiuduttiin ja täytyy taas tulla kehumaan tätä 10Star ravintolaa. Jo vuosia ollaan tuolla käyty ja aina vaan yhtä hyvät ja erittäin edulliset sapuskat. Juomatkin puolta halvemmat kuin viereisissä ravintoloissa.

      • 10STAR ehdottomasti cityn parhaimpia, oli meillä 2vkon lomalla ihan vakkaristi ykkösmesta. usein todella täynnä,hyvä palvelu ja erinomainen ruoka!! SUOSITTELEN!! TIFFY S CAFE toisella reunalla myös erittäin hyvä,todella siisti ja aaah mitkä annokset. Ruoka siis sanoinkuvaamattoman tuoretta ja maukasta, listat molemmissa hyvät ; valinnanvaikeus tuli. Loistopalvelua ja uskomattoman ihana henkilökunta. 10 ainoa miinus ihan järkyttävän hirveä löyhkä vessassa, syvään happea ennenkuin oven aukaisee!!


      • asg
        mimmu72 kirjoitti:

        10STAR ehdottomasti cityn parhaimpia, oli meillä 2vkon lomalla ihan vakkaristi ykkösmesta. usein todella täynnä,hyvä palvelu ja erinomainen ruoka!! SUOSITTELEN!! TIFFY S CAFE toisella reunalla myös erittäin hyvä,todella siisti ja aaah mitkä annokset. Ruoka siis sanoinkuvaamattoman tuoretta ja maukasta, listat molemmissa hyvät ; valinnanvaikeus tuli. Loistopalvelua ja uskomattoman ihana henkilökunta. 10 ainoa miinus ihan järkyttävän hirveä löyhkä vessassa, syvään happea ennenkuin oven aukaisee!!

        Voisiko joku kertoa Tiffyn ja 10starin sijainnit, jotta vois tulevilla reissuilla käydä testaamassa paikkojen antimia..?


      • asg kirjoitti:

        Voisiko joku kertoa Tiffyn ja 10starin sijainnit, jotta vois tulevilla reissuilla käydä testaamassa paikkojen antimia..?

        10star melkein mäkkäriä vastapäätä tien toisella puolella, ei voi eksyä. Khaolakin pääkatu niin lyhyt,alle pari km ja kun valkkaat toisen puolen eli et mäkkärin puolta niin 10 löytyy siitä. Tiffys on samalla puolella mutta pitäjän toisessa päässä,ison puun lähellä. tohtori chusak (en muista tarkkaa kirjoitusmuotoa,sorry!) klinikka vastapäätä. HELPPO löytää, molemmat siis ehdottomasti kokeilemisen arvoisia, loisto palvelu!! et tule pettymään!!


    • asg

      Kiitos mimmu72 infosta.

      • Loskapaska.

        10 Starin johtaja, herra Ma, haluaa välitykselläni kiittää kaikkia tämän sesongin suomalaisia asiakkaitaan. Suomalaiset ovatkin tällä sesongilla löytäneet hyvin tämän kyseisen ravintolan. Eikä ihme, hinta/laatu enemmän kuin kohillaan.
        Juuri tuossa herran kanssa taas pitkästi turistiin, ja annoin myös jälleen kerran keltasta korttia tuosta wc:stä...sen hajuhan tosiaan on, miten sanois, hieman "aasialainen". Herra lupas korjata vessan ja kyseiset hajut kuntoon seuraavalle sesongille....katsotaan miten "äijän" käy ? Täällähän on myös käynnissä uuden keittiön rakennustyöt, joten seuraavalla sesongilla kun tulette niin näette entistä ehomman "Staarin"...
        Että sellaset terkut täältä Staarin etummaisesta pöydästä...


    • eee6

      moi.itse ajelimme mopoilla ympäriinsä khao lakia.söimme pienissä kippoloissa.oli erittäin hyvää.hintakan ei päätä huimannut.kalaa syötiin se mikä itse valittiin.kaikista tykättiin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    Aihe