Oleskeluluvan vakuutus?

türkiye'ye

Osaisikos joku oleskeluluvan hakenut kertoa tuosta lupaan liittyvästä vakuutuksesta. Eli, riittääkö oleskeluluvan saamiseen Suomesta otettu vuoden matkavakuutus? Suurlähetystön mies ei osannut varmaksi sanoa. Sitä turkkilaista sairasvakuutustahan en voi edes hakea vielä tässä vaiheessa, kun oleskelulupaa ei ole yhtään kasassa. Suurlähetystön mies sanoi myös, että eka kertaa haettaessa voi saada vain vuoden oleskeluluvan. Kaveri on saanut kuitenkin suoraan viidelle vuodella. Onko tästä jollakin parempaa tietoa, onko se eka kerralla todellakin vain vuosi vai voiko hakea suoraan pidemmälle ajalle? Tiedän kaikki "pitää olla eläkepäätös/tilillä rahaa" yms muut luvan hakemiseen liittyvät jutut. Eli niistä en tarvitse luentoa =) (en tiedä, onko paikkakunnalla väliä mutta Alanyaan olen menossa ja paperin täyttö siellä siis edessä)

14

401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onnea

      Oleskelulupa heltisi passin voimassaolon ajaksi, vakuutusasiaan en osaa sanoa, koska ei ole tarkoitus asua koko vuotta yhtäjaksoisesti.

    • sirpsuli3

      Tietääkseni aiemmin sai ensimmäisenkin lluvan pidemmäksi aikaa, mutta nyt on pykäliä muutettu niin, että eka kerta voi olla vain vuosi ja jatkossa sitten voi hakea pidempiäkin lupia.
      Vakuutuksesta en ole satavarma, mutta mielestäni hakemuksessa ei kysellä vakuutusta.

      • alanyansuomalaiset

        Suositelen liittymistä alanyansuomalaiset ry:n jäseneksi ja kysymään asiosta niiden keskustelupalstalla, heillä on varmaan enemmän tietoa...

        Tosin jäsenyyden saaminen on vähän hidasta hommaa kun sinne rekisteröityy.


      • türkiye'ye
        alanyansuomalaiset kirjoitti:

        Suositelen liittymistä alanyansuomalaiset ry:n jäseneksi ja kysymään asiosta niiden keskustelupalstalla, heillä on varmaan enemmän tietoa...

        Tosin jäsenyyden saaminen on vähän hidasta hommaa kun sinne rekisteröityy.

        Olen jo sillä foorumilla jäsenenä mutta en tullut siellä tiedoista hullua hurskaammaksi =) Kiitos kaikille vastanneille. Eiköhän ne asiat sitten paikan päällä selviä. Jännä vain on, että ei suurlähetystölläkään ole antaa varmaa tietoa. Sinnekin siis on soitettu =)


    • alanyansuomalaiset

      Ei kai oleskelulupaan liity mitään vakuutusta.

      Jos oleskelet yli vuoden niin vasta sitten SGK vakuutus tulee ajankohtaiseksi.

      Sitä ennen voit hoitaa vakuutukset niinkuin haluat.

      Mistä olet saanut päähäsi että oleskelulupaan liittyy vakuutus.

      Ja askarruttavia asioita kannattaa kysyä, ei vain lukea aikaisempia keskusteluja, en itse ole ainakaan huomannut mitään keskustelua liittyen oleskelulupaan kuuluvaan vakuutukseen, ehkä siksi ettei sellaista ole.

      • türkiye'ye

        Se maininta sairasvakuutuksesta oleskeluluvan yhteydessä on ketjussa "oleskelusäännön muutos 1.2.2012 alkaen". Siinä puhutaan ensin viisumin hakemisesta Suomessa ja sitten oleskeluluvan hakemisesta ja että mukaan pitää laittaa sairasvakuutustodistus yms. Tuosta kai olen keksinyt tuon sairasvakuutuksen.

        Mutta, jos sitä ei tosiaan ensimmäisen vuoden oleskelulupaan tarvita niin asiahan helpottui kovasti. Tuntuu vaan eri tuutista tulevan ihan eri tietoa. Minusta se suurlähestystön mieskin puhui sairausvakuutuksesta mutta ei tiennyt sitä, käykö Suomesta otettu. Mutta enhän minä sitä turkkilaistakaan vielä saa. Mutta jos en siis tarvitse niin oikein hyvä juttu. Se vuoden matkavakaatushan minulla tulee joka tapauksessa olemaan Suomesta lähtiessäni. Kaipa minä siellä ulkomaalaispoliisilla viimein kuulen, mitä kaikkea siihen lupaan tarvitaan.


    • Ei SGKta

      Oleskelupaan ei tarvita turkkilaista SGK vakuutusta. lakia muutettiin 1.2.2012 jälkeen. Eli riittää kun otat matkavakuutuksen Suomesta tai jos asut Turkissa pidemmän aikaa ja olet alle 60 vuotias voit ottaa myös yksityisen sairasvakuutuksen Turkista ja sen maksamalla voit sairastaa Turkissa ja Suomessa niin kauan kun elät.

      Suomen ja Turkin välillä ei ole sosiaaliturvasopimusta. Jos et kuulu Kelan piiriin, joudut ottamaan vuoden kuluttua SGK vakuutuksen, joka vastaa Kela vakuutusta Suomessa.
      Yleisesti riittää pelkkä oleskelulupa jos asut osan aikaa Turkissa ja osittain Suomessa.

    • alanyansuomalaiset

      Yhdistyksen sivuilla on mielestäni selvät ohjeet, oleskeluluvan hakemiseen eikä niissä mainita vakuutuksista mitään

      Oleskululupaan tarvittavat liitteet:
      1.kopio pankkitalletuksesta tai eläketodistus
      2.kopio passin etusivusta ja sivusta, jossa on viimeisin maahantuloleima
      3.todistus asuinpaikasta eli tapun kopio tai vuokrasopimuksen kopio
      4.4 kpl värillisiä passivalokuvia
      5.veronumero, jos sellainen on annettu

      En viitsi koko litaniaa tähän laittaa kun sanoit että tiedät ne muut jutut.

      Mutta luulen että olet sekoittanut asian SGK vakuutukseen liittyviin epäselvyyksiin.

      Ja kuten itsekin sanoit, eiköhän se siellä viimeistään selviä.

      Hyvää matkaa !!

      • türkiye'ye

        Kiitos kaikille vastaajille. Ja on hyvin mahdollista, että olen sekoittanut SGK-vakuutuksen ja oleskeluluvan; olen lukenut niin monesta eri asiakirjasta ja eri ketjusta eri asioista, että enempikin kuin todennäköistä =) Eli kuuluisasti puurot ja vellit sekaisin =D

        Kiitos!


    • Turkkiin helmikuussa

      Noin yleisesti oleskeluluvan hakemiseen liittyen lisäisin vielä, että kun kysyin Suomen Turkin suurlähetystöstä, että tarvitseeko hankkia ensiksi Suomesta viisumia (niinkuin alkuperäisessä ohjeessa luki), niin vastauksena tuli, että ei tarvitse, menee vain Turkissa ulkomaalaispoliisin luo hakemaan oleskelulupaa (liitteet olikin tässä ketjussa jo aiemmin mainittu).

      • türkiye'ye

        Mulle sanottiin vastaavasta aiheesta kysyessäni, että ei tarvita Suomesta viisumia mukaan, jos on asunnon omistaja muuten kyllä =) Että taas kerran ristikkäisiä ohjeita ja jopa samasta paikasta. Ihmekään, että tässä tuntuu välillä uppoavan suohon =D


    • Turkissa

      Itse hain oleskelulupaa vuoden 2012 kesakuussa. En ollut hankkinut etukateen viisumia Suomesta, vaan varasin vain netista ajan oleskelulupahakemukselle. Vaikka sain taman ajan vasta n. 3 kuukauden paahan, lasketaan tuo aika kasittelyajaksi ja olet siis oikeutettu oleskelemaan Turkissa oleskeluluvan myontamiseen saakka.

      Oleskeluluvan saamiseksi toimitin seuraavat dokumentit poliisiasemalle:
      - 4 passikuvaa
      - Taytetty hakulomake
      - Rahanvaihtokuitti joka todistaa, etta olen vaihtanut sen 300$/kk (mita en todellisuudessa vaihtanut, vaan tuon kuitin saa rahanvaihtopisteesta kun maksaa vaihtajalle muutaman kympin avusta)
      - Passin kopio
      - Kopio passin sivusta, missa on viimeisin maahantuloleima

      Itse stressasin myos kaikista vakuutuksista, veronumeroista ymsyms mutta Istanbulissa tuollaisia ylimaaraisia ei ainakaan minulta Suomen kansalaiselta vaadittu.

      Luin kuitenkin myos jostain, etta vuoden oleskelun jalkeen olisi hankittava tuo SGK-vakuutus. Olen toissa, ja tyonantajani kautta minulla on yksityinen vakuutus. Eiko tassa tapauksessa myos tyonantaja maksa nuo muut tarpeelliset vakuutukset?

    • Turkissa

      Ja Suomessa toimivaan Turkin suurlahetystoon en muuten luottaisi yhtaan. Minulle sielta antoivat ainakin ihan vaaraa tietoja ja aiheuttivat vaan turhaa stressia ja harmaita hiuksia.

    • katkesmulkku

      vakuutus kattaa kaiken

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2007
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1470
    3. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      99
      1413
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1327
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1154
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      480
      1094
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      51
      982
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      933
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      882
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      856
    Aihe