Baijkal ij-18 308 win

paikkali6

Tarvitsisin muutamia neuvoja ja vinkkejä omaan Baijkal projektiin, jotta tarkkuus olisi siinä 30mm säteen sisällä.

Tähän mennessä tehtyä:
-Etutukki hiottu irti piipusta ja etutukkia pitelevä rauta taivutettu hieman alaspäin.
-Liipaisin herkistetty n. 1kg
-Br-tuotteen vaimennin ja piipun päättäminen tehty hyvin.
-Yksiosainen kiikarinjalka ja burris Fullfield II 3-9*40 kiikari
-Uusi tukki tekeillä missä poskipakka ja pistoolikahva

Ongelma:
Tarkkuus on mitä on. Ei tahdo 10cm rinkiin päästä 100m:ltä. Osumakeskeispistekin vaihtelee.

Aseessa on erään sepän mukaan liian iso pienikaliiperi eli rihlanharjojen väli on liian suuri. Ase on n. 200 laakia ammuttu, joten käytännössä uusi. Kaliiperit milleissä mitattuna ovat (pieni7.58) ja (iso7.78). Mittaus tehty työntömitalla eli tarkkuus ei ole 100%. Olen ampunut lapualaista, sako rangea, sekä normaa. Kaikilla sama juttu. Olisiko syytä testata asetta penkissä, jolloin peränpitäjän tekemät virheet poistuisivat? Mitä muita keinoja voisi olla. Itse en vain jaksa uskoa että joskus ampumani 30mm kasa oli vain hyvää tuuria. Jokin muu seikka tässä mättää.

Niin ja ei ole ainoa ase, joten voisin heittää sillä vaikka vesilintua, mutta on pakkomielle saada tämä käymään.

Kiitos

12

616

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ammuskelija.

      Voisit kokeilla rautojen petaamista tukkiin eli sovitat lukonkehyksen liikkumattomaksi petausmassan avulla tukin työstöön.

      Oletko asentanut kiikarin oikein?

      Veikkaisin, että raudat ovat vähän irti taikka sitten sovitus on huono eli pääsevät elämään. Voihan tuo kiikarikin olla tietenkin rikki eli säätö ei pidä.

      Mitenkäs ammut toisella kiväärillä eli onnistuuko kasa vai leviääkö pitkin taulua. Oletko antanut jonkun toisen ampua paikkalilla samoin tuloksin?

    • Latailija...

      Kiikarihan hieman epäilyttää, tosin jostain väärästäpaikkaa voi alkaa piippu kuumetessaan kantamaan. Tosin, panoksillakin voi olla hieman osuutta. Lataa paksummilla luodeilla.

    • scoremax1

      onko 1. ja 2. laukaus vierekkäin,ehkä kolmaskin ja sitten lähtee leviämään?..ootko ampunut siten että laukausten välillä 15 min tauko, jotta piippu ehtii jähtyä?..

    • paikkali6

      Kiitos vastauksista!

      Aseella ei ole muut ampunut ja itse ammun muilla aseilla ihan hyvin.
      Ensimmäisen ja toisen laukauksen ero kylmällä piipulla voi olla 10cm. Rasvalaukaus ammuttu ennen sitä. Kyllä ne kaikki siihen seiska kasin rinkiin sattuu. Olen jäähdytellyt piippua välillä ja kävellyt taululle kolmen laukauksen välein. Tuntuu ettei korjaavia tähtäinsäätöjä kannata sarjojen välillä tehdä, koska hajonta on niin epämääräinen aina.

      Kiikarin asennus pitäisi olla ok. Seppä irrotti sen ja laittoi takaisin vaimenninkierteiden takia.

      Kiikaria täytyy miettiä. Burrishan pitäisi olla ok merkki, mutta tämä malli on tehty Filippiineillä :(

      Aseen perän irrotin ja tuntui pultti olevan ihan tiukassa. Olen niitä testaillut sillontällöin. Liipaisinkoneistohan on tuossa Baikkalissa kiinni yhdellä läpipultilla ja tukin etupää on lovettu aivan kuten haulikoissa. Haulikon perähän siinä onkin.

      Mikähän luoti olisi hyvä? Jos etsisi jonkun tutuntutun joka tekisi parikytä itseladattua tuohon.

      • scoremax1

        Ootko lukenu ton aikasemman viestiketjun baikalista näillä sivuilla?..jos ne vinkit ei auta, niin sitten kokeilisin kiikarin vaihtoa, vai ootko kokeillu?..myös bushnellin elite 6500 sarja tehdään filippiineillä,eli sillä tuskin merkitystä. Ite kokeilisin d46 12g, scenar 12g ja 10 g, tai hornadyn a-max tai hpbt.
        toi burriksen malli ei taida olla kovin laadukas,alle 800 ecun ei taida hyvää kiikaria saada.Tappelin aikani alle 300 euron kiikareilla, mutta viisastuin ja nyt kivääreissä yli 1000 euron putket,enkä oo katunu.


      • asemies..
        scoremax1 kirjoitti:

        Ootko lukenu ton aikasemman viestiketjun baikalista näillä sivuilla?..jos ne vinkit ei auta, niin sitten kokeilisin kiikarin vaihtoa, vai ootko kokeillu?..myös bushnellin elite 6500 sarja tehdään filippiineillä,eli sillä tuskin merkitystä. Ite kokeilisin d46 12g, scenar 12g ja 10 g, tai hornadyn a-max tai hpbt.
        toi burriksen malli ei taida olla kovin laadukas,alle 800 ecun ei taida hyvää kiikaria saada.Tappelin aikani alle 300 euron kiikareilla, mutta viisastuin ja nyt kivääreissä yli 1000 euron putket,enkä oo katunu.

