Tekniikan opiskelu yliopistossa vie kaiken ajan

Tekniikan opiskelija

Morjesta, onko täällä muitakin, joilla on alkanut ottaan päähän se, että menee lähes kaikki aika opintoihin? Helkkari. Lähes joka päivä aamu 8:00 herätys ja käytännössä kouluhommat saa tehtyä vasta ilta 12 mennessä. Tämä siis joka arkipäivä ja välillä hommat venyy viikonlopulle myös. Alkaa pikkuhiljaa ottaan hermoon tällänen meininki. Eikös noiden opintojen pitäs helpottua tokana vuonna tai kolmantena vuonna?

8

1778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paha yskä ja yhä pah

      Näin se on aina ollut, mutta ennen on voinut motivoida itseään sillä, että valmistumisen jälkeen saa kohtuupalkkaisen työn (, joka tosin voi olla melko tylsänpuoleinen). Kun teollisuus siirtyy Suomesta halpamaihin, niin moni teekkari valmistumisensa jälkeen ei enää jatkossa voi ehkä saada edes sitä kohtuupalkkaista (mutta tylsää) työpaikkaa vaan kaiken raatamisen jälkeen huomaa putoavansa enemmän tai vähemmän "tyhjän päälle" tukiaisten varaan elämään. Että silleen...

      • Miten sen nyt ottaa

        Luuletko, että niiden elämä, jotka jättävät opiskelut opiskelematta, on pelkkää auvoa? Tylsää se on päivittäinen lonkan veto ja bissen juonti vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Ei siinäkään ole paljon elämänsisältöä hohdosta puhumattakaan. Valitettavasti muuhun ei ole varaa, eikä muu tule edes muutaman tällä tavalla vietetyn vuoden jälkeen mieleen.

        Edelleenkin opiskelleet työllistyvät paremmin ja saavat myös paremman toimeentulon kuin ne, jotka eivät ole opiskelleet. Näin tapahtuu nyt, huomenna ja vielä ylihuomennakin.


    • eki232

      Kyllä, opinnot kevenevät toisen vuoden puolessa välissä. Ekat puoltoista vuotta on perusjuttuja.

    • tsemiaaa

      Mitä jos tyytyisit vähän huonompiikin arvosanoihin? Tai venytät suosiolla opinnot esim. 6-vuotisiksi tai ylikin? Ekan kahden vuoden jälkeen helpottaa.

    • Tekniikan opiskelija

      Ööh. Siis ei sieltä mitään vitosia ole tullut. Kakkonen on nyt arvosanojen keskiarvo. Kaikki aika menee siihen, että kurssit pääsee edes läpi :D Tietty joku voi sanoa, että miksi kituuttaa, mutta eipä tässä paljon vaihtoehtoja ole, kun nykyään yhteiskunta on niin koulutuskeskeinen.

      • Vaikeetako ?

        No, pitääkö yrittää sellaista, mistä ei mitään tuu. Voihan sitä mennä vaikka muotoilua opiskeleen! Opiskelun venyttäminen on perseestä, itse menen 2 vuodessa läpi ja keskiarvo noin puolivälissä (133 OP) on 4.2. Viikonloput ja lomat on vapaata, iltaisinkin 1 - 3 tuntia "joutenoloa" / harrastuksia. Ei millään pahalla ......


    • .....

      Se miten vaikeeta on riippuu aika paljon siitä mitä opsikelee, ei teekkareidenkaan hommia voi todellakaan toisiinsa verrata aina. Ei todellakaan siis kannata verrata omaa työmäärää tai menestymistä kehenkään muuhun kuin niihin, jotka opiskelee just samoja juttuja kuin itse. Kukaan, joka ei opsikele samaa alaa, ei voi sanoa sulle että no ei oo vaikeeta.

      Suosittelen vaan jatkamaan kärsimistä. Parin vuoden jälkeen ainakin kurssit tulevat mielenkiintoisemmiksi ja itselleni ainakin tuli sellainen fiilis, että täällä ehkä oppii ja ymmärtääkin jotain. Välillä tosiaan tuntuu siltä, ettei aikaa ole mihinkään muuhun ja pää hajoaa, mutta pidä mielessä, että olet jo saanut paljon aikaan ja peruskurssit loppuu joskus. Alku on paha, koita kestää, kyllä se siitä ja et todellakaan ole ainoa.

    • Errtttii879

      Sinnikkyys!Se on menestyksen alku. Tekniikka on hankalaa ja vaikea opiskeltava ala tiedän. Suurimmalla osalla opiskelijoista on vaikeuksia pärjätä kun ovat tottuneet lukion opetukseen, mutta riittävillä istumalihaksilla on mahdollisudet pärjätä vaikkei pää ihan reaaliajassa leikkaisikaan asioiden suhteen. Fakta on se, että tutkintotodistus on kuin ajokortti ilman ajokorttia on laitonta ajaa autoa vaikka autoa osaisikin ajaa. Oletko lukenut iltalehden sivuilta uutisia irtisanotuista? Ei mene kovinkaan montaa iltalehden painosta kun lehdessä on juttu sairaanhoitajista, jotka irtisanottiin työstä, koska heillä ei ollut tutkintoa alalle. Hommaatkaa vaan se tutkinto jos ei muuta niin hampaat irvessä kunhan vain kiinnostusta ja motivaatiota riittää tekniselle alalle, sillä ilman sitä on lähes mahdotonta saada töitä näiltä koulutusohjelmia vastaavista duunipaikoista. Osa DI tutkinnon suorittaneista työskentelee myös opetustehtävissä, joten se avaa myös ovia sinne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7130
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2751
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2336
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      95
      2024
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1727
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1525
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      33
      1309
    Aihe