Miksi akaattikotilot kuoli

Ada Ilona

Sain luokkakaverilta kaks akaattikotiloa koulussa ja laitoin ne heti kotona akvaarioon, mutta ne kuolivat. Oliko vesi liian lämmintä tai kylmää vai kerkeskö ne olla liian kauan ilman vettä?

27

1245

Vastaukset

 • Voi ei, takoitatko oikeasti, että laitoit akaattikotilot veteen?! Kyseinen laji ei ole mikään vesikotilo, vaan elelee maalla. Tukehtuminen siis syynä niiden kuolemaan. Suosittelen kyllä oikeasti edes vähän lukemaan eläimestä, jonka aikoo hankkia.

 • Laitoin ne vahingossa akvaarioon, koska luulin niiden elävän sielä. Äiskä luuli kans ja siksi laitettiin ne sinne. Saan pian uudet akaattikotelot enkä tosiaan laita niitä enää akvaarioon :) Tai laitan sinne samaan, mutta nyt siellä ei ole vettä.

  • Toivottavasti sinulla on nyt parempi onni uusien kotiloiden kanssa. Terraarion pohjalle laitetaan lannoittamatonta multaa/turvetta ja se pitää kostuttaa hyvin. Kannattaa hankkia suihkupullo, jolla voi helposti joka ilta sumutella kotiloden asumusta. Terraarion pitää ehdottomasti olla kostea, muuten sen asukkaat vetäytyvät kuorensa sisään horrostamaan.

   Toinen ehdottomuus akaattikotiloilla on seepiasuomu, josta ne saavat kuorensa rakentamiseen tarvitsemaansa kalkkia. Jos suomua ei ole, kotilot eivät kasva ja niiden kuori haurastuu vähitellen. Seepiasuomuja voi ostaa eläinkaupoista.

   Ruuaksi laitetaan erilaisia vihanneksia ja hedelmiä. Ei siis pelkästään tuorekurkkua vaan myös jotakin ravitsevampaa. Omena, tomaatti, paprika, eilaiset lehtisalaatit, peruna... Ei kuitenkaan mitään missä on suolaa tai mausteita. Ei myöskään riisiä tai viljatuotteita kuten pastaa.


 • Siis voi ei. Mä laitoin uudet kotilos sinne akvaarioon, jossa oli pohjalla hiekkaa ja kiviä. Kotilot menivät sinne kuoren sisään, eikä tullu ulos. Sitte ku neuvoit laittamaan multaa niin laitettiin sinne sitä toiselle puolelle ja laitettiin kotilot sinne mullan päälle, mutta ne ei tullu vieläkään ulos sieltä kuoren sisältä.Kysyttiin eläinruokakaupasta seepiasuomuista, mutta ne ei ollu kuullutkaan siitä. Saatiin sellainen pieni vihreä pussi ilmaiseksi jossa luki eukanuba ja laitettiin niitä nappeja kotiloiden viereen, mutta ne tullu vieläkään ulos sieltä kuoresta. Sitte laitettiin herne maissi paprika pussillinen sinne mullan päälle, mutta ne ei tullu vieläkään ulos sieltä kuoresta. Mä luulen että ne on taas kuollu. Mitä mä taas tein väärin. Nyt ne on ollu jo kaks viikkoa siellä kuoren sisällä.

  • Kotilot voivat vaipua horrokseen liian kuivissa olosuhteissa ja voivat olla tuossa tilassa vaikka kuinka pitkään. Oletko kokeillut suihkutella kotiloita lempeästi. Omat kotiloni virkistyvät usein kun sumuttelen niitä suihkupullon kanssa. Luulen, että jos kotilosi olisivat kuolleet, haju olisi sen mukainen. Onko kotiloiden kuoren suuaukolla valkea kelmu. Jos on, kotilosi ovat horteessa, sillä ne sinetöivät itsensä kuoren sisään kalkkiläpällä.

   Suosittelen ottamaan sen hiekan pois terraariosta, kotilot pitävät enemmän mullasta. Mullan pitää olla siis hyvin kostutettua ja lannoittamatonta. Hyvin outoa, että eläinkaupassa ei tiedetty seepiansuomuista, sillä jokaisessa eläinkaupassa, jossa olen käynyt on niitä ollut. Niitä voi ostaa myös netistä, tällainen pötkylä on kyseessä:
   http://www.petshop.fi/sepia_bone_m.html
   Ei hätää, vaikka siinä lukee, että linnuille, akaatit käyttävät noita samoja. En tiedä mitä nappeja olette sieltä kaupasta saaneet, mutta jos ne on jotain koiranruokanappuloita, ne pitää turvottaa ensin hyvin vedessä ennen tarjoilemista, akaattikotilo voi kuolla jos se syö turvottamatonta koiran-/kissankuivaruokaa.


  • Pikku Kotilo kirjoitti:

   Kotilot voivat vaipua horrokseen liian kuivissa olosuhteissa ja voivat olla tuossa tilassa vaikka kuinka pitkään. Oletko kokeillut suihkutella kotiloita lempeästi. Omat kotiloni virkistyvät usein kun sumuttelen niitä suihkupullon kanssa. Luulen, että jos kotilosi olisivat kuolleet, haju olisi sen mukainen. Onko kotiloiden kuoren suuaukolla valkea kelmu. Jos on, kotilosi ovat horteessa, sillä ne sinetöivät itsensä kuoren sisään kalkkiläpällä.

   Suosittelen ottamaan sen hiekan pois terraariosta, kotilot pitävät enemmän mullasta. Mullan pitää olla siis hyvin kostutettua ja lannoittamatonta. Hyvin outoa, että eläinkaupassa ei tiedetty seepiansuomuista, sillä jokaisessa eläinkaupassa, jossa olen käynyt on niitä ollut. Niitä voi ostaa myös netistä, tällainen pötkylä on kyseessä:
   http://www.petshop.fi/sepia_bone_m.html
   Ei hätää, vaikka siinä lukee, että linnuille, akaatit käyttävät noita samoja. En tiedä mitä nappeja olette sieltä kaupasta saaneet, mutta jos ne on jotain koiranruokanappuloita, ne pitää turvottaa ensin hyvin vedessä ennen tarjoilemista, akaattikotilo voi kuolla jos se syö turvottamatonta koiran-/kissankuivaruokaa.

   http://www.phpbbserver.com/aksulit/ ja sinne lukemaan OIKEAA tietoa akaatyien ja muiden hoidosta!


 • Enpä olisi uskonut, että joku onnistuu tappamaan maailman helpoimman lemmikin akaattikotiolon useaan otteeseen. Kun tietoa löytyy googlaamalla helposti, ja perusasiat on myös helppo omaksua. Mitenhähän tuossa perheessä on saatu lapset pysymään elossa? Varmaan suoritettu kylvetys pesukoneessa jne. Voisi vanhemmatkin nähdä jotain vaivaa, jos lapsi ottaa lemmikin. Tai sitten pitää sanoa jyrkästi EI.

 • Minun penikat (jos joskus tulee) ei kyllä ota yhtäkään lemmikkiä ottamatta selvää siitä minä myös otan selvää elukasta ennen hankintaa koska mun vastuullehan se kotilo/etana mikälie jää kummiskin.

  Onneksi on kuitenkin jo tullut hankittua kokemusta itse useammasta kotilolajista, jyrsijöistä, koirista, kaneista, käärmeistä.. mut silti ei penska tule saamaan eläintä jos ei itsekkin ota selvää hoidosta jos sen haluaa ITSELLEEN eikä koko perheen lemmikiksi..

  • Voi voi akaatti ei ole vesi kotilo vaan maa opettele lemmikistäsi tietoa ennen hankintaa! Tiedän yhden toisenkin tälläisen tapauksen jossa akaatteja hukutetaan veteen kun ei hoitoa olla opeteltu ja tahtoo vaan eläimiä


 • Multa ei ole kauhean hyvä pohjamateraali, koska homehtuu helposti. Osta lannoittamatonta turvetta. Kalkki on kotiloille elintärkeää, joten osta äkkiä esim. seepiansuomu. Muista että yhtä kotiloa kohden tulee olla n. 25 l. Ja oisit ehkä voinut kysyä kaveriltasi, että miksi kotiloilla ei ole siinä rasiassa vettä jossa kotilot tuli!
  (kauheeta kidutusta kotiloille laittaa ne veteen ... )

 • olet sairas!

  • Et voi sanoa noin lapselle ei se ole sen vika vaan vanhempien olisi ehkä vähän lukea netistä ja kertoa lapsille


 • huhhuh!! et sitte mitää aatellu ku ne kotilot vajos pohjaa ja yritti epätoivosesti tulla pois!!!

 • Voi hitto minkälaisia älykääpiöitä liikenteessä. Miten ihmeessä joku onnistuu omalla typeryydellään aiheuttamaan kuoleman ehkä maailman helpoimmalle lemmikkieläimelle? Ja kuka vanhempi antaa lapsena hankkia lemmikin, jos ei ole yhtään perehtynyt niiden hoitoon? Valoja!

  Akaattikotilo on maakotilo, EI vedessä elävä, joten aikaisemmat kotilosi hukkuivat. Akaattikotilon pohjamateriaalina tulisi olla lannoittamatonta turvetta, ei hiekkaa ja kiviä. Kyllä kuolleen kotilon hajusta tunnistaa, luulen että olivat vain vetäytyneet kuoreensa huonon kosteuden takia.

  Onko kotilosi vielä hengissä? Toivottavasti muistat sumutella niitä ja tarjota monipuolista ruokaa. ÄLÄ hanki lemmikkiä, ellet ole hankkinut siitä PALJON tietoa sekä sitoutunut sen huolehtimiseen! Akaattikotilo voi parhaimmillaan elää jopa 10-vuotta.

  • Niimpä! Akaattikotilohan on maailman suurimpia maakotiloita. En antaisi kyllä hänelle missään nimessä uusia kotiloita. Kuolen...


 • ne hukkuivat, tollo!!!

 • Oih somaa :) Mä kans ihmettelin miks mun kotilot kuoli ko laitoin niille hiukan sinne neilikkaa ja suihkutin hajuvettä hyvää hajua tuomaan:O?
  Onko ne nykyään nii heikkoja??

 • .......... ok laitoit siis hajuvettä??? :O ........................ toi oli ihan varmaan joku läppä veikkaan, mut kotiloille ei tod saa laittaa haju vettä senkin...................

 • Mun mieletä kotilot on ihania koska ne kaivelee multaa/turvetta.

 • YMMÄRRÄN VAHINGON MUT KANNATTISIKO LUKEA? HUKUTTAMINEN TUSKIN KIVAA?! AKSU PARAT :,,( JA VAIN SINUN TYHMYYDEN TAKIA. JA LUET KUNNOLLA KERRA SAAT VIELÄ UUET >:(

 • Oon hankkimassa itselle akaattia äidin kanssa ollaa perehdytty niihin ja papereja olen kirjoittanut niiden tiedosta. Olen muuten 11v. ja pian 12v. vielä täytyy ostaa terraario ja kotilo mutta haluaisin albiinon sillä en oikein ole kiinnostunut jätti kokoisista :D (eli n.20 cm jalkasista tai hieman pienemmistä) Voisiko joku laittaa kasvattaja linkkejä pari tänne? ja muuten. Joku voisi kertoa minulle olenko mielestäsi sopiva tuleva aksun omistaja? ;D P.s. Olisin kiitollinen vastauksesta ja tulisihan vielä tämän kevään puolella :)

 • Ai niin :D Vielä yksi kysymys. Voiko aksun ottaa jossain kuljetuskopis yms... mukaan lomalle jos menee junalla vaikkapa Rovaniemelle Helsingistä? :)

  • Vähä myöhänen vastaus :) ,mut itekkinhankin ekan kotiloni kai 11 vuotiaana. Olin lukenu aikapaljon niiden hoidosta ja tiesin niiden kaikki perustarpeet, mut oon sitämieltä et aksuja hoitamalla ja tarkkailemalla oppii kaikista parhaiten. Vaik tietysti pitää iha alusta alkaen tietää mitä ne tarttee.Mut jos oot omasta mielestän valmis niin ota vaa kotilo ( ellet oo jo ottanu). Ja kotilon voi ottaaperjaatteessa mukaan matkalle. Ite käytän kuljetukseen pientä faunaboksia johon laitan turvetta tai vessapaperia pohjalle sitte mukaan vaan sumutinpullo, kippo ja vaikka kurkkua tai salaattia sinne matkan ajaksi :). Jos matkustat julkisilla, niin kannattaa ottaa mukaan joku vanha pyyhe yms , jos joku ei kestä kattellä limalöllyköitä mönkimässä.


  • Tukaani kirjoitti:

   Vähä myöhänen vastaus :) ,mut itekkinhankin ekan kotiloni kai 11 vuotiaana. Olin lukenu aikapaljon niiden hoidosta ja tiesin niiden kaikki perustarpeet, mut oon sitämieltä et aksuja hoitamalla ja tarkkailemalla oppii kaikista parhaiten. Vaik tietysti pitää iha alusta alkaen tietää mitä ne tarttee.Mut jos oot omasta mielestän valmis niin ota vaa kotilo ( ellet oo jo ottanu). Ja kotilon voi ottaaperjaatteessa mukaan matkalle. Ite käytän kuljetukseen pientä faunaboksia johon laitan turvetta tai vessapaperia pohjalle sitte mukaan vaan sumutinpullo, kippo ja vaikka kurkkua tai salaattia sinne matkan ajaksi :). Jos matkustat julkisilla, niin kannattaa ottaa mukaan joku vanha pyyhe yms , jos joku ei kestä kattellä limalöllyköitä mönkimässä.

   Kiitos vastauksesta :) Ja ollaan käyty eläinkaupoissa kattelemassa ja tutkimassa niitä ja olen saanut ottaa käteenkin. Saatiin myös lisää aksujen hoito-ohjeita... Äiti miettii vielä tätä koska sehän on lemmikki ja lemmikin ottaminen on iso päätös (ei nyt yhtä iso kuin koiralla mutta kuitenkin...) häntä vain ällöttää ottaa se käteen, jos on pakko... :) Juu niin saan kotilon aika varmastikkin koska äiti on tuollainen :D


 • Akaattikotilot ovat maalla eläviä, ja ne eivät saa happea vedessä. Lue ennen kuin otat sinulle tuntemattoman eläimen!

 • Omg vuoden naurut sori vaa mut repesin totaalisesti 😂älykääpiö😂 ei helvetti!😂😂😂😂 varmaa ne nt kuoleeki sin ku tunnetki ne johonki vetee

 • Kai ne syövät sitten jos niillä on nälkä, kun joskus on tullut ravustettuakin jokirapuja, aika vihaisia ovat jokiravut sitten, täpläravut vähän lössöjä...

  Niille on voinut iskeä joku paniikki päälle että eivät ole uskaltaneet sitten syödä tai jotain sellaista.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  55
  379