        Kyllä sen burriksen kiikarinkin pitäisi toimia. Yleensä halpakin kiikari pitää säätönsä. Mutta jos koro ja sivusäätöjä pyörittelee, niin toistotarkkuus saattaa olla huono.

        Baikalia en juuri tunne, mutta jos rautojen sovitys on huono ja ne pääsevät vähänkin lonksahtamaan rekyylissä, niin on turha odottaa kovin hyvää tarkkuutta.

        Piipunsuun kruunun pienikin virhe aiheuttaa käyntivirhettä. Luodin tullessa piipusta ulos pääsevät ruutikaasut tällöin poikkeuttamaan luodin perän ja käynti on sitä sun tätä. Onko piippua lyhennetty äänenvaimentimen laitossa? Jos lyhennys on tehty taitamattomasti, käyntiverhe johtuu tästä.

        Oletko ampunut ilman vaimenninta? Aiheuttaako vaimentimen paino, piipun liiallisen taipuman tai värähtelyn.

        Myös huono liipaisu aiheuttaa virhettä, joten vaihtoehtoja on paljon.


    • Latailija...

      Miten ase kävi ennen vaimentimen asennusta?

    • mustapilkka

      Lataa itse patruunat niihin hylsyihin joita olet aseellasi ampunut, hae paras lataus ja käytä "paksumpia" luoteja.

      Osta kiikari jossa suurempi suurennus ja valovoima. Älä kiristä kiikaria kiinni niin että "vinkuu", kiristä kiikarin ruuvit vähitellen. Kuinkas kiikarin jalkojen korkeus??..tulisi olla mahdollisimman matalat.

      Tee tukille petaus kuten edellä kehotettiin, jos teet itse tukin niin tee etutukin alapuoli leveäksi. (makaa hyvin esim hiekkapussin päällä)

      Kuinkas itse ammunta? Muista aina samanlainen tuki aseelle kun ammut "sarjoja" ja ase samalla tavalla tuen päällä, muista että ase ei kallistele ammuttaessa.

      Myös aseesta otteen täytyy ola samanlainen vaikka ammut vaikkapa hiekkasäkin päältä,itse olen huomannut että jos asetta puristaa eri tavalla säkin päällä niin laukauksiin tulee heittoja varsinkin suuremmilla kaliipereilla ja siihen voi 308:n lukea.

      Tässä muutama vinkki jotka eivät suorastaan auta jos aseen käynnissä vikaa mutta auttaa osumiseen jos muuta asiat ovat kunnossa.

    • Supi otti hatkat

      Taannoin oli myynnissä useampi uusi ko. ase, missä muistaakseni piiput olivat todellakin kieroja, eli laukaus ei mennyt sinne minne oli tarkoitus. Ei sitä kieroutta silmämääräisesti huomannut, mutta silti. "Viallisena" ne muistaakseni myytiin. Suosittelen siis tarkastamaan ettei itselläsi ole tämmöinen piippukieroinen.

      • kieroonkasvanut

        Ei piipun kierous aseen tarkkuutta kovinkaan paljon huononna. Hyvä luonnonkiero piippu on tarkka kunhan sitä ei lähdetä oikaisemaan, jolloin pippuun syntyy jännityksiä, jotka elävät piipun eri lämpötilojen mukaan.
        Piippu värähtelee, joka laukauksella ja tarkkuus on paras kun sopivalla latauksella haetaan värähtelytaajuus selaiseksi, että piipunsuun liike on minimissään luodin tullessa ulos piipusta.


    • paikkali6

      Kiitos kaikille ketjuun kirjoittaneille.

      Ilman vaimenninta ase kävi kolmella ekalla laukauksella 5cm kasaan. Piippua lyhennettiin 5-7cm ja tehtiin vaimenninkierteet br-tuotteen vaimentimelle, siellä br-tuotteella. Seppä tarkasti pyynnöstäni myöhemmin piipun pään viimeistelyn ja totesi sen olevan ihan hyvä.

      Nyt tein takatukin ja sovitus on tiukka. Viimeistelen sen ja pyrin käymään ampumassa lähiaikoina. Kokeilen saada ylläolevien ohjeiden mukaan jotain tulosta 70metristä istualtaan ase säkin päällä.

      • paikkali6

        Nyt on baikkalissa uusi tukki. Samalla petasin etutukin, joka oli vielä edellisen petauyrityksen jäljiltä kosketuksissa piippuun. Laitoin myös etutukin lukituskohtaan hieman erkkaria, jotta tukki ei liiku yhtään.
        Kävin uudistuneen aseen kanssa 75m radalla ja ammuin norman harj.paukuilla.
        tulokset: rasvalaukaus 10cm sivuun kympistä, heti perään toinen ja kolmas kuti ja molemmat vierekkäin 7cm kympin alla. Tähtäimen hieno säätö ja 10min odotus piipun jäähtymisen takia. Taas oltiin lähempänä kymppiä kahdella laukauksella ja lopuksi vielä säätö ja vartin jäähtyminen. Osumat vierekkäin kympissä. Sitten otin vielä yhen superhammerheadin ja veti 5cm ylös, joka on vähän tälle aseelle.

        Yhteenveto:
        takatukin sovitus alkuperäisessä tukissa huono ja oikeanlasen ampumisasennon saaminen sillä tukilla oli vaikeaa.

        etutukki oli pikkuisen kosketuksissa piippuun.

        Siinä kai ne suurimmat syyt. Nyt ensiammuntojen jälkeen on luottoa aseen tarkkuuteen, mutta ammunta pitää uusia kuhan lumet sulaa. Suosittelen kaikille tukin modaamista ja petaamista kellä on baikkali.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7779
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4462
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      27
      2178
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2089
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1905
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      39
      1746
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1669
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe