Koiran pomottelu

9 kk koira

Miten mä saisin koirani tajuamaan, että minä olen hänen pomonsa eikä hän minun ?
Koira pomottelee sen minkä kerkee ja mä en enää jaksa sitä. Koira on siis 9 kk.
Pomottaminen näkyy sillä tavalla, että kun mä yritän käskeä häntä johonkin tai jotenkin niin koira on ihan, että "enmä mitään kuullut" ja jatkaa sitä mitä hän oli tekemässä. Tai sittenkun mä yritän käskyttää häntä menemään johonkin niin aletaankin leikkimään hippaa, koira lähtee karkuun johonkin "turvaan" mistä mä en saa häntä helpolla pois. Jooh, ymmärrän sen, että koira on aikalailla vielä pentu niin hän ottaa kaiken melkein leikillä. Sittenkun mä sanon sille, että lähtee pois niin koira rupee näykkimään. Kun yritän olla vakavissani/tosissani koira haukahtaa, kun en liikukkaan mihinkään ja sitten vähän näykkimään (ehkä). Ja lenkeille kun mennään pois reviiriltämme niin mä olen hänen pomonsa, mutta sitten, kun olemme lähempänä kotiamme, että se näkyy (ehkäpä 20 metrin päässä portilta) tai lähempää rupeaa hän taas pomottelemaan minua.
Oisko kellään ollut joskus sama tilanne tai on tällä hetkellä ? Voiskos joku auttaa mua tässä asiassa, miten mä saan koiran tajuamaan, että oon vakavissani, jos koira tekee jotain leikillään ja käskn häntä lopettamaan ja se, että mä olen hänen pomonsa.
Muuten koira on tosi ihana ja rauhallinen , mut sitten joissain tilanteissa kumpikin ollaan vähän erimieltä ja koira yrittää pomotella.

30

1383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pevi on koirien hevi

      Pyydä PEVI mies paikalle.

    • sigge3

      Se on koiran murrosikää se :D

      Käytös paranee vähitellen sinne 2 vuoteen asti, rodusta riippuen. Omasta koirasta tuli fiksu vasta kolmivuotiaana, sitä ennen oli oikea hirviö.

      Nyt sinun pitää vain jaksaa vääntää asiat niin tiukasti rautalangasta, että koira uskoo. Kertaa perusasioita ja panosta teidän väliseen suhteeseen (kaikki tokot jne. ovat plussaa). Joskus tuntuu siltä, että teini-ikää edeltänyt koulutus on mennyt harakoille ja kaikki pitää aloittaa alusta entistä kovapäisemmän eläimen kanssa - tee niin, jos on pakko. Aloita siitä, että koira istuu ja menee makuulle heti kun käsket. Peruskäskyistä on hyvä jatkaa. Älä päästä koiraa ruokakupille ilman lupaa, älä anna mennä ovesta ennen sinua, edellytä priimaa hihnakäytöstä ennen kuin lenkeillä liikahdetaan senttiäkään. Pelaa varman päälle, ettei se esim. pääse vapaana juoksentelemaan, tuonikäisen perässä pääsee juoksemaan naama punaisena ja monen tunnin ajan.

      Pelaa elekielellä äläkä väistele koiraa, vaan pistä se väistämään sinua. Jos koiran pitää väistää, niin älä kumarru äläkä huido käsillä, vaan astele itsevarmasti suoraa koiraa päin (ei katsekontaktia!), kunnes koira väistää sinne minne pitääkin. Jos ei ole liikahtamassa minnekään, niin päkiää käpälän päälle, että viesti menee perille. Kiellä sängyt ja sohvat jne. tarvittaessa kokonaan.

      Tuossa vaiheessa koiralle pitää olla jämäkkä, mutta turhaa väkivaltaa pitää välttää. Siihen ei voi myöskään luottaa. Rautalankamallista johtajuutta vaaditaan, toveruus ja kaveruus tulevat sitten kun kukkoilu vähenee :)

      • Kiitos!!

        No huh! Mä olin jo, että tuleeko tosta koirasta koskaan mitään. Kiitos tästä, tää viesti autto mua aika paljon ymmärtämään koiran tilannetta. :D


      • Jatkuu..
        Kiitos!! kirjoitti:

        No huh! Mä olin jo, että tuleeko tosta koirasta koskaan mitään. Kiitos tästä, tää viesti autto mua aika paljon ymmärtämään koiran tilannetta. :D

        Ja miten käsitellä tästä lähtien.


    • Ellei tuon kummempaa

      ole etkä tuon kummemmaksi päästä, niin se menee ittekseen ohi. Keksit vaan keinot millä estät niitä erimielisyyksiä syntymästä ja eskaloitumasta. Eli pidät huolen siitä ettei ole sellaisia paikkoja mistä sinun on vaikea saada sitä pois. Pidät huolen että tahtosi toteutuu. Odotat vaikka tunnin taikka kaksi että tahtosi on tapahtunut taikka koira rauhoittunut.

      Yksi hyvä keino on vaihtaa äänensävyä, jos jollakin sävyllä ei käsky mene perille, niin jollain toisella taas menee. Esim kurkku suorana karjaisun jälkeen vaihda ihan yhtäkkiä kuiskaukselle. Esitä käsky pyyntönä, sekin helpottaa. Taiteile äänelläsi.

      Jos kyse on siitä että pidät sitä vapaana ja koira vaikka löytää herkullisen suolitryffelin, eikä usko kun käskytät lopettamaan syönnin välittömästi, on helppo apu siinä että siirryt hihnan käyttöön ulkona.

      Jos taas on kyse siitä että olette menossa autolle ja koirasi päättääkin tehdä jotain muuta, niin heitäpäs auton luo vaikka namia, tai lelu tai hanska. Ellei auta niin ryntää itse ja kysy koiralta että kumpi sen saa. Teet siis autolle menosta tmv episodista hauskan leikin. Tämä pätee moneen muuhunkin tilanteeseen.

      Se mikä noissa junnukoirissa niin pirskatin hauskaa on, on juuri se että ne laittaa tosissaan ihmisen mielikuvituksen koetukselle. Miten keksiä koko ajan uusia tapoja kusettaa koiraansa, miten pitää koko ajan silmät selässäkin tietääkseen kaiken mitä sekin tietää, ja olla askeleen edellä sen ajatuksia.

      Eli älä anna junnun kohellusten viedä mielenrauhaasi, vaan elä sen mukana, askel edellä sitä, pelaa ja pelleile, kuseta sitä minkä kerkiät, niin sekin tekee nyt sinulle.

      Ja kahden viiva kolmen vuoden kuluttua sinulla on aikuinen hyvätapainen haukkunen.

    • JepJep

      Uhmaikä, ja sitten asenne. Koira ei ole hän. Häntä ei huvita, hän tahtoo olla vapaa ja villi.....
      Nyt koira koiran paikalle. Vaihdat sävyn sellaiseen että ei hyvä koita jos et asetu. En tarkoita väkivaltaa, vaan äänellä ja käytöksellä osoitat koiralle, että kysyttiinko sinulta jotain .? Vaadit, et ehdota, käsket. Ja minkä käsket, sen toteutat, tavalla tai toisella. Koiran kehitykseen kuuluu se että ehdoton pennun alistuminen muuttuu nuoren koiran kyseenalaistamiseksi. Mutta isännän ei saa lähteä siihen muutosleikkiin mukaan.
      Ylläolevat ohjeet ovat toimivia, mutta esim siinä että syökö koira ulkona sen mitä sattuu maasta löytämään, on viimekädessä johtajuuskysymys. ( ahneella koirallakin ) Jos sanotaan ei, se on sitten ei. Totteleeko se sitä vain ei, siinä on se pointti. Jos koira on hihnassa nähdessään sellaisen, voit toki fyysisesti estää sitä syömästä, mutta se tottelemisongelma jää ratkaisematta. Ehkä nuoren ja tyhmän koiran uhmassa sitä muutaman kerran voi kiertää noinkin, mutta ennenkuin suhteet oikeasti asettuu kohdilleen, se kysymys, onko oikeasti toteltavan Ihan Aina, on ratkaistava.
      Ero omassa tavassani ylläolevaan on se että itse en missään nimessä väistä sellaista tilannetta jos koira asettaa asemani kyseenalaiseksi. Mutta samalla tietysti varmistan sen että takuulla olen siinä tilanteessa voittaja.

      Mutta nämä nyt ovat niitä koulutustapa kysymyksiä. Jotkut väistelemällä, estävät koiraa kokeilemasta kuka on pomo, toiset taas antavat koiran kokeilla, ja voittavat sen. Kumpi parempi, tehköön omistaja valinnan, mutta toivottavasti tuloksena on tottelevainen, ja hyvätapainen aikuinen koira.

    • MaxiMize2

      Sitten vasta koira tajuaa että olet tosissasi kun alat olemaan tosissasi. Ei tuo "yritän sitä ja tätä..." linja ketään vakuuta, koiraa varsinkaan. JepJep edellä kirjoittaa asiaa. Johtajuus on asenne, jotta minä määrään ja sinä tottelet. Suunnittele tilanteita sellaiseksi, ettei koira pääse luistamaan käskiessäsi. Jos tuonikäinen näykkii, on jo menty metsään. Törkeää kunnioituksen puutetta. Lukaise vaikkapa alkajaisiksi. Koirankorjauskirja tai jotain sen Seessar Millanin hengentuotoksia.

    • Näillä mennään

      Myös minä olen nim. JepJepin kanssa samoilla linjoilla. Koiran kanssa ei neuvotella, ei ainakaa uhmaikäisen teini-koiran kanssa.

      Muista ettei koira ole ihminen.Koira tarvitsee päättäväisen johtajan tai koirasta tulee johtaja sinulle.

      Ei väkivallalla vain pikku jutuilla saa paljon aikaan. Jo tuo edellä mainuttu koira väistää, ihminen syö ensin, koira saa ruokansa ihmisten jälkeen, ihminen kulkee AINA porteista ja ovista ensin, koiran paikka ei ole sohvalla (omistajan paikka) vaan sen omalla paikalla jne...

      • Te typerät

        "Jo tuo edellä mainuttu koira väistää, ihminen syö ensin, koira saa ruokansa ihmisten jälkeen, ihminen kulkee AINA porteista ja ovista ensin, koiran paikka ei ole sohvalla (omistajan paikka) vaan sen omalla paikalla jne... "

        Tuo kaikki on aivan turhaa pomottelua, jolla vain pitkitätte niitä ongelmianne. Noista on toki apua koiran yliaktiivisuuden rauhoittamisessa ja maltin lisäämisessä. Mutta jos se on elämänne päätarkoitus että koira on maanraossa ja pysyy, niin vähän säälittävää touhua. Suhtautukaa murrosikäiseen koiraan hiukan järkevämmin, huumori auttaa siinä. Ja vain tosi tiukoissa paikoissa sitten reipas vaste. Ohjatkaa ja opettakaa koiralle ne hyvät tavat, niin saatte kelpo kaverin siitä haukustanne.


      • Anonyymi

        Paskapuhetta. Koira saa syödä ensin, koira saa kulkea ovesta ulos ensin, ja jos omistajalle ok niin koira saa istua sohvalla tai sängyllä just miten tykkää. Toivottavasti sulla ei ole koiraa, voi sitä raukkaa jos on... Koira ei ole ihminen, kukaan ei ole niin koskaan edes väittänyt, mutta koira ei myöskään ole mikään arvoton orja. Se että koira ei ole samaa lajia ei tarkoita sitä pidetään orjana. Koira on lemmikki, eli perheenjäsen, jos lemmikin päättää hankkia siitä tulee osa perhettä ja sitä rakastetaan kuin perhettä, toki koiralla täytyy olla säännöt, kuten lapsillakiin täytyy, mutta nuo sun höpinät menee yli. Meillä ainakaan koira mikään orja ole, kellään ei pitäis sellaista koiraa olla. Täällä ainakin koira saa ruuan aina samaan aikaan meidän kanssa ja joskus jopa ennen muita, hän juoksee ulos ovesta ensimmäisenä ihan aina, saa köllötellä sohvalla ja sängyssä ja saa istua tuolilla milloin haluaa, kunhan koira ei ala riehua että sänky tuhoutuu olkoot siinä kaikessa rauhassa antamassa ihmisystävilleen pusuja ja haleja. Telkkarin ja radionkin jätän monesti hänelle päälle kun käyn jossain. Koira ei saa olla orja, koiran pitää olla perheenjäsen, muuten ei koiraa kannata ottaa, eikä mitään muutakaan eläintä jos sillä ei mitään vapauksia sais olla. Eläin ei ole koriste.


    • C.f

      Ei kouluttamatonta/huonotapaista koiraa voi "pomottelusta" syyttää...ihan naurattavaa touhua....käyttäytyy huonosti, kun muusta ei tiedä.

    • koirakoutsi

      se riipuu vähän rodusta. jos on jokin pieni tai pienehkö metsästykseen tai vastaavaan kehitetty koira niin kannattaa vain ottaa kurkusta kiinni ja selättää koira maahan. kuulostaa aika raa-alta mutta niin mekin jouduimme tekemään kun alkoi pomottaa jo pentuna. siihen ei liity mitään väkivaltaista kun ei purista tai mitään mutta vai pistää sen näyttämään mahansa, koska se tarkoittaa koirille alistumista. sen jälkeen kun koira sai tietää paikkansa niin ei ole enää vastaan hangoitellut. vaikka on saanut kulkea vapaasti portista ensin ulos ja nukkuu sohvalla omistajan vieressä niin kyllä se tietää paikkansa.

      • Anonyymi

        Tuo ei ole oikea tapa kouluttaa, kyllä se menee vaan eläinrääkkäyken puolelle, se ei aina tarkoita kipua. Otat koiran kurkusta kiinni ja lyöt maahan. Hyi, siellä ei osata käsitellä nuorta yksilöä. Jos koira on pentu tottakai se on tommonen, se ei ymmärtä vielä, SE ON PENTU. Sitäpaitsi tuo koiran uhmaikä voi kestää jopa 3v saakka, jos et semmoiseen ole valmis, joko hanki täysikasvuinen koira tai älä ota koiraa ollenkaan. Koiran koulutuksessa ei pidä olla tommosta. Minkä tahansa koiran voi kouluttaa ilman kovia otteita, se vaan vaatii aikaa, ja se sun täytyy ymmärtää kun kerta koiran olette sinne ottanut. Ottaisitko pientä lasta kaulasta ja lyöt maahan jos alkaa pomotteleen tai riehumaan? En usko, koira tuntee sen samalla tavalla kuin lapsikin, tai mikä tahansa ihminen. Varsinkin kun kyseessä on pentu, sulla ei ole mitään asiaa käydä käsiksi siihen viattomaan koiraan, ei ole sen vika ettei vielä ymmärrä. Tuolla tavalla toi sun koiras on oppinut vaan, koska se pelkää.


    • Pomottelua

      Pomotustahan tuo on. Jos koira saa jatkaa samalla tyylillä, pahenee ongelmat. 9-kuukautinen koira tietää luoksetulokutsusanan, joten ei voi pistää tietämättömyyden piikkiin,

      Lisäksi koira komentaa omistajaa näykkimällä ja haukkumalla. Koiraa ehkä kielletään tekemästä niin, mutta se ekee silti. Ei-sanan tarkoituskaan ei ole epäselvä, mutta koira ei koe tarpeelliseksi totella. Se on päättänyt hoitaa itse tilanteen, koska ei kunnoita omistajaansa.

      Miten joku voi sanoa, että omistajan ympärillä tapahtuva näykkiminen ja haukkuminen ei olisi pomottelua? Selvästi koira komentaa tällöin omistajaansa tekemään jotain.

      • c.f

        Voin sanoa ihan ilman selittelyä.. On "hieman" kokemusta erilaisista tilanteista (ihan oikeista) ja ja muistakin kuin koirista, kuin "kotikoirista"..

        Huonotapainen/kouluttamaton koira. Mistä musta tuossa voi olla kyse.

        Kun puhutaan todellisista "johtajuus" tilanteista (rodut) niin aika lailla toiset mittasuhteet ja tilanteet...Ei ole mitään "nippelinappeli" mutu juttuja.


      • Kysyvä ei tieltä eks
        c.f kirjoitti:

        Voin sanoa ihan ilman selittelyä.. On "hieman" kokemusta erilaisista tilanteista (ihan oikeista) ja ja muistakin kuin koirista, kuin "kotikoirista"..

        Huonotapainen/kouluttamaton koira. Mistä musta tuossa voi olla kyse.

        Kun puhutaan todellisista "johtajuus" tilanteista (rodut) niin aika lailla toiset mittasuhteet ja tilanteet...Ei ole mitään "nippelinappeli" mutu juttuja.

        Vääntäisitkö rautalangasta tuon? Eli mitä eroa on pomottelevalla ja huonotapaisella koiralla?


      • c.f ei kirjaannu
        Kysyvä ei tieltä eks kirjoitti:

        Vääntäisitkö rautalangasta tuon? Eli mitä eroa on pomottelevalla ja huonotapaisella koiralla?

        Kirjoitin pitkän litanian, mutta hävisi "bittiavaruuteen" sivujen jumiutumisen vuoksi
        Tiivistetään. Moneen sanaan vaikuttaa monta tekijää ja muuttujaa..

        Huonotapainen koira käyttäytyy pääosin ilman opetettua käytös mallia. Tekee asioita/toimii ärsyke/ympäristönsä/olosuhteidensa ohjaamana -impulsiivisesti.

        Olosuhteisiin voidaan lukea ulkoilut ja muut päivittäiset virikkeet ja tai niiden puutteesta johtuva käytös, muuten tekee ja ohjaantuu /virittyy sen mukaan, mikä koiraa kiinnostaa, tai mielialan ohjaamana .

        Johtajuudesta voi joutua oikeasti kamppailemaan yleensä hyvin koulutettujen tai jotain jo tekevän työkoiran kanssa, jos esim. niiden elämään joutuu vaikuttamaan syystä tai toisesta, täysikasvuisena. Siinäkin kyse voi olla ennemminkin koiran kunnioituksen saavuttamisesta, kuin "johtajuudesta", koska koira ei voi johtaa ihmistä, mutta kunnioittaa voi (intin koirat, vartiokoirat, tilavahdit ymv.)

        Pennun kanssa tuskin on tämäntapaisia "johtajuus" ongelmia, tai jos on, niin jotain on jäänyt tekemättä. Pennun käytös muodostuu tapakasvatuksesta, ja siitä, miten pentua käsittelee.


      • Yksinkertaisesti näi
        Kysyvä ei tieltä eks kirjoitti:

        Vääntäisitkö rautalangasta tuon? Eli mitä eroa on pomottelevalla ja huonotapaisella koiralla?

        Pomotteleva koira pyrkii hallitsemaan omistajaansa pelolla, kun taas huonotapainen koira käyttäytyy huonosti koska omistaja ei ole ohjannut sitä oikeaan käytökseen.


    • Ensinnäkin

      Koira on SE eikä hän. Tämä on jo yksi asia mikä tulisi ottaa huomioon johtajuus jutuissa. Älä nosta koiraa itsesi kanssa samalle tasalle, kun siitä aiheutuu ongelmia arvovallan kanssa. Koira tarvitsee vahvan johtajan jolle se saa olla alamainen.

      • Anonyymi

        Koira on hän, jokainen elävä yksilö on hän, Suomessa vaan totuttu sanomaan "se" jopa ihmisistä. Järki käteen, esine on se, yksilö on hän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koira on hän, jokainen elävä yksilö on hän, Suomessa vaan totuttu sanomaan "se" jopa ihmisistä. Järki käteen, esine on se, yksilö on hän.

        Onhan koira ulkomaillakin joko she tai he, kuten ihmisetkin, sanon toki "it" jos en sukupuolta tiedä ihmiseen että eläimeen. Sanot koirasta hän tai se ei se nosta eikä laske kenenkään arvoa. Sillä ei ole mitään väliä, ja aika tyhmää käyttää koirasta sanaa alamiainen, koira on perheenjäsen, eikä missään nimessä sun orja, älä ota koiraa jos et pidä sitä perheenä, perheenjäsen ei ole koskaan orja.


    • kylläkylläkyllä

      Hyviä juttuja on ollut. Ja edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä! Huomasin äsken itsekkin, että kutsuin koiraa häneksi.
      Pari päivää koira on ollut tosi rauhallinen, ei ole tarvinnut valittaa. Yksi syy on ainankin, että en ole huomioinut koiraa niin paljon, kuin ennen.

    • koirankaulapanta

      Mites kireellä te pidätte niitä kaulapantoja, kun näyttää siltä, että vaikka ois kuinka kireellä se panta niin pääse irti jos koira niin haluaa. Enkä mä nyt kumminkaan sitä haluais kuristaa.

      • Ketjupanta

        on siitä hyvä että siinä KOIRA ITSE voi vaikuttaa siihen kuristaako panta vai ei. Helposti oppii oikean olotilan.


      • sigge3

        Kahlekuninkaalleni piti hommata valjaat, kun sai itsensä velkoiltua kaikenlaisista pannoista pois (materiaalilla, mallilla saati kireydellä ei ollut merkitystä). T-mallin valjaista pureskeli itsensä vapaana ollessaan joskus irti, mutta nämä nykyiset Hurtan Y-valjaat ovat todella hyvät ja kestävät.


      • Anonyymi

        puolikurista tarpeeksi pieni panta on siitä hyvä että vedon lakatessa panta heti löystyy, mutta koiran vaikkpapa peruuttaessa kiristyy. ei sovi juoksulankaan kytkekemiseen vaan ainoastann lenkille. myös valjaita kannattaa harkita


    • Okei

      no pitääpäs sitte mennä kattelemaan niitä valjaita.

    • sdkok

      Nyt on koira mennyt tosi hyvin hihnassa! Olen pitänyt tiukalla hihnaa ja koira sivulla. Välillä lenkin aikana nopeennetaan, hidastetaan, pysähdytään ja käsken koiraa istumaan ja sitten jatketaan matkaa. Välillä saa koiraa käskeä monta kertaa istumaan, mutta kyllä se sitten loppujenlopuksi aina on käynyt istumaan. Lenkin jälkeen kehun koiraa ja kehun välillä myös lenkin aikanakin. Jossain vaiheessa mulla oli mennyt luottamus koiraan täysin, mutta nyt se alkaa tulla jo takaisin.

    • Anonyymi

      Mulla on sama ongelma. Paitsi et koira on kohta jo 10v :D koulutuksessa ei mitään vikaa, ja ihan terve koira, mut sillä on tapana olla välillä omapäinen ja määräävä. Saattaa johtua kyllä koiran rodustakin, oon kuullu et monet koirarodut osaa olla semmosia kouluttaa ne miten hyvin tahansa. mut oon oppinu elämään asian kanssa, hän on hyvä koira vaikka TOSI omapäinen, mitä tuo luonteelleen voi?

    • Anonyymi

      oletko opettanut koiralle sanojen merkityksen toistoilla ja makupalolla. Eihän se voi totella, jos ei tiedä käskysn sisältöä, Husiminen ja riuhtominen vain pahentaa asiaa. Kokeile makupaloja ja leluja esim luoksetulon suorituksessa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      155
      6469
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3888
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2005
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1969
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1508
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      19
      1499
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe