MADEIRALLE MATKAVINKKEJÄ

Hei, olen lähdössä Madeiralle omatoimimatkalle maalis-huhtikuussa, pääsiäisen aikaan, matkustan yksin ja ikä 48v nainen. Kaipaisin yleisiä vinkkejä kokeneilta Madeiran kävijöiltä, kun en ole ennen käynyt Madeiralla. ( On tullut käytyä esim.Kyproksella, Thaimaassa, Kanarialla, Dominikaanisessa)
Majoituspaikka on Canicossa, n 15-20 km Funchalista itäänpäin.
Lennot tilaan varmaan reittilentona esim. Tap Portugal? Onko hyviä ehdotuksia lennoista?
Mikä on yleinen hintataso, ruoka, juomat, taksit, ostokset jne ?
Onko jokin erityisen hyvä ostoskeskus jossa ehdottomasti kannattaa käydä ?
Miten paikalliset alkoholijuomat, viinit ja oluet ?
Yksin matkustavana ja liikkuvana miten turvallisuus iltaisin ?
Levada-kävelyt kovasti kiinnostaa, mistä saa bongattua niihin opastusta ja karttoja ? Miten pääsee helpoiten Levada-reitin lähtöpisteisiin, kulkeeko esim paikallisbussit ? Millainen varustus kannattaa ottaa mukaan Suomesta Levada-päiväretkiä ajatellen?
Mitä nähtävyyksiä suosittelisitte ensikävijälle, lähtökohtana omat kiinnostuksen asiat kuten esim luonto, patikointi, viininmaistelut, hyvä ruoka, shoppailut, liikunta, rentoa hengailua jne.

40

4862

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uutta201

      www.walkmeguide.com

    • Päätä ensin milloin aiot matkustaa (suunnilleen). Hae esim. www.ebookers.fi stä lentoja. Halvimmat lennot tällä hetkellä n. 450 e edestakaisin. Esim. 5.4.-14.4.13 7,5 h meno ja paluu 8 h. Aikainen lähtö aamulla ja yöllinen paluu. TAP. Pysähdykset Lissabonissa.

      Mitään ehdottomia ostoskeskuksia ei mielestäni ole. Keskustassa on pari pientä (ja yksi suhteellisen kallis) ja Lidossa yksi hieman suurempi.

    • Hotelli on jo varattu ajalle 28.3-11.4, joten lähtö Suomesta kiirastorstain paikkeilla. Lentohinnat näytti n 550-600 € esim Tap ja kaksi välilaskua menomatkalla.
      Ilmeisesti lentohinnat kallistuu pääsiäisen aikaan.

      • Madeiralla...

        Katso skyscannerin kautta lentoja, nyt halvin noille päiville 472,- mutta hinnat toki muuttuvat koko ajan.

        Canico ei ole levadareissujen kannalta paras vaihtoehto koska suurin osa saaren paikallisbusseista lähtee ja palaa Funchaliin. Ei välttämättä myöskään yksin matkustavalle se miellyttävin paikka mutta kukin toki omien mieltymystensä mukaan. Funchalissa vaan on "kaikki".


    • arcoiris2

      Madeiralla oli oikeassa Canico ei ole kovin hyvä paikka ellet sitten vuokraa autoa itsellesi...ja varoitan tiet ovat paikoin kappoisia huonoja ja jyrkkiä ja paikalliset kuskit lievästi sanoen hurjapäisiä. Funchal olisi ollut parempi, nyt joudut melkein kaikkeen menemään sitä kautta ja matka kallistuu tuntuvasti ja aikaa palaa hukkaan. Ostoskeksuksista vielä, edellisellä kertojalla näytti olevan aika laihat tiedot...siellä on ostoskeskusia, mutta monet keskustassa siis Funchalin keskustassa olevat ovat melko kuolleita vain uusin Dolce Vita on täynnä kauppoja ja toimii, ei kovin halpa mutta ok, hotelli alueella on Forum Madeira sinne pääsee kätevästi busseilla 1 ja 2 keskustasta ja myös 4 mutta se menee yläkautta etkä ehkä osaa jäädä pois oikeassa kohtaa, lisäksi on suuri madeira shoppin Sao Martinhon yläpuolella, sinne menee bussi numero 8 jk lähtöpaikka on keskustassa Alfandegan kohdalla. siellä on käsittääkseni noin 150 liikettä joskin yksi kerros on elokuvateatteria ja ravintoloita täynnä eli varsinaisia shoppauskohteita ei ole niin paljon...mutta onhan hulppeat näköalat yli kaupungin ja kauas merelle...ihan nähtävyys sinänsä. Lisäksi suosittelen kalleudestaan huolimatta gondolivaunu matkaa Monteen jossa kannattaa vierailla Monten Palatsin puutarhassa, siellä on muutakin kuin vain puutarha esim taidetta ja mittava mineraalikokoelma, lisäksi Monten kirkko ja itse kylä...jk on kyllä integroitunut Funchaliin. Levadoita on paljon, mutta muista että usein kun olet mennyt bussilla sinne niin toisesta päästä ei olekaan bussiyhteyttä eli joudut taapertamaan saman levadan takaisin lähtöpisteeseen. huomioi se aikatauluttaessasi. Funchalissa on runsaasti erilaisia museoita ja puutarhojen ja museoiden risteymiä ja komeita kirkkoja esim vastikään restauroitu jesuiittakirkko Praca do Minicipiolla on komea ja torniinkin pääsee toisin kuin muissa kirkoissa.Pääsiäinen on katolisessa maailmassa suuri ja sangen iloinen juhla joka näkyy myös vierailijalle. Kivaa reissua ja onnistunutta oleilua vaikka se canico nyt onkin mikä on...pienen pieni paikka....kuinka keksit valita sen????

    • Hei, kiitos laajasta vastauksesta! Canico vaan tuli vastaan kun halusin rauhallisempaan paikkaan pois kaupungin"hälinästä". Hotelli on Rci:n lomanvaihto piiriin kuuluva Roca Mar. Onko siitä jotain kokemusta ? Paikasta ylipäätään kun ei ole oikein mitään käsitystä. Kait sieltä nyt kuitenkin kulkee paikallisbusseja ja takseja kun haluaa päästä Funchaliin ? Ja eiköhän se hotelli järjestä jotain kuljetuksia keskustaan ? Millainen pieni kylä se Canico on ? On siellä kait edes jokunen kauppa ja ruokapaikka sentään ?

      • Anu P.

        Hei Roosea. Olin puolitoista vuotta sitten juuri samassa hotellissa. Silloin ainakin siellä toimi hotellin oma kuljetus kaksi kertaa päivässä Funchaliin ja takaisin, se oli ilmaine kuljetus. Lähellä on myös bussipysäkki, hotellista saat paikallisbussin aikataulun. Roca Mar on rannalla Canico Baixossa. Varsinainen Canico on yläpuolella. Oikopolkua sinne pääsee kävelemällä. Nousu on melko jyrkkä mutta polku on opastettu. Canicossa on ruokamarketti. Kävin siellä ruokaostoksilla mutta useimmiten Funchalissa. Canico ja sen ranta on kyllä hiljainen pikkukylä.
        Levadakävelyllä kävimme siten, että etsimme Funchalista Aurinkomatkojen toimiston ja osallistuimme levadaretkille sitä kautta. Ihan hyvin se onnistui. Kokopäiväkävelyyn sisältyi kuljetus, opastus ja ruoka. Kyllä minä Canicoon menisin toisenkin kerran, saapi olla kutakuinkin omissa oloissaan.


      • Anu P. kirjoitti:

        Hei Roosea. Olin puolitoista vuotta sitten juuri samassa hotellissa. Silloin ainakin siellä toimi hotellin oma kuljetus kaksi kertaa päivässä Funchaliin ja takaisin, se oli ilmaine kuljetus. Lähellä on myös bussipysäkki, hotellista saat paikallisbussin aikataulun. Roca Mar on rannalla Canico Baixossa. Varsinainen Canico on yläpuolella. Oikopolkua sinne pääsee kävelemällä. Nousu on melko jyrkkä mutta polku on opastettu. Canicossa on ruokamarketti. Kävin siellä ruokaostoksilla mutta useimmiten Funchalissa. Canico ja sen ranta on kyllä hiljainen pikkukylä.
        Levadakävelyllä kävimme siten, että etsimme Funchalista Aurinkomatkojen toimiston ja osallistuimme levadaretkille sitä kautta. Ihan hyvin se onnistui. Kokopäiväkävelyyn sisältyi kuljetus, opastus ja ruoka. Kyllä minä Canicoon menisin toisenkin kerran, saapi olla kutakuinkin omissa oloissaan.

        Kiitos Anu P kommentista ! Tuo kuulosti oikein kivalta. Hetken jo meinasi usko loppua hotellivalinnan suhteen kun on tullut erilaisia mielipiteitä.. Tykkään kävellä paljon, rakastan omaa rauhaa ilman melua ja ihmisiä joten uskon että valintani osuu kohdilleen. En ole mikään ilta- tai yöihminen joten iltaelämän puuttuminen tai kaukaisuus ei haittaa pätkääkään..
        Mitä tykkäsit hotellista itsestään, huoneesta jne? Huoneissa ilmeisesti jääkaappi ja jonkunlainen keittomahdollisuus ? Oliko hotellin baarin juomingit ja ravintolan ruoat millaiset, suunnilleen millainen hintataso ja millaiset auringonottopaikat ?


    • Lennot halvalla

      Tästä kaikkien yhtiöitten lennot, joista yleensä löytyy myös ne halvimmat:
      www.halvatlennot.fi

      • ihmett.

        Huh huh! Tosi kalliita lentoja ja vielä välilaskuilla. Ei voi olla totta.


    • DIY.

      Vanhemmissa keskusteluissa on myös kattavia listauksia nähtävyyksistä, käytä hakua. Peruskohteet eivät ole muuttuneet Madeiralla moneen vuoteen.

    • Hotelli on saanut Booking.com issa tosi hyviä arvioita. Siellä joku kertoi, että hotelilla on oma bussiyhteys Funchaliin ilmaiseksi (kolme kertaa päivässä). Tieto on tältä vuodelta. Ihan nättiä ainakin kuvien perusteella: http://www.booking.com/hotel/pt/rocamar.

      • Air Berlinillä 565e. Vain n. 8 h suuntaansa. Itse ottaisin sellaiset lennot sinun asemassasi. Katso tuo ylempänä oleva hyvä linkki halvatlennot.fi ja klikkaa "kestoon". Vain yksi pysähdys Berliinissä.


      • Ei pitkään odotteluu
        eemeli10_ kirjoitti:

        Air Berlinillä 565e. Vain n. 8 h suuntaansa. Itse ottaisin sellaiset lennot sinun asemassasi. Katso tuo ylempänä oleva hyvä linkki halvatlennot.fi ja klikkaa "kestoon". Vain yksi pysähdys Berliinissä.

        Berliinin Tegelin terminaalit kyllä surkeita, muuta ABllä plussaa lyhyet etäisyydet terminaalissa eikä turvatarkastusta välillä näillä lennoilla.


      • ei paha

      • FHC

      • Bakettiloma
        FHC kirjoitti:

        Kallis, ja suunta vielä Funchal - Helsinki. Paluu 378 euroa väärään suuntaan. Toiseen suuntaan ei löydy huhtikuulle lentoja., miksiköhän?

        Suora lento matkatoimistosta n. 550€ ovelta - ovelle.

        Kannattaa aina laskea lennot hotelli, ei välttämättä ole halvempi kuin pakettimatka...


      • Hyvin vaikea
        Bakettiloma kirjoitti:

        Kannattaa aina laskea lennot hotelli, ei välttämättä ole halvempi kuin pakettimatka...

        löytää halvenpaa yhdistelmää kuin pakettimatka.


    • arcoiris2

      ne kuljetukset on yleensä niin että jos haluaisi illaksi jäädä niin taksilla saa tulla takaisin ja muutenkin on ikävää olla erittäin harvalukuisten ilmais ja normibussien aikataulujen vankina...lisäksi siellä ei ole mitään iltaelämää, mutta jos tykkää mennä iltaruoan jälkeen lukemaan tai tutimaan niin silloinhan se on hyvä...onhan siellä paikallisasutustakin joten kyllä kauppoja löytyy, mutta ei sitten mitään tavarataloja eli semmoiset ostokset on tehtävä isommalla kylällä. se siipikylä canico do baixo sorry pienellä kirjoitus näpyttelen yhden käden yhdellä sormella...on sitten saksalaisten turistien miehittämä, heitä on hotellit täynnä ja paljon asukkainakin joski joukkopako on alkanut koska näitä heidän kämppiään on todella paljon myynnissä. sikäli hyvä paikka että on kuivinta ja lämpimintä seutua Madeiralla.jokaisella meistä on ne omat toiveemme ja tyylimme matkustaa, itse tykkään keskustasta, koska siellä asuu niitä madeiralaisia joiden takia sinne haluan...he saavat aikaan sen aidon madeiralaisen tunnelman jk esim hotellialueelta puuttuu täysin.

    • anskuli1

      Olen käynyt usein Madeiralla.Patikointeja tehnyt matkatoimiston opastetuilla retkillä ja ollut tyytyväinen.Mukana on ollut myös paikallinen opas.Turvallisuuden ja kieli ongelmakin takia.Olen toki tehnyt pienempiä levada kävelyitä ystäväni kanssa.Olisi tarkoitus lähteä 21.4. yksin Madeiralle ja haenkin nais matkaseuraa.Mielelläni patikoin ja tekisin omatoimi retkiä.Olen 60 v.Hyväkuntoinen nainen. ansku

    • jokapaikanmatkaaja

      Arcoirisilta hyvä ja kattava selostus mahdollisuuksista, mutta miettisin kyllä sinuna vielä Canicoa, se on ei mikään , pelkkiä turistiasumuksia ja hotelleja, paikallisasutusta saa kyllä niiltä kulmilta hakea.
      Se ei ole myöskään mitenkään kaunista seutua, kuivaa kumparetta, pelkkä "auringonpalvojien paratiisi" .Tietysti jos pystyt ajamaan mutkateillä, niin autonvuokraus pelastaa paljon, joskin viinit jää silloin juomatta.
      Taxit kulkee ja ovat edullisia, muista kysyä ja sopia hinta. Omasta mielestäni vaellukset eri puolilla saarta ja Funchal ovat parasta Madeiralla, pidän kovasti myös madeiralaisesta ruoasta .
      Madeira on edelleen yksi parhaita paikkoja Euroopassa sen kauneuden takia, viime vuonna kävin parikin kertaa. Kyllä sitä suositella voi :)

      • Hyvää on

        Ei kait sitä viiniä ole niin paljon pakko lipittää, ettei päivällä voi ajaa?


      • arcoiris2
        Hyvää on kirjoitti:

        Ei kait sitä viiniä ole niin paljon pakko lipittää, ettei päivällä voi ajaa?

        ei kai tuossa päivästä ollutkaa kyse vaan yleensä ja jos se ilta elämä kiinnostaa niin kaipa sitä pari driksuakin olisi kiva ottaa...mutta ihan oman turvallisuuden takia en suosittele mutkateillä ajelua vähäisessäkään humalassa, paikalliset ovat ärhäköitä ajamaan, mutta myös sähäköitä toimimaan poikkeustillanteissa siksi verkkaiset turistit yllättyvät pahan kerran ja vahinkoja sattuu...taksit ovat kohtuu hintaisia, mutta Canico on jo niin kaukana ettei kovin montaa kertaa kyllä raaski lähteä...jos löytyy muita lähtijöitä niin monella kyytiläisellä jaettuna maksusta tulee kohtuullinen. Canico ei todellakaan ole kauneimpia paikkoja saarella, rauhallista siellä kyllä on, saksalaiset ja jotkut englantilaiset ovat mieltyneitä siihen siksi että se on vähä sateinen paikka, mutta se osaltaan tekee siitä vähemmän kauniin kuin viheriöivämmät paikat...


      • Pari ja "pari"
        arcoiris2 kirjoitti:

        ei kai tuossa päivästä ollutkaa kyse vaan yleensä ja jos se ilta elämä kiinnostaa niin kaipa sitä pari driksuakin olisi kiva ottaa...mutta ihan oman turvallisuuden takia en suosittele mutkateillä ajelua vähäisessäkään humalassa, paikalliset ovat ärhäköitä ajamaan, mutta myös sähäköitä toimimaan poikkeustillanteissa siksi verkkaiset turistit yllättyvät pahan kerran ja vahinkoja sattuu...taksit ovat kohtuu hintaisia, mutta Canico on jo niin kaukana ettei kovin montaa kertaa kyllä raaski lähteä...jos löytyy muita lähtijöitä niin monella kyytiläisellä jaettuna maksusta tulee kohtuullinen. Canico ei todellakaan ole kauneimpia paikkoja saarella, rauhallista siellä kyllä on, saksalaiset ja jotkut englantilaiset ovat mieltyneitä siihen siksi että se on vähä sateinen paikka, mutta se osaltaan tekee siitä vähemmän kauniin kuin viheriöivämmät paikat...

        Normikokoinen henkilö voi ottaa kyllä myöhemmin illalla ne pari-kolme viiniannosta ja pari drinksuakin sekä on ajokunnossa aamupäivällä..., kunhan ei jatka sitä nautiskelua myöhempään yöhön.
        Ja jos joku päivä onkin raskaampi ilta, niin jättää sitten ajot väliin, sillä eihän sitä koko lomaa tarvitse pörrätä autolla, vaan kolme päivää riittää jos ei käytä aikaa levadoilla tms.


    • arcoiris2

      voi nyt hyvänenaika kyse oli siitä että sieltä Canicosta ei pääse illalla minnekään kuin omalla autolla...ja takaisin ei senkään vertaa siis autoon nukkumaan vai??????? et nyt ymmärtänyt yhtään mitään....sieltä on aikamoinen matka Funchalliin missä kaikki meno on ja paremmat ruokapaikat ja ihmiset jne...

      • Tarvehierarkia

        Sehän on taas eri asia, jos paikallinen tarjonta ei kelpaa ja taksilla ei sitten raaski ajaa. Monelle nyt riittää, jos on asiallisia paikkoja, ei tarvita runsaasti ihmisiä ja menoa, ainakaan joka ilta.


    • arcoiris2

      kun ei siellä mitättömässä pikku kylässä ole...sorry nyt vaan...syödäkseen saa, mutta ei ne kylän ukkojen kansoittamat pari räkälää ole viiskymppisen naisihmisen paikkoja...jos nyt kenenkään....kaikki iltapaikat sijaitsee kaukana...taksiin menee varmaan yökkä 25-30 e...ei ihan pieni kustannus muun illanvieton päälle...mennessä pääsee toki bussilla tai jos on niitä hotellibusseja niin sellaisella, mutta niistä viimeiset lähtee kotiapäin viimeistään klo 19 ja se ei ole Madeiralla vielä edes iltaruokailun aloittamisaika...vaikka turistipolot siinä kohtaa jo suutaan pyyhkivät ja lähtevät kotia kohti...käyden kenties matkalla jossain ja sitten ihmettelevät kun ei sitä ilta elämää ole...no ei kai kun se kaikki alkaa vasta puolen yön jälkeen...

      • Hotellin valinta

        Eiköhän useammasta hotellista kuitenkin löydy ravintola ja pääsääntöisesti päivällistä alkaa saamaan klo 19 alkaen, toki paikalliset menevät vasta klo 20 alkaen.
        Joissakin ravintoloissa saa ruokaa aamusta yöhön.


    • Rauhassa ihanaa

      Jospa Roosea sitten matkansa jälkeen kertoo meille muillekin, millaista siellä Canicossa lomailu ihan oikeasti oli :)
      Itse voisin hyvinkin harkita noinkin rauhallista kohdetta.

      • Näyttää ok

        Minusta tuo näyttää ihan hyvälle, myös ravintolan puolesta
        http://www.hotelrocamar.com/

        Ja vieressä on useita muita hotelleja ravintoloineen.


    • arcoiris2

      jos tahtoo pelkkää lepoa ja rauhaa paikka ok, vaikkei olekaan kauneimpia paikkoja saarella, mutta hotellien ravintoloissa tapaa vain toisia turisteja...ei pääse yhtään sisään paikalliseen kulttuuriin...jos sekin riittää niin mikäs siinä sitten, mutta kun nyt tuonne asti lähtee niin kaipa sitä jotakin muutakin haluaa kokea...

      • Ihana Madeira

        On tietysti monia syitä matkustaa. Jotkut viihtyvät kaiket päivät oman hotellin aidatulla alueella eivätkä näe alkuasukkaita kuin passaamassa itseään. Jos sitä haluaa, niin ehkä sellainen paikka löytyisi lähempääkin. Minä kyllä myös haluan asua kaupungin keskustassa ja kävellä joka paikkaan. Tai mennä bussilla jonnekin paikkaan X, tutustua paikkaan ja tulla bussilla tai kävellen pois. Bussilla kulkeminen on erittäin edullista Madeiralla. Funchalissa levadavaellukset onnistuvat parhaiten. On vaarallista lähteä yksin vaeltamaan, Funchalista löytyy ohjattuja vaelluksia.

        Jos tykkää olla turistina turistien joukossa niin siitä vaan. Tunnen pariskunnan, joka meni häämatkalle oman kaupungin hotelliin. Perusteluna oli, että siellä kaikki muut asukkaat ovat muualta. Voihan sekin olla virkistävää ja eksoottista:)


    • Pikku-taivaltaja

      Olen itse lähdössä Madeiralle 22.4. Seuraavat tiedot olen surfannut joko netistä tai matkaoppaista: Hintataso tietävästi edullinen vielä.
      Canicosta pääsee esim busilla hyvin Funchaliin. muihin suuntiin bussit lähtevät pääsääntöisesti Funchalista käsin; reittejä on ympäri saarta; netistä löytyy myös aikataulut jopa lontoonkielellä, tosin niitä pitää opetella lukemaan; minulla meni pari iltaa.

      Levada-kävelyjä varten on pari mielestäni varteenotettavaa järjestäjää; etsi vaikka googlella hiking on madeira" tai vastaavaa; hintoja on puolipäivä/päiväreissuja, hinnat 30/60 euron luokkaa. Itse lainasin kirjastosta Rotherin matkaoppaan (suomenkielinen), ja sen yritän lainata myös matkan ajaksi. Madeiran itäosassa on mahhtavia retkeilypolkuja; yksi kokeilun arvoinen lienee Ribeiro Frio - Portela välinen patikka; Funchalista bussilla Ribeiro Frioon ja Portelasta takaisin; bussiaikataulut kannattaa kysyä tarkkaan kyseiselle päivälle ettei vaan ole jokin juhlapäivä jolloin bussit eivät kulje.

      Bussit kulkevat pääosin aamulla Funchaliin ja iltapäivällä pois; toki yhdysliikennettäkin on. Bussiliput edullisia. Viikkolippu tiettävästi saatavissa matkailuinfosta ?!

      Levadoille Pikkureppu, 5kg, päiväreppu mukaan, johon sadetakki ja juotavaa ja pikkupurtavaa; silloin voi olla liikkellä vaikka koko päivän ja nauttia ympärillä olevasta luonnosta ja ihmisistä.
      Levadoille itse pakkaan mukaan coretex-vaatetusta ja kunnolliset sisäänajetut maastokengät; tarkoitus on mennä vuorille Pico Ruivolle.

      Minulla on tähtäimenä mennä Funchalin lähistöllä oleviin puutarhoihin huuhailemaan päiväksi.

      Sinulle suosittelen Top 10 of Madeira matkaopasta, löytyy kirjastoista. Sitä lukiessa ennen matkaa et juuri kerkeä muuta kuin miettiä, missä ennätät käydä ja mität jätät toiseen kertaan.

    • ret1

      Huippuhyvä opas levadakävelyille ja muutenkin on Pentti Korpelan: Madeira, patikoitsijan paratiisi-kirja. Painos vuodelta 2010. Kirjassa on perustietoa saaresta ja uskomattoman yksityiskohtaisesti selostetut kävelyreitit. Lisänä myös linja-autojen lähtöpaikat Funchalista ja reittien varrelta. Suosittelen.
      Aivan perusteos, jos meinaa useammin Madeiralla käydä.

      • Ei levadoille

        Mikäli meinaa mennä levadoille, onneksi ei ole pakko...


    • jokapaikanmatkaaja

      Korpelan kirja on hyvä..

    • gili2

      Menen tänä kesänä jo kuudetta kertaa Madeiralle, en koskaan mieti etukäteen mitä siellä tekisin ja missä kävisin. Kaikki ratkeaa siellä paikanpäällä ja koskaan ei aika ole käynyt pitkäksi. Mashtavan ihana kaunis saari!

    • No niin Roosea palaa vanhaan viestiketjuunsa. Olin Madeiralla Canicossa viime keväänä pari viikkoa ja nyt olen uudelleen lähdössä ensi viikolla. Palaan jälleen samaan paikkaan Canicoon. Canicossa arvostan raikasta meri-ilmaa, hotellin loistavaa merinäköalaa ja ennen kaikkea rauhallisuutta. Päivän kun on ollut Funchalin kaupunkimetelissä niin on ihanaa päästä illaksi taas rauhalliseen pikkukylään. En kokenut että Funchal olisi ollut mitenkään liian kaukana, sinnehän pääsee bussilla ja hotellin ilmaiskyydillä joka päivä näin haluttaessa.
      Löysin ihania kenkäkauppoja... mukaan tarttui monta paria kenkiä.
      Kävin parilla järjestetyllä levada-kävelyllä.
      Kävin Monten puutarhassa ja cable-car. Kiertelin Funchalia kävellen.
      Yksin liikkuvana sinkkuhenkilönä tuli vastaan "eriarvoisuus" varsinkin illastaessa ruokapaikoissa. Pariskunnat saa paremmat pöydät ja enempää huomiota palvelun muodossa. Onneksi löysin hotellin läheisyydessä pienen pienen ravintolan jonka palvelut olivat erinomaiset ja illanistujaiset sujuivat siellä mukavissa merkeissä.
      Forecasta olen seurannut Funchalin säitä, ilmoittaa päivälämpötilaksi 16-19 astetta ? Paikan päällä oleilijat onko tämän hetkinen sää millainen ??

    • Alto

      Viime viikolla 17-20'c ja parina päivänä satoi muutaman tunnin.Yhtenä päivänä tuuli kaatoi vuoristotiellä kulkiessamme pari puuta tielle ja muutenkin tiellä oli paljon oksia ja risuja.Päivällä kuitenkin aina t-paitakeli, mutta illalla kesätakki päälle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4479
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